-
2551 -
2923 -
3627 -
370
10415 plików
1804,01 GB
=
Kurczak w sosie śmietanowym
Ten cytat narmina_nasrullaeva [Przeczytaj wszystkie + pad w quote lub społeczności!]
Kurczak w sosie śmietanowym
Już na ulicy lato! A ja nie lubię mięsa w lata! "Tylko czasami kurczaka i ryby. Dzisiaj na obiad kurczaka w śmietanie souse.Poluchilos bardzo smaczne! Dish jest gotowane w 20 minut!
I tak!
Składniki:
pierś z kurczaka - 1 szt.
kwaśnej śmietany - 1 opakowanie
koperek - 1 pęczek
mąki - 1 łyżka. łyżka
Przygotowanie:
Dla 2-3 porcje. Weź pierś z kurczaka, my, pokroić na kawałki. rozmiar Chunk tak, że pin na rozwidleniu w ustach! Smażyć na patelni z olejem słonecznikowym tylko kilka minut. Wlać trochę wody trochę (jeśli rosół) w wysokości do połowy naszego kawałki, dusić pod pokrycie 15 minut.
Przygotować biały sos: 1 łyżka mąki, trochę wody, wymieszać. Nie umieścić pakiet kwaśnej śmietany (może być trochę mniej - przekonaj się, ile trzeba sos). Zawartość tłuszczu - według własnego uznania. Wszystko wymieszać, sól, dodać dużo posiekanego koperku!
Polać sosem na patelni z kurczaka, wymieszać, dusić jeszcze minutę w trzecim secie!
Aby ryżu lub ziemniaków - pyszne i szybkie miałem ziemniaka =)
Przepis podjęte tutaj
Kategorie: Recipes
Przepisy kuchni japońskiej: gulasz wołowy z ziemniakami
300-400 g wołowiny. 10,12 małe ziemniaki. 6 - 8 strączków grochu. 2 szklanki dashi. 3 łyżki. łyżki cukru. 3,5 art. łyżki shōyu. 1,5 art. łyżki wódki.
Ziemniaki obrać i gotować przez kilka 7-8 min. Pokrój mięso bardzo cienkie plasterki. Clear strąków grochu, przeciąć na pół po przekątnej i parzyć w osolonej wodzie przez 20-30 sekund, wyjąć i osączyć. Heat dashi z shōyu, wódka i cukier aż się rozpuści. Leżały ziemniaki i gotować pod przykryciem 6,7 minuty, dodać mięso i gotować przez 3-4 minuty. Minut przed końcem gotowania umieścić grochu.
Źródło: http://www.delishis.ru/recipes/japa...anese_1944.html
Kilka opowieści w naszym życiu przepis "Ratatuj"
Podobało mi się to dobry komiks "Ratatuj". Znalazłem przepis i przygotować. Naprawdę, ale bardzo smaczne. To postanowił podzielić się z wami dobre uczucia i dobry przepis:)
Skład
Bakłażan - 2 szt.
cukinia - 1-2 szt.
Pomidory - 5 szt.
sól - do smaku
w sosie pomidorowym
Cebula - 1,
Bułgarski pieprz - 1,
Pomidory - 3-4 sztuk,
koncentrat pomidorowy - 2 łyżki
czerwona (lub biała) wytrawnego wina - 2 łyżki
z oliwek lub olej roślinny do smażenia - 4 łyżki
sól
pieprz
pikantnych przypraw
papryki - 1 / 4 części. (W zależności od pożądanego naczynia wizualne)
pietruszka - 1 łyżka
Czosnek - 1 ząbek,
z oliwek lub oleju roślinnego - 3 łyżki
Przygotowanie
My bakłażany, cukinie, pomidory i pokroić w cienkie pierścienie. Aby przygotować potrzebne sos: cebulę obrać i drobno posiekać. paprykę umyć i pokroić w drobną kostkę. Zetrzeć pomidory na talerzu.
W gorącej patelni z olejem roślinnym smażyć cebulę przez 3 minuty, następnie dodać paprykę i gotować 5 minut, mieszając od czasu do czasu. Następnie dodać przecier pomidorowy, wymieszać i dusić 5 minut. Dodaj koncentrat pomidorowy i doprowadzić do wrzenia. Wlać wino do smaku (najlepiej czerwony), doprowadzić do wrzenia, dodać sól i pieprz. Następnie na dnie naczynia do pieczenia ułożyć sosem. Aby umieścić sosem na przemian akordeon: krąg pomidor, bakłażan koło, krąg cukinia. Tak więc warzywa opakowanie, aż cały formularz jest wypełniony. Teraz jesteśmy w trakcie przygotowywania pikantnych przypraw. pieprz Hot pokroić w drobną kostkę. Zieloni Cut. Drobno posiekać czosnek. Łączy zieleni, papryka, czosnek, dodać olej roślinny i przeszkadza. Warzywa, trochę soli na wierzchu, rozprzestrzeniania ostrych przypraw, zalać olejem roślinnym. Cover postaci z ratatouille pergamin i piec przez 60 minut ogrzewa się do 190-200 stopni piekarniku.
Po ugotowaniu nadać potrawie trochę tchnąć 10-15 minut.
Ratatouille położyć na talerz i podawać z pomidorami lub sosem sojowym. Zapraszamy wszystkich!
przepis na sos spaghetti
1. Spaghetti z sosem I:
Czosnek posiekać i pieprzem, smażyć na oleju, dodać do nich anchois, a następnie pomidory, dobrze wypłukany kaparami i oliwkami. Ten sos gotować na wolnym ogniu przez 8-10 minut.Etim sosem polać ugotowane w 4 litrach osolonej wody spaghetti. Wymieszać i natychmiast zastosować je na stole
2. Spaghetti z sosem II:
Drobno posiekaną bekon i szynka i smażyć na oleju, dodać pokrojone pomidory i pokrojone w plasterki pieczarki i pakowane myagkosti.Yaytsa mieszane ze śmietaną, pieprzem, solą i tuż przed gotowy do wylania swoich spaghetti w sosie pomidorowym, wymieszać szybko i natychmiast zdjąć z ognia. wymieszać sos Kipyatit.Spagetti z serem masło i starty i polewamy sosem.
3. Spaghetti z sosem III:
1 pęczek świeżej bazylii 3-4 łyżki. łyżki posiekanej natki pietruszki 5 ząbków czosnku, 1 łyżeczka soli, 50 g startego sera "Parmezan", 70 g sera feta, 10 ul. oliwa z oliwek, 400 g spaghetti.
Grind bazylia, natka pietruszki, sól i czosnek zmiażdżony w moździerzu, dodać ser i sera owczego. Dobrze wymieszać.
Wlej łyżkę oliwy z oliwek i wymieszać aż powstanie gładka masa (lub wlać olej do filiżanki do popribaviv mikser innych produktów, ubijając, aż masa będzie gładka).
Ugotuj spaghetti i zmiany w podgrzanej miski. Wymieszać z sosem i podawać.
4. Spaghetti z sosem IV:
400 g spaghetti, 300 g zielonego groszku, 50 g masła, 30 g mielonego boczku, 1 cebula, seler i pietruszka rosół, tarty ser, sól, mielony czarny pieprz.
Mince smażyć na maśle, dodać groszek, bulion, sól i pieprz, pakowane tushit.Otvarit spaghetti w osolonej wodzie, odcedzić, promyt.Zapravit gotowane z sosem i tartym serem.
5. Spaghetti z sosem V:
Beat jaja świeże tartym serem i oliwą z oliwek.
spaghetti ugotować w osolonej wodzie, osączyć szybko, układ (nie pozwalając do schłodzenia) w waza i natychmiast zmieszać się z jajka, ser sos.
6.Sous Spaghetti VI Mięso
Farsz jest określone na patelni wysmarowanej olejem roślinnym, dodać posiekaną cebulę i czosnek. Wszystko to jest palone 20-30 minut. Jednocześnie nadzieniem powinny być podzielone na kawałki wielkości grochu. Sól i pieprz i dodać słoik pomidorów w ich własnym soku. Zazwyczaj jest to sos mięsny jest podawane do spaghetti lub makaronu.
7.Sous spaghetti ser VII
4 żółtka, 20 g mąki, 0,5 litra bulionu wołowego, 100 g masła, sól, szczypta startej gałki muszkatołowej, 100 g tartego sera (parmezan, cheddar, ementaler).
Wymieszać żółtka z mąką i stopniowo wlać bulion zimno. Następnie dodać masło, sól, gałka muszkatołowa, cukier, umieścić w łaźni wodnej i ogrzewa się, stale mieszając. Dodaj tartym serem. Gdy sos dochodzi do wrzenia, zdjąć z ognia i nadal mieszając, przez jakiś czas. Sos ten nadaje się do gotowanego kalafiora, makaron, itp.
8.Sous spaghetti ser VIII z cebulą
100 g sera Roquefort lub "Gorgonzola", 0,25 l mleka, 1 cebula, 20 g masła.
Cebula obrać i drobno posiekać. Rozgrzać olej, włożyć cebulę, aż przezroczyste. Dodać mleko z cebulą i rozdrobnionego sera. Lek na małym ogniu, aż do ser się roztopi. Podawać z spaghetti garnek zbóż.
9.Sous spaghetti ser IX
4-5 osób:
beszamelem z 250-300 gramów mleka zagotować, dodać śmietanę (ok. filiżankę kawy, gr 50) i pokrojone na małe kawałki sera, g 300 (gorogonzola ser pójdzie dobrze, i może być również kawałki sera feta, Szwajcarii itd. ważne, aby być dobrze topi). ingerować wszystko tak, aby uzyskać jednolitą masę. Mżawka na makaron.
Sałatka z sosem czosnkowym
Składniki:
Warzywa:
1 czerwona papryka
1/2 małej sałaty lodowej
1 mały zielony ogórek
2 małe pomidory
1 puszka kukurydzy ( słodkiej )
1 mała czerwona cebula
Sos:
1 łyżka majonezu ( do tego sosu polecam winiary )
1 łyżka śmietany 18 %
szczypta soli
szczypta pieprzu ( świeżo mielony - zielony)
szczypta cukru
kilka kropel soku z cytryny
1/3 kostki smaku knorr ( bazylia ) - może być świeża
2 ząbki czosnku
4 łyżki oleju lub oliwy
Jak przyrządzić:
Warzywa pokroić w drobną kostkę z wyjątkiem sałaty której wymiary powinny być 2 x większe niż pozostałych składników. Wszystkie składniki sosu wrzucić do pojemnika od blendera ręcznego i poprostu zmiksować , albo wycisnąc czosnek do szklanki po czym dodac wszystkie składniki i wymieszać. Solą i pieprzem doprawiać do smaku , a cukrem zrównoważyć ilość soku z cytryny.
Sos czosnkowy z bazylią
Składniki:
1 łyżka majonezu ( do tego sosu polecam winiary )
1 łyżka śmietany 18 %
szczypta soli
szczypta pieprzu ( świeżo mielony - zielony)
szczypta cukru
kilka kropel soku z cytryny
1/3 kostki smaku knorr ( bazylia ) - może być świeża
2 ząbki czosnku
Jak przyrządzić:
Można wszystkie składniki wrzucić do pojemnika od blendera ręcznego i po prostu zmiksować , albo wycisnąc czosnek do szklanki po czym dodac wszystkie składniki i wymieszać. Solą i pieprzem doprawiać do smaku , a cukrem zrównoważyć ilość soku z cytryny. Idealny sos do potraw z grilla , bądź po dodaniu kilku łyżek oleju lub oliwy jako sos sałatkowy.
Surówka z porów w śmietanie
Składniki:
# 4 pory
# jabłko
# 2 łyżki posiekanego szczypiorku
# pół szklanki śmietany
# sok z cytryny lub koncentrat róży
# sól, cukier, pieprz
Jak przyrządzić:
Pory dokładnie umyć, pokrajać w plasterki. Umyte jabłko pokrajać w kostkę, dodać do porów i wymieszać ze szczypiorkiem. Przyprawić do smaku sokiem z cytryny, solą, cukrem
Mięsa pieczone na Wielkanoc
Dowolna ilość mięsa wieprzowego pokroić na mniejsze kawałki (może być szynka,schab czy karczek ew. boczek). Tak samo można przygotować kurczaka.
Dokładnie mięso oczyścić i umyć. W odpowiedniej wielkości misce przygotować zalewę. Woda ma być przegotowana i wystudzona. Do wody dodajemy sól, pieprz, Vegetę, oregano,paprykę mieloną, jałowiec, kminek,liść laurowy, ziele angielskie, czosnek( czosnku nie żałować, chyba,że ktoś nie znosi jego zapachu) i inne przyprawy według Własnego uznania.
do tej zalewy włożyć mięso, tak żeby nie wystawało z wody. Odstawić w chłodne miejsce lub wstawić do lodówki na parę godzin.Co jakiś czas przewrócić mięska. Ja przygotowuję wieczorem mięsko a na drugi dzień go piekę. Przed pieczeniem można jeszcze opruszyć przyprawami. Piec w zależności od wielkości kawałków mięsa, sprawdzając czy jest miękkie.
Nigdy nie dodaję saletry bo jest bardzo szkodliwa dla zdrowia.
Smacznego :)
Sos wielkanocny
Przygotowanie:
1. Jajka ugotuj na twardo, ostudź w zimnej wodzie, obierz, opłucz i przetrzyj przez sito lub drobno pokrój w kosteczkę.
2. Do śmietany dodaj przetarte jajka, szczypiorek, koperek, chrzan, sok z cytryn, dopraw solą i cukrem. Dokładnie wymieszaj.
3. Odstaw na 3-4 godziny do lodówki.
4. Przed podaniem posyp posiekanym szczypiorkiem i koperkiem.
Sos wykorzystuj do podawania jajek, wędlin.
Sałatka z jajek
1. 6 jajek
2. 15 dag majonezu
3. cebula
4. 8 dag zielonego groszku z puszki
5. 2 pomidory
6. pęczek szczypiorku
7. papryki konserwowe
8. sól, pieprz
Przygotowanie:
1. Jajka gotować 10 min. od momentu zagotowania. Ostudzić, obrać, pokroić na ćwiartki.
2. Pomidory sparzyć, zdjąć skórki, pokroić na ćwiartki.
3. Cebulę obrać, pokroić w kostkę.
4. Papryki odcedzić, pokroić w kawałki.
5. Szczypiorek opłukać, posiekać.
6. Zielony groszek odcedzić z wody.
Wszystkie składniki włożyć do salaterki, dodać majonez i szczypiorek.
Delikatnie wymieszać i przyprawić do smaku.
Kotlety de volaille
Składniki
5 plastrów schabu
5 plastrów żółtego sera
1 łyżka masła
1 jajko
sól
pieprz
bułka tarta
tłuszcz do smażenia
wykałaczki
Wykonanie
Plastry schabu rozbić na bardzo cieniutkie i przyprawić. Następnie podsmażyć na tłuszczu, z jednej strony mocniej a z drugiej mniej. Ostudzić. Na stronę dobrze wypieczoną nakładamy masło ( można rozsmarować ale niekoniecznie) i kawałek żółtego sera. Zwinąć i spiąć wykałaczką tak aby ser po roztopieniu nie wypłynął. Tak zwinięte Zanurzyć w rozmąconym jajku z dodatkiem soli i pieprzu, obtoczyć w bułce tartej i smażyć na patelni.
Najlepiej podawać z frytkami i surówką.
Ryba zapiekana z warzywami
1 kg ryby (lub odpowiednio mniejsza porcja), 30 dag włoszczyzny, średnia cebula, 2 łyżki koncentratu pomidorowego, 2 łyżki tartego sera, 3 łyżki masła lub margaryny, 2 łyżki tartej bułki.
Rybę rozmrozić,umyć i pokroić na odpowiednie porcje. Warzywa umyć, oczyścić, opłukać, pokroić w krążki, dodać trochę wody, łyżkę tłuszczu i sól do smaku, udusić na półmiękko. Przygotowane filety ułożyć na ogniotrwałym półmisku( może być naczynie żaroodporne lub zwyczajnie spód od prodiża, forma do ciast a w ostateczności nawet gęsiarka), posmarowanym tłuszczem i wysypanym tartą bułką. Skropić tłuszczem i pokryć podduszonymi warzywami. Na wierzchu polać rozcieńczonym wodą koncentratem pomidorowym. Całość posypać tartym serem. Wstawić do średnio nagrzanego piekarnika i piec ok. 30 min. Potrawę podawać po wyjęciu z piekarnika z grzankami, frytkami lub ziemniakami.
Smacznego :)
Gulasz wołowy
Składniki
1,5 kg wołowiny bez kości,
20 dag wędzonego boczku,
3 szklanki czerwonego wytrawnego wina,
3 duże cebule,
30 dag małych cebulek (szalotek),
3 marchewki,
3 małe pory,
kawałek selera,
4 z ąbki czosnku,
szklanka rosołu (może być z kostki),
4 łyżki smalcu,
2 łyżki mąki,
pęczek natki pietruszki,
liść laurowy,
tymianek,
sól, pieprz
Sposób przyrządzania
Pory, marchew, seler, cebule umyć, obrać i pokroić w plasterki. Włożyć do miski wraz z gałązkami natki pietruszki, liściem laurowym i obranym oraz posiekanym czosnkiem.
Mięso umyć i osuszyć, pokroić w kostkę, ułożyć na warzywach, posypać solą i pieprzem, polać winem. Przykryć i wstawić do lodówki na 8 godzin.
W dużym rondlu rozgrzać smalec, włożyć osączone zamarynowane mięso, przysmażyć je ze wszystkich stron, dodać warzywa osączone z marynaty i przez chwilę podsmażać.
Mąkę rozprowadzić winem z marynaty, wlać do rondla i gotować, aż sos zgęstnieje. Potem dodać resztę marynaty, szklankę rosołu, kilkakrotnie wymieszać.
Wędzony boczek pokroić na cienkie paseczki, wrzucić do rondla, przykryć szczelnie pokrywką i dusić około 2 godzin na małym ogniu.
Pół godziny przed końcem duszenia włożyć do rondla małe cebulki. Potrawa ta najlepiej smakuje następnego dnia po przyrządzeniu.
Przed podaniem podgrzać, przełożyć do wazy lub ozdobnej misy, udekorować gałązkami pietruszki.
Garnek ostrych kiełbasek
Składniki:
2 l bulionu mięsnego
20 dag przerośniętego wędzonego boczku
6 udek z kurczaka
3 pikantne kabanosy
2 duże cebule
70 dag pomidorów
3 strąki żółtej papryki
2 puszki ciecierzycy
2 ziemniaki
1 łyżka oleju sól
pieprz czarny
2 łyżki posiekanej natki pietruszki
Wykonanie:
Bulion wlać do dużego garnka, dodać boczek, zagotować, a następnie gotować na małym ogniu ok. 30 minut.
Włożyć kiełbaski i kurczaka, gotować kolejne 1/2 godziny.
W tym czasie przygotować warzywa: cebulę obrać i drobno posiekać.
Pomidory sparzyć wrzątkiem, ściągnąć skórkę.
Paprykę oczyścić, umyć, pokroić w wąskie paski.
Ziemniaki obrać, pokroić w kostkę.
Ciecierzycę przełożyć na sitko, przelać zimną wodą.
Na dużej patelni rozgrzać olej.
Zeszklić cebulę, dodać ziemniaki, pomidory i paprykę, chwilę dusić razem, mieszając od czasu do czasu.
Podduszone warzywa dodać do zupy razem z ciecierzycą, zagotować.
Gotować 10 minut, aż ziemniaki będą zupełnie miękkie.
Mięso wyjąć.
Kurczaka oddzielić od kości, pokroić na kawałki.
Kiełbaski pokroić w plasterki.
Z boczku odkroić skórę, pokroić w kostkę.
Włożyć do zupy.
Zupę doprawić solą i pieprzem, posypać natką.
Podawać bardzo gorącą.
Efektowne przekąski
Składniki:
35 dag filetu z piersi – ugotować
2 drobiowe kostki rosołowe
2 łyżki żelatyny
marchweka
1 puszka kukurydzy
15 dag selera konserwowego
15 dag średnich pieczarek – ugotować
ziele angielskie
czarny cały pieprz
1 liść laurowy
1 papryka czerwona surowa
1 papryka żółta surowa
Sposób przygotowania:
Ugotować rosół ze składników: kostki, pieczarki, ziele, pieprz, liść, papryka, seler.
Do salaterek włożyć pokrojone drobno i ugotowane filety, można wyłowić z rosołu warzywa i również dodać, następnie włożyć pieczarki.
Do letniego rosołu dodać żelatynę wcześniej rozpuszczoną.
I zalać salaterki.
Pozostawić do zastygnięcia.
Podawać, gdy będzie gotowe.
Do dekoracji można wykorzystać cytrynę i pietruszkę.
- sortuj według:
-
0 -
3 -
0 -
0
3 plików
9,52 MB