Wykorzystujemy pliki cookies i podobne technologie w celu usprawnienia korzystania z serwisu Chomikuj.pl oraz wyświetlenia reklam dopasowanych do Twoich potrzeb.

Jeśli nie zmienisz ustawień dotyczących cookies w Twojej przeglądarce, wyrażasz zgodę na ich umieszczanie na Twoim komputerze przez administratora serwisu Chomikuj.pl – Kelo Corporation.

W każdej chwili możesz zmienić swoje ustawienia dotyczące cookies w swojej przeglądarce internetowej. Dowiedz się więcej w naszej Polityce Prywatności - http://chomikuj.pl/PolitykaPrywatnosci.aspx.

Jednocześnie informujemy że zmiana ustawień przeglądarki może spowodować ograniczenie korzystania ze strony Chomikuj.pl.

W przypadku braku twojej zgody na akceptację cookies niestety prosimy o opuszczenie serwisu chomikuj.pl.

Wykorzystanie plików cookies przez Zaufanych Partnerów (dostosowanie reklam do Twoich potrzeb, analiza skuteczności działań marketingowych).

Wyrażam sprzeciw na cookies Zaufanych Partnerów
NIE TAK

Wyrażenie sprzeciwu spowoduje, że wyświetlana Ci reklama nie będzie dopasowana do Twoich preferencji, a będzie to reklama wyświetlona przypadkowo.

Istnieje możliwość zmiany ustawień przeglądarki internetowej w sposób uniemożliwiający przechowywanie plików cookies na urządzeniu końcowym. Można również usunąć pliki cookies, dokonując odpowiednich zmian w ustawieniach przeglądarki internetowej.

Pełną informację na ten temat znajdziesz pod adresem http://chomikuj.pl/PolitykaPrywatnosci.aspx.

Nie masz jeszcze własnego chomika? Załóż konto

Sos czosnkowy.docx

jason567 / Kulinaria / sosy / Sos czosnkowy.docx
Download: Sos czosnkowy.docx

12 KB

0.0 / 5 (0 głosów)
obrazek

Tak, sos czosnkowy, główny składnik wszystkich naszych szybkich dań, nadaje się do frytek, pizzy, tortilli, ryby a i nawet mięsa. Do wszystkiego pasuje. Ja zawsze robię z całego pojemniczka śmietany ponieważ bardzo szybko u nas on schodzi, a i nawet jak zostanie, na drugi dzień jest wykorzystany, ma bardziej intensywny smak. Można zrobić mniej, z połowy. Temat przypraw, podałam tylko pieprz i sól, ponieważ najbardziej smakuje mojemu tacie, możecie poeksperymentować, dodać majeranku, bazylii, itp... można również dodać miód, a mniej czosnku jest wtedy słodszy, a mnie ostry!! :)

Komentarze:

Nie ma jeszcze żadnego komentarza. Dodaj go jako pierwszy!

Aby dodawać komentarze musisz się zalogować

Inne pliki do pobrania z tego chomika
obrazek Współczesne sosy narodziły się we Francji, a usystematyzował je Marie-Antoine Carême dzieląc je na sosy ciepłe i zimne, a wśród nich wyróżnił tzw. sosy podstawowe. Do sosów podstawowych ciepłych, białych zali­cza się sos beszamelowy i sos velouté. Podstawą do przyrządzenia obu jest zasmażka, którą w przypadku sosu beszamelowego należy rozrzedzić mlekiem i przyprawić gałką muszka­tołową. Natomiast sos velouté należy rozrzedzić bulionem cielęcym, dro­biowym lub rybnym.
obrazek Do sosów podstawowych ciepłych: zalicza się sos ciemny, zwany hisz­pańskim. Sos hiszpański przygoto­wuje się z ciemnej zasmażki i moc­nego wywaru z kości. Sosy podsta­wowe ciemne są trudne w przygo­towaniu, głównie dlatego, że ugo­towanie wywaru jest pracochłon­ne, ale za to są wyjątkowo smacz­ne. Chcąc ułatwić sobie przygoto­wanie sosu można wcześniej ugo­tować większą ilość Wywaru, po­dzielić go na porcje i zamrozić.
obrazek Chyba wszyscy lubią pizzę. Ja lubię czasem robić ją w domu. Można uzyskać naprawdę dobry efekt korzystając z dobrych przepisów. Dziś podam swój patent na sos do pizzy. Jest mocno ziołowy i mocno pomidorowy. Czyli taki jak lubię. I zawsze nakładam go dużo. Nie trzeba wtedy dodawać ketchupu do pizzy. Nadaje się do właściwie każdego nadzienia. Zarówno do pizzy na cienkim jak i na grubym spodzie. Ostatnio dodałam go do pizzy z czterema serami. Mmm.. Pychota.. Zresztą sami będziecie mogli się o tym przekonać, bo w następnym wpisie, właśnie ta pizza się pojawi. A tymczasem możecie się zaopatrzyć w składniki na sos, a nawet wcześniej go przygotować. I nie zrażajcie się długością listy składników. Większość to po prostu zioła, które raczej macie w domu.
obrazek Tak, sos czosnkowy, główny składnik wszystkich naszych szybkich dań, nadaje się do frytek, pizzy, tortilli, ryby a i nawet mięsa. Do wszystkiego pasuje. Ja zawsze robię z całego pojemniczka śmietany ponieważ bardzo szybko u nas on schodzi, a i nawet jak zostanie, na drugi dzień jest wykorzystany, ma bardziej intensywny smak. Można zrobić mniej, z połowy. Temat przypraw, podałam tylko pieprz i sól, ponieważ najbardziej smakuje mojemu tacie, możecie poeksperymentować, dodać majeranku, bazylii, itp... można również dodać miód, a mniej czosnku jest wtedy słodszy, a mnie ostry!! :)
więcej plików z tego folderu...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin
W ramach Chomikuj.pl stosujemy pliki cookies by umożliwić Ci wygodne korzystanie z serwisu. Jeśli nie zmienisz ustawień dotyczących cookies w Twojej przeglądarce, będą one umieszczane na Twoim komputerze. W każdej chwili możesz zmienić swoje ustawienia. Dowiedz się więcej w naszej Polityce Prywatności