-
868 -
1112 -
18787 -
521
21303 plików
45,16 GB
25dag polędwicy wołowej,
sól, pieprz,
żółtko,
cebula,
ogórek konserwowy lub kiszony,
Opis przyrządzania
Polędwicę wołową dobrze schłodzić (nie zamrażać) i posiekać drobno ścinając drobno mięso. Dodać sól i pieprz i dobrze wymieszać.
Z mięsa uformować kulę, położyć na talerzyku, lekko spłaszczyć i zrobić na środku wgłębienie na żółtko.
Jajko umyć, najlepiej włożyć na chwilę do gorącej wody mającej powyżej 65ºC. Jajko wybić do spodeczka i oddzielić żółtko od białka. Ostrożnie przekładamy żółtko na wgłębienie w mięsie.
Na około mięsa ułożyć pokrojoną w kostkę cebulę i ogórek konserwowy.
Całość można oprószyć świeżo zmielonym pieprzem.
Nie ma plików w tym folderze
-
0 -
0 -
0 -
0
0 plików
0 KB