Szatańskie jadło - gulasz drobiowy.docx
-
◆A -
◆A - 21 marca -
◆A - ABC na drutach -
◆A - AKOBIETY - lalki ładne -
◆A - Bańki mydlane -
◆A - CYTATY O łące -
◆A - CYTATY O mądrości -
◆A - CYTATY O motylach -
◆A - CYTATY O SZCZESCIU -
◆A - Dzien kobiet i mężczyzn wierszyki -
◆A - DZIEN matki i ojca -
◆A - fajne wiosna -
◆A - gif i jpg -
◆A - kob. zachomikow -
◆A - KWIECIEN 2023 -
◆A - linie -
◆A - linie tulipany -
◆A - Motto na dzień dobry -
◆A - O szczęściu cd -
◆A - PATRYK 17.03 -
◆A - TŁUSTY czwartek -
◆A - TO CHYBA MAJ -
◆A - wazony -
◆A - WIERSZE o miesiąc-1 -
◆A - zielone -
◆A-CYTAT cierpliwośc -
◆A-ŚWIAT. DZIEŃ POEZJI -
◆C - gif - jpg -
◆LINIE - róże bukiety -
♥DZIEŃ MOTYLI - 14 MARCA -
Aarón Díaz -
Aras Bulut İynemli -
Berk Cankat -
Buğra Gülsoy -
Burak-Deniz -
Can Yaman -
Ekin Koç -
Ekin Mert Daymaz -
Gökhan Alkan -
Gürbey İleri -
Halit Ergenç -
Kadir Doğulu -
LITERKI - stokrotka -
Mehmet Günsür -
Murat Yıldırım -
Pamir Pekin -
Serhat Teoman -
Serkan Çayoğlu -
Tolga Sarıtaş -
Yusuf Çim
Składniki:
pierś z kurczaka,
3 łyżki kukurydzy i czerwonej fasoli,
pół surowej, czerwonej papryki,
4 łyżki wody,
sól,
pieprz,
olej.
Sposób przygotowania:
Mięso kroimy w niewielką kostkę, w międzyczasie rozgrzewamy odrobinę oleju na patelni i obsmażamy na niej mięso. Po wstępnej obróbce przekładamy drób do rondelka, dodajemy wodę i paprykę pokrojoną w grubszą kostkę (dla bezpieczeństwa możecie ją wcześniej obrać ze skórki). Całość delikatnie doprawiamy solą i pieprzem i dusimy pod przykrywką przez około 10 minut (co jakiś czas sprawdzając poziom wody, pilnując, by się nie wygotowała). Pod koniec duszenia dodajemy do wywaru kukurydzę i fasolę. Jeśli potrawa wydaję się Wam zbyt rzadka, możecie dodać do niej pół obranego ze skóry pomidora. Danie możemy serwować w towarzystwie kuskusa lub ryżu.