odc. 1 - racuchy.flv
-
❏ FILMY DVDRIP 2010 LEKTOR PL -
1966 - The Flinstones -
Adam na lato -
Adam po pracy -
Adam po pracy 2 -
Adam po pracy 3 -
AKCJI -
Anna Olson - Sezon na świeżość -
Anna Olson - Sezon na świeżość 2 -
Antonio Carluccio ucztuje w Italii -
BIJATYKI -
Coldplay - Parachutes (2000) -
Czego nie wiecie o -
DLA DZIECI -
EROTYCZNE -
Eva Cassidy -
FIFA MANAGER 12 (2011) PC -
Filmy nowe -
Gary Rhodes w kuchni przez cały rok -
Gary Rhodes za stołem -
Gary Rhodes za stołem(1) -
Gotowanie -
GPS -
Gry n8 -
GRY NOKIA N8 -
GRY PC -
GRY PC (w jednym pliku) -
ImprezuJEMY -
INNE -
James Martin i jego ogród -
Jamie w domu -
Jamie w domu 2 -
Jesienne Atelier Smaku -
Jose Andres prosto z Hiszpani -
Julie gotuje -
Koszer macher -
Kuchnia francuska po prostu - POLECAM -
KUCHNIA.TV -
Najnowsze filmy -
Nowe -
Nowości w rmvb -
Op. 53 'Waldstein' -
PDFCreator -
Powrót króla rock and rulla -
PRZYGODOWE -
SPORTOWE -
STRATEGIE -
STRZELANKI -
SYMULATORY -
WYŚCIGI
"Wszystko, co robię, podszyte jest polskością. Ten smak przenika moje potrawy, na nim się wychowałem i do niego zawsze będę wracał." - mówi gospodarz programu Adam Chrząstowski. "Adam po pracy" to sześcioodcinkowa seria pokazująca jak w nowoczesny sposób przyrządzić dania oparte na tradycyjnych polskich smakach.
Program jest smakowitym kąskiem dla osób zapracowanych, które lubią gotować, tęsknią za kuchnią swoich mam i babć, ale chcą się żywić zdrowo i lekko. Potrawy tradycyjne będą unowocześnione - to zupełnie nowe spojrzenie na polską kuchnię. Każdy odcinek przedstawia trzy przepisy, na podstawie których można przygotować pyszny obiad. Tak więc pojawiają się przepisy na przystawki, zupy, dania główne i desery, dodatkowo Adam Chrząstowski opowiada o winach, radzi jak dobrać odpowiedni trunek do dania. Dania tworzone przez Chrząstowskiego cechuje nieoczekiwana harmonia smaku, widzowie programu poznają przepisy na takie rarytasy jak: tatar z łososia na sałatce z ogórka, zupa z nowalijek i koperku, biała zupa rybna, cykoria z gruszką orzechami i górskim serem, polędwica wołowa na sosie z kurek, kogel mogel z owocami...
Adam Chrząstowski jako kucharz pracował w Szwajcarii, Szanghaju (tu przez kilka lat z powodzeniem prowadził dwie restauracje) - i Warszawie. Menu, jakie na początku lat 90. wraz z Kurtem Schellerem współtworzył w Hotelu Bristol, przeszło do legendy miasta: najlepsza kuchnia stolicy na długo wyznaczyła kulinarny poziom stołecznych restauracji. Wyzwaniem była również praca w hotelu Rialto, jednak nawet gotowanie w najbardziej stylowej warszawskiej restauracji nie wyczerpało zasobów kreatywności niepospolitego kucharza. Ostatecznie osiedlił się - i otworzył własną restaurację - w Krakowie.