-
591 -
3831 -
97 -
212
6033 plików
2264,75 GB
Czerpie z tego, co najlepsze w tradycji i najbardziej wysmakowane w nowoczesności. Łączy wszystko razem w celu stworzenia kuchni pełnej pasji, smaków i zapachów. W odwiedzanych miejscach szuka tego, co w kuchni z Półwyspu Apenińskiego najlepsze.
Przepisami wymienia się z szefami kuchni, paniami domu, starymi przyjaciółmi i dominikańskimi mnichami. Z pasją przybliża nie tylko włoskie jedzenie, ale i kulturę, styl życia oraz ludzi. Sympatyczny kucharz i wielki entuzjasta grzybów robi to w tak zajmujący sposób, że każdy z widzów z pewnością stanie się wielbicielem włoskiej kuchni. Kuchni z ogromnymi tradycjami, a jednocześnie jednej z najbardziej nowoczesnych na świecie.
Na potrzeby swojego telewizyjnego show Antonio zostaje kulinarnym ambasadorem swojej ojczyzny i zabiera widzów w podróż po jego północnej części. Odwiedzimy sześć regionów: Ligurię, Piemont, Umbrię, Modenę, Wenecję i Weronę. Program otrzymał nagrodę World Food Media Award 1997 za najlepszy telewizyjny program kulinarny.
Antonio Carluccio, rodowity Włoch, prowadzący restaurację w londyńskim Covent Garden, należy do najpopularniejszych szefów kuchni w Wielkiej Brytanii. Jego restauracja zawsze jest pełna gości, otworzył też specjalistyczny sklep z włoskim jedzeniem. W telewizji pojawia się regularnie, świetnie sprzedają się też napisane przez niego książki, takie jak "Antonio Carluccio's Passion for Pasta", "A Passion for Mushrooms" czy "An Innovation to Italian Cookery". gospodarz programu: Antonio Carluccio
- sortuj według:
-
20 -
0 -
0 -
0
20 plików
2,11 MB