kuchnia.tv odc.6 - ocet jabłkowy.flv
-
(1957-2000) Krtek - Krecik(1) -
ABC GOTOWANIA - sezon 2 - lektor PL -
Adam Słodowy - Zrób to sam -
Anielska kuchnia -
Anielskie smaki -
Apetyczny tydzień z Rachael -
BITCHIN`KITCHEN - Sezon 1 -
BITCHIN`KITCHEN - Sezon 2 -
carving -
Dwóch łakomych włochów -
Dziki obiad Łukasza Łuczaja -
Ewa gotuje - popr -
Ewa gotuje(1) -
FACECI OD MIĘSA - sezon 1 lektor PL -
Fenomeny nowoczesnego świata -
Gotuj na luzie -
Jacques Pepin Podstawy dobrej kuchni -
Jak Przygotować Sushi -
Jakubiak w domu 2 -
Kapitan Kliper -
Koszer macher(1) -
Kotlety TV -
Kuchenna chemia -
KUCHNIA -
Kuchnia po śląsku(1) -
KULINARIA NA VIDEO KLIPIE -
kulinarne inspiracje -
Kwestia Samku -
LIDL - Cukiernia Lidla -
Makowa Panienka -
Małe Dania -
Na tropie smaków Polski -
Okrasa gotuje -
Okrasa gotuje 2 -
Okrasa łamie przepisy(1) -
Pascal gotuje -
Przygód kilka wróbla Ćwirka -
Purple and Brown -
Robert Makłowicz -
Rybna kolacja Jamiego -
Sąsiad na widelcu -
Ser w plasterkach -
Smaczne przepisy -
Szalona kuchnia Hestona -
Szczypta smaku -
SZCZYPTA SMAKU 2 -
Wszystko o Kozakach -
Załóż fartucha u Janka Paszkowskiego -
Zdrowe odżywianie - FAKTY -
Żołądek czy rozsądek
Program "Spiżarnia Maryli" to letni program kulinarny prowadzony przez Marylę Musidłowską, która otworzy przed widzami drzwi spiżarni i pokaże półki, stopniowo wypełniane własnoręcznie przygotowywanymi przetworami.
Lato to okres szczególnie łaskawy dla smakoszy. Uginające się od owoców gałęzie to widok wcale nie rzadki. Na ogół niestety traktujemy dary natury bardzo tymczasowo. Obawiając się całodziennego stania przy kuchni, czasochłonnego przygotowywania owoców i innych trudów przygotowywania przetworów wychodzimy z założenia, że to, czego nie zdążyliśmy dojeść teraz, nadrobimy podczas kolejnych miesięcy, kupując gotowe mrożonki i przetwory w sklepach. Nie mamy wtedy jednak pewności, co tak naprawdę kupujemy. Maryla Musidłowska, zainspirowana tradycyjnymi przepisami, kulinarnymi nowinkami oraz podróżami, postanowiła nauczyć widzów przygotowywać własne, pyszne i łatwe, dżemy, przetwory, nalewki, zakwasy i mrożonki. Przygotowane własnoręcznie produkty nie tylko będą smakować o wiele lepiej, ale będą także powodem ciepłych, wakacyjnych wspomnień umilających jesienne i zimowe wieczory. W programie znajdziemy też porady Maryli o najlepszych do danego typu przetworów gatunkach owoców i warzyw i zasady przechowywania słojów, butelek i weków.
Maryla Musidłowska jest dobrze znana widzom Kuchni.tv, brała udział w przygotowywaniu m.in. takich programów jak "Para w Kuchni" czy "Teraz Brygida". Jej pasją jest scenografia kulinarna, realizowała projekty dla wszystkich ważniejszych kobiecych pism na polskim rynku, np. Twój Styl czy Elle.