Wykorzystujemy pliki cookies i podobne technologie w celu usprawnienia korzystania z serwisu Chomikuj.pl oraz wyświetlenia reklam dopasowanych do Twoich potrzeb.

Jeśli nie zmienisz ustawień dotyczących cookies w Twojej przeglądarce, wyrażasz zgodę na ich umieszczanie na Twoim komputerze przez administratora serwisu Chomikuj.pl – Kelo Corporation.

W każdej chwili możesz zmienić swoje ustawienia dotyczące cookies w swojej przeglądarce internetowej. Dowiedz się więcej w naszej Polityce Prywatności - http://chomikuj.pl/PolitykaPrywatnosci.aspx.

Jednocześnie informujemy że zmiana ustawień przeglądarki może spowodować ograniczenie korzystania ze strony Chomikuj.pl.

W przypadku braku twojej zgody na akceptację cookies niestety prosimy o opuszczenie serwisu chomikuj.pl.

Wykorzystanie plików cookies przez Zaufanych Partnerów (dostosowanie reklam do Twoich potrzeb, analiza skuteczności działań marketingowych).

Wyrażam sprzeciw na cookies Zaufanych Partnerów
NIE TAK

Wyrażenie sprzeciwu spowoduje, że wyświetlana Ci reklama nie będzie dopasowana do Twoich preferencji, a będzie to reklama wyświetlona przypadkowo.

Istnieje możliwość zmiany ustawień przeglądarki internetowej w sposób uniemożliwiający przechowywanie plików cookies na urządzeniu końcowym. Można również usunąć pliki cookies, dokonując odpowiednich zmian w ustawieniach przeglądarki internetowej.

Pełną informację na ten temat znajdziesz pod adresem http://chomikuj.pl/PolitykaPrywatnosci.aspx.

Nie masz jeszcze własnego chomika? Załóż konto

BANANOWY PLACEK.jpg

Ciasta - BANANOWY PLACEK.jpg
Download: BANANOWY PLACEK.jpg

64 KB

(430px x 300px)

0.0 / 5 (0 głosów)
BANANOWY PLACEK
Lista składników

* 4 jajka
* 1/2 szkl cukru
* 1/4szkl mąki ziemniaczanej
* 3/4 szkl mąki pszennej
* 1 łyżeczka proszku do pieczenia
* 1 łyżka oleju
* Masa:
* 1 budyń waniliowy
* 2 łyżki żelatyny
* 3 łyżki rumu lub wódki
* 250 ml śmietanki 30%
* 7 bananów
* polewa lub 2 czekolady

Jak zrobić?

Białka ubić na sztywno, dodać cukier, stopniowo po jednym żółtku. Pianę wymieszać delikatnie z przesianymi mąkami z proszkiem do pieczenia, dodać olej. Biszkopt upiec w piekarniku w temp.peraturze 170 C.Wystudzić i nasaczyć.Budyń ugotować według przepisu na opakowaniu. Żelatynę namoczyć w 4 łyżkach zimnej wody z dodatkiem rumu, dokładnie wymieszać z gorącym budyniem. Schłodzoną śmietankę ubić na sztywno, dodać do tężejącego, zimnego budyniu, wymieszać,rozsmarować na cieście.Na wierzchu ułożyć plasterki bananów. Ciasto schłodzić. Banany posmarować pędzelkiem gotową polewą lub czekoladą rozpuszczoną w niewielkiej ilości gorącego mleka.Smacznego!

Temperatura piekarnika : 170 CoC

Czas pieczenia: 20 min

Komentarze:

Nie ma jeszcze żadnego komentarza. Dodaj go jako pierwszy!

Aby dodawać komentarze musisz się zalogować

Inne pliki do pobrania z tego chomika
Ciasta - 12548442ba9b375b5156e63e550638df_small.jpg
Ciasto: 3 szklanki mąki, 0,5 szklanki cukru pudru, 15 da ...
Ciasto: 3 szklanki mąki, 0,5 szklanki cukru pudru, 15 dag miodu, 0,5 kostki margaryny, 2 jaja, 1 opakowanie cukru waniliowego, 1 łyżeczka sody oczyszczonej. Krem: 0,5 l śmietanki kremówki (36% lb 30%), ja daję 1 l 3 łyż. żelatyny. Polewa: 1 puszka mleka skondensowanego słodzonego. Do dekoracji: 10 dag posiekanych orzechów włoskich lub ziemnych nie solonych w całości Mleko w puszce wstawić do garnka z wodą i gotować przez 3 godz.-poczekać aż wystygnie. Z podanych składników zagnieść ciasto i podzielić na 2 równe części. Formy posmarować margaryną i wyłożyć papierem do pieczenia. Ciasto przenieść do form i piec około 15 minut w temp. 200 C. Śmietanę ubić na puszystą masę. Nastepnie dodać do niej wcześniej rozpuszczoną żelatynę. Kremem przełożyć dwa upieczone i ostudzone placki. Na wierzchu ciasta rozsmarować mleko (tw. toffi). Posypać orzechami
więcej plików z tego folderu...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin
W ramach Chomikuj.pl stosujemy pliki cookies by umożliwić Ci wygodne korzystanie z serwisu. Jeśli nie zmienisz ustawień dotyczących cookies w Twojej przeglądarce, będą one umieszczane na Twoim komputerze. W każdej chwili możesz zmienić swoje ustawienia. Dowiedz się więcej w naszej Polityce Prywatności