Wykorzystujemy pliki cookies i podobne technologie w celu usprawnienia korzystania z serwisu Chomikuj.pl oraz wyświetlenia reklam dopasowanych do Twoich potrzeb.

Jeśli nie zmienisz ustawień dotyczących cookies w Twojej przeglądarce, wyrażasz zgodę na ich umieszczanie na Twoim komputerze przez administratora serwisu Chomikuj.pl – Kelo Corporation.

W każdej chwili możesz zmienić swoje ustawienia dotyczące cookies w swojej przeglądarce internetowej. Dowiedz się więcej w naszej Polityce Prywatności - http://chomikuj.pl/PolitykaPrywatnosci.aspx.

Jednocześnie informujemy że zmiana ustawień przeglądarki może spowodować ograniczenie korzystania ze strony Chomikuj.pl.

W przypadku braku twojej zgody na akceptację cookies niestety prosimy o opuszczenie serwisu chomikuj.pl.

Wykorzystanie plików cookies przez Zaufanych Partnerów (dostosowanie reklam do Twoich potrzeb, analiza skuteczności działań marketingowych).

Wyrażam sprzeciw na cookies Zaufanych Partnerów
NIE TAK

Wyrażenie sprzeciwu spowoduje, że wyświetlana Ci reklama nie będzie dopasowana do Twoich preferencji, a będzie to reklama wyświetlona przypadkowo.

Istnieje możliwość zmiany ustawień przeglądarki internetowej w sposób uniemożliwiający przechowywanie plików cookies na urządzeniu końcowym. Można również usunąć pliki cookies, dokonując odpowiednich zmian w ustawieniach przeglądarki internetowej.

Pełną informację na ten temat znajdziesz pod adresem http://chomikuj.pl/PolitykaPrywatnosci.aspx.

Nie masz jeszcze własnego chomika? Załóż konto

Niemieckie ciasto czekoladowe.doc

ROZAROZ / Kulinarne / Niemieckie ciasto czekoladowe.doc
Download: Niemieckie ciasto czekoladowe.doc

372 KB

0.0 / 5 (0 głosów)
?k=NDMxODMyNjIsNjExNzIz&f=niemieckie_ciasto_czeko2.JPG

Komentarze:

Nie ma jeszcze żadnego komentarza. Dodaj go jako pierwszy!

Aby dodawać komentarze musisz się zalogować

Inne pliki do pobrania z tego chomika
Kulinarne - Kluski na parze.jpeg
Pampuchy -kluski na parze 50 dag mąki 2,5 dag drożdży ...
Pampuchy -kluski na parze 50 dag mąki 2,5 dag drożdży 2 jajka 1 kieliszek oleju 1 szklanka mleka 3 łyżki cukru szczypta soli Drożdże rozrobić w letnim mleku,dodać łyżkę cukru i mąki.Odstawić do wyrośnięcia.Do miski wsypać przesianą mąkę,cukier,sól,wlać olej,wbić jajka i dodać wyrośnięte drożdże.Dobrze wyrobić ciasto aż będzie odstawać od miski.Po wyrobieniu przykryć ściereczką i odstawić do wyrośnięcia aż podwoi swoją objętość.Ukulać kluski i po 15 min parować 5-6 min.Najlepiej w podwójnym garnku gdzie do dolnego nalewamy wody a na górny który ma otwory smarujemy za każdym razem olejem i kładziemy wyrośnięte kluski.Radze ukulać na 4 partie a gdy włożymy pierwszą robimy następną do wyrośnięcia i tak dalej.Podawać z kapustą kiszoną i sosem z karkówki, żeberek lub innym sosem.Smacznego
Kulinarne - Knedle ziemniaczane ze śliwkami.jpg
Składniki dla 4-6 osób ziemniaki gotowane, 1 kg Mąka ...
Składniki dla 4-6 osób ziemniaki gotowane, 1 kg Mąka pszenna, ok 1- 2 szk. Jaja, 2 szt. śliwki, 1/2 kg cukier, 1/2 łyżeczki do środka knedla śmietana, cukier, bulka tarta, sól, Opis przygotowania czas przygotowania: do 45 min 1. Ugotowane ziemniaki przepuścić przez praskę, dodać jaja mąkę i starannie wyrobić ciasto. Śliwki umyć, wyjąć pestki, pokroić jeśli są za duże. Z ciasta zrobić rulon , pokroić go na porcje, każdą spłaszczać i do każdej porcji wkładać śliwkę i po pół łyżeczki cukru. Kulki uformować i wrzucać do osolonej wrzącej wody. Od chwili wypłynięcia gotować ok 5 min. Podawać polane roztopionym masełkiem z odrobiną bułki tartej posypane cukrem .
Kulinarne - Karkówka z cebulką w majonezie.jpg
Karkówka z cebulką w majonezie Składniki dla 4-6 osó ...
Karkówka z cebulką w majonezie Składniki dla 4-6 osób 6 plastrów karkówki, majonez, 1 duża cebula, sól ,pieprz, olej, Vegeta lub czosnek, ser żółty Opis przygotowania czas przygotowania: do 90 min 1. Opłukane plastry delikatnie rozbić, posmarować z każdej strony olejem. Przyprawić ,popieprzyć i rozłożyć na blaszce. 2. Na każdym kotlecie położyć cebulę pokrojoną w krążki i na to po kopiastej łyżce majonezu. Po wierzchu posypać tartym serem. I wstawić do piekarnika nagrzanego 190 C na 45 min. Danie to najlepiej smakuje z ryżem
Kulinarne - ORZECHOWIEC.jpg
SKŁADNIKI: Ciasto: 30 dkg mąki kostka margaryny 0,5 szk ...
SKŁADNIKI: Ciasto: 30 dkg mąki kostka margaryny 0,5 szklanki cukru pudru 4 żółtka 2 łyżeczki proszku do pieczenia ponadto: powidła śliwkowe lub dżem z czarnej porzeczki 20 dkg orzechów włoskich (posiekać) 1 szklanka cukru pudru Masa: 4 żółtka 4 łyżki cukru pudru 1 łyżka ekstraktu waniliowego 2 łyżki mąki pszennej 1 łyżka mąki ziemniaczanej 0,5 litra mleka kostka masła sok z połowy cytryny PRZYGOTOWANIE: Podane składniki na ciasto zagnieść i podzielić na 2 części. Blachę o wymiarach 35x20 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Jedną część ciasta rozwałkować i wyłożyć nim dno blaszki. Na wierzch rozsmarować powidła. Ubić pianę z 2 białek i 0,5 szklanki cukru pudru. Wyłożyć na powidła i posypać połową posiekanych orzechów włoskich. Piec w temp. 180°C przez ok 15-20 min. To samo zrobić z drugą częścią ciasta - rozwałkować na blachę, posmarować powidłami, na powidła wyłożyć pianę i posypać orzechami:) Piec jak poprzedni placek. Przygotować krem: Żółtka ubić z cukrem na puszystą masę. Dodać obie mąki i 0,5 szklanki mleka. Pozostałe mleko zagotować. Do gotującego się mleka wlać masę żółtkową i dalej postępować jak przy gotowaniu budyniu. Ostudzić (można przykryć folią spożywczą żeby nie utworzył się kożuch). Masło utrzeć i stopniowo dodawać (po 1 łyżce) ostudzony budyń. Pod koniec dodać ekstrakt waniliowy i sok z cytryny - ostrożnie żeby nam się krem nie zważył! Jeden placek zostawić w blaszce, wyłożyć na niego masę budyniową i przykryć drugim plackiem. Najlepiej smakuje na drugi dzień. Smacznego :)
więcej plików z tego folderu...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin
W ramach Chomikuj.pl stosujemy pliki cookies by umożliwić Ci wygodne korzystanie z serwisu. Jeśli nie zmienisz ustawień dotyczących cookies w Twojej przeglądarce, będą one umieszczane na Twoim komputerze. W każdej chwili możesz zmienić swoje ustawienia. Dowiedz się więcej w naszej Polityce Prywatności