Wykorzystujemy pliki cookies i podobne technologie w celu usprawnienia korzystania z serwisu Chomikuj.pl oraz wyświetlenia reklam dopasowanych do Twoich potrzeb.

Jeśli nie zmienisz ustawień dotyczących cookies w Twojej przeglądarce, wyrażasz zgodę na ich umieszczanie na Twoim komputerze przez administratora serwisu Chomikuj.pl – Kelo Corporation.

W każdej chwili możesz zmienić swoje ustawienia dotyczące cookies w swojej przeglądarce internetowej. Dowiedz się więcej w naszej Polityce Prywatności - http://chomikuj.pl/PolitykaPrywatnosci.aspx.

Jednocześnie informujemy że zmiana ustawień przeglądarki może spowodować ograniczenie korzystania ze strony Chomikuj.pl.

W przypadku braku twojej zgody na akceptację cookies niestety prosimy o opuszczenie serwisu chomikuj.pl.

Wykorzystanie plików cookies przez Zaufanych Partnerów (dostosowanie reklam do Twoich potrzeb, analiza skuteczności działań marketingowych).

Wyrażam sprzeciw na cookies Zaufanych Partnerów
NIE TAK

Wyrażenie sprzeciwu spowoduje, że wyświetlana Ci reklama nie będzie dopasowana do Twoich preferencji, a będzie to reklama wyświetlona przypadkowo.

Istnieje możliwość zmiany ustawień przeglądarki internetowej w sposób uniemożliwiający przechowywanie plików cookies na urządzeniu końcowym. Można również usunąć pliki cookies, dokonując odpowiednich zmian w ustawieniach przeglądarki internetowej.

Pełną informację na ten temat znajdziesz pod adresem http://chomikuj.pl/PolitykaPrywatnosci.aspx.

Nie masz jeszcze własnego chomika? Załóż konto

PYCHOTKA(2).jpg

ROZAROZ / Kulinarne / Ciasta / Placki / PYCHOTKA(2).jpg
Placki - PYCHOTKA2.jpg
Download: PYCHOTKA(2).jpg

35 KB

(427px x 320px)

0.0 / 5 (0 głosów)
PYCHOTKA

Składniki:

CIASTO:
jajka, 4 szt
cukier, 1/2 szkl
mąka tortowa, 1/2 szkl
proszek do pieczenia, 1/2 łyżeczki

KREM:
mleko, 2 szkl
mąka ziemniaczana, 4 łyżki
zółtka jaj, 2 szt
cukier puder, 1 szkl
MARGARYNA LUB MASŁO, 1 kostka

DO PRZEŁOŻENIA:
dzem z czarnej pożeczki, 1 słoik

POSYPKA KOKOSOWA,
wiórki kokosowe, 20 dag
masło, 1 kostka

Opis przygotowania:

1. CIASTO:
ubijamy pianę z 4 białek, do sztywnej piany dodajemy cukier i nadal ubijamy, potem dodajemy żółtka i na konu przesiana mąkę z proszkiem do pieczenia. Całość wylewamy na blache wyłożona pergaminem i pieczemy w temp 180 st około 30 minut. (Najlepiej sprawdzić drewnianym patyczkiem czy ciasto jest juz dobre)

2. KREM:
1 szklankę mleka zagotować. W druiej szklance mleka rozmieszać żółtka i mąkę ziemniaczaną i wlać wszystko do gotującego sie mleka. Ugotować ze wszystkiego budyń i odstawić do wystygniecia. Kostkę masła utrzeć na puszystą masę z cukrem pudrem i powoli dodawać wcześniej ugotowany zimny budyń.

3. POSYPKA KOKOSOWA:
kostkę masła rozpuścić na dużej patelni. Dodać wiórki kokosowe i smazyć az wiórki sie zrumienia. Odstawić do wystygniecia.

4. Zimne ciasto przekroić na dwie cześci. Obie części dobrze nasaczyć wodą z alkoholem i sokiem z cytryny. Na jedna cześć ciasta posmarować 1/3 kremu. Na krem wyłożyć dzem z czarnej pożeczki. Przykryć drugą częścią ciasta. Nałożyć na ciacho pozostały krem i na krem zarumienione zimne wiórki kokosowe.

5. SMACZNEGO:))))

Komentarze:

Nie ma jeszcze żadnego komentarza. Dodaj go jako pierwszy!

Aby dodawać komentarze musisz się zalogować

Inne pliki do pobrania z tego chomika
Placki - SKRZYDEŁKA W SOSIE SŁODKO-KWAŚNYM.JPG
Składniki - 1 kg skrzydełek - podzielić na 3 części ( na ...
Składniki - 1 kg skrzydełek - podzielić na 3 części ( najlepiej wyrzucić te małe, chyba że lubisz} - SOS: mały ketchup, kostka rosołowa, 1/2 szkl cukru, 1 szkl gorącej wody, 1/2 soku cytryny. Kostkę rozpuścić w wodzie, dodać resztę, dokładnie wymieszać. - panierka: mąka ziemiaczana, jajka Wykonanie: Podzielone skrzydełka posypać solą i pieprzem {mogą ale nie muszą postać pół godziny}. Obtaczamy je najpierw w mące, następnie w jajku i smażymy na patelni na złoty kolor. Usmażone skrzydełka układamy na blaszce, polewamy sosem i zapiekamy w piekarniku
obrazek SMACZNA SALATKA POLECAM-ROBIŁAM
Placki - Sałatka z brokułami.jpg
Składniki: brokuły, 1 papryka czerwona, 1 papryka żółta, ...
Składniki: brokuły, 1 papryka czerwona, 1 papryka żółta, 4-5 jaj ugotowanych na twardo, 3-4 pomidory ( lub 1/2 kg pomidorków koktajlowych), sos czosnkowy, natka pietruszki. Brokuły zblanszować ok.3-4min w osolonej wodzie, ostudzić, pokroić na różyczki. W salaterce ułożyć: brokuły,ok.5 cm paski papryki, jajka pokrojone w szóstki, duże pomidory pokrojone na części lub koktajlowe pokrojone na pół. Na wierzch sos czosnkowy i natka pietruszki. Sos czosnkowy: wymieszać 3 łyżki majonezu+3 łyżki jogurtu naturalnego+sól+pieprz+2 zmiażdżone ząbki czosnku, polać na sałatkę, nie mieszać.
Placki - KOLOROWE CIASTO.jpg
KOLOROWE CIASTO Składniki Biszkopt ciemny, 1szt ...
KOLOROWE CIASTO Składniki Biszkopt ciemny, 1szt Biszkopt jasny, 1szt Pianka truskawkowa;śmietana30%, 600ml galaretka truskawkowa, 2szt Pianka pomarańczowa;tak jak truskawkowa tylko zmiana galaretki, galaretka pomarańczowa dżem truskawkowy, 1 słoiczek Do nasączenia;, woda, twarde ,karmelki owocowe Polewa;czekolada, 1tabliczka mleko, 2łyżki dowolna posypka, np.orzechy,wiórki Opis przygotowania 1. Pieczemy dwa biszkopty,każdy przekrawamy na pół.Galaretki,, każdą osobno rozpuszczamy w 2szkl wody,śmietany ubijamy w dwóch naczyniach po 600ml ,gdy galaretki ostygną mieszamy z ubitymi śmietanami.Powstaną 2 pianki.Przygotowujemy nasączenie;w 2szkl ciepłej wody rozpuszczamy paczkę landrynek. 2. Układamy na blachę;ciemny biszkopt nasączmy.smarujemy dżemem wykładamy 2/3tężejącej pianki truskawkowej na to biszkopt jasny,nasączamy,smarujemy dżemem,2/3pianki pomarańczowej,biszkopt ciemny,nasączamy ,dżem ,pianka truskawkowa,pianka pomarańczowa,biszkopt jasny,polewa,posypka
więcej plików z tego folderu...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin
W ramach Chomikuj.pl stosujemy pliki cookies by umożliwić Ci wygodne korzystanie z serwisu. Jeśli nie zmienisz ustawień dotyczących cookies w Twojej przeglądarce, będą one umieszczane na Twoim komputerze. W każdej chwili możesz zmienić swoje ustawienia. Dowiedz się więcej w naszej Polityce Prywatności