Wykorzystujemy pliki cookies i podobne technologie w celu usprawnienia korzystania z serwisu Chomikuj.pl oraz wyświetlenia reklam dopasowanych do Twoich potrzeb.

Jeśli nie zmienisz ustawień dotyczących cookies w Twojej przeglądarce, wyrażasz zgodę na ich umieszczanie na Twoim komputerze przez administratora serwisu Chomikuj.pl – Kelo Corporation.

W każdej chwili możesz zmienić swoje ustawienia dotyczące cookies w swojej przeglądarce internetowej. Dowiedz się więcej w naszej Polityce Prywatności - http://chomikuj.pl/PolitykaPrywatnosci.aspx.

Jednocześnie informujemy że zmiana ustawień przeglądarki może spowodować ograniczenie korzystania ze strony Chomikuj.pl.

W przypadku braku twojej zgody na akceptację cookies niestety prosimy o opuszczenie serwisu chomikuj.pl.

Wykorzystanie plików cookies przez Zaufanych Partnerów (dostosowanie reklam do Twoich potrzeb, analiza skuteczności działań marketingowych).

Wyrażam sprzeciw na cookies Zaufanych Partnerów
NIE TAK

Wyrażenie sprzeciwu spowoduje, że wyświetlana Ci reklama nie będzie dopasowana do Twoich preferencji, a będzie to reklama wyświetlona przypadkowo.

Istnieje możliwość zmiany ustawień przeglądarki internetowej w sposób uniemożliwiający przechowywanie plików cookies na urządzeniu końcowym. Można również usunąć pliki cookies, dokonując odpowiednich zmian w ustawieniach przeglądarki internetowej.

Pełną informację na ten temat znajdziesz pod adresem http://chomikuj.pl/PolitykaPrywatnosci.aspx.

Nie masz jeszcze własnego chomika? Załóż konto
Miramina
  • Prezent Prezent
  • Ulubiony
    Ulubiony
  • Wiadomość Wiadomość

Kobieta Niewidzialna

widziany: 8.07.2016 05:51

  • pliki muzyczne
    1088
  • pliki wideo
    5553
  • obrazy
    39666
  • dokumenty
    3757

56043 plików
4861,85 GB

Ukryj opis Rozwiń
obrazekS M A C Z N E G O
« poprzednia stronanastępna strona »
  • 25 KB
  • 18 lis 12 13:01
125 ml mleka
1 jajko
75 g mąki
szczypta soli
200 g sera brie
100 g gotowanej szynki (bez skórki)
1 łyżka masła (do posmarowania patelni)
4 łyżki borówek konserwowych
Etapy przygotowania
1 Mleko wymieszać z jajkiem. Dodać mąkę i sól, całość wymieszać energicznie. Ciasto odstawić na ok. 30 minut.
2 Ser pokroić w grubą kostkę. Szynkę pokroić najpierw w paski, następnie w kosteczkę i dodać do sera.
3 Rozgrzać patelnię wysmarowaną tłuszczem (powtórzyć przed usmażeniem każdego naleśnika). Na gorącą patelnię wylać 1/4 (około 3 łyżki) mieszanki.
4 Smażyć z każdej strony ok. 2-3 minuty.
5 Posypać farszem i smażyć do rozpuszczenia sera. Na wierzchu naleśnika ułożyć 1 łyżkę borówek, złożyć na cztery i przełożyć na talerz. Udekorować listkiem mięty.

z chomika tomaszowianka

  • 23 KB
  • 18 lis 12 13:01
MŁODA KAPUSTA ZE ŚMIETANĄ

Uwielbiam ją od zawsze i kiedy tylko pojawia się młoda kapusta, kupuję ją w niezliczonych ilościach. Na chwilę obecną gości u mnie prawie codziennie.

Składniki:

*
Główka młodej kapusty
*
2 łyżki śmietany 18%
*
2 łyżeczki soku z cytryny
*
łyżeczka cukru
*
łyżeczka mąki
*
pęczek kopru
*
2 łyżeczki posiekanej dymki lub szczypiorku
*
sól

Kapustę siekamy, dolewamy szklankę wody i dusimy, aż będzie miękka. Następnie dodajemy sok z cytryny, cukier, koper, dymkę, podsypujemy mąką. Na koniec dodajemy śmietanę i dosalamy do smaku. Najlepiej smakuje z młodymi, maleńkimi ziemniaczkami polanymi masłem. Pycha.

z chomika white.and.black.flower

  • 49 KB
  • 18 lis 12 13:01
SAŁATKA Z KAPUSTY CZERWONEJ

* Mała główka czerwonej kapusty,
* sól, cukier, pieprz,
* 2 jabłka,
* 2 łyżki oleju,
* cebula,
* zielona pietruszka.



Nastawić w garnku wodę, lekko ją posolić, a w tym czasie poszatkować cieniutko kapustę. Do garnka wrzucić kapustę i gotować 5 minut, a następnie odcedzić i odstawić do ostygnięcia. Jabłka obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Cebulę obrać i pokroić w cieniutkie półplasterki. Tak przygotowane składniki wymieszać ze sobą i doprawić do smaku. Gotową sałatkę ułożyć w salaterce, skropić olejem i posypać posiekaną zieleniną. Pyszna.

z chomika white.and.black.flower

  • 21 KB
  • 18 lis 12 13:01
Składniki
500 g brokułów
1 mały kalafior
250 g mieszanego mięsa mielonego
2 kromki czerstwego pieczywa tostowego lub białego chleba
1 cebula
2 żółtka
2 łyżeczki średnioostrej musztardy
1 łyżka oleju sól pieprz
1 cytryna
3-4 łyżki jasnej zasmażki
pęczek pietruszki
Etapy przygotowania
1 Brokuły i kalafiora umyć, podzielić na różyczki i opłukać. Gotować osobno w osolonej wodzie (kalafior 6-8 minut, brokuły 5 minut). Odcedzić wodę, odstawić.
2 Chleb namoczyć w wodzie. Cebulę obrać i pokroić w kostkę. Mięso wyrobić z 1 żółtkiem, odciśniętym chlebem, cebulą, musztardą, solą i pieprzem. Z mięsa formować kuleczki. Olej rozgrzać, smażyć pulpeciki 6-8 minut.
3 Cytrynę opłukać i osuszyć. Skórkę zetrzeć, sok wycisnąć. 1/4 l wody pozostałej z gotowania warzyw zagotować. Zagęścić zasmażką. Pozostałe żółtko roztrzepać z sokiem z cytryny, dodać do gorącego, lecz nie gotującego się sosu. Doprawić solą i pieprzem do smaku. Podgrzać, nie gotować. Pietruszkę opłukać, osuszyć i drobno pokroić. Dodać do sosu. Różyczki brokułów i kalafiora podawać z pulpecikami i sosem. Posypać skórką z cytryny.
4 Podawać z ziemniakami.

z chomika tomaszowianka

  • 18 KB
  • 18 lis 12 13:01
Składniki
2 średnie cukinie
3 papryki
2 cebule
10 parówek
sól, pieprz, czosnek, chili, słodka papryka(pół paczki)
ketchup,vegeta kostka rosołowa
Etapy przygotowania;
1 Paprykę i cebulkę pokroić w cienkie paseczki. Wrzucić na patelnię (ja wlewam trochę wody żeby się nie przypaliło) i dorzucić do tego starty czosnek (według uznania). Przykryć wieczkiem i poddusić ok 15 min. Paróweczki pokroić w cieniutkie krążki i wrzucić na rogrzaną oliwę, trochę podsmażyć. Cukinie pokroić w paseczki i wrzucić do garnuszka. Dolać ok pół litra wody żeby lepiej się poddusiła. Do cukini wrzucić podsmażone już paróweczki wraz z oliwą i dorzucić do tego podduszoną paprykę z cebulką oraz czosnkiem. Wszystko poddusić ok pół godziny aż cukinia zrobi się miękka. Pod koniec gotowania dodać ok 3 łyżek ketchupu. Wszystko razem wymieszać i przyprawić. Odrobina soli, pieprzu i chili. Pół opakowania słodkiej papryki. Ja dodaję również trochę vegety. Po jakiś 15 minutach dodaję kostkę rosołową. Po prostu ją rozkruszyć. Smacznego.

z chomika tomaszowianka

  • 43 KB
  • 18 lis 12 13:01
BURACZKI ZASMAŻANE

Około 75dag buraków ugotować a następnie zetrzeć na tarce o grubych oczkach .Przyprawić szczyptą soli i pieprzem 1lub 1,1/2 łyżka octu i 1czubatą łyżką cukru (smak powinien być mocno słodko-kwaśny )wymieszać i podgrzać . W tym czasie rozgrzać 1 łyżkę masła dodać 1/2 łyki mąki zrobić zasmażkę i wlać ją do buraczków >podawać na ciepło

z chomika usiala

  • 20 KB
  • 18 lis 12 13:01
obrazek

zachomikowany

  • 31 KB
  • 18 lis 12 13:01
Jej kolor sprawia, że każde danie wygląda apetycznie. Do tego czerwona kapusta oczyszcza z toksyn i chroni przed rakiem piersi.

Ciemnofioletowe główki, które w listopadzie zaczynają pojawiać się na targu, to najzdrowsza odmiana kapusty. Swój kolor zawdzięczają antocyjanom, najsilniejszej roślinnej broni na raka. Substancje te nie pozwalają wolnym rodnikom niszczyć komórek i w ten sposób chronią przed nowotworami.

z chomika tomaszowianka

  • 18 KB
  • 18 lis 12 13:01
Składniki.2 jabłka Granny Smith
sok z połówki cytryny
pół selera korzeniowego
pół szklanki rodzynek
pół szklanki orzechów włoskich
sól, pieprz,majonez, odrobina mielonego cynamonu.
Etapy przygotowania:
1 >Selera obrać i włożyć na minutę do wrzącej wody. Następnie wyjąć, osuszyć i pokroić w cienkie słupki, wymieszać z resztą soku z cytryny i dodać do jabłka.
2>Rodzynk namoczyć jak do sernika, odcedzić i dodać do warzyw. Całość oprószyć czarnym pieprzem, solą oraz cynamonem.
3>Orzechy uprażyć na suchej patelni i grubo posiekać. Całość wymieszać dodając majonez. Można dodac coś zielonego, np. rukolę lub podawać na liściu słaty.

z chomika tomaszowianka

  • 109 KB
  • 18 lis 12 13:01
Składniki:
•1 mała kapusta czerwona
•100 g rodzynek
•1 średnia cebula
•5 ml oleju
•przyprawy: sól, pieprz, ocet, cukier
Sposób przyrządzania:
Kapustę posiekaj i zalej wrzątkiem. Gotuj przez ok. 10 min. Odcedź. Dodaj sparzone rodzynki, ocet, olej i przyprawy oraz pokrojoną w drobną kostkę cebulę. Całość wymieszaj.

z chomika tomaszowianka

  • 69 KB
  • 18 lis 12 13:01
SAŁATKA Z TUŃCZYKIEM

1 puszka tuńczyka w oleju w kawałkach (nie rozdrobniony)
5 plasterków ananasa pokrojonego w kostkę
1 puszka kukurydzy
2 łyżki majonezu kieleckiego
wszystko wymieszać i zajadać ze smakiem

z chomika tomaszowianka

  • 130 KB
  • 18 lis 12 13:01
nowa koncepcja sałatki GYROS
Ułożyć warstwami:
-2 piersi z kurczaka, pokrojone w kostkę, usmażone w przyprawie GYROS
-czerwoną cebulę pokrojoną w kosteczkę
-ogórki konserwowe ,4-5 szt.
-cienką warstwę keczupu
-kukurydza z puszki
-pół paczki płatków migdałowych
-poszatkowaną kapustę pekińską-1/2 dużej lub 1 małą
-cienką warstwę keczupu
-sos majonezowo-jogurtowy, doprawiony solą i pieprzem,
-prażone ziarna słonecznika( na suchej patelni)
-nieco koperku.

z chomika usiala

  • 69 KB
  • 18 lis 12 13:01
Sałatka , coś w typie con pecorino
Warstwami układać:
1/2 sałaty lodowej porwanej na części,
1-2 czerwone cebule w kostkę,
1 świeży ogórek ze skórką pokrojony w ćwierćplasterki,
20 dag szynki w kostkę,
20 dag żółtego sera startego na dużych oczkach, ćwiartki pomidorków na przemian z ćwiartkami jajek ugotowanych na twardo( ze 3 pomidory, 4 jajka)- to stanowi 1 warstwę,
1 puszka kukurydzy, na to polać 2 sosy koperkowo-ziołowe połączone z 6 łyżkami oliwy(bez wody), na wierzch sos czosnkowy i sporo natki pietruszki. Oczywiście nie mieszać.

Sos czosnkowy: wymieszać 3 łyżki majonezu+3 łyżki jogurtu naturalnego+sól+pieprz+2 zmiażdżone ząbki czosnku, polać na sałatkę, nie mieszać.

z chomika usiala

  • 54 KB
  • 18 lis 12 13:01
Składniki:
dla 4-6 osób
.wędzona pierś z indyka, 30 dag
.ananas 1 puszka
.por biała część 1
.kukurydza 1 puszka
.groszek 1 puszka
.majonez ,sól, pieprz, natka pietruszki,
Opis przygotowania
czas przygotowania: do 20 min
Pora popłukać i pokroić w paseczki, sparzyć i przełożyć do miski. Dodać pokrojoną w kostkę pierś z indyka , groszek , kukurydzę ,ananasa w kostkę pokrojonego. Wszystko wymieszać ,dodać majonez, przyprawić do smaku, oprószyć natką pietruszki. Ochłodzić w lodówce przed podaniem.

z chomika usiala

  • 21 KB
  • 18 lis 12 13:01
obrazek

zachomikowany

  • 10 KB
  • 18 lis 12 13:01

z chomika Ewita68

  • 34 KB
  • 18 lis 12 13:01

z chomika tomaszowianka

  • 85 KB
  • 18 lis 12 13:01

z chomika tomaszowianka

  • 169 KB
  • 18 lis 12 13:01

z chomika tomaszowianka

  • 43 KB
  • 18 lis 12 13:01
Sałatka z tuńczyka
1 puszka tuńczyka (w oleju)
1 woreczek ryżu
1 puszka kukurydzy
1 puszka groszku
marynowana papryka
2 ogórki kiszone
kilka plasterków szynki
2 małe cebule
kilka łodyg zielonej cebulki (szczypior)
1 puszka czerwonej fasoli
majonez
sól,pieprz,vegeta do smaku
Ugotowany i ostudzony ryż mieszamy z warzywami i z tuńczykiem dodajemy pokorojone w kostkę ogórki,paprykę,szynkę i cebulki,doprawiamy do smaku łącząc z majonezem.
Smacznego:)

z chomika Brunetka6853

  • 40 KB
  • 18 lis 12 13:01
Sałatka-(nie tylko letnia)
.2 pomidory (jeżeli wodnity usunąć gniazda nasienne)
.1 świeży ogórek
.strąk papryki zielonej(może być konserwowa)
.20 dag sera feta
.oliwa z oliwek lub zwykła
.2łyżki octu winnego
.natka pietruszki,oregano,pieprz,sól.
Pomidory i ogórek pokroić w grubą kostkę,cebule w talarki,paprykę w kawałki lub kostkę.Dodać natkę pietruszki, oregano,pieprz,sól i skropić oliwą wymieszaną z octem winnym.Wszystko wymieszać,na koniec dodać ser feta pokrojony w kostkę i delikatnie wymieszać.

z chomika Brunetka6853

  • 210 KB
  • 18 lis 12 13:01

z chomika tomaszowianka

  • 20 KB
  • 18 lis 12 13:01

z chomika kitka121

  • 0,9 MB
  • 18 lis 12 13:01
obrazek

z chomika wielosmakowa

  • 130 KB
  • 18 lis 12 13:01
nowa koncepcja sałatki GYROS
Ułożyć warstwami:
-2 piersi z kurczaka, pokrojone w kostkę, usmażone w przyprawie GYROS
-czerwoną cebulę pokrojoną w kosteczkę
-ogórki konserwowe ,4-5 szt.
-cienką warstwę keczupu
-kukurydza z puszki
-pół paczki płatków migdałowych
-poszatkowaną kapustę pekińską-1/2 dużej lub 1 małą
-cienką warstwę keczupu
-sos majonezowo-jogurtowy, doprawiony solą i pieprzem,
-prażone ziarna słonecznika( na suchej patelni)
-nieco koperku.

z chomika usiala

  • 83 KB
  • 18 lis 12 13:01
Sałatka brokułowa:
1 brokuł obgotować krótko (5min) w osolonej wodzie, odsączyć, wystudzić. Układać w naczyniu cząstki brokuła, czerwoną cebulę pokrojoną w piórka, cząstki pomidora, kostki fety. Na wierzch sos czosnkowy i prażone ziarna słonecznika.

z chomika usiala

  • 104 KB
  • 18 lis 12 13:01
sałatka z kurczakiem
ułożyć warstwami:
-pół kapusty pekińskiej w paski
-1 dużą czerwoną cebulę w kostkę
-1 świeży ogórek w ćwierćplasterki
-czerwoną świeżą paprykę w kostkę
-2 piersi z kurczaka obsmażone kilka minut w przyprawie do kurczaka( ja używam firmy Kamis)
-3 pomidory pokrojone w sporą kostkę
-20 dag sera startego na drobnych oczkach
-sos koperkowy Knorr
-sos majonezowo jogurtowy +sól i pieprz
-natka pietruszki wg uznania

z chomika usiala

  • 87 KB
  • 18 lis 12 13:01
sałatka kurczakowo-selerowa
Składniki sałatki: 2 piersi z kurczaka, słoik selera konserwowego, 4-5 jaj,3-4 ogórki konserwowe, puszka czerwonej fasolki, puszka kukurydzy, sól pieprz, majonez, jogurt naturalny.

Piersi z kurczaka pokroić w kostkę, ugotować z dodatkiem zielonego "Delicata" (dowolnie kostka rosołowa etc.) i wystudzić .Jaja ugotować na twardo. W misce wymieszać ugotowanego kurczaka, jaja w kostkę, ogórki w kostkę, seler, fasolkę, kukurydzę. Zrobić sos majonezowo-jogurtowy, doprawić solą i pieprzem, wymieszać z sałatką. Schłodzić w lodówce.

z chomika usiala

  • 69 KB
  • 18 lis 12 13:01
sałatka , coś w typie con pecorino

Warstwami układać: 1/2 sałaty lodowej porwanej na części,
1-2 czerwone cebule w kostkę,
1 świeży ogórek ze skórką pokrojony w ćwierćplasterki,
20 dag szynki w kostkę,
20 dag żółtego sera startego na dużych oczkach,
ćwiartki pomidorków na przemian z ćwiartkami jajek ugotowanych na twardo( ze 3 pomidory, 4 jajka)- to stanowi 1 warstwę,
1 puszka kukurydzy, na to polać 2 sosy koperkowo-ziołowe połączone z 6 łyżkami oliwy(bez wody),
na wierzch sos czosnkowy i sporo natki pietruszki. Oczywiście nie mieszać.

Sos czosnkowy: wymieszać 3 łyżki majonezu+3 łyżki jogurtu naturalnego+sól+pieprz+2 zmiażdżone ząbki czosnku, polać na sałatkę, nie mieszać.

z chomika usiala

« poprzednia stronanastępna strona »
  • Pobierz folder
  • Aby móc przechomikować folder musisz być zalogowanyZachomikuj folder
  • dokumenty
    21
  • obrazy
    32
  • pliki wideo
    0
  • pliki muzyczne
    0

53 plików
7,83 MB




Najlepszyy4871

Najlepszyy4871 napisano 3.12.2020 09:36

zgłoś do usunięcia
Świetny chomik
LeonxD5309

LeonxD5309 napisano 20.12.2020 19:23

zgłoś do usunięcia
Zapraszam
kanaraki

kanaraki napisano 24.01.2022 19:02

zgłoś do usunięcia
yehicih814

yehicih814 napisano 23.04.2022 05:59

zgłoś do usunięcia
Super chomik
KevinPL2455

KevinPL2455 napisano 6.11.2022 05:13

zgłoś do usunięcia
Super chomik
LeonxD6838

LeonxD6838 napisano 11.11.2022 07:56

zgłoś do usunięcia
Super chomik
doyec30638

doyec30638 napisano 11.02.2023 01:14

zgłoś do usunięcia
Super chomik
wawasa2516

wawasa2516 napisano 25.05.2023 21:42

zgłoś do usunięcia
Zapraszam
LeonxD6137

LeonxD6137 napisano 8.01.2025 22:30

zgłoś do usunięcia
Zapraszam

Musisz się zalogować by móc dodawać nowe wiadomości do tego Chomika.

Zgłoś jeśli naruszono regulamin
W ramach Chomikuj.pl stosujemy pliki cookies by umożliwić Ci wygodne korzystanie z serwisu. Jeśli nie zmienisz ustawień dotyczących cookies w Twojej przeglądarce, będą one umieszczane na Twoim komputerze. W każdej chwili możesz zmienić swoje ustawienia. Dowiedz się więcej w naszej Polityce Prywatności