Wykorzystujemy pliki cookies i podobne technologie w celu usprawnienia korzystania z serwisu Chomikuj.pl oraz wyświetlenia reklam dopasowanych do Twoich potrzeb.

Jeśli nie zmienisz ustawień dotyczących cookies w Twojej przeglądarce, wyrażasz zgodę na ich umieszczanie na Twoim komputerze przez administratora serwisu Chomikuj.pl – Kelo Corporation.

W każdej chwili możesz zmienić swoje ustawienia dotyczące cookies w swojej przeglądarce internetowej. Dowiedz się więcej w naszej Polityce Prywatności - http://chomikuj.pl/PolitykaPrywatnosci.aspx.

Jednocześnie informujemy że zmiana ustawień przeglądarki może spowodować ograniczenie korzystania ze strony Chomikuj.pl.

W przypadku braku twojej zgody na akceptację cookies niestety prosimy o opuszczenie serwisu chomikuj.pl.

Wykorzystanie plików cookies przez Zaufanych Partnerów (dostosowanie reklam do Twoich potrzeb, analiza skuteczności działań marketingowych).

Wyrażam sprzeciw na cookies Zaufanych Partnerów
NIE TAK

Wyrażenie sprzeciwu spowoduje, że wyświetlana Ci reklama nie będzie dopasowana do Twoich preferencji, a będzie to reklama wyświetlona przypadkowo.

Istnieje możliwość zmiany ustawień przeglądarki internetowej w sposób uniemożliwiający przechowywanie plików cookies na urządzeniu końcowym. Można również usunąć pliki cookies, dokonując odpowiednich zmian w ustawieniach przeglądarki internetowej.

Pełną informację na ten temat znajdziesz pod adresem http://chomikuj.pl/PolitykaPrywatnosci.aspx.

Nie masz jeszcze własnego chomika? Załóż konto
Folder z materiałami dla osób pełnoletnich
+18 Ten folder Chomika zawiera materiały, które mogą być oglądane tylko przez osoby pełnoletnie.

Czy chcesz zobaczyć zawartość tego folderu?
Zaloguj się jeśli masz już konto.
Mimeta
  • Prezent Prezent
  • Ulubiony
    Ulubiony
  • Wiadomość Wiadomość

Kobieta ......:)

widziany: 19.05.2024 11:39

  • pliki muzyczne
    417
  • pliki wideo
    4309
  • obrazy
    468
  • dokumenty
    673

7379 plików
2220,71 GB

Salatka z kalafiora :)

SKŁADNIKI:
-1 surowy kalafior
-1 mala cebula
-1 ząbek czosnku
-3 ogórki konserwowe
-10dag szynki
-puszka kukurydzy
-1/2 peczku koperku
-sól, pieprz, majonez

Różyczki kalafiora drobniutko pokroic. Cebule, ogórki, szynke, koperek pokroic. Czosnek zetrzec na tarce. Posolić, dodać pieprzu i mojonezu. Wszystko razem wymieszac.

smakuje wybornie :)

SMACZNEGO

Dip czosnkowy :)
SKŁADNIKI:

0,5 litra naturalnego jogurtu
1 łyżka musztardy
1 łyżka keczupu
1 łyżka majonezu
4 ząbki czosnku (mniej lub więcej jak kto lubi)
sol, pieprz
suszona bazylia lub oregano

Przeciśnięty przez praskę czosnek i resztę składników dodać do jogurtu, wymieszać i odstawić do lodówki na pol godziny.Mozna go używać jako dodatek do grilla ,kebaba,kotletów...
« poprzednia stronanastępna strona »
  • 1,3 MB
  • 28 paź 11 16:59

z chomika monterey777

  • 17,9 MB
  • 28 paź 11 16:59

z chomika monterey777

  • 367 KB
  • 28 paź 11 16:59
Własny, domowy i sprawdzony przepis - ciasteczka zawsze wyjdą, a smakują "niebo w gębie"...
Rewelacyjne dla całej rodzinki, a szczególnie dla dzieci.
Każdy kto uwielbia smak duńskich ciasteczek, powinien spróbować mojego przepisu!!!
Polecam szczerze:)
Są tanie i szybkie w wykonaniu...

z chomika monterey777

  • 368 KB
  • 28 paź 11 16:59

z chomika StarszyPan

  • 33 KB
  • 28 paź 11 16:59
Składniki
1 krem Karpatka
1 Kasia
2 paczki krakersów
2 puszki Krówki
2 łyczeczki cukru pudru
2 łyżeczki cukru waniliowego
2 śmitetan-fix
Paczkę migdałów płatki
Śmietanke 36%



Jak zrobić?
Najpierw układasz 1 warstwę krakersów na brytfance, później na to krem karpatka (wcześniej go gotujesz z mlekiem wg przepisu na opakowaniu-po wystudzeniu dodajesz kostkę Kasia i miksujesz)później kolejna warstwa krakersów, na to krówka (wcześniej gotujesz na parze żeby masa nie była twarda do rozsmarowania)nie gorące, na to warstwa krakersów i na koniec śmietanka ubita z fiksem cukrem pudrem i cukrem waniliowym, posypujesz na koniec migdałami i do lodówki-najlepiej na noc żeby oddało!

zachomikowany

  • 35 KB
  • 28 paź 11 16:59
Składniki
Ciasto:
3 szklanki mąki
1/2 szklanki cukru pudru
5 żółtek
2 łyżeczki proszku do pieczenia
250 g Kasia
Powidła lub konfitury
Masa smietanowa:
1 litr śmietany 18%
20 dag wiórków kokosowych
5 białek
1 szklanki cukru
1 łyżka mąki ziemniaczanej
1 budyń śmietankowy duży (w proszku)
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia


Przepis zasiegnelam ze strony Arabeski :)
Jak zrobić?
Ciasto:
Z podanych składników zagnieść ciasto i podzielić na 2 części.
Jedną częścią wykleić spód blaszki wyłożonej papierem do pieczenia.
(prostokątnej 20x30 lub tortownicy średnica 30cm)
Posmarować powidłem śliwkowym lub konfiturą.
Drugą włożyć do zamrażarki.

Masa:
Białka ubić z cukrem, dodać śmietanę oraz pozostałe składniki i wymieszać.
Wyłożyć to na ciasto posmarowane powidłem.
Na wierzch zetrzeć drugą część ciasta.
Piec ok. 50 minut w temp.peraturze 180°C.

Temperatura piekarnika: 180°C
Czas pieczenia: 50 min

zachomikowany

  • 51 KB
  • 28 paź 11 16:59
Składniki
Ciasto:
1jajko
15 dag mąki
6 dag cukru
6 dag Kasia
1 łyżeczka proszku do pieczenia
Ser:
70 dag sera białego (zmielonego)
1/2 szklanki cukru
1 jajko
1 łyżeczka mąki ziemniaczanej
Budyń:
1 budyń śmietankowy (ugotować wg przepisu)
1/2 kostki Kasia
2 łyżki cukru
4 jajka


Jak zrobić?
Ciasto zagnieść, wyłożyć na posmarowaną Kasia formę.
Ser zmiksować z cukrem, jajkiem, mąką ziemniaczaną i wylać na ciasto.
Kasia utrzeć z cukrem i 4 żółtkami, dodać ugotowany budyń i na końcu dodać ubite na sztywno białka z 4 jajek.

Temperatura piekarnika: 180 st.C
Czas pieczenia: 60 minut

zachomikowany

  • 63 KB
  • 28 paź 11 16:59
Składniki
1 Kasia
15 łyżek wody
20 dag cukru
3 łyżki kakao
około 25 dag mleka w proszku
bakalie
pokruszone herbatniki szkolne
2 wafle tortowe


Jak zrobić?
Kasia, cukier, wodę i kakao dać do rondelka i zagotować.
Odstawić.
Jak ostygnie, dodać mleko w proszku i ulubione bakalie oraz pokruszone herbatniki.
Wyłożyć masę na jeden wafel przykryć drugim.
Poczekać i pokroić. Smacznego!

zachomikowany

  • 13 KB
  • 28 paź 11 16:59
3 BIT - ciasto bez pieczenia


SKŁADNIKI:

* 5 paczek herbatników szkolnych
* 1 puszka mleka skondensowanego (gotować ok.3 godz.- ostudzić)
* 2 budynie waniliowe
* 2 szkl.mleka + 0,5 szkl. mleka
* 0,5 kostki masła (np.śmietankowe)
* 1 śmietana 18% (200 ml)
* 1 opak."Śnieżki"
* na posypkę:starkowana czekolada gorzka lub mleczna lub wiórki kokosowe

MASA BUDYNIOWA:
~~~~~~~~~~~~~~~~
2 budynie ugotować w jednej porcji mleka (zagotować 2 szkl. mleka,a rozrobić budynie w 0,5 szkl. mleka).Budyń ostudzić,gdy wystygnie - zmiksować z 0,5 kostki masła.

MASA ŚMIETANOWA:
~~~~~~~~~~~~~~~~
Śmietanę 18% zmiksować ze "Śnieżką".

KOLEJNOŚĆ UKŁADANIA: (układać w blaszce wyłożonej folią aluminiową)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

* HERBATNIKI
* MLEKO SKONDENSOWANE UGOTOWANE (z puszki)
* HERBATNIKI
* MASA BUDYNIOWA
* HERBATNIKI
* MASA ŚMIETANOWA
* STARKOWANA CZEKOLADA LUB WIÓRKI KOKOSOWE

z chomika white.and.black.flower

  • 17 KB
  • 28 paź 11 16:59
MAKOWIEC

CIASTO DROŻDŻOWE:
1 kg mąki
1 szkl. cukru
1 szkl. mleka
paczka margaryny
10 dkg drożdży
4 żółtka
łyżeczka soli
zapach waniliowy


MASA MAKOWA:
1 kg maku
4 białka
60 dkg cukru
12 dkg margaryny
zapach migdałowy
2-3 łyżki miodu
skórka pomarańczowa
10 dkg rodzynek

+ 1-2 białka dodatkowe


CIASTO DROŻDŻOWE:

Mleko podgrzewamy, ale nie zagotowujemy. W ciepłym mleku rozpuszczamy drożdże z 1-2 łyżeczkami cukru. Zostawiamy w ciepłym miejscu do wyrośnięcia.
Rozpuszczamy paczkę margaryny i zostawiamy do ostygnięcia.
Żółtka ubijamy z cukrem.
Do miski lub większego garnka wsypujemy mąkę, dodajemy żółtka z cukrem, przestudzoną margarynę, wyrośnięte drożdże, sól i zapach waniliowy. Wyrabiamy ciasto drożdżowe ręcznie tak długo, aż wszystkie składniki się połączą
i ciasto zacznie odchodzić od ręki.
Wyrobione ciasto przykrywamy ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce do wyrośnięcia.

MASA MAKOWA:
Mak należy sparzyć - najlepiej gotować
na bardzo małym ogniu przez 10 - 15 minut. Mak wylewamy na wyłożony gazą durszlak i zostawiamy do ostygnięcia. Zimy mak mielimy jeden raz, jeżeli mamy przy maszynce sitko do maku z małymi dziurkami, albo trzy razy, gdy nie mamy takiego sitka. Mak najlepiej przygotować dzień wcześniej.
Ubijamy pianę z białek i dodajemy do zmielonego maku. Margarynę rozpuszczamy i też dodajemy do maku, margaryna nie musi być zimna.
Dodajemy pozostałe składniki: cukier, miód, zapach migdałowy, skórkę pomarańczowa i namoczone rodzynki. Mieszamy, jeśli mak jest za mało słodki to dodajemy jeszcze cukru lub miodu

Na stolnicę wysypaną mąką wykładamy dużą garść ciasta drożdżowego
Ciasto rozwałkowujemy cienko na szerokość blaszki, w której będziemy piekli naszego makowca ( ja zawsze wcześniej przygotowuję blaszki)
Na rozwałkowane ciasto wykładamy przygotowaną masę makową. Mak smarujemy rozbitym białkiem, żeby po upieczeniu nie odchodził od ciasta. zwijamy naszego makowca I układamy we wcześniej wysmarowanej blaszce. Ciasto odkładamy w ciepłe miejsce żeby jeszcze trochę podrosło ( ja kładę na kaloryfer zimą) , a w tym czasie włączamy już piekarnik na temp. 170-180 stopni. W tym czasie przygotowujemy następne makowce, do wyczerpania składników. Powinno w sumie wyjść 4-6 makowców.
Pieczemy około godziny.

z chomika white.and.black.flower

  • 21 KB
  • 28 paź 11 16:59
Składniki:

2 i 1/2 szklanki mąki

? dwa jajka

? 1 i 1/2 szklanki mleka

? dwie łyżki cukru

? 3 dag świeżych drożdży

? trzy jabłka

? łyżeczka lub więcej cynamonu (ile kto lubi:))

? szczypta soli

? olej do smażenia

Jak przyrządzić:

Mleko podgrzać. Do letniego mleka dodać pokruszone drożdże i cukier.

2. Jajka rozbełtać, lekko posolić.

3. Do drożdży z mlekiem dodać jajka, mąkę, starte lub pokrojone w drobną kostkę jabłka, cynamon. Dobrze wyrobić ciasto (ja używam drewnianej łyżki).

4. Ciasto odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia.

5. Racuchy smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron. Nadmiar tłuszczu odsączyć na papierowym ręczniku, posypać cukrem pudrem. Najsmaczniejsze na ciepło :)

zachomikowany

  • 41 KB
  • 28 paź 11 16:59

z chomika Milutka29

  • 337 KB
  • 28 paź 11 16:59
Dodałam nowy przepis na ciasto.

Ciasto miodowe z serem.

z chomika desqa123

  • 0,8 MB
  • 28 paź 11 16:59
obrazek

z chomika wielosmakowa

  • 0,8 MB
  • 28 paź 11 16:59
obrazek

z chomika wielosmakowa

  • 454 KB
  • 28 paź 11 16:59
obrazek

z chomika wielosmakowa

  • 162 KB
  • 28 paź 11 16:59
obrazek

z chomika wielosmakowa

  • 36 KB
  • 28 paź 11 16:59
Snikers

40 dag mąki
20 dag margaryny
15 dag cukru
4 żółtka-białka ubic z 25 dag cukru
3 łyżki kwaśnej śmietany
1 łyżeczka proszku
1 łyżeczka sody
powidła śliwkowe
po 20 dag rodzynek i orzechów,4 łyżki skórki pomarańczowej w cukrze

Ciasto zagnieśc podzielic na 2 części,każdą częśc posmarowac powidłami ,posypac bakaliami i na wierzch ubita piana z białek.Piec obie blachy na termoobiegu 25-30 min w tem 180C.Ciasto przełożyc kremem jak do karpatki i polukrowac.
0,5 litra mleka
2 łyżki mąki zwykłej
2 łyżki kartoflanki
10 dag cukru+cukier waniliowy
2-3 łyżki oleju
Do kremu można dodac czekoladę.

z chomika Brunetka6853

  • 21 KB
  • 28 paź 11 16:59
Składniki:

1 kg śliwek węgierek
cukier puder
cukier waniliowy
Na ciasto:
5 jaj
5 łyżek mąki ziemniaczanej
5 pełnych łyżek cukru
otarta skórka z cytryny
łyżka proszku do pieczenia
tłuszcz
byłka do formy

Jak przyrządzić:

Śliwki starannie umyć, przekroić na pół, wyjąć pestki
Z białek ubić sztywną pianę, dodając stopniowo po trochu cukier
Do piany dodać od razu wszystkie żółtka, następnie mąkę zmieszaną z proszkiem do pieczenia, otartą skórkę z cytryny.
Ciasto rozłożyć równą cieniutką warstwą na wysmarowanej tłuszczem i wysypanej bułką tartą blaszce do pieczenia
Na cieście ułożyć rządkami połowki śliwek, wstawić do nagrzanego( 180 st) piekarnika.
Piec około 25 min.Lekko zrumienione ciasto wyjąć z piekarnika i odrazu mocno posypać cukrem pudrem z wanilią

zachomikowany

  • 94 KB
  • 28 paź 11 16:59
Nalewka

z chomika tasia89

  • 0,9 MB
  • 28 paź 11 16:59

z chomika tasia89

  • 3,1 MB
  • 28 paź 11 16:59

z chomika ryszard697

  • 35 KB
  • 28 paź 11 16:59
Kto ich nie lubi? Tych z kapustą i grzybami albo nadziewanych
z mięsem czy szpinakiem. Dzieci uwielbiają je na słodko:
z truskawkami lub jagodami, polane gestą kwaśną śmietaną
i posypane cukrem. A przecież można je zrobić rownież
z serem, kaszą gryczaną... Pierogi kryją wiele niespodzianek i smaków.

zachomikowany

  • 13 KB
  • 28 paź 11 16:59

z chomika falbala1

  • 366 KB
  • 28 paź 11 16:59
obrazek

z chomika Asia-Si

  • 365 KB
  • 28 paź 11 16:59
obrazek

z chomika Asia-Si

  • 404 KB
  • 28 paź 11 16:59
obrazek

z chomika Asia-Si

  • 187 KB
  • 28 paź 11 16:59
obrazek

z chomika Asia-Si

« poprzednia stronanastępna strona »
Dodaj plikDodaj plik
  • Pobierz folder
  • Aby móc przechomikować folder musisz być zalogowanyZachomikuj folder
  • dokumenty
    86
  • obrazy
    24
  • pliki wideo
    1
  • pliki muzyczne
    0

158 plików
0,92 GB




Zgłoś jeśli naruszono regulamin
W ramach Chomikuj.pl stosujemy pliki cookies by umożliwić Ci wygodne korzystanie z serwisu. Jeśli nie zmienisz ustawień dotyczących cookies w Twojej przeglądarce, będą one umieszczane na Twoim komputerze. W każdej chwili możesz zmienić swoje ustawienia. Dowiedz się więcej w naszej Polityce Prywatności