Nie masz jeszcze własnego chomika? Załóż konto
L_6_Echo
  • Prezent Prezent
  • Ulubiony
    Ulubiony
  • Wiadomość Wiadomość

Mężczyzna InstruktoR

widziany: 11.12.2014 19:17

  • pliki muzyczne
    4540
  • pliki wideo
    3718
  • obrazy
    2414
  • dokumenty
    4617

24473 plików
2969,19 GB

Ukryj opis
FolderyFoldery
L_6_Echo
- komputer
 
▶ PRAWO JAZDY 2013 nowe testy
๖ۣۜ♥ PRAWO JAZDY 2012-NOWE
Alibre
 
Alibre Design Expert 12.1
Alibre Design Expert 2011
Dodatki
APLIKACJE SYMBIAN!!
audiobook
audiobook(1)
AUDIOBOOKI
 
Audiobooki - Dla dzieci
audiobooki - lektury
Audiobooki - Zestaw lektur
 
Zestaw lektur czytanych przez lektora-AudioB ook
Darmowe Wyszukiwarki
Dla Dzieci
 
Elektronika-Książ ki i Czasopisma
 
ePub
 
Ebooks w formacie EPub
Erich von Däniken
Fantastyka
Galeria Dzwonki_Tapety_Gr y_itp
 
GRY JAVA 176x220
gry pc dzieci
 
Instrukcje
 
Instrukcje obsługi
Jak otworzyć samochody bez użycia kluczyków [ pdf]
Książki - eBooks
 
Młody technik
Młody Technik(1)
Muzyka MP3
 
!!! ♦ Muzyka
 
01. 21st Century (1994)
02.Forever Blue (1995)
Albumy
!PŁYTY- SKŁADANKI ★ LATO (2012) muzyka-chomiku j ■■■■■■■■■■■■■■ ■■
★Nowości!★Muzy ka Lipiec 2012
♫♪ MUZYKA NOWOŚCI !! ♫♪ POLECAM Premiery Mp3 2012-2013!!
18L
2 Unlimited
30 SECONDS TO MARS
30 SECONDS TO MARS - THIS IS WAR (Brand-Rex)
500 najlepszych kawałków
90s
ABBA
Ace Of Base
ALBUMY REMASTERED !!!!!!
Alex F
Amy MacDonald
BAD BOYS BLUE
BIG-CYC
BLUE SYSTEM
Bon Jovi
Brathanki
Budka Suflera
 
00.Leksykon Budki Suflera
C C CATCH
 
C.C. Catch
CANDY DULFER
Cohen Leonard
Czerwone Gitary
Depeche Mode
Donovan Jason
Dr. Alban
Editors
Enigma
Ewa Farna
GORĄCA MUZYKA 2011 SKŁADANKI
GREATEST HITS
Ich Troje
IRA
Jamal
JARZĘBINA - KOKO EURO SPOKO (HIT BIAŁO-CZERWONY CH - EURO 2012) (chomikuj.pl)
Jula
Kijevo-Pechers ka Lavra 2000
Kołysanki dla dzieci
Kombi - Kombii
MADONNA
Magma
Miley Ray Cyrus - Hannah Montana
Modern Talking
MODERN TALKING(1)
MP3
MP3 DLA DZIECI
MP3_Albumy
MUZA MIX
muzyka
--MUZYKA--
Muzyka - Albumy 2011
Muzyka 2011
Muzyka 2012
Muzyka indian
Muzyka Indian - MP3
 
Muzyka Indian
Muzyka Indiańska
muzyka(1)
Najlepsza Muza 2012
Paczki mp3
Piersi
Polski Hip-Hop Rap
Polskie
POLSKIE HITY
QUEEN
SANDRA
Selena Gomez
 
Selena Gomez-KISS& TELL
Smerfy - Smerfne Hity
Stachursky
Świąteczne piosenki
TYLKO WE DWOJE (KOLEKCJA POLSKICH PIESZCZOTEK)
U96
Vanessa Mae
Zorba The Greek
Музико, грай! Хиты Украины 2011
Nauka
Płyty soundtrack 2009-2010-2011
 
Soundtrack- Dynastia Tudorów- sezon I
Soundtrack- Dynastia Tudorów- sezon II
Programy na PC
 
Prywatne
Rowery-instrukcje
Saga Zmierzch
 
Schematy i instrukcje serwisowe
 
Sterowniki - różne
Studia
 
Symulatory-Gry PC
 
Tapety HD_Paczka 1
Tapety na telefon
 
Samsung Wave 533
Telefonia komórkowa
 
Wzory pism i umów
zachomikowane
Hannah Montana - video koncert w Londynie
Pokazuj foldery i treści
Czerwone Gitary
Czerwone Gitary – polski zespół muzyczny, założony przez Jerzego Kosselę i Henryka Zomerskiego 3 stycznia 1965 roku, w kawiarni "Crystal" w Gdańsku Wrzeszczu.
Image.aspx?id=137256252W pierwszym składzie występowali jeszcze Bernard Dornowski, Krzysztof Klenczon i Jerzy Skrzypczyk. Pod koniec 1965 odszedł Henryk Zomerski, a jego miejsce zajął Seweryn Krajewski. Swoje największe sukcesy zespół osiągnął w pierwszych 5 latach istnienia. W 1966 grupa wydała swój debiutancki album To właśnie my, który sprzedano w liczbie 160 000 egzemplarzy. W marcu 1967 r. zespół opuścił założyciel i pierwszy lider J.Kossela. W maju 1967 zespół nagrał swoją drugą płytę długogrającą Czerwone Gitary 2 sprzedaną w rekordowej ilości 240 000 sztuk. W tym samym roku Seweryn Krajewski otrzymał na Festiwalu w Opolu Nagrodę Polskiej Federacji Jazzowej za debiut kompozytorski. W 1968 ukazał się kolejny album Czerwone Gitary 3 (sprzedaż 220 000 egzemplarzy), a zespół zdobył pierwsze wyróżnienie w Opolu za "Takie ładne oczy". W styczniu 1969 grupa otrzymała trofeum „MIDEM” w Cannes we Francji, przyznawane za największą liczbę sprzedanych płyt w kraju, z którego pochodzi wykonawca. Takie samo trofeum otrzymał wtedy zespół „The Beatles”. Czasopismo "Billboard" przyznało grupie specjalną nagrodę dla najpopularniejszego zespołu. W czerwcu – główna nagroda na Festiwalu w Opolu za piosenkę „Biały krzyż”. W 1970 roku z grupy odszedł ówczesny lider, Krzysztof Klenczon.

W 1970 został nagrany longplay Na fujarce, uznawany przez niektórych krytyków muzycznych za najlepszy w historii zespołu. W 1971 r. ukazał się kolejny długogrający album Spokój serca – najbardziej zróżnicowany stylistycznie (kolejna Złota Płyta). Na IX KFPP w Opolu piosenka "Płoną góry, płoną lasy" spotkała się z gorącym przyjęciem publiczności. Czerwone Gitary wróciły na szczyty list przebojów. Grupa koncertowała z sukcesami m.in w NRD i ZSRR. W 1974 zespół nagrał album Rytm Ziemi. W 1976 ukazały się dwa longplaye: Port piratów oraz świąteczny Dzień jeden w roku
obrazek
W latach 80. zespół zniknął z polskiej estrady na kilkanaście lat. W tym czasie grał w USA oraz w dawnych ZSRR i NRD. W 1991 r. nastąpił wielki i tryumfalny powrót zespołu na 25-lecie. W 1997 roku z CZG odszedł kolejny lider, Seweryn Krajewski. W 1998 zespół wydał nową płytę, pt ...jeszcze gra muzyka, pierwszą od 24 lat. W roku 2005 zespół obchodził jubileusz 40-lecia. Z tej okazji wydał nową płytę Czerwone Gitary OK, a piosenka z tej płyty "Senny szept" zdobyła 4 miejsce na Festiwalu Jedynki w Sopocie.

W 2007 roku Czerwone Gitary występowały w składzie:

Jerzy Skrzypczyk
Jerzy Kossela
Henryk Zomerski
Mieczysław Wądołowski
Marek Kisieliński
Arkadiusz Wiśniewski

Muzycy zespołu
Jerzy Skrzypczyk - perkusja, śpiew (1965 -)
Jerzy Kossela - gitara, śpiew (1965 - 1967, 1991 - 1993, 1999 -)
Henryk Zomerski - instrumenty klawiszowe, gitara basowa, śpiew (1965, 1999 -)
Mieczysław Wądołowski - śpiew, gitara akustyczna (1997 -)
Marek Kisieliński - gitara, instrumenty klawiszowe, śpiew (2004 -)
Arkadiusz Wiśniewski - śpiew, gitara basowa (2003 -)
Bernard Dornowski - śpiew, gitara, gitara basowa (1965 - 1999)
Seweryn Krajewski - śpiew, gitara, gitara basowa, instrumenty klawiszowe, skrzypce (1965 - 1997)
Krzysztof Klenczon - śpiew, gitara (1965 - 1970)
Dominik Konrad - flet, gitara, śpiew (1970)
Ryszard Kaczmarek - gitara basowa (1972 - 1977)
Jan Pospieszalski - gitara basowa (1977 - 1979)
Wojciech Hoffmann - gitara (1997 - 2000)
Dariusz Olszewski - gitara, śpiew (2000 - 2004)
Arkadiusz Malinowski - gitara basowa, wokal (1999 - 2003)

Dyskografia

1966 - To właśnie my
1967 - Czerwone Gitary (2)
1968 - Czerwone Gitary (3)
1970 - Na fujarce
1971 - Spokój serca
1971 - Consuela (płyta nagrana i wydana w NRD)
1974 - Rytm Ziemi
1976 - Dzień jeden w roku
1976 - Port piratów
1978 - Rote Gitarren (płyta nagrana i wydana w NRD)
1999 - ...jeszcze gra muzyka
2005 - O.K.
2009 - Herz verschenkt (płyta nagrana i wydana w Niemczech)

  • 72,7 MB
  • 13 sie 12 23:08

Album kompilacyjny wydany 1 października 2005 roku.
Producent: Pomaton EMI
Dystrybutor: EMI Music Poland
Numer katalogoey: 67637386
Gatunek: Pop
Czerwone Gitary to więcej niż zespół. To muzyczna instytucja istniejąca do dnia dzisiejszego, romantyczna-żywa legenda. Dla jednych słuchaczy wspomnienie lat młodości, dla innych - po prostu znakomite, ponadczasowe piosenki. Mijają lata i dekady, a przeboje tej formacji nieprzerwanie porywają do tańca kolejne pokolenia i podsuwają zakochanym właściwe słowa.
Czerwone Gitary powstały w Gdańsku, w styczniu 1965 roku. Założycielami grupy stanowiącymi pierwszy skład zespołu byli: Jerzy Kossela, Krzysztof Klenczon, Jerzy Skrzypczyk, Bernard Dornowski oraz Henryk Zomerski. W tym składzie nagrali swoją pierwszą płytę, a piosenka Bo ty się boisz myszy została wybrana piosenką 1965 roku. Występowali wówczas w sopockim Non-Stopie, gdzie prezentowali się ponadto czołowi wykonawcy polskiego rocka. Gościnnie z zespołem występował Seweryn Krajewski, który śpiewał w programie kilka piosenek. Błyskawiczny sukces wśród młodzieżowej widowni zapewniły "Czerwonym Gitarom" koncerty. Jesienią 1965 roku Zespół ruszył w swoją pierwszą trasę koncertową pod prowokującym tytułem "Gramy i śpiewamy najgłośniej w Polsce".
Początkowo repertuar zespołu tworzyli Krzysztof Klenczon i Jerzy Kossela. W styczniu 1966 roku miejsce Henryka Zomerskiego zajał w zespole Seweryn Krajewski. W 1967 roku odchodzi od zespołu Jerzy Kossela. Lata 1965 - 1970 to okres największej popularności zespołu. Czerwone Gitary nazywano polskimi Beatlesami, a znakomity duet kompozytorski. Krajewski-Klenczon - polskimi Lennonem i McCartneyem. Ten pierwszy utożsamiany zazwyczaj z „romantycznym" obliczem zespołu (Anna Maria) - był autorem wielu rock’n’rollowych przebojów (m.in. Nie zadzieraj nosa i Takie ładne oczy). Klenczonowi natomiast przypisywano postawę „buntownika", czemu przeczył szereg nastrojowych ballad jego autorstwa, m.in. Jesień idzie przez park czy Wróćmy na jeziora.
Jak opisać w kilku zwrotkach życie i twórczość Krzysztofa Klenczona? – posłuchajcie utworu „Epitafium dla Krzyśka”
Na kompilacji "Złota Kolekcja - Nie Spoczniemy" oprócz wspomnanego znalazły się 24 utwory.

Lista utworów:

1.Płoną góry, płoną lasy
2.Bo ty się boisz myszy
3.Nie zadzieraj nosa
4.Historia jednej znajomości
5.Ciągle pada
6.Matura
7.Nikt na świecie nie wie
8.Była to głupia miłość
9.Dozwolone od lat 18-tu
10.Słowo jedyne - ty
11.Niebo z moich stron
12.Jesień idzie przez park
13.Takie ładne oczy
14.Mam dobry dzień
15.W drogę
16.Powiedz stary, gdzieś ty był
17.Tak bardzo się starałem
18.Kwiaty we włosach
19.Trzecia miłość - żagle
20.Wróćmy na jeziora
21.Nie spoczniemy
22.Anna Maria
23.Wschód słońca w stadninie koni
24.Tańczyła jedno lato
25.Epitafium dla Krzyśka

z chomika Muzyczny-Dzordz

  • 49,8 MB
  • 13 sie 12 23:08

Album kompilacyjny wydany w 2003 roku.
Wytwórnia: MTJ
Numer katalogowy: MTJ 10168
Gatunek: pop
25 lutego 1981 roku po raz ostatni wystąpił na koncercie dobroczynnym w klubie „Milford” w Chicago. Podczas powrotu do domu, doznał ciężkich obrażeń odniesionych w wypadku samochodowym. Przyczyną tragicznego wypadku była bezmyślność pijanego kierowcy ciężarówki, który wymusił pierwszeństwo. Po długiej walce o życie i prawie sześciotygodniowym pobycie w szpitalu, Krzysztof Klenczon zmarł 8 kwietnia 1981 roku, w wyniku komplikacji powypadkowych. Pochowano go w Chicago, jednak następnie 25 lipca 1981 rodzina Krzysztofa Klenczona sprowadziła jego prochy do Polski. Spoczęły na cmentarzu w Szczytnie.
Od 1991 roku, w lipcu, podczas "Dni i nocy Szczytna", organizowane są koncerty pt. "Baw się razem z nami..." poświęcone pamięci Krzysztofa Klenczona.
W roku 1996, na jezdnym z takich koncertów, premierę miał napisany specjalnie z okazji 15 rocznicy śmierci Krzysztofa Klenczona utwór pt. "Epitafium dla Krzyśka", wykonany przez Czerwone Gitary (Bernard Dornowski, Jerzy Skrzypczyk wraz z towarzyszącymi im muzykami Mieczysławem Wądołowski i Wojtkiem Hoffmannem).
Na kompilacji "Piosenki Krzysztofa Klenczona" znalazło się osiemnaście utworów.

Lista utworów:

1.Powiedz stary, gdzieś ty był • 02:15
2.Biały krzyż • 03:10
3.Jesień idzie przez park • 03:09
4.Kwiaty we włosach • 02:11
5.Licz do stu • 02:20
6.Moda i miłość • 02:23
7.My z XX wieku • 04:06
8.Nie licz dni • 02:15
9.Nikt na świecie nie wie • 02:45
10.Rok z kapryśną dziewczyną • 01:55
11.Szukam tamtej wiosny • 02:27
12.Taka, jak ty • 02:35
13.Wolny wieczór • 02:50
14.Z obłoków na ziemię • 02:15
15.Jak wędrowne ptaki • 03:05
16.Wróćmy na jeziora • 03:40
17.Strzemiennego • 03:38
18.Latawce z moich stron • 04:35

z chomika Muzyczny-Dzordz

  • 47,8 MB
  • 13 sie 12 23:08
Image.aspx?id=137282274
Album kompilacyjny wydany w 2004 roku.
Wytwórnia: MTJ
Numer katalogowy: MTJCD10289
Data wydania: 2004
nośnik: CD
Ponownie zespół Czerwone Gitary w swoich niezapomnianym przeboju „Nie Zadzieraj Nosa”. Przebój ten ukazał się na pierwszej, legendarnej płycie zespołu „To Właśnie My” wydanej w 1966 roku. Płyta ta została wytłoczona w ilości 166 tysięcy egzemplarzy i zawierała takie przeboje jak: "Nie Zadzieraj Nosa", "No Bo Ty Się Boisz Myszy", "Matura" czy "Historia Jednej Znajomości", które z miejsca podbiły serca przede wszystkim polskiej młodzieży.
Czerwone Gitary – polski zespół muzyczny, założony przez Jerzego Kosselę i Henryka Zomerskiego 3 stycznia 1965 roku, w kawiarni „Crystal” w Gdańsku Wrzeszczu.

W pierwszym składzie występowali jeszcze Bernard Dornowski, Krzysztof Klenczon i Jerzy Skrzypczyk. Pod koniec 1965 odszedł Henryk Zomerski, a jego miejsce zajął Seweryn Krajewski. Swoje największe sukcesy zespół osiągnął w pierwszych 5 latach istnienia. W styczniu 1969 grupa otrzymała trofeum „MIDEM” w Cannes we Francji, przyznawane za największą ilość sprzedanych płyt w kraju, z którego pochodzi wykonawca.
Takie samo trofeum otrzymał wtedy zespół „The Beatles”.
Czasopismo „Billboard” przyznało grupie specjalną nagrodę dla najpopularniejszego zespołu.
W czerwcu – główna nagroda na Festiwalu w Opolu za piosenkę „Biały krzyż”.
W 1970 roku z grupy odszedł współlider, Krzysztof Klenczon.
Kompilacja "The Best - Nie Zadzieraj Nosa" to osiemnaście wielkich przebojów zespołu.

Spis utworów:

Powiedz stary, gdzieś ty był • 02:15
Takie ładne oczy • 02:21
Matura • 02:22
Anna Maria • 03:46
Nikt na świecie nie wie • 02:45
Nie zadzieraj nosa • 02:44
Kwiaty we włosach • 02:11
Płoną góry, płoną lasy • 03:59
Tak bardzo się starałem • 02:20
Moda i miłość • 02:23
Biały krzyż • 03:12
Dozwolone do lat 18-tu • 02:20
Bo ty się boisz myszy • 02:00
Wróćmy na jeziora • 03:43
Przed pierwszym balem • 02:30
Historia jednej znajomości • 03:00
Barwy jesieni • 02:17
Nie licz dni • 02:15

z chomika Muzyczny-Dzordz

  • 5 KB
  • 13 sie 12 23:08

z chomika Muzyczny-Dzordz

  • 4 KB
  • 13 sie 12 23:08

z chomika Muzyczny-Dzordz

  • 3 KB
  • 13 sie 12 23:08

z chomika Muzyczny-Dzordz

  • 5 KB
  • 13 sie 12 23:08

z chomika Muzyczny-Dzordz

  • 3 KB
  • 13 sie 12 23:08

z chomika Muzyczny-Dzordz

  • 3 KB
  • 13 sie 12 23:08

z chomika Muzyczny-Dzordz

  • 4 KB
  • 13 sie 12 23:08

z chomika Muzyczny-Dzordz

  • 3 KB
  • 13 sie 12 23:08

z chomika Muzyczny-Dzordz

  • 5 KB
  • 13 sie 12 23:08

z chomika Muzyczny-Dzordz

  • 3 KB
  • 13 sie 12 23:08

z chomika Muzyczny-Dzordz

  • 2 KB
  • 13 sie 12 23:08

z chomika Muzyczny-Dzordz

  • 4 KB
  • 13 sie 12 23:08

z chomika Muzyczny-Dzordz

  • 3 KB
  • 13 sie 12 23:08

z chomika Muzyczny-Dzordz

  • 3 KB
  • 13 sie 12 23:08

z chomika Muzyczny-Dzordz

  • Pobierz folder
  • Aby móc przechomikować folder musisz być zalogowanyZachomikuj folder
  • dokumenty
    0
  • obrazy
    14
  • pliki wideo
    0
  • pliki muzyczne
    0

17 plików
170,36 MB

Zgłoś jeśli naruszono regulamin
W ramach Chomikuj.pl stosujemy pliki cookies by umożliwić Ci wygodne korzystanie z serwisu. Jeśli nie zmienisz ustawień dotyczących cookies w Twojej przeglądarce, będą one umieszczane na Twoim komputerze. W każdej chwili możesz zmienić swoje ustawienia. Dowiedz się więcej w naszej Polityce Prywatności