Wykorzystujemy pliki cookies i podobne technologie w celu usprawnienia korzystania z serwisu Chomikuj.pl oraz wyświetlenia reklam dopasowanych do Twoich potrzeb.

Jeśli nie zmienisz ustawień dotyczących cookies w Twojej przeglądarce, wyrażasz zgodę na ich umieszczanie na Twoim komputerze przez administratora serwisu Chomikuj.pl – Kelo Corporation.

W każdej chwili możesz zmienić swoje ustawienia dotyczące cookies w swojej przeglądarce internetowej. Dowiedz się więcej w naszej Polityce Prywatności - http://chomikuj.pl/PolitykaPrywatnosci.aspx.

Jednocześnie informujemy że zmiana ustawień przeglądarki może spowodować ograniczenie korzystania ze strony Chomikuj.pl.

W przypadku braku twojej zgody na akceptację cookies niestety prosimy o opuszczenie serwisu chomikuj.pl.

Wykorzystanie plików cookies przez Zaufanych Partnerów (dostosowanie reklam do Twoich potrzeb, analiza skuteczności działań marketingowych).

Wyrażam sprzeciw na cookies Zaufanych Partnerów
NIE TAK

Wyrażenie sprzeciwu spowoduje, że wyświetlana Ci reklama nie będzie dopasowana do Twoich preferencji, a będzie to reklama wyświetlona przypadkowo.

Istnieje możliwość zmiany ustawień przeglądarki internetowej w sposób uniemożliwiający przechowywanie plików cookies na urządzeniu końcowym. Można również usunąć pliki cookies, dokonując odpowiednich zmian w ustawieniach przeglądarki internetowej.

Pełną informację na ten temat znajdziesz pod adresem http://chomikuj.pl/PolitykaPrywatnosci.aspx.

Nie masz jeszcze własnego chomika? Załóż konto

Kurki ze szparagami.doc

A-n-i-t-a / ✿ KUCHNIA - / GRZYBY / Kurki ze szparagami.doc
Download: Kurki ze szparagami.doc

262 KB

0.0 / 5 (0 głosów)

Komentarze:

Nie ma jeszcze żadnego komentarza. Dodaj go jako pierwszy!

Aby dodawać komentarze musisz się zalogować

Inne pliki do pobrania z tego chomika
GRZYBY - Grzyby2.gif
Grzyby - jak przechowywać W zasadzie grzyby powinno s ...
Grzyby - jak przechowywać W zasadzie grzyby powinno się przetwarzać od razu po zebraniu, a przynajmniej je oczyścić, bo inaczej zrobaczywieją. Grzybów w żadnym wypadku nie przechowujemy w szczelnych np. plastykowych torebkach. Najlepsze do tego celu sa koszyki wiklinowe. Jeśli nasze zbiory musimy przez jakiś czas przechowywać, to po oczyszczeniu zawijamy je w czysta ściereczkę i kładziemy w chłodne miejsce. Jak konserwować grzyby? W zasadzie dysponujemy pięcioma możliwościami: wekowanie, marynowanie, suszenie, kiszenie, solenie. Wekowanie /jest to chyba najlepszy sposób, zachowujący najwięcej właściwego smaku i aromatu/, sporządzanie marynaty przez zalanie obgotowanych grzybów octem i przyprawami, suszenie, kiszenie oraz solenie. WEKOWANIE: tym sposobem można konserwować borowiki, pieczarki, rydze, maślaki, gąski, opieńki, kozaki i inne. SOLENIE można solić borowiki, rydze, maślaki, gąski, kurki. Należy solić każdy rodzaj grzybów oddzielnie. SUSZENIE: najczęściej suszymy borowiki, podgrzybki i kozaki. Grzyby należy uważać za ususzone, jeśli łatwo się lamią. Grzyby suszone będą jak świeże, jeśli wymoczymy je w osolonym mleku. KISZENIE: nadają się rydze, borowiki, maślaki i gąski. Kisi się każdy rodzaj grzybów oddzielnie.
GRZYBY - Grzyby nadziewane wątróbką.jpg
Grzyby nadziewane wątróbką Składniki 6 szt. Dużych g ...
Grzyby nadziewane wątróbką Składniki 6 szt. Dużych grzybów 2 krążki wątróbki( z kaczki,lub gęsi) konfitura z cebuli sól,pieprz,oliwa z oliwek i ocet balsamiczny(ciemny) Grzyby posolić i popieprzyć, polać oliwą z oliwek i octem balsamicznym. Na każdym z grzybów położyć po trochę wątróbki. Na to położyć odrobinę konfitury z cebuli. Całość zapiekać w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez około 30 minut. Podawać można z wytrawnym czerwonym winem
więcej plików z tego folderu...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin
W ramach Chomikuj.pl stosujemy pliki cookies by umożliwić Ci wygodne korzystanie z serwisu. Jeśli nie zmienisz ustawień dotyczących cookies w Twojej przeglądarce, będą one umieszczane na Twoim komputerze. W każdej chwili możesz zmienić swoje ustawienia. Dowiedz się więcej w naszej Polityce Prywatności