Wykorzystujemy pliki cookies i podobne technologie w celu usprawnienia korzystania z serwisu Chomikuj.pl oraz wyświetlenia reklam dopasowanych do Twoich potrzeb.

Jeśli nie zmienisz ustawień dotyczących cookies w Twojej przeglądarce, wyrażasz zgodę na ich umieszczanie na Twoim komputerze przez administratora serwisu Chomikuj.pl – Kelo Corporation.

W każdej chwili możesz zmienić swoje ustawienia dotyczące cookies w swojej przeglądarce internetowej. Dowiedz się więcej w naszej Polityce Prywatności - http://chomikuj.pl/PolitykaPrywatnosci.aspx.

Jednocześnie informujemy że zmiana ustawień przeglądarki może spowodować ograniczenie korzystania ze strony Chomikuj.pl.

W przypadku braku twojej zgody na akceptację cookies niestety prosimy o opuszczenie serwisu chomikuj.pl.

Wykorzystanie plików cookies przez Zaufanych Partnerów (dostosowanie reklam do Twoich potrzeb, analiza skuteczności działań marketingowych).

Wyrażam sprzeciw na cookies Zaufanych Partnerów
NIE TAK

Wyrażenie sprzeciwu spowoduje, że wyświetlana Ci reklama nie będzie dopasowana do Twoich preferencji, a będzie to reklama wyświetlona przypadkowo.

Istnieje możliwość zmiany ustawień przeglądarki internetowej w sposób uniemożliwiający przechowywanie plików cookies na urządzeniu końcowym. Można również usunąć pliki cookies, dokonując odpowiednich zmian w ustawieniach przeglądarki internetowej.

Pełną informację na ten temat znajdziesz pod adresem http://chomikuj.pl/PolitykaPrywatnosci.aspx.

Nie masz jeszcze własnego chomika? Załóż konto

NAPOLONKI.doc

A-n-i-t-a / ✿ KUCHNIA - / CIASTA / NAPOLONKI.doc
Download: NAPOLONKI.doc

20 KB

0.0 / 5 (0 głosów)

Komentarze:

Nie ma jeszcze żadnego komentarza. Dodaj go jako pierwszy!

Aby dodawać komentarze musisz się zalogować

Inne pliki do pobrania z tego chomika
CIASTA - Ptasie Mleczko.jpg
PTASIE MLECZKO Składniki: 2 szklanki mleka (ja daj ...
PTASIE MLECZKO Składniki: 2 szklanki mleka (ja daję 3,2%) 2 bite śmietany w proszku 3 galaretki o ulubionych smakach (koniecznie różnokolorowe, ja dałam czarną porzeczkę, cytrynową i pomarańczową) 1 paczka okrągłych biszkoptów Przygotować tortownicę o średnicy 23 - 24 cm i na spodzie wyłożyć biszkopty. Można oczywiście pominąć biszkopty i pierwszą warstwę wylać bezpośrednio na spód tortownicy. Przygotować pierwszą warstwę: Galaretkę o smaku czarnej porzeczki rozpuścić w połowie zalecanej wody (w 1 szklance) i odstawić do wystudzenia. Do miski wlać 1 szklankę mleka, wsypać bitą śmietanę i całość ubić. Jak galaretka zacznie tężeć zmiksować z ubitą śmietaną. Masę wlać na biszkopty. Trzeba to zrobić powoli i ostrożnie, żeby biszkopty nie podpłynęły do góry. Tortownicę wstawić do lodówki do stężenia. Jak pierwsza warstwa stężeje można na nią wylać drugą przygotowaną w ten sam sposób z galaretki cytrynowej. Trzecia warstwa: Galaretkę pomarańczową sporządzić według przepisu na opakowaniu. Wylać na pozostałe dwie warstwy i całość schłodzić. Deser należy przechowywać w lodówce. Smacznego:-)
CIASTA - Czekoladowa rozkosz.jpg
CZEKOLADOWA ROZKOSZ Składniki ser mascarpone, 0,5 kg ...
CZEKOLADOWA ROZKOSZ Składniki ser mascarpone, 0,5 kg Śmietana 30%, 200 ml czekolada gorzka, 300 g cukier puder, 2 łyżeczki wiśnie drążone, 1 słoik rurki waflowe (z Biedronki lub Lidla), 2 opakowania 1. Rozpuścić czekoladę w wodnej kąpieli. Ubić śmietanę z 2 łyżeczkami cukru pudru. Zmiksować ser z rozpuszczoną czekoladą. Dodać ubitą śmietanę i wymieszać. 2. Dowolny spód (ja wykorzystałam 1 blat biszkoptu od tortu) włożyć do tortownicy i obłożyć rurkami waflowymi. W środek wyłożyć część kremu czekoladowego. Następnie ułożyć dość gęsto drążone wiśnie (mogą być wcześniej namoczone np. w spirytusie), a na to resztę kremu. 3. Dobrze schłodzić. Najlepiej kilka godzin.
CIASTA - Szarlotka w 10 minut.jpg
SZARLOTKA W 10 MINUT Składniki jabłka (renety), 4 sztu ...
SZARLOTKA W 10 MINUT Składniki jabłka (renety), 4 sztuki biszkopty podłużne np. z warstwą cukru lub miodu, opakowanie cynamon, 1. Do garnka wlewamy cienką warstwę wody, wrzucamy do niej pokrojone jabłka, dusimy pod przykryciem, Co jakiś czas mieszamy. Przyprawiamy cynamonem w momencie jak już uzyskamy masę jabłkową. 2. W naczyniu układamy warstwę biszkoptów, na biszkopty kładziemy masę jabłkową, posypujemy pokruszonymi biszkoptami.
więcej plików z tego folderu...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin
W ramach Chomikuj.pl stosujemy pliki cookies by umożliwić Ci wygodne korzystanie z serwisu. Jeśli nie zmienisz ustawień dotyczących cookies w Twojej przeglądarce, będą one umieszczane na Twoim komputerze. W każdej chwili możesz zmienić swoje ustawienia. Dowiedz się więcej w naszej Polityce Prywatności