Wykorzystujemy pliki cookies i podobne technologie w celu usprawnienia korzystania z serwisu Chomikuj.pl oraz wyświetlenia reklam dopasowanych do Twoich potrzeb.

Jeśli nie zmienisz ustawień dotyczących cookies w Twojej przeglądarce, wyrażasz zgodę na ich umieszczanie na Twoim komputerze przez administratora serwisu Chomikuj.pl – Kelo Corporation.

W każdej chwili możesz zmienić swoje ustawienia dotyczące cookies w swojej przeglądarce internetowej. Dowiedz się więcej w naszej Polityce Prywatności - http://chomikuj.pl/PolitykaPrywatnosci.aspx.

Jednocześnie informujemy że zmiana ustawień przeglądarki może spowodować ograniczenie korzystania ze strony Chomikuj.pl.

W przypadku braku twojej zgody na akceptację cookies niestety prosimy o opuszczenie serwisu chomikuj.pl.

Wykorzystanie plików cookies przez Zaufanych Partnerów (dostosowanie reklam do Twoich potrzeb, analiza skuteczności działań marketingowych).

Wyrażam sprzeciw na cookies Zaufanych Partnerów
NIE TAK

Wyrażenie sprzeciwu spowoduje, że wyświetlana Ci reklama nie będzie dopasowana do Twoich preferencji, a będzie to reklama wyświetlona przypadkowo.

Istnieje możliwość zmiany ustawień przeglądarki internetowej w sposób uniemożliwiający przechowywanie plików cookies na urządzeniu końcowym. Można również usunąć pliki cookies, dokonując odpowiednich zmian w ustawieniach przeglądarki internetowej.

Pełną informację na ten temat znajdziesz pod adresem http://chomikuj.pl/PolitykaPrywatnosci.aspx.

Nie masz jeszcze własnego chomika? Załóż konto

MAZUREK ŻMUR.doc

A-n-i-t-a / ✿ KUCHNIA - / CIASTA / MAZUREK ŻMUR.doc
Download: MAZUREK ŻMUR.doc

20 KB

0.0 / 5 (0 głosów)

Komentarze:

Nie ma jeszcze żadnego komentarza. Dodaj go jako pierwszy!

Aby dodawać komentarze musisz się zalogować

Inne pliki do pobrania z tego chomika
CIASTA - Ptasie Mleczko.jpg
PTASIE MLECZKO Składniki: 2 szklanki mleka (ja daj ...
PTASIE MLECZKO Składniki: 2 szklanki mleka (ja daję 3,2%) 2 bite śmietany w proszku 3 galaretki o ulubionych smakach (koniecznie różnokolorowe, ja dałam czarną porzeczkę, cytrynową i pomarańczową) 1 paczka okrągłych biszkoptów Przygotować tortownicę o średnicy 23 - 24 cm i na spodzie wyłożyć biszkopty. Można oczywiście pominąć biszkopty i pierwszą warstwę wylać bezpośrednio na spód tortownicy. Przygotować pierwszą warstwę: Galaretkę o smaku czarnej porzeczki rozpuścić w połowie zalecanej wody (w 1 szklance) i odstawić do wystudzenia. Do miski wlać 1 szklankę mleka, wsypać bitą śmietanę i całość ubić. Jak galaretka zacznie tężeć zmiksować z ubitą śmietaną. Masę wlać na biszkopty. Trzeba to zrobić powoli i ostrożnie, żeby biszkopty nie podpłynęły do góry. Tortownicę wstawić do lodówki do stężenia. Jak pierwsza warstwa stężeje można na nią wylać drugą przygotowaną w ten sam sposób z galaretki cytrynowej. Trzecia warstwa: Galaretkę pomarańczową sporządzić według przepisu na opakowaniu. Wylać na pozostałe dwie warstwy i całość schłodzić. Deser należy przechowywać w lodówce. Smacznego:-)
CIASTA - Szarlotka w 10 minut.jpg
SZARLOTKA W 10 MINUT Składniki jabłka (renety), 4 sztu ...
SZARLOTKA W 10 MINUT Składniki jabłka (renety), 4 sztuki biszkopty podłużne np. z warstwą cukru lub miodu, opakowanie cynamon, 1. Do garnka wlewamy cienką warstwę wody, wrzucamy do niej pokrojone jabłka, dusimy pod przykryciem, Co jakiś czas mieszamy. Przyprawiamy cynamonem w momencie jak już uzyskamy masę jabłkową. 2. W naczyniu układamy warstwę biszkoptów, na biszkopty kładziemy masę jabłkową, posypujemy pokruszonymi biszkoptami.
CIASTA - Tarta karmelowa z czekoladą.jpg
TARTA KARMELOWA Tarta Kajmakowa Z czekoladą, bitą śmie ...
TARTA KARMELOWA Tarta Kajmakowa Z czekoladą, bitą śmietaną i bananami. Szybki deser bez pieczenia. Składniki: Spód: • 1 opakowanie herbatników Digestive (225 g) • 70 g masła, roztopionego • 1 tabliczka ciemnej czekolady (100 g), rozpuszczonej Masa kajmakowa z czekoladą: • 2 tabliczki ciemnej czekolady (200 g) • 1 puszka ugotowanego mleka skondensowanego (masy krówkowej) * • garść orzechów włoskich Bita śmietana z bananami: • 4 banany • sok z 1 cytryny • 300 ml bardzo zimnej śmietanki kremówki • 2 - 3 łyżki kakao oraz: Forma z odpinaną obręczą lub wyjmowanym dnem o średnicy 20 cm Przygotowanie: Spód: Herbatniki włożyć do miski i bardzo dokładnie pokruszyć (np. tłuczkiem). Masło roztopić razem z czekoladą (w kąpieli wodnej lub na bardzo wolnym ogniu w rondelku z grubym dnem), następnie wymieszać z pokruszonymi herbatnikami. Dno i boki formy wyłożyć powstałą masą, przyciskając ją wypukłą częścią łyżki. Wstawić do lodówki. Masa kajmakowa z czekoladą: Roztopić czekoladę i wymieszać z ugotowanym mlekiem skondensowanym. Masę wyłożyć na spód z herbatników, posypać orzechami włoskimi i ponownie wstawić do lodówki na około 1 godzinę. Bita śmietana z bananami: Banany obrać i pokroić w plasterki, wymieszać z sokiem z cytryny. Śmietankę kremówkę ubić na bardzo sztywną pianę i wymieszać z połową ilości bananów, wyłożyć na warstwę masy kajmakowej. Udekorować pozostałymi bananami i posypać kakao przez sitko bezpośrednio na deser. Przechowywać w lodówce. * możesz też użyć mleka skondensowanego nie ugotowanego. Zamkniętą puszkę należy wówczas wstawić do garnka, przykryć wodą i gotować na wolnym ogniu przez 3 godziny. Podczas gotowania puszka musi być cały czas zakryta wodą, a otworzyć ją można dopiero po ostudzeniu! W przeciwnym razie może wybuchnąć. Masa z gotowanego w ten sposób mleka skondensowanego może być bardziej kremowa i mniej sztywna od masy przygotowanej na bazie gotowej "masy krówkowej", która jest bardzo gęsta.
CIASTA - Tiramisu Truskawkowe.JPG
TIRAMISU TRUSKAWKOWE Masa z 500 g mascarpone, ok. 400 ...
TIRAMISU TRUSKAWKOWE Masa z 500 g mascarpone, ok. 400 g mleka słodzonego skondensowanego i 3 łyżeczek esencji waniliowej duża paczka biszkoptów savoiardi 3/4 kg truskawek pokrojonych na ćwiartki sok z 1 cytryny cukier do smaku, ja zużyłam ok. 2 łyżek wódka owocowa (np. żurawinowa Bobeline jakiej użyłam) Truskawki mieszamy z sokiem z cytryny i posypujemy cukrem, odstawiamy na min 1/2 godziny żeby puściły sok. Przełożyć mascarpone ( bezpośrednio wyjęte z lodówki ) do miski. Zmiksować na puszysty krem przechodząc od niższej do najwyższej szybkości miksera. Dokładać partiami mleko skondensowane nadal miksując Ilość mleka należy dobrać indywidualnie (próbować juz od mniej więcej 150 g). Do prostokątnego i głębokiego naczynia szklanego wkładamy jedną warstwą biszkopty, skrapiamy je dość obficie wódką i wykładamy połowę truskawek z sokiem, a na truskawki wykładamy połowę masy. Teraz układamy drugą warstwę identyczną jak pierwsza, czyli biszkopty, wódka, truskawki, masa. Wierzch można ozdobić owocami lub pozostawić tylko wygładzony lekko. Deser wstawiamy do lodówki najlepiej na minimum 8-10 godzin, wtedy biszkopty zmiękną, a wszystko się dobrze połączy. Kroić należy nożem maczanym we wrzątku.
więcej plików z tego folderu...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin
W ramach Chomikuj.pl stosujemy pliki cookies by umożliwić Ci wygodne korzystanie z serwisu. Jeśli nie zmienisz ustawień dotyczących cookies w Twojej przeglądarce, będą one umieszczane na Twoim komputerze. W każdej chwili możesz zmienić swoje ustawienia. Dowiedz się więcej w naszej Polityce Prywatności