Wykorzystujemy pliki cookies i podobne technologie w celu usprawnienia korzystania z serwisu Chomikuj.pl oraz wyświetlenia reklam dopasowanych do Twoich potrzeb.

Jeśli nie zmienisz ustawień dotyczących cookies w Twojej przeglądarce, wyrażasz zgodę na ich umieszczanie na Twoim komputerze przez administratora serwisu Chomikuj.pl – Kelo Corporation.

W każdej chwili możesz zmienić swoje ustawienia dotyczące cookies w swojej przeglądarce internetowej. Dowiedz się więcej w naszej Polityce Prywatności - http://chomikuj.pl/PolitykaPrywatnosci.aspx.

Jednocześnie informujemy że zmiana ustawień przeglądarki może spowodować ograniczenie korzystania ze strony Chomikuj.pl.

W przypadku braku twojej zgody na akceptację cookies niestety prosimy o opuszczenie serwisu chomikuj.pl.

Wykorzystanie plików cookies przez Zaufanych Partnerów (dostosowanie reklam do Twoich potrzeb, analiza skuteczności działań marketingowych).

Wyrażam sprzeciw na cookies Zaufanych Partnerów
NIE TAK

Wyrażenie sprzeciwu spowoduje, że wyświetlana Ci reklama nie będzie dopasowana do Twoich preferencji, a będzie to reklama wyświetlona przypadkowo.

Istnieje możliwość zmiany ustawień przeglądarki internetowej w sposób uniemożliwiający przechowywanie plików cookies na urządzeniu końcowym. Można również usunąć pliki cookies, dokonując odpowiednich zmian w ustawieniach przeglądarki internetowej.

Pełną informację na ten temat znajdziesz pod adresem http://chomikuj.pl/PolitykaPrywatnosci.aspx.

Nie masz jeszcze własnego chomika? Załóż konto

Domowa krówka.rtf

sp4xql / KETO Przepisy / Domowa krówka.rtf
Download: Domowa krówka.rtf

2,11 MB

0.0 / 5 (0 głosów)
Domowa krówka

PRODUKTY:

40 ml wody
100 g oleju kokosowego
200 g masła orzechowego
2 łyżki erytrytolu
WYKONANIE:

Wodę zagotuj i gorącą wlej do miseczki. Dodaj erytrytol i mieszaj do rozpuszczenia.
Następnie dodaj olej kokosowy i masło orzechowe, wszystko dokładnie wymieszaj do kremowej konsystencji.
Gotową masę przelej do foremki lub naczynia wyłożonego pergaminem.
Całość wstaw do zamrażarki na około 2 h.

SKŁADNIKI ODŻYWCZE – MAKRO:

Całość

Węglowodany: 27,00 g
Tłuszcz: 120,00 g
Białko: 48,00 g
kcal: 2070

Komentarze:

Nie ma jeszcze żadnego komentarza. Dodaj go jako pierwszy!

Aby dodawać komentarze musisz się zalogować


Inne pliki do pobrania z tego chomika
Indyk w panierce parmezanowej (4 porcje) PRODUKTY: 500g polędwiczki z indyka (może być kurczak) 60 g parmezanu 60g mielonych migdałów (mąka migdałowa) 1 jajko oliwy z oliwek WYKONANIE: Piekarnik rozgrzej do 200°C Indyka pokrój na kawałki około 2cmx5cm Parmezan zetrzyj na drobnych oczkach i wymieszaj z mielonymi migdałami. W miseczce rozkłóć jajko i zanurz w nim mięso – odstaw na 2 min. Następnie mięso obtocz w mieszance serowo migdałowej tak aby całe były pokryte panierką. Tak przygotowane mięso umieść na kratce do pieczenia lub na blaszce wyłożonej pergaminem. Całość lekko skrop oliwą i wstaw do piekarnika. Piecz około 15-20 min (w zależności od wielkości pasków indyka). Podawaj na ciepło ze swoim ulubionym sosem. Świetnie pasuje tu sos majonezowo jogurtowo czosnkowy SKŁADNIKI ODŻYWCZE – MAKRO: 1 porcja Węglowodany: 0,90 g Tłuszcz: 15,50 g Białko: 37,50 g kcal: 295
Deser Keto – Mus czekoladowy (6 porcji) PRODUKTY: 150 g czekolady gorzkiej 80% 250 g mascarpone 1 łyżka masła orzechowego 100 ml śmietanki 36% 1 łyżeczka masła 1 łyżeczka kakao 1 łyżeczka oleju kokosowego Czekoladę, masło i olej kokosowy rozpuść w kąpieli wodnej lub na bardzo małym ogniu. Dodaj kakao, dobrze wymieszaj i odstaw do wystygnięcia. Śmietankę ubij na sztywno Gdy czekolada będzie chłodna, dodaj mascarpone, masło orzechowe i połącz wszystkie składniki mikserem. Następnie dodaj ubitą śmietankę i mieszaj jeszcze chwilę. Masę podziel na 6 porcji. Możesz użyć małych słoiczków lub dowolnych foremek. Wstaw do lodówki na około godzinę. SKŁADNIKI ODŻYWCZE – MAKRO: 1 porcja: Węglowodany: 7,40 g Tłuszcz: 34,30 g Białko: 6,10 g kcal: 363,30
Guacamole (1 porcja) PRODUKTY: 1 dojrzały pomidor -mały 3 awokado – dojrzałe 1 limonka garść kolendry lub natki pietruszki 1 mała czerwona cebula 1 papryczka chili- opcjonalnie sól, pieprz WYKONANIE: Awokado przekrój na połówki i usuń pestki. Przełóż owoce do miski i rozgnieć dokładnie widelcem. Całość skrop sokiem z limonki, doda smaku i sprawi, że awokado nie ściemnieje. Kolendrę lub natkę, cebulę i pomidora drobno posiekaj i dodaj do awokado, wymieszaj. Całość dopraw solą i pieprzem. Jeśli lubisz ostre potrawy, dodaj posiekaną papryczkę chili. Wskazówka: Guacamole świetnie nadaje się jako dodatek do mięs ale równie dobrze smakuje jako przekąska podawana z chipsami z salami. Jak wykonać chipsy? Na lekko natłuszczonej patelni podsmaż plasterki kiełbasy salami do chrupkości, gotowe . SKŁADNIKI ODŻYWCZE – MAKRO: 1 porcja Węglowodany: 2,00 g Tłuszcz: 10,00 g Białko: 1,00 g kcal: 103
Sycące Keto Śniadanie – Naleśniki Ruskie PRODUKTY: Naleśniki: 2 szt. 2 jajka 20 ml śmietanki 30% sól, pieprz smalec – do smażenia Farsz: 100 g twarogu tłustego 30 ml śmietanki 30% 50 g boczku wędzonego 30 g cebuli sól, pieprz WYKONANIE: Jajka, śmietankę, sól i pieprz dobrze ubij trzepaczką aż składniki się połączą. Na patelni rozgrzej smalec i usmaż 2 naleśniki. Farsz: twaróg wymieszaj ze śmietanką, solą i sporą ilością pieprzu. Na patelni podsmaż boczek z cebulką do brązowego koloru. Połowę porcji boczku dodaj do masy twarogowej i dobrze wymieszaj. Na gotowe naleśniki wyłóż masę twarogową z boczkiem i zwiń jak klasyczne naleśniki. Na wierzch posyp pozostałą część boczku z cebulką. SKŁADNIKI ODŻYWCZE – MAKRO: 1 porcja : Węglowodany: 8,2 g Tłuszcz: 54,6 g Białko: 40,7 g kcal: 686
Placki z cukinii (2 porcje) PRODUKTY 650 g cukinii 2 jajka 100 g startego sera żółtego 2 łyżeczki mielonej łuski babki jajowatej 1 łyżeczka suszonej mięty 1 łyżeczka cebuli w proszku 4 łyżki oliwy z oliwek lub oleju kokosowego sól i pieprz Sos 150 ml kwaśnej śmietany 1 łyżeczka kurkumy 1 ząbek czosnku, przeciśnięty sól i pieprz Sałatka (opcjonalnie) 100 g czerwonej kapusty, rozdrobnionej 100 g buraków, cienko pokrojonych 2 łyżki świeżej pietruszki- natki 2 łyżki oliwy z oliwek 1 łyżka soku z limonki sól i pieprz Wykonanie: Połącz składniki sosu i dobrze wymieszaj. Odstaw na bok. Posiekaj kapustę.Umieść kapustę i buraki w misce i dodaj pozostałe składniki do sałatki. Wymieszaj i odstaw na bok. Zetrzyj cukinię na grubo i umieść w durszlaku. Posól i pozostaw na 10 minut, a następnie odciśnij z nadmiar płynu. W dużej misce wymieszaj ser, zmieloną łuskę babki jajowatej i przyprawy. Dodaj cukinię i jajka. Wymieszaj z masłem i odstaw na 10 minut. Dodaj olej na patelnię i ustaw na średnim ogniu. ​Uformuj i usmaż placki. Odwróć po 3-4 minutach i kontynuuj smażenie, aż obie strony zyskają ładny złoty kolor. Podawaj z czerwoną sałatą i sosem. SKŁADNIKI ODŻYWCZE – MAKRO: 1 porcja: (placki + sos) Węglowodany: 15,50 g Tłuszcz: 51,00 g Białko: 24,00 g kcal: 621
Sycące Keto Śniadanie – Naleśniki Ruskie PRODUKTY: Naleśniki: 2 szt. 2 jajka 20 ml śmietanki 30% sól, pieprz smalec – do smażenia Farsz: 100 g twarogu tłustego 30 ml śmietanki 30% 50 g boczku wędzonego 30 g cebuli sól, pieprz WYKONANIE: Jajka, śmietankę, sól i pieprz dobrze ubij trzepaczką aż składniki się połączą. Na patelni rozgrzej smalec i usmaż 2 naleśniki. Farsz: twaróg wymieszaj ze śmietanką, solą i sporą ilością pieprzu. Na patelni podsmaż boczek z cebulką do brązowego koloru. Połowę porcji boczku dodaj do masy twarogowej i dobrze wymieszaj. Na gotowe naleśniki wyłóż masę twarogową z boczkiem i zwiń jak klasyczne naleśniki. Na wierzch posyp pozostałą część boczku z cebulką. SKŁADNIKI ODŻYWCZE – MAKRO: 1 porcja : Węglowodany: 8,2 g Tłuszcz: 54,6 g Białko: 40,7 g kcal: 686
Sałatka jajeczna (2 porcje) PRODUKTY: 6 jajek 2 łyżeczki soku z cytryny 1 łyżka drobno posiekanego szczypiorku Sól, pieprz 3 łyżki majonezu 1 awokado 6 plastrów boczku, do serwowania WYKONANIE: Jajka ugotuj na twardo, ostudź i obierz. Pokrój w kostkę. Przełóż do miski. Awokado obierz i usuń pestkę, pokrój w kostkę i dodaj do jajek. W osobnej miseczce wymieszaj majonez z sokiem z cytryny i szczypiorkiem. Sosem polej jajka z awokado i delikatnie wymieszaj. Boczek podsmaż na patelni do chrupkości, podawaj z sałatką. SKŁADNIKI ODŻYWCZE – MAKRO: 1 porcja Węglowodany: 7,5 g Tłuszcz: 61,00 g Białko: 26,00 g kcal: 675
więcej plików z tego folderu...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin
W ramach Chomikuj.pl stosujemy pliki cookies by umożliwić Ci wygodne korzystanie z serwisu. Jeśli nie zmienisz ustawień dotyczących cookies w Twojej przeglądarce, będą one umieszczane na Twoim komputerze. W każdej chwili możesz zmienić swoje ustawienia. Dowiedz się więcej w naszej Polityce Prywatności