Czy chcesz zobaczyć zawartość tego folderu?
domowy-budyn-waniliowy-przepis.jpg
-
+++CIASTA przepisy+++ -
⊱✿ZUPY⊱✿ -
▬ Przepisy kulinarne(1) -
◄▒▒► CIASTA BEZ PIECZENIA -
◄▒▒► PRZEPISY -
◄▒▒► PRZEPISY RÓŻNE -
♨Zupy -
1 -
1(1) -
Aforyzmy -
bajki terapeutyczne -
brzoskwinie(1) -
Chleb(2) -
Ciastka_słodycze -
dyplomy -
ekstrakt -
jak narysowac -
jarzębina(1) -
Karty pracy -
Kobiety(1) -
Krzyzykowy -
labirynty -
Maski -
MUZYKA -
NALESNIKI(2) -
Naleśniki+Omlet -
OGÓRKI -
origami -
papierowe kwiaty -
PIASEK -
Pierogi -
poezja(2) -
PRZEPISY KUCHARSKIE -
PRZEPISY KULINARNE(3) -
Przepisy od chomiczków -
PRZEPISY PIEROGI -
PRZEPISY ZUPY -
przepisy(2)(1) -
przyprawy i zioła -
PYSZNOŚCI♥ -
RÓŻNE PRZEISY(1) -
Sałatki+surówki -
ukryte obrazki -
Wielkanoc -
z papierowej rolki -
z plastikowej butelki -
z życzeniami imieninowymi -
Ziemniaki -
Zima -
Zupy 2
Domowy budyń waniliowy: przepis
http://beszamel.se.pl/kremy-i-musy/domowy-budyn-waniliowy-przepis,12948/
Domowy budyń waniliowy jest w pełni naturalny, pozbawiony konserwantów. Warto taki deser zaserwować zwłaszcza maluchom
Budyń to zdrowy i łatwy do przyrządzenia deser, który uwielbiają dzieci. Nie chcesz ich karmić produktem z torebki, który zawiera barwniki, środki konserwujące i Bóg wie co jeszcze? Zrób domowy budyń waniliowy – to nie jest trudne!
Składniki
1/2 litra mleka
3 i 1/2 łyżki cukru z prawdziwą wanilią
ew. 1/2 laski wanilii
1 łyżka masła
2 żółtka jaj
2-3 łyżki mąki ziemniaczanej (w zależności od tego, czy wolimy budyń bardziej, czy mniej gęsty)
Przygotowanie krok po kroku:
2/3 mleka podgrzewaj w garnku na wolnym ogniu z dodatkiem masła. Resztę mleka wymieszaj z cukrem, roztrzepanymi żółtkami jaj oraz mąką ziemniaczaną.
Do gotującego się mleka (ustaw je na wolnym ogniu, by tylko „pyrkało”) wlewaj powoli resztę mleka, wymieszanego z pozostałymi składnikami, cały czas mieszając, by nie powstały grudki.
Gdy budyń zgęstnieje, powoli zagotuj go i zestaw z ognia. Domowy budyń podawaj z konfiturami, syropem owocowym, owocami albo sosem czekoladowym.