Wykorzystujemy pliki cookies i podobne technologie w celu usprawnienia korzystania z serwisu Chomikuj.pl oraz wyświetlenia reklam dopasowanych do Twoich potrzeb.

Jeśli nie zmienisz ustawień dotyczących cookies w Twojej przeglądarce, wyrażasz zgodę na ich umieszczanie na Twoim komputerze przez administratora serwisu Chomikuj.pl – Kelo Corporation.

W każdej chwili możesz zmienić swoje ustawienia dotyczące cookies w swojej przeglądarce internetowej. Dowiedz się więcej w naszej Polityce Prywatności - http://chomikuj.pl/PolitykaPrywatnosci.aspx.

Jednocześnie informujemy że zmiana ustawień przeglądarki może spowodować ograniczenie korzystania ze strony Chomikuj.pl.

W przypadku braku twojej zgody na akceptację cookies niestety prosimy o opuszczenie serwisu chomikuj.pl.

Wykorzystanie plików cookies przez Zaufanych Partnerów (dostosowanie reklam do Twoich potrzeb, analiza skuteczności działań marketingowych).

Wyrażam sprzeciw na cookies Zaufanych Partnerów
NIE TAK

Wyrażenie sprzeciwu spowoduje, że wyświetlana Ci reklama nie będzie dopasowana do Twoich preferencji, a będzie to reklama wyświetlona przypadkowo.

Istnieje możliwość zmiany ustawień przeglądarki internetowej w sposób uniemożliwiający przechowywanie plików cookies na urządzeniu końcowym. Można również usunąć pliki cookies, dokonując odpowiednich zmian w ustawieniach przeglądarki internetowej.

Pełną informację na ten temat znajdziesz pod adresem http://chomikuj.pl/PolitykaPrywatnosci.aspx.

Nie masz jeszcze własnego chomika? Załóż konto

Papryka faszerowana pieczarkami.doc

Download: Papryka faszerowana pieczarkami.doc

23 KB

0.0 / 5 (0 głosów)

Komentarze:

Nie ma jeszcze żadnego komentarza. Dodaj go jako pierwszy!

Aby dodawać komentarze musisz się zalogować

Inne pliki do pobrania z tego chomika
PAPRYKA Faszerowana v_ - Papryka faszerowana.jpg
Składniki: - 7-8 sztuk papryki - 300g ryż - 10 ząbków ...
Składniki: - 7-8 sztuk papryki - 300g ryż - 10 ząbków czosnku - 2 cebule - 400ml wywaru mięsnego, może być z kostki rosołowej - 500g pieczarek - kilka łyżek oleju - sól, pieprz - ewentualnie zioła: tymianek lub majeranej Przygotowanie: Papryki wydrążamy i wstawiamy do nagrzanego do 180°C piekarnika na 20 minut. Pokrojoną w kostkę cebulę podsmaż na oleju. Dodajemy pokrojone w paseczki pieczarki, a kiedy całość odparuje, wsypujemy ryż i smażymy ok. 5 minut. Następnie dolewamy wywar i dusimy ciągle mieszając, aż płyn odparuje. Na koniec dodajemy posiekany, utarty z odrobiną soli czosnek, posiekane zioła, solimy i pieprzymy do smaku. Tak powstałą masą napełniamy papryki. Układamy w żaroodpornym naczyniu, skrapiamy resztą oleju i wstawiamy na 5-10 minut do piekarnika nagrzanego do 180°C.
PAPRYKA Faszerowana v_ - papryka-faszerowana.jpg
Papryka faszerowana. Składniki: - papryka czerwona ...
Papryka faszerowana. Składniki: - papryka czerwona - mięso mielone - pieczarki - cebula - czosnek - kukurydza konserwowa - rosołek drobiowy - ryż - ser żółty Przygotowanie: Z papryki odciąć górę i wydrążyć z pestek. Ryż ugotować w osolonej wodzie, odcedzić. Cebulę posiekać, czosnek przecisnąć przez praskę, pieczarki pokroić w kostkę, kukurydzę osączyć. Na rozgrzanej patelni podsmażyć cebulę, dodać pieczarki poddusić, dodać mięso, obsmażyć, dodać czosnek. Ryż przełożyć do miski, dodać cebulę z mięsem i pieczarkami, wsypać kukurydzę. Całość dobrze doprawić i wymieszać. Farszem napełniać paprykę, posypać startym żółtym serem i przykryć odkrojonymi "czapeczkami". Paprykę przełożyć do naczynia żaroodpornego, zalać rosołkiem i wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec 30-40 minut w temp. 180C.
PAPRYKA Faszerowana v_ - papryka faszerowana.jpg
papryka faszerowana z opakowania papryki słodkiej
papryka faszerowana z opakowania papryki słodkiej
PAPRYKA Faszerowana v_ - papryka-faszerowana.jpg
Papryka faszerowana Składniki: - 500 g mięsa zmiel ...
Papryka faszerowana Składniki: - 500 g mięsa zmielonego wieprzowego - 3 papryki w różnych kolorach - 500 g pieczarek - 1 cebula - ½ szklanki kaszy gryczanej lub ryżu Sos pomidorowy: - 2 świeże pomidory - 2 ząbki czosnku - 1 łyżeczka octu balsamicznego - 3 łyżki koncentratu pomidorowego - przyprawy: tymianek Sposób przyrządzania: Przygotuj sos pomidorowy: na oliwie zeszklij czosnek, dodaj koncentrat pomidorowy, 1 pomidora bez skórki, łyżkę octu balsamicznego i tymianek. Gotuj przez 5 min. Do surowego mięsa mielonego dodaj lekko podsmażone pieczarki i cebulę. Kaszę ugotuj, rozgotowując ją w osolonej wodzie, wymieszaj z mięsem. Papryki sparz gorącą wodą, odkrój im ogonki (ale nie wyrzucaj ich), usuń pestki ze środka. Napełnij papryki farszem z mięsa i kaszy. Włóż papryki ciasno do garnka. Nałóż z powrotem odcięte ogonki na papryki, zalej gorącą osoloną wodą, ale tak aby woda nie zakryła ogonków papryki. Gotuj przez 25 min. Ugotowane papryki pokrój w grube plastry i polej gorącym sosem pomidorowym.
więcej plików z tego folderu...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin
W ramach Chomikuj.pl stosujemy pliki cookies by umożliwić Ci wygodne korzystanie z serwisu. Jeśli nie zmienisz ustawień dotyczących cookies w Twojej przeglądarce, będą one umieszczane na Twoim komputerze. W każdej chwili możesz zmienić swoje ustawienia. Dowiedz się więcej w naszej Polityce Prywatności