Wykorzystujemy pliki cookies i podobne technologie w celu usprawnienia korzystania z serwisu Chomikuj.pl oraz wyświetlenia reklam dopasowanych do Twoich potrzeb.

Jeśli nie zmienisz ustawień dotyczących cookies w Twojej przeglądarce, wyrażasz zgodę na ich umieszczanie na Twoim komputerze przez administratora serwisu Chomikuj.pl – Kelo Corporation.

W każdej chwili możesz zmienić swoje ustawienia dotyczące cookies w swojej przeglądarce internetowej. Dowiedz się więcej w naszej Polityce Prywatności - http://chomikuj.pl/PolitykaPrywatnosci.aspx.

Jednocześnie informujemy że zmiana ustawień przeglądarki może spowodować ograniczenie korzystania ze strony Chomikuj.pl.

W przypadku braku twojej zgody na akceptację cookies niestety prosimy o opuszczenie serwisu chomikuj.pl.

Wykorzystanie plików cookies przez Zaufanych Partnerów (dostosowanie reklam do Twoich potrzeb, analiza skuteczności działań marketingowych).

Wyrażam sprzeciw na cookies Zaufanych Partnerów
NIE TAK

Wyrażenie sprzeciwu spowoduje, że wyświetlana Ci reklama nie będzie dopasowana do Twoich preferencji, a będzie to reklama wyświetlona przypadkowo.

Istnieje możliwość zmiany ustawień przeglądarki internetowej w sposób uniemożliwiający przechowywanie plików cookies na urządzeniu końcowym. Można również usunąć pliki cookies, dokonując odpowiednich zmian w ustawieniach przeglądarki internetowej.

Pełną informację na ten temat znajdziesz pod adresem http://chomikuj.pl/PolitykaPrywatnosci.aspx.

Nie masz jeszcze własnego chomika? Załóż konto

Placki z drugiej półkuli.rtf

Download: Placki z drugiej półkuli.rtf

5 KB

0.0 / 5 (0 głosów)

Komentarze:

Nie ma jeszcze żadnego komentarza. Dodaj go jako pierwszy!

Aby dodawać komentarze musisz się zalogować

Inne pliki do pobrania z tego chomika
Kasze - 6.jpg
MĄKA Z AMARANTUSA .Można również wykorzystać mąkę z szar ...
MĄKA Z AMARANTUSA .Można również wykorzystać mąkę z szarłatu do wypieku herbatników. Najlepiej wykorzystać dodatek całych prażonych nasion szarłatu, gdyż mają one specyficzny smak oraz apetyczny, zachęcający wygląd. Placuszki z amarantusa, czy murzynek z amarantusa nie tylko urozmaicą jadłospis dziecka, ale także ze względu na bogaty skład aminokwasowy nie będą tradycyjnymi wyrobami ciastkarskimi. Placuszki z amarantusa: 2 jajka 1 filiżanka wody łyżka miodu 2 łyżki stopionego masła lub margaryny 1 filiżanka mąki pszennej 1 filiżanka mąki z amrantusa. Jajka ubić, dodać wodę, miód, stopione masło i wszystko wymieszać. Dodać mąkę pszenną i mąkę z amarantusa. Wyrobić ciasto i zostawić na noc w lodówce. Formować z ciasta cienkie placuszki i smażyć na rozgrzanym oleju. Murzynek z amarantusa: 1 i 1/3 szklanki mąki pszennej 2/3 szklanki mąki z amarantusa 1 kostka margaryny 1 szklanka wody 2 szklanki cukru 4 łyżki kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia 4 jaja Wodę z margaryną, cukrem i kakao zagotować w rondelku, podzielić na dwie części. Po ostudzeniu do jednej z nich dodać makę, proszek do pieczenia i źółtka. Ubić pianę z białek. Wyrobić ciasto i delikatnie wymieszać z pianą z białek. Ciasto piec ok. 50 min. Pozostałą część masy kakaowej można wykorzystać jako polewę.
Kasze - produkteko3.jpg
Zupa śniadaniowa 50g płatków z nasion amarantusa, 25 ...
Zupa śniadaniowa 50g płatków z nasion amarantusa, 250ml mleka Cukier lub sól do smaku Mleko zagotować, dodać płatki. Gotować jeszcze 5 min. Aż do uzyskania miękkiej konsystencji. Dodać do smaku cukier lub sól. Przepisy z amarantusem (ze strony producenta) Murzynek z amarantusa 1 1/3 szklanki mąki pszennej, 2/3 szklanki mąki z amarantusa, 1 kostka margaryny, 1 szklanki mleka (lub wody), 2 szklanki cukru, 4 łyżki kakao (lub 2 łyżki Karobu), 1 łyżeczka proszku do pieczenia, 4 jaja, zapach rumowy, popping do posypania. Mleko, margarynę, cukier i kakao zagotować w rondelku: podzielić na dwie części. Po ostudzeniu do jednej z nich dodać mąkę, proszek do pieczenia, żółtka, zapach. Wyrobić ciasto i delikatnie wymieszać z pianą z białek. Ciasto piec ok. 50 min. Pozostałą cześć masy kakaowej wykorzystać jako polewę. Posypać ciasto poppingiem. Zupa-krem z groszkiem i zacierkami 1 marchewka, 1 pietruszka, kawałek selera, pół cebuli, mała porcja kapusty włoskiej, 1 ziemniak, 3 łyżki masła, 1 łyżka mąki z amarantusa, 1 łyżka siekanej zielonej natki, sól, pieprz do smaku, 150 g zielonego, mrożonego groszku, 1/5 L wody. Na zacierki: 40 g mąki z amarantusa, 1/2 jajka, 2 łyżki wody. Obrane warzywa umyć i pokroić. W garnku rozpuścić masło, wrzucić przygotowane warzywa podlewając je trzema łyżkami wody. Przez kilka minut dusić wszystko na małym ogniu, następnie przyprawić i zalać resztą wrzącej wody. Zmiksować. Gotować jeszcze ok. 15 minut, podprawić zasmażką z mąki i masła. Chwile gotować wraz z zielonym groszkiem. Przygotować kluseczki jak na zacierki i ugotować w osolonej wodzie. Dodać do zupy posypanej posiekaną natką.
Amarantus polecam wszystkim dbającym o swoje zdrowie! Chleb jest wyśmienity, popping dodaję wszędzie, nawet zagęszczam nim zupy (zamiast tradycyjnej mąki)! Po prostu... zachęcam!
więcej plików z tego folderu...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin
W ramach Chomikuj.pl stosujemy pliki cookies by umożliwić Ci wygodne korzystanie z serwisu. Jeśli nie zmienisz ustawień dotyczących cookies w Twojej przeglądarce, będą one umieszczane na Twoim komputerze. W każdej chwili możesz zmienić swoje ustawienia. Dowiedz się więcej w naszej Polityce Prywatności