Wszystko na surowo.doc
-
Afryka -
Ameryka -
Audio -
Azja -
Bali -
Bhutan -
Birma -
Boliwia -
Cancer - choroba nowotworowa -
Chiny -
Christmas Blessings -
Ekwador -
Etiopia -
Europa -
Głosy Ziemi (2011) -
Gwatemala -
Indie -
Internet -
Japonia -
JOHANKA -
Kambodża -
Kokos -
KSIĄŻKI -
Lesoto -
Lucyan -
Maroko -
Miód -
Moody Raymond -
Nagrania -
Newton Michael -
Nowa Medycyna -
Oceania -
Papua Nowa Gwinea -
Peru -
POMOC ŻYCIOWA (czasopismo) -
Pradawna Moc Dźwięku (2013) -
Rosiek Barbara -
Samobójstwo w wierszach -
Samotność -
Shirlie Roden -
Szczepienia -
Śmierć -
Tajlandia -
Tridosha -
Tybet -
Tybetańska Księga Umarłych -
Wielka księga AA - fragmenty audio -
Wiersze o śmierci -
Wietnam -
Włochy
* Nawet korzystając z mrożonek, musisz się liczyć z tym, że dostarczasz organizmowi mniej cennych składników o jakieś 15 proc.
* Zastanawiasz się, czy kupić groszek konserwowy w puszce czy mrożony? Wybierz ten drugi, bo jest nieprzetworzony.
* Suszone figi czy morele to doskonała alternatywa dla słodyczy. W dodatku są bogate w składniki odżywcze. Uwaga: są kaloryczne!
* Najzdrowsze soki to te ze świeżych warzyw i owoców. Barwniki i konserwanty sprawiają, że cenne substancje są gorzej przyswajane.
* Nigdy nie jedz niczego, co jest nadpsute lub nadpleśniałe. W ten sposób dostarczasz organizmowi zarodników pleśni czy grzybów, które mogą przyczyniać się do powstawania chorób, a nawet nowotworów.
* Najlepiej zjadać grejpfruty niedokładnie obrane: sporo wartościowych składników jest w białej skórce.
* Wyjątkiem są pomidory! Warto je gotować, bo zawarty w nich likopen (przeciwutleniacz, który zmniejsza ryzyko raka prostaty) jest bardziej korzystny w postaci przecieru lub koncentratu.