Wykorzystujemy pliki cookies i podobne technologie w celu usprawnienia korzystania z serwisu Chomikuj.pl oraz wyświetlenia reklam dopasowanych do Twoich potrzeb.

Jeśli nie zmienisz ustawień dotyczących cookies w Twojej przeglądarce, wyrażasz zgodę na ich umieszczanie na Twoim komputerze przez administratora serwisu Chomikuj.pl – Kelo Corporation.

W każdej chwili możesz zmienić swoje ustawienia dotyczące cookies w swojej przeglądarce internetowej. Dowiedz się więcej w naszej Polityce Prywatności - http://chomikuj.pl/PolitykaPrywatnosci.aspx.

Jednocześnie informujemy że zmiana ustawień przeglądarki może spowodować ograniczenie korzystania ze strony Chomikuj.pl.

W przypadku braku twojej zgody na akceptację cookies niestety prosimy o opuszczenie serwisu chomikuj.pl.

Wykorzystanie plików cookies przez Zaufanych Partnerów (dostosowanie reklam do Twoich potrzeb, analiza skuteczności działań marketingowych).

Wyrażam sprzeciw na cookies Zaufanych Partnerów
NIE TAK

Wyrażenie sprzeciwu spowoduje, że wyświetlana Ci reklama nie będzie dopasowana do Twoich preferencji, a będzie to reklama wyświetlona przypadkowo.

Istnieje możliwość zmiany ustawień przeglądarki internetowej w sposób uniemożliwiający przechowywanie plików cookies na urządzeniu końcowym. Można również usunąć pliki cookies, dokonując odpowiednich zmian w ustawieniach przeglądarki internetowej.

Pełną informację na ten temat znajdziesz pod adresem http://chomikuj.pl/PolitykaPrywatnosci.aspx.

Nie masz jeszcze własnego chomika? Załóż konto
christo.monte
  • Prezent Prezent
  • Ulubiony
    Ulubiony
  • Wiadomość Wiadomość

widziany: 6.08.2025 16:13

  • pliki muzyczne
    3543
  • pliki wideo
    43557
  • obrazy
    9689
  • dokumenty
    1137

58670 plików
18951,78 GB

FolderyFoldery
christo.monte
Dokumenty
 
--DISCOVERY--
Piersi Polskich Celebrytek
Z kamerą wśród ludzi
e-booki
 
Filmy
 
Filmy geograf-przyrod
 
Filmy Popularno-naukowe
 
Free
Galeria
 
Historia wynalazków
Kolejnictwo
 
Kulinarne
 
Malarstwo
 
Impresjoniści - Waldemar Januszczak
malarstwo
Muzyka
 
o zwierzętach
 
Bobry
Opera
 
Polska Przyroda
Prezentacje
 
Z SEKSEM
Prywatne
Przewodniki
 
Rozrywka
 
Seriale polskie
 
Seriale zagraniczne
 
Stare
zachomikowane
▧ ▍AA www.exsite.plf ilmy_video_mov iesfilmy-dokum entalnermvb
▣ Jezus - Historia Chrześcijaństw a lektor chomikuj
 
wersja RMVB
▣ Katastrofa lotnicza pod Erebusem
▣ Katastrofa samolotu AirAsia
▣ Katastrofa w głębinach
▣ Kod Michala Aniola - tajemnice Kaplicy Sykstynskiej
▣ Królowa panoram
▣ Pierwsza wojna światowa
● Ameryka - Historia USA
● Mroźna planeta
Afryka
 
Albania
Ameryka Południowa
 
Dziewicza Ameryka
Rzeki i życie Amazonki
Zaginiony świat Amazonki
Anglia i Walia
-Antyczny świat profesora Krawczuka
Arabia Saudyjska
Argentyna
 
Atomowa wyspa
Around the World to Italia
Bałtyckie wędrówki
Biblia - niewyjaśnione historie
Bułgaria
 
Chile
Chiny. Narodziny cywilizacji
Chorwaccy królowie HD (7)
Cuda Wszechświata
Cudowny świat przyrody 4
Cypr
czardasze
Czechy
Człowiek na polowaniu
Dania
Darz bór
Dokument przyrodniczy
Dominikana
Drewniane kościoły na terenie Wielkopolski
DZIKA PÓŁNOC
Dzikie Alpy
Dzikie kontynenty
Ekstremalna Alaska
Ekwador
Etiopia
Europa Środkowa
Europa Wschodnia
Filmy naukowe i dokumentalne
Filmy z serii NATURA W JEDYNCE(BBC FullHD)
Francja
 
Podróże marzeń-Fran cja południowa
Gitara -Video
Grecja
 
Gruzja
 
Szerokie tory
Tańcząca z Gruzją
Hawaje
Helmut Lotti - mp3
Historia Egiptu
Hiszpania
Holandia
IDIOTA ZA GRANICĄ sezon 1
IDIOTA ZA GRANICĄ sezon 2
II wojna, cena imperium
Indie dzikie i nieznane
Indonezja
Iran
Islandia
 
Islandzkie inspiracje
Izrael
 
Historia Ziemi Świętej
Japonia
Jemen
Jordania
Kanada
 
Fort McMoney
Karol Okrasa
Kenia
Kobiety, które tworzyły historię
Korea Północna
Kościoły Pomorza Zachodniego
Koty bez tajemnic
Krainy monsunów
Kuba
 
Kuba niezwykłe miejsce
Kuba wyspa zwierząt
Los Polacos
KUCHNIA_KWASIO RA
Kulisy II wojny światowej
Laos,Kambodża
Leksykony leśnika
Leśne Rezerwaty Podkarpacia
Łowcy mitów
Łowcy mitów 2
Madagaskar
 
ATTENBOROUG H I WIELKIE JAJKO
MADAGASKAR - WYSPA CUDÓW
MADAGASKAR - W KRAINIE UPAŁU I PYŁU
MADAGASKAR(1)
Madagaskar. Wyspa kameleonów
Madagaskar. Zagrożony raj
Makay. W poszukiwaniu ostatniego Edenu
Malediwy
Maraton z Kotami
Marek & Wacek
Maroko
Meksyk
 
Budowa zapory El Cajon
Mołdawia
MUZYKA DLA STARSZYCH
Muzyka powazna(klasyk a)
My Collection of 300 Classical Favorites - the final product
Na krańcach Europy
Na Królewskim Trakcie
NA TROPIE LEGEND - CZŁOWIEK W ŻELAZNEJ MASCE
Najdziksza Arktyka
Najdziksze USA
Najpiękniejsze arie operetkowe
Najpiękniejsze miejsca Świata
 
Najpiękniej sze miejsca na Ziemi
Niezwykłe miejsca na Ziemi
Największe miasta świata
Namibia
Nepal
Niemcy
Niezwykły świat - Europa
Niezwykły Świat - Karaiby
Norwegia
Nowe
Odkrywanie Jury
Ostoja - kuchnia myśliwska
Parki Narodowe Ameryki
Paryż. Opowieść o stolicy HD (4)
Paul Anka
Paweł z Tarsu
Paweł z Tarsu - Pojednanie światów
Perełki muzyki klasycznej
Peru
 
Tajemnicza królowa Peru
Planeta Egipt
Pociągi
 
Podróż przez Indie
Podróż trzecią klasą
podróże koleją Wietnam
Polka Hits for Dancing
Polska
 
Portugalia
 
Madera
Poszukiwacze
Prywatne życie roślin
Przewodnik turystyczny
Przyroda
PRZYRODA MADAGASKARU
Ptaki Polskie śpiew
Różne oblicza islamu
RPA
Rumunia
Seks w wielkim Pałacu
Siedem cudów świata
Socjalistyczna Filmoteka Powiatowa [2008] PL
Sri Lanka
Stany Zjednoczone Ameryki
 
Starożytne Cywilizacje - Królestwo Faraonów
Sudan
Świat z lotu ptaka
Światowe przeboje
Syria
Szeszele
Szkocja
Szwajcaria
 
Polonia w Szwajcarii
Szwajcaria Sabadia Lichtenstai n
Szwecja
TAJEMNE ŻYCIE JEZIOR
Tajemnice Doliny Nilu HD
Tajemnice III Rzeszy
Tajemnice kniei
Tajemnicza Brazylia
Tajemnicze archiwa ZSRR
Tajemniczy rosomak
Tajlandia
 
Tygrys i Mnich
Tanzania
The Mantovani Collection
Tunezja
Turcja
 
Dzika Turcja
Tybet
Tybet-walka o wolność
 
Tybet-zbrod nia na śniegu
U żrodeł wynalazkow
UFO odtajnione akta
UFO's - Declassified (UFO - odtajnione akta) [2014-15] PL i ENG
ukryte miasta
Vadrum - Classical Drumming
Watykan
 
Wędrówki po wybrzeżach Bałtyku
Węgry
Wielkie Bitwy Historii rmvb
Wielkie Konstrukcje
Wietnam
Włochy
Wokół Pacyfiku
WORLD OF MUSIC
Wszystko o kotach
WYBRYKI EWOLUCJI - MADAGASKAR
Wyspy karaibskie
 
Nieznane karaiby
Wyspy karaibskie
Wyspy Zielonego Przylądka
Z Andrusem po Galicji
Z widokiem na Atlantyk
ZACHOWAĆ AMAZONIĘ HD
Zagadki Wszechświata z Morganem Freemanem (yyy)
ZAMARZNIĘTA PLANETA
ZIEMIA PLANETA TAJEMNIC
Ziemia planeta tajemnic
Ziemia widziana z nieba 3
Ziemia z nieba 1
Ziemia z nieba 2
Ziemia. Planeta tajemnic
Zima w lesie 1966
Zjednoczone Emiraty Arabskie
Życie na Ziemi
Życie Ptaków
Pokazuj foldery i treści
« poprzednia stronanastępna strona »
  • 71,4 MB
  • 8 gru 16 20:02
Mięso pieczone, duszone lub smażone jest w naszej kuchni składnikiem zdecydowanie dominującym i to już od czasów staropolskich. Od zawsze lubimy wędliny. Wiele osób nie wyobraża sobie śniadania bez choćby plasterka aromatycznej i soczystej szynki, a sława polskich kiełbas dotarła do wielu krajów świata. I nie ma się czemu dziwić!

z chomika aaarek70

  • 79,0 MB
  • 8 gru 16 20:02
Program kulinarny, którego każde wydanie ma odrębny temat. Wraz z autorami programu
widzowie odbywają wyprawy kulinarne do różnych regionów Polski i świata. Zawodowy kucharz
Karol Okrasa omawia produkty, które posłużą do przygotowania prezentowanego dania, podkreślając
ich zdrowotne walory.
W tym odcinku w poszukiwaniu polskiego smaku Karol Okrasa odwiedzi konkurs Młodych
Talentów Kulinarnych. Uczestnicy, młodzi kucharze do 30 roku życia, walczą o najwyższe trofeum,
przygotowując konkursowe dania. Tematem jest kuchnia polska, a obowiązkowymi składnikami:
kaczka, korzeń pietruszki i soczewica. Startuje 16 drużyn. W jury merytorycznym zasiadają wybitni
szefowie kuchni: Włoch, Szwajcar, Francuz, Grek i Polak. Walory artystyczne ocenia z kolei jury
złożone ze znanych ludzi sztuki. Ze zwycięską drużyną Karol Okrasa przygotuje dla widzów konkursowe
dania.

z chomika aaarek70

  • 78,2 MB
  • 8 gru 16 20:02
Wspierając akcję „Poznaj Dobrą Żywność” organizowaną przez Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi, Karol Okrasa odwiedzi mały zakład przetwórstwa warzyw. Widzowie mają okazję zobaczyć jak produkuje się dobrą, zdrową żywność. A w swojej kuchni przygotuje dwa dania: kremową zupę z pomidorów i kukurydzy z pianką z zielonego groszku oraz łososia pieczonego z ziołami na sałatce z bakłażana duszonego w pomidorach.

z chomika aaarek70

  • 78,7 MB
  • 8 gru 16 20:02
Jak zjeść smacznie, zdrowo i nie tracić godzin na przygotowanie posiłku? „Kuchnia z Okrasą” to przewodnik kulinarny dla ceniących wyrafinowane smaki. Nasze podniebienie mile zaskakuje mistrz kuchni – Karol Okrasa. Dzięki jego przepisom na dobrze znane nam potrawy i składniki spoglądamy w nowym świetle. Podpowiadamy, jak łączyć je w zaskakujących zestawieniach i zapewnić niepowtarzalny smak naszym posiłkom. Precz z nudą w kuchni!

z chomika aaarek70

  • 71,0 MB
  • 8 gru 16 20:02
Chłodnik to podstawowa „letnia zupa” w menu niejednego narodu. Nie pod każdą szerokością geograficzną najpopularniejsza, ostatnio jednak coraz bardziej powszechna - szczególnie w naszej kuchni. Zimny chłodnik to nieocenione pierwsze danie w gorący, letni dzień.

Sposobów na chłodnik jest wiele - są chłodniki gęste, warzywne jak też lekkie owocowe. Wszystkie, niezależnie z jakich składników przygotowane, mają jednak wiele wspólnego – są orzeźwiające, pożywne oraz dostarczają wiele niezbędnych witamin (np. A i C) i minerałów (sód, fosfor, żelazo czy wapń). Tym bardziej że wykorzystywane do chłodników warzywa są świeże i nie podlegają żadnej zubażającej je obróbce termicznej.

z chomika aaarek70

  • 79,4 MB
  • 8 gru 16 20:02
W ostatnim odcinku przed wakacyjną przerwą znalazło się miejsce na drobne podsumowanie. Na zaproszenie Karola Okrasy do studia przyjedzie redaktor Leszek Horwath, który od wielu lat zajmuje się polską kuchnią regionalną, prowadzi portal internetowy poświęcony regionalnym potrawom. Ze Starego Sącza, gdzie mieszka, gość programu przywiezie słój kiszonych rydzów. Zaprezentuje widzom, jak przyrządza się słynny żur z kiszonych rydzów z grulami. Z kolei Karol Okrasa poczęstuje swoim daniem z dzieciństwa - królikiem w jarzynach. Podczas gotowania obaj opowiedzą o polskich potrawach regionalnych.

z chomika aaarek70

  • 79,0 MB
  • 8 gru 16 20:02
W tym odcinku Karol Okrasa odwiedza wybitnego polskiego cukiernika - mistrza czekolady Janusza Profusa. W swojej pracowni mistrz prezentuje Karolowi swoje niezwykłe czekoladowe rzeźby, opowiada o pochodzeniu i tajemnicach ziarna czekoladowego. W kuchni mistrz zdradza kilka swoich tajemnic, a obaj panowie przygotowują świeże truskawki w czekoladowych mundurkach, czekoladowe trufle z konfiturą różaną i z chili oraz wykwintny suflet czekoladowy.

z chomika aaarek70

  • 70,8 MB
  • 8 gru 16 20:02
Rybnym królem w kaszubskiej kuchni jest niewątpliwie śledź – łatwo dostępny, tani, smaczny i zdrowy. Podobno mieszkańcy tego regionu potrafią przyrządzić z niego ponad sto potraw.

z chomika aaarek70

  • 70,4 MB
  • 8 gru 16 20:02
Wielkopolska ziemniakiem stoi. Ziemniaki, tudzież kartofle lub pyrki są dominującym składnikiem w kuchni tego regionu. Ich panowanie rozpoczęło się w XIX w. i mimo upływu stu lat cieszą się nadal popularnością.

z chomika aaarek70

  • 71,7 MB
  • 8 gru 16 20:02
W tym odcinku Karol Okrasa odwiedza pana Marka Pinkowskiego w Cichowie,
zajmującego się na co dzień tresurą zwierząt na potrzeby filmu i nie tylko. Po
zakończeniu zdjęć do filmu "Pan Tadeusz" w reżyserii Andrzeja Wajdy, pan Marek
przeniósł dekoracje z planu właśnie do Cichowa, gdzie ponownie zostały złożone
i przystosowane do zwiedzania. Tym sposobem w Wielkopolsce znalazła się namiastka
dawnej wsi litewskiej - folwark Soplicowo. Nie jest to przypadek. Właśnie w tych
stronach Adam Mickiewicz przebywał w latach 1831 - 1832 i wiele zdarzeń, które
tam widział, uwiecznił na kartach "Pana Tadeusza". Karol Okrasa i jego gość przygotują
dwa dania, które Adam Mickiewicz mógł jeść w Wielkopolsce: wielkopolską zupę
z karpia oraz pieczoną nogę z wieprza podaną z pyrami i gzikiem.

z chomika aaarek70

  • 155,7 MB
  • 8 gru 16 20:02
Pierwszy czas na kalmary w Polsce przypadł na przełom lat 70. i 80. XX wieku. Wtedy to w polskich restauracjach, obok nieśmiertelnej wątróbki pojawiły się flaki z kalmarów. Nawet w smaku nie były takie złe - tylko ten wygląd! W zasadzie nie wiadomo skąd się wzięły, najwyraźniej trafiły do nas w ramach bratniej współpracy "na odcinku połowów dalekomorskich". W naszym cyklu "raz w miesiącu ryba!" proponujemy dziś zmierzyć się z kalmarami, bo szybko okaże się, że naprawdę warto, a ich smak trudno zapomnieć. Zatem, czas na kalmary!

z chomika aaarek70

  • 89,9 MB
  • 8 gru 16 20:02
W programie Karol Okrasa zaprasza do Mszany w Beskidzie Niskim. Składa wizytę
w ekologicznym gospodarstwie rodzinnym, w którym pan Waldemar Maziejuk wraz z synami
hoduje kozy i produkuje z nich doskonałe sery. Widzowie mają okazję zobaczyć jak wygląda
dojenie kóz, ponadto poznają sposoby wędzenia serów.
Karol Okrasa przyrządza dwa dania: pierożki z kozią bryndzą oraz pstrąga pieczonego z kozimi
serami i papryką.

z chomika aaarek70

  • 71,4 MB
  • 8 gru 16 20:02
Gość: Ludwik Lewin
W menu: omlet z młodymi ziemniakami i rukolą oraz polędwiczki cielęce pieczone w omlecie z pęczakiem i botwinką.

z chomika aaarek70

  • 157,0 MB
  • 8 gru 16 20:02
Gość: Barbara Markowska
W menu: babeczki marchewkowe oraz sandacz z marchewką w sosie pomarańczowym.

z chomika aaarek70

  • 152,1 MB
  • 8 gru 16 20:02
Musztarda, zwykle stosowana jako dodatek, wystąpi w roli głównej tego odcinka programu. Na jej podstawie możemy przyrządzić bardzo ciekawe sosy i wzbogacić smak wielu potraw. Sprawdzamy, jak smakować będzie pieczony dorsz w sosie musztardowo – śliwkowym oraz szaszłyk z ananasa i kurczaka z sosem musztardowym.

z chomika aaarek70

  • 154,5 MB
  • 8 gru 16 20:02
Kuchnia belgijska nie jest znana zbyt wielu smakoszom. Naprawiamy ten błąd, przybliżając najbardziej charakterystyczne potrawy z tego regionu Europy.

W menu: waterzooi z łososia oraz mule w piwie

z chomika aaarek70

  • 155,5 MB
  • 8 gru 16 20:02
Pożywny, kolorowy, smaczny - taki ma być obiad jesienią. Nie powinno być z tym żadnego problemu, przecież jesień, nawet ta późna, jest dla miłośników kulinariów najlepszą porą roku. Ze względu na obfitość produktów na straganach i w sklepach taki obiad nie musi być drogi, a można nim naprawdę zabłysnąć przed całą zaproszoną rodziną.
W programie proponujemy:
1. zupę fasolową z pomidorami i mlekiem kokosowym.
2. roladę ze schabu z farszem grzybowym.

z chomika aaarek70

  • 150,1 MB
  • 8 gru 16 20:02
Wszyscy znamy ravioli, knedliki i tradycyjne polskie pierogi. Łączy je to, że są to potrawy gotowane, my zaś dzisiaj pokażemy, jak przyrządzić otwarte i zamknięte pierogi z ciasta francuskiego. Gościem Karola Okrasy jest dziś aktorka Joanna Trzepiecińska. W menu: pierogi "zamknięte" z soczewicą i wędzoną piersią gęsi oraz pieróg "otwarty" z pieczonymi warzywami i wędzonym serem.

z chomika aaarek70

  • 149,9 MB
  • 8 gru 16 20:02
Kuskus to potrawa, która pochodzi z Afryki Północnej, ale kaszka kuskus jest już szeroko dostępna w naszych sklepach. A jednak niewiele osób wie, co z niej przyrządzić. A kuskus można przyrządzić na tysiące sposobów z warzywami, mięsem czy rybą. Karol Okrasa i jego gość pokażą swoje sposoby na kuskus.

z chomika aaarek70

  • 155,1 MB
  • 8 gru 16 20:02
Według najstarszej z legend, kapusta powstała z łez Likurga, którego bóg wina i picia Bachus przywiązał do pnia winorośli za to, że ?narozrabiał po pijanemu?. W Grecji, gdzie należała do ulubionych warzyw wierzono, że jedzona w większych ilościach leczy szaleństwo i zaburzenia nerwowe. A jak ważnym była warzywem, najlepiej świadczy fakt, że w roku 621 p.n.e. wydano w Grecji prawo karzące śmiercią za jej kradzież. Rzymianie uważali, że kapusta przeciwdziała melancholii, leczy rany i uodparnia organizm na działanie alkoholu. Rzymianie chętnie jadali kapustę przed posiłkami w celu poprawienia trawienia, a także przed snem, aby odpędzić senne koszmary. Chociaż większość gatunków kapusty pochodzi znad Morza Śródziemnego, prawdziwą karierę kapusta zrobiła w Polsce. Nasza propozycja w tym odcinku ominie najbardziej tradycyjną potrawę z kapusty, czyli bigos, bowiem z kapusty kiszonej przyrządzimy: 1. Ciasto francuskie z kiszoną kapustą, serem feta i boczkiem; 2. Suflet z kapusty kiszonej z musem grzybowym i sosem z wędzonego łososia.

z chomika aaarek70

  • 154,6 MB
  • 8 gru 16 20:02
Bohaterem programu jest ratatuja. Prezentujemy dwa warianty tej klasycznej francuskiej potrawy: z gotowanym na parze halibutem oraz z risotto truflowym i pieczonym combrem jagnięcym. Gościem Karola Okrasy jest Piotr Adamczewski.

z chomika aaarek70

  • 155,2 MB
  • 8 gru 16 20:02
W Polsce mało ludzi wie, że curry to nie tylko znana przyprawa, ale w Indiach również danie spożywane z ryżem czy z plackami z mąki. Curry, bardzo ostre, w trzech odmianach: żółte, czerwone i zielone znane jest również w Tajlandii. Aby pokazać, czym różni się curry indyjskie od tajskiego, Karol Okrasa przygotuje dwie potrawy. Będą to: curry indyjskie z baraniną i zielone tajskie curry z makaronem ryżowym. Gościem programu będzie znany aktor Sambor Czarnota.
Wszystkie odcinki - zobacz więcej

z chomika aaarek70

  • 153,3 MB
  • 8 gru 16 20:02
W dawnych wiekach, polscy kucharze, co dziś może wydaje się dziwne, uchodzili w Europie za mistrzów przyrządzania ryb. Markiza de Pompadour urządzając wykwintne przyjęcia podawała swoim gościom ryby po polsku czyli sandacza lub szczupaka z wody z gotowanymi jarzynami i siekanym jajkiem. Do dziś określenie "ryba po polsku" jest znane w wielu europejskich krajach. Karol Okrasa i Małgorzata Zajączkowska zaprezentują dwie propozycje: lin z sosem z botwinki i musem z pieczonych warzyw oraz sandacza po polsku z konfiturą cebulowo-śliwkową.

z chomika aaarek70

  • 90,3 MB
  • 8 gru 16 20:02
gdzie znajduje się największy w Europie chroniony obszar bagienny. Oprócz wielu gatunków żyjących nad wodami rzadkich ptaków, w samej Biebrzy występuje dużo gatunków ryb, które przez wieki stanowiły pożywienie osiadłych nad Biebrzą mieszkańców.
Odwiedzimy Goniądz i na pomoście nad Biebrzą wraz z szefem kuchni miejscowej karczmy panem Piotrem Topczewskim przyrządzimy dwa dania z biebrzańskich ryb: biebrzańskie gałki rybne w rosole z warzywami i biebrzańskie ryby w zalewie korzenno–warzywnej.

z chomika aaarek70

  • 155,2 MB
  • 8 gru 16 20:02
Gościem programu jest Krzysztof Skiba. W menu: sznycel ministerski i bryzol wołowy z pieczarkami.

z chomika aaarek70

  • 153,2 MB
  • 8 gru 16 20:02
Gość: Grzegorz Skrzecz
W menu: sałatka z ogonów rakowych oraz pielmieni czyli pierożki z rakami.

z chomika aaarek70

  • 154,0 MB
  • 8 gru 16 20:02
W menu: sałatka z grillowanym kurczakiem, cukinią i awokado, sałatka z rukoli z parmezanem i sosem winogronowym oraz mieszane sałaty z grzanką i sosem pomarańczowym.

z chomika aaarek70

  • 155,3 MB
  • 8 gru 16 20:02
Gość: Sławek Wierzcholski
W menu: sałatka z wędzoną sieją i sosem ze szczypiorku oraz smażony okoń z orientalnymi warzywami.

z chomika aaarek70

  • 89,9 MB
  • 8 gru 16 20:02
W tym odcinku ekipa telewizyjna odwiedza z kamerą Korycin. W czasie potopu szwedzkiego, ponad 300 lat temu, miała tu miejsce wielka bitwa z wojskami szwedzkimi. Po bitwie część żołnierzy zaciężnych wojsk polskich, Szwajcarów, została i nauczyła miejscową ludność wyrabiać sery. Do dziś produkuje się tu sery według dawnych receptur.
Karol Okrasa składa wizytę w domu Agnieszki Gremzy, która wytwarza sławne sery korycińskie. Uczestniczy w produkcji sera, a następnie wspólnie z gościem programu przygotuje ser koryciński smażony i zupę z sera korycińskiego.

z chomika aaarek70

  • 152,5 MB
  • 8 gru 16 20:02
Naleśniki. Można podawać je na słodko, można także na słono. Danie lubiane przez dzieci i dorosłych, znane na całym świecie, choć pod różnymi postaciami. W programie dwie potrawy: płonące, pełne czekolady i orzechów naleśniki a la Gundel, pochodzące z Węgier oraz pachnące pomarańczami francuskie naleśniki Crepes Suzette.

z chomika aaarek70

« poprzednia stronanastępna strona »
  • Pobierz folder
  • Aby móc przechomikować folder musisz być zalogowanyZachomikuj folder
  • dokumenty
    0
  • obrazy
    0
  • pliki wideo
    65
  • pliki muzyczne
    0

65 plików
7,18 GB




Tiili

Tiili napisano 25.10.2016 06:57

zgłoś do usunięcia
Witam, pozdrawiam i zapraszam do mnie Filmy, ciekawe Filmy Dokumentalne, Seriale, TV Show, Książki, Artykuły, Teledyski, Tapety, Emotki i wiele innych. obrazek
kewetah401

kewetah401 napisano 4.05.2022 11:20

zgłoś do usunięcia
Super chomik
gocab64626

gocab64626 napisano 11.11.2022 10:07

zgłoś do usunięcia
Super chomik
sloneczko133

sloneczko133 napisano 14.02.2023 02:38

zgłoś do usunięcia
Serdeczne dzięki za udostępnienie tych filmów, pozdrawiam!
janusz1251

janusz1251 napisano 1.05.2023 08:48

zgłoś do usunięcia
Odcinki poobcinane na maxa
toyoga9536

toyoga9536 napisano 18.05.2023 13:58

zgłoś do usunięcia
Zapraszam
magda2424890

magda2424890 napisano 14.12.2023 01:49

zgłoś do usunięcia
Witam, czy ocinki serialu "Naturalnie polska" ma Pan
bambina-1234

bambina-1234 napisano 29.02.2024 04:00

zgłoś do usunięcia
obrazek

Tu Filmy Muzyka Tu Programy Obrazki Zapraszam Do Mnie

KevinPL2728

KevinPL2728 napisano 24.12.2024 03:49

zgłoś do usunięcia
Zapraszam
gaszek.karol

gaszek.karol napisano 30.10.2025 12:05

zgłoś do usunięcia
Zapraszam

Musisz się zalogować by móc dodawać nowe wiadomości do tego Chomika.

Zgłoś jeśli naruszono regulamin
W ramach Chomikuj.pl stosujemy pliki cookies by umożliwić Ci wygodne korzystanie z serwisu. Jeśli nie zmienisz ustawień dotyczących cookies w Twojej przeglądarce, będą one umieszczane na Twoim komputerze. W każdej chwili możesz zmienić swoje ustawienia. Dowiedz się więcej w naszej Polityce Prywatności