Wykorzystujemy pliki cookies i podobne technologie w celu usprawnienia korzystania z serwisu Chomikuj.pl oraz wyświetlenia reklam dopasowanych do Twoich potrzeb.

Jeśli nie zmienisz ustawień dotyczących cookies w Twojej przeglądarce, wyrażasz zgodę na ich umieszczanie na Twoim komputerze przez administratora serwisu Chomikuj.pl – Kelo Corporation.

W każdej chwili możesz zmienić swoje ustawienia dotyczące cookies w swojej przeglądarce internetowej. Dowiedz się więcej w naszej Polityce Prywatności - http://chomikuj.pl/PolitykaPrywatnosci.aspx.

Jednocześnie informujemy że zmiana ustawień przeglądarki może spowodować ograniczenie korzystania ze strony Chomikuj.pl.

W przypadku braku twojej zgody na akceptację cookies niestety prosimy o opuszczenie serwisu chomikuj.pl.

Wykorzystanie plików cookies przez Zaufanych Partnerów (dostosowanie reklam do Twoich potrzeb, analiza skuteczności działań marketingowych).

Wyrażam sprzeciw na cookies Zaufanych Partnerów
NIE TAK

Wyrażenie sprzeciwu spowoduje, że wyświetlana Ci reklama nie będzie dopasowana do Twoich preferencji, a będzie to reklama wyświetlona przypadkowo.

Istnieje możliwość zmiany ustawień przeglądarki internetowej w sposób uniemożliwiający przechowywanie plików cookies na urządzeniu końcowym. Można również usunąć pliki cookies, dokonując odpowiednich zmian w ustawieniach przeglądarki internetowej.

Pełną informację na ten temat znajdziesz pod adresem http://chomikuj.pl/PolitykaPrywatnosci.aspx.

Nie masz jeszcze własnego chomika? Załóż konto

WAFLE Z GALARETKĄ.jpg

barbarello / Galeria / ♦ Przepisy kulinarne / CIASTA / WAFLE Z GALARETKĄ.jpg
CIASTA - WAFLE Z GALARETKĄ.jpg
Download: WAFLE Z GALARETKĄ.jpg

57 KB

(430px x 300px)

0.0 / 5 (0 głosów)
WAFLE Z GALARETKĄ
Lista składników

* 1/2 szkl cukru kryształu
* 1 Kasia
* 1 szkl mleka
* 2 galaretki o dowolnym smaku
* wafle

Jak zrobić?

Mleko, Kasia i cukier zagotować. Do gorącego wsypać galaretki i zmiksować. Poczekać aż zacznie gęstnieć i przekładać wafle.

Komentarze:

Nie ma jeszcze żadnego komentarza. Dodaj go jako pierwszy!

Aby dodawać komentarze musisz się zalogować


Inne pliki do pobrania z tego chomika
CIASTA - TOFFI.jpg
Ciasto Toffi Składniki SKŁADNIKI NA CIASTO: 50 dag mąki ...
Ciasto Toffi Składniki SKŁADNIKI NA CIASTO: 50 dag mąki pół szklanki cukru pudru 15 dag miodu pół kostki Kasia lub Kasia 2 jajka cukier waniliowy 1 łyżeczka sody oczyszczonej SKŁADNIKI NA KREM: pół litra śmietany kremówki 3 łyżeczki żelatyny PONADTO: 1 puszka mleka słodzonego skondensowanego (gotowana pod przykryciem 3 godziny) lub gotowa masa kajmakowa z puszki 10 dag posiekanych orzechów włoskich Jak zrobić? CIASTO: Z podanych składników zagnieść ciasto i podzielić je na 2 równe części. Dwie identyczne prostokątne formy wyłożyć papierem do pieczenia (u mnie 32 x 22 cm, ale może być trochę większa). Jedną część rozwałkować/wcisnąć w formę i piec około 15 minut w temp.peraturze 200ºC. W taki sam sposób upiec drugą część ciasta. Ostudzić. KREM: Śmietanę ubić na puszystą masę. Żelatynę rozpuścić w minimalnej ilości gorącej wody, ostudzić, zmiksować ze śmietaną. Kremem śmietankowym przełożyć dwa ostudzone placki. Na wierzchu rozsmarować masę toffi (kajmakową), posypać posiekanymi orzechami. Przechowywać w lodówce. Temperatura piekarnika: 200oC Czas pieczenia: 15
CIASTA - Z MASĄ KOKOSOWĄ.jpg
SKŁADNIKI: * Ciasto: * 2 jajka * 3/4 szklan ...
SKŁADNIKI: * Ciasto: * 2 jajka * 3/4 szklanki maki * 1,5 lyzeczki proszku do pieczenia * 1 lyzka kakao * Masa: * 20 dag wiorkow kokosowych * 2 szklanki mleka * 1/2 kostki masła * 2 lyzki cukru pudru * 2 opakowania galaretki * 2 białka * 2 paczki herbatnikow * polewa czekoladowa PRZYGOTOWANIE: Oddzielic Zółtka od białek. Z bialek ubić pianę pod koniec ubijania dodac cukier, nastepnie gdy białko bedzie sztywne dodac zoltka. Na koniec dodajemy przesiana make z proszkiem i kakao. Ciasto nakladamy do blachy wylozonej pergaminem i pieczemy przez ok. 20-25 min w temp. 180 Przygotowac galarekte wg przepisu na opakowaniu. Wiorki ugotowac z mlekiem i odstawic do wystygniecia. Utrzec maslo z cukrem i dodawac zimne wiorki nastepnie ubic bialko i dodawac powoli do masy. Na ostygniete ciasto wykładamy mase potem krzepnaca galaretke. na wierzch herbatniki i polac polewa Smacznego:
CIASTA - SŁONECZNIK.jpg
Słonecznik Składniki Biszkopt kakaowy z 5 jajek Masa: ml ...
Słonecznik Składniki Biszkopt kakaowy z 5 jajek Masa: mleko skondensowane słodzone w puszce 300 g słonecznika 1/2 kostki Kasia 8 łyżek cukru 4 łyżki mleka 1 kostka Kasia 50 ml spirytusu herbatniki petitki na wierzch Jak zrobić? Mleko skondensowane gotować w puszce zanurzonej w wodzie przez około 2,5 godziny wystudzić i otworzyć. Słonecznik uprażyć na patelni z Kasia ( 1/2 kostki), cukrem i mlekiem, następnie wyłożyć masę na blaszkę pokryta folia aluminiowa i zarumienić w piekarniku. Po wystudzeniu pokruszyć słonecznik walkiem. Kasia utrzeć z karmelem powstałym z ugotowanego mleka. Do masy dodać 3/4 słonecznika i wyłożyć to na biszkopt. Na tym ułożyć herbatniki maczane w alkoholu. Polać polewą czekoladową i posypać resztą słonecznika! Odstawić na kilka godzin do lodówki. Temperatura piekarnika: 160oC Czas pieczenia: 35 min
CIASTA - SERNIK Z BRZOSKWINIĄ.jpg
Sernik z brzoskwinią Składniki CIASTO: 250 g Kasia 480 g ...
Sernik z brzoskwinią Składniki CIASTO: 250 g Kasia 480 g mąki 120 g cukru 5 żółtek 2 łyżeczki proszku do pieczenia MASA SEROWA: 250 g Kasia 1 kg białego sera półtłustego 370 g cukru 4 jajka 2 opakowania budyniu śmietankowego 1 łyżeczka proszku do pieczenia brzoskwinie świeże lub z syropu Jak zrobić? Z podanych składników zagnieć kruche ciasto i włożyć je na godzinę do lodówki. Morele opłucz, osusz, wypestkuj. Podziel na połówki lub ćwiartki. Ser skręć przez maszynkę. Kasia utrzyj ze szklanką cukru na puszysty krem. Dodawaj po jednym żółtku, nie przerywając ucierania. Wsyp budynie wymieszane z proszkiem do pieczenia, a następnie dodawaj po łyżce sera. Ucieraj do czasu uzyskania gładkiej, jednolitej masy. Formę posmaruj Kasia i wyłóż papierem do pieczenia. 3/4 ciasta wyjętego z lodówki zetrzyj „na pazurkach” na spód tortownicy. Nałóż masę serową, a na niej rozłóż morele. Białka ubij na sztywną pianę, w trakcie ubijania dodaj 3/4 szklanki cukru. Nakryj morele pianą. Pozostałą 1/4 część ciasta zetrzyj na pianę. Piecz około 60 minut w piekarniku nagrzanym do 150-160 stopni C. Temperatura piekarnika: 150-160oC Czas pieczenia: ok. 60 minut
CIASTA - SERNIK KOKOSOWY.jpg
Sernik kokosowy Składniki Ciasto: 500 g mąki 250 g Kasia ...
Sernik kokosowy Składniki Ciasto: 500 g mąki 250 g Kasia 2 łyżeczki proszku do pieczenia 3/4 szk cukru 3 łyżki kakao 3 łyżki śmietany aromat rumowy (kilka kropel) Ser: 1 kg dwukrotnie mielonego twarogu 5 jajek 1 szk cukru( można mniej jak ktoś woli mało słodkie) 100 g Kasia 3 łyżki maki ziemniaczanej aromat kokosowy 3/4 szk mleka kokosowego 3/4 szk wiórek kokosowych Jak zrobić? Wszystkie składniki ciasta zagniatamy i wkładamy do zamrażalnika. Masa serowa: Utrzeć Kasia z cukrem , dodawać kolejno żółtka , następnie ser , make ziemniaczana , mleczko kokosowe i wiórki a na koniec aromat i ubita piane z białek. Po dodaniu białek delikatnie mieszamy. Prostokątną blaszkę wysmarować Kasia i wysypać bułką tarta. Schłodzone w zamrażalniku ciasto podzielić na dwie części. Pierwsza cześć ciasta starkowac na dno blaszki , na to wylać masę serowa i na wierzch starkowac druga część ciasta.Piec około 50 - 60 min w temp.p 175st Po upieczeniu wystudzić i posypać cukrem pudrem. Smacznego ! Temperatura piekarnika: 175oC Czas pieczenia: 50-60 min
CIASTA - SERNIK IRENY.jpg
Sernik Ireny Składniki Ciasto 1 ½ szkl mąki ½ szkl cukru ...
Sernik Ireny Składniki Ciasto 1 ½ szkl mąki ½ szkl cukru 1 żółtko 12,5 dag „Kasia 1 łyżka kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia Masa serowa 1 kg tłustego niekwaśnego sera 25 dag „Kasia 25 dag cukru 4 jajka 2 budynie waniliowe lub śmietankowe 10 dag rodzynek 1 łyżka smażonej skórki pomarańczowej Jak zrobić? Wszystkie składniki ciasta szybko zagnieść i włożyć na godzinę do lodówki. Ser zemleć. „Kasia utrzeć z cukrem i żółtkami. Dodawać po łyżce ser i budynie w proszku. Na końcu delikatnie wmieszać ubitą na sztywno pianę z białek. Dodać rodzynki i skórkę. Formę wyłożyć papierem do pieczenia. Ciasto podzielić na dwie części. Jedną zetrzeć „na pazurkach” na dno blachy. Rozprowadzić równomiernie masę serową a na wierzch zetrzeć drugą część ciasta. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 C i piec ok. 60 min. Posypać cukrem pudrem. Temperatura piekarnika: 180oC Czas pieczenia: 60 minut
CIASTA - SERNIK BEZ GOTOWANIA.jpg
Sernik gotowany Składniki 1 kg sera 3jaka 6dag Kasia 25 ...
Sernik gotowany Składniki 1 kg sera 3jaka 6dag Kasia 25 dag cukru 2 budynie śmietankowe 3 p biszkoptów cukier waniliowy Jak zrobić? Ser zmielić włożyć do garnka dodać Kasia, cukier i cukier waniliowy i jajka. Wszystko zmiksować. Podgrzewać na małym ogniu mieszając aż masa zrobi sie rzadka.Wówczas nadal mieszając stopnoiwo dodać budyń Podgrzewać dalej aż z masy zaczną wydobywać się bąbelki powietrza. Wylać masę do tortownicy wyłożonej herbatnikami , przestudzić i wstawić do lodówkipolać polewą kakaową. Temperatura piekarnika: nie wymaga pieczenia Czas pieczenia: nie wymaga pieczenia
CIASTA - PYCHOTKA.jpg
Pychotka Składniki ciasto: 20 dagKasia 40 dag mąki 4 jaj ...
Pychotka Składniki ciasto: 20 dagKasia 40 dag mąki 4 jajka 2 łyżki kwaśnej śmietany 1 płaska łyżeczka sody 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia powidła śliwkowe lub wiśniowe(250ml.) pokrojone orzechy 10 dag cukru pudru 20 dagcukru kryształu masa:1/2 litra mleka 2 budynie śmietankowe 1 Kasia 1/2 szkl. cukru pudru Jak zrobić? Ciasto:mąkę ,Kasia,cukier puder-skruszyć jak na kruszonkę.Na środku zrobić wgłębienie i wlać tam śmietanę wymieszaną z żółtkami,proszkiem,sodą.Zagnieść szybo ciasto.Podzielić na 2 części.Rozłożyć na dwóch takich samych blachach.Ciasto posmarować powidłami.Z ciasta zostały nam białka więc podziel je na dwie miski po 2 białka i ubij osobno cukrem kryształem który też podziel na pół.Wyszło nam więc 2 białka ubite z 10 dag cukru.Taką beze wyłóż na ciasto z marmoladą posyp orzechami według uznania i upiec ok.20min. Tak samo postąp z drugim ciastem .MASA:Z mleka i budyniu ugotuj budyń.Ostudź. Zimny zmiksuj z Kasia i cukrem. Zimne placki przełóż masą .Schłodź w lodówce Temperatura piekarnika: Różne temperatury pieczenia, przeczytaj dokładnie przepis. Czas pieczenia: Pieczenie wielokrotne, przeczytaj dokładnie przepis.
CIASTA - WYRWANIEC ELI.jpg
Wyrwaniec Eli Składniki żelatyna bez gotowania 3 łyżki o ...
Wyrwaniec Eli Składniki żelatyna bez gotowania 3 łyżki oliwa 4 łyżki proszek do pieczenia 1 łyżeczka cukier 1 szklanka mąka 1,5 szklanki jajka 4 cukier 1/4 szklanki śmietana kremówka 36% 1/2 litra galaretka pomarańczowa 1 szt Jak zrobić? Upiec biszkopt może być na podstawie własnego przepisu w tortownicy o średnicy około 21 cm. Wtedy jest ono dosyć wysokie. Biszkopt: 4 jaka utrzeć z cukrem (1 szklanka cukru) dodać mąkę (1,5 szklanki mąki), proszek do pieczenia (1 łyżeczka) i oliwę (4 łyżki - ile jaj tyle oliwy) upiec na złoty kolor. Z przestudzonego biszkoptu widelcem powyrywać górna część zostawiając cienki blat biszkoptu jako podstawę pod ciasto. Galaretkę rozpuścić w wodzie z żelatyną według proporcji na opakowaniu galaretki i wystudzić. Śmietanę ubić na sztywno z cukrem i dodać galaretkę i szybko wymieszać ponieważ masa szybko się ścina. Na blat biszkoptu wylać przygotowaną masę i w miarę szybko wciskać wyrwany biszkopt, aby ciasto było bardziej kolorowe można wraz z biszkoptem powciskać pociętą na kwadraty kolorową galaretkę (ja dodaję malutkie kuleczki czekoladowe). Tak przygotowane ciasto można ozdobić owocami najlepiej bananami ponieważ są miękkie i łatwo się kroją. Całość można zalać galaretką, żeby banany nie sczerniały. Temperatura piekarnika: 160oC Czas pieczenia: 15-20 min
CIASTA - ŚLIWKI W CZEKOLADZIE.jpg
Śliwki w czekoladzie Składniki Biszkopt: 5-6 jajek 5 łyż ...
Śliwki w czekoladzie Składniki Biszkopt: 5-6 jajek 5 łyżek mąki 1 szkl cukru 2 łyżki kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżki zimnej wody Masa: 2 szkl mleka 1 szkl cukru 2 cukier waniliowy 2 budynie śmietankowe 4 żółtka Masa czekoladowa: 2 gorzkie czekolady 1/2 szkl kwaśnej śmietany 1/2 Kasia 1 galaretka o dowolnym smaku Jak zrobić? Z podanych składników na masę ugotować budyń i ostudzić. 1 ½ kostki Kasia utrzeć z 4 nakrętkami alkoholu, dodać budyń i utrzeć na puszystą masę. ½ kg śliwek kalifornijskich namoczyć na ok. 1 godz. w ciepłej wodzie. Odsączyć i pokroić w paski. Na biszkopt kładziemy masę na niej układamy śliwki i polewamy masą czekoladową. Masa czekoladowa 2 gorzkie czekolady rozpuścić w ½ szkl kwaśnej śmietany i ½ kostki Kasia – Nie gotować! Do ½ szkl wody wsypać i rozpuścić 1 galaretkę w dowolnym smaku, ostudzić, wymieszać i polać ciasto. Temperatura piekarnika: 180 CoC Czas pieczenia: 30 minut
więcej plików z tego folderu...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin
W ramach Chomikuj.pl stosujemy pliki cookies by umożliwić Ci wygodne korzystanie z serwisu. Jeśli nie zmienisz ustawień dotyczących cookies w Twojej przeglądarce, będą one umieszczane na Twoim komputerze. W każdej chwili możesz zmienić swoje ustawienia. Dowiedz się więcej w naszej Polityce Prywatności