Wykorzystujemy pliki cookies i podobne technologie w celu usprawnienia korzystania z serwisu Chomikuj.pl oraz wyświetlenia reklam dopasowanych do Twoich potrzeb.

Jeśli nie zmienisz ustawień dotyczących cookies w Twojej przeglądarce, wyrażasz zgodę na ich umieszczanie na Twoim komputerze przez administratora serwisu Chomikuj.pl – Kelo Corporation.

W każdej chwili możesz zmienić swoje ustawienia dotyczące cookies w swojej przeglądarce internetowej. Dowiedz się więcej w naszej Polityce Prywatności - http://chomikuj.pl/PolitykaPrywatnosci.aspx.

Jednocześnie informujemy że zmiana ustawień przeglądarki może spowodować ograniczenie korzystania ze strony Chomikuj.pl.

W przypadku braku twojej zgody na akceptację cookies niestety prosimy o opuszczenie serwisu chomikuj.pl.

Wykorzystanie plików cookies przez Zaufanych Partnerów (dostosowanie reklam do Twoich potrzeb, analiza skuteczności działań marketingowych).

Wyrażam sprzeciw na cookies Zaufanych Partnerów
NIE TAK

Wyrażenie sprzeciwu spowoduje, że wyświetlana Ci reklama nie będzie dopasowana do Twoich preferencji, a będzie to reklama wyświetlona przypadkowo.

Istnieje możliwość zmiany ustawień przeglądarki internetowej w sposób uniemożliwiający przechowywanie plików cookies na urządzeniu końcowym. Można również usunąć pliki cookies, dokonując odpowiednich zmian w ustawieniach przeglądarki internetowej.

Pełną informację na ten temat znajdziesz pod adresem http://chomikuj.pl/PolitykaPrywatnosci.aspx.

Nie masz jeszcze własnego chomika? Załóż konto

WAFLE Z GALARETKĄ.jpg

barbarello / Galeria / ♦ Przepisy kulinarne / CIASTA / WAFLE Z GALARETKĄ.jpg
CIASTA - WAFLE Z GALARETKĄ.jpg
Download: WAFLE Z GALARETKĄ.jpg

57 KB

(430px x 300px)

0.0 / 5 (0 głosów)
WAFLE Z GALARETKĄ
Lista składników

* 1/2 szkl cukru kryształu
* 1 Kasia
* 1 szkl mleka
* 2 galaretki o dowolnym smaku
* wafle

Jak zrobić?

Mleko, Kasia i cukier zagotować. Do gorącego wsypać galaretki i zmiksować. Poczekać aż zacznie gęstnieć i przekładać wafle.

Komentarze:

Nie ma jeszcze żadnego komentarza. Dodaj go jako pierwszy!

Aby dodawać komentarze musisz się zalogować


Inne pliki do pobrania z tego chomika
CIASTA - PLEŚNIAK.jpg
„Pleśniak” Składniki 3 szklanki mąki 1 ½ szklanki cukru ...
„Pleśniak” Składniki 3 szklanki mąki 1 ½ szklanki cukru 5 jaj 250 g Kasia łyżeczka proszku do pieczenia łyżka kakao 150 g dżemu śliwkowego pokrojone, suszone śliwki Jak zrobić? Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, a następnie posiekać z Kasia i 5 żółtkami. Dodać pół szklanki cukru i wyrobić kruche ciasto. Ciasto schłodzić w lodówce. Następnie 2/3 ciasta rozwałkować i ułożyć na blasze. Pozostałe ciasto podzielić na 2 części. Do jednej części dodać łyżkę kakao. Rozwałkowane ciasto posmarować dżemem i posypać śliwkami a następnie na tarce z grubymi oczkami bezpośrednio na dżem zetrzeć część surowego ciasta bez kakao. Z 5 białek i szklanki cukru ubić sztywną pianę a następnie ułożyć ją na startym cieście. Zetrzeć ciasto z kakao i posypać po wierzchu. Zamiast dżemu można użyć startych jabłek. Temperatura piekarnika: 160-180oC Czas pieczenia: Ciasto piec około 45-60 minut
CIASTA - KARPATKA.jpg
Karpatka Składniki Ciasto: 1/2 szklanki wody 1/2 kostki ...
Karpatka Składniki Ciasto: 1/2 szklanki wody 1/2 kostki Kasia 1 szklanka mąki 5 jajek łyżeczka proszku do pieczenia Masa: 1/2 l mleka 2 łyżki mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej cukier waniliowy 1 szklanka cukru pudru 1 Kasia Jak zrobić? Ciasto: Kasia i wodę zagotować. Dodać mąkę i proszek do pieczenia. Mieszając gotować do konsystencji budyniu. Przestudzić. Mikserem połączyć z 5 jajami. Ciasto podzielić na 2 części i każdą piec 30 minut. Masa: Mleko, mąkę i cukier waniliowy zagotować jak budyń. Cukier puder ucierać z Kasia dodając stopniowo ostudzony budyń. Ciasto przełożyć masą i posypać cukrem pudrem. Temperatura piekarnika: 180oC Czas pieczenia: Pieczenie wielokrotne, przeczytaj dokładnie przepis.
CIASTA - JOGURTOWE.jpg
Składniki * 200g biszkoptów * 450g jogurtu ...
Składniki * 200g biszkoptów * 450g jogurtu * 400g śmietanki kremówki * 40 dag truskawek * 1 cytryna * 5 łyżeczek żelatyny * 8dag cukru * galaretka * do dekoracji: * bita śmietana DESER NIE TYLKO DLA ŁASUCHÓW. Etapy przygotowania * żelatynę rozpuścić w 1/2 szkl.gorącej wody odstawić do wystygnięcia * cytrynę sparzyć osuszyć i wycisnąć sok * jogurt wymieszać z ostudzoną żelatyną i sokiem z cytryny i cukrem,odstawić w chłodne miejsce * śmietankę kremówkę ubić na sztywno,gdy masa jogurtowa będzie gęstnieć połączyć z ubitą śmietaną * biszkopty układamy na dnie foremki,na biszkopty układamy 30 dag truskawek,na owocach rozsmarować krem jogurtowy wyrównać i wstawić do lodówki na 2 godziny. * w tym czasie rozpuszczamy galaretkę,odstawiamy do wystygnięcia * kiedy masa jogurtowa ściągnie,układamy pozostałe pokrojone truskawki,zalewamy galaretką wstawiamy do lodówki do stężenia galaretki. * dekorujemy bitą śmietaną.SMACZNEGO.
CIASTA - FALE DUNAJA.jpg
fale dunaja Składniki 30 dag mąki, 6 jajek, po 20 dag cu ...
fale dunaja Składniki 30 dag mąki, 6 jajek, po 20 dag cukru i Kasia, łyżka proszku do pieczenia, 2 łyżki kakao, 4 łyżki rumu, 50 dag wiśni,lub innych owoców budyń waniliowy, 2 szklanki mleka, 2 łyżki cukru, 3/4 kostki Kasia, polewa i wiórki czekoladowe Jak zrobić? Kasia utrzeć z cukrem, dodając żółtka, wymieszać z mąką, proszkiem do pieczenia i pianą, podzielić na pół, część wymieszać z rumem i kakao, jasne ciasto rozsmarować na blasze, wylać warstwę ciemnego ciasta, ułożyć wiśnie, piec 40 min w 180°C, ugotować budyń, ostudzić, Kasia utrzeć, dodając budyń, posmarować ciasto, zalać polewą, posypać wiórkami czekolady. Temperatura piekarnika: 180oC Czas pieczenia: 40 min
CIASTA - DOSKONALEC.jpg
Doskonalec Składniki Ciasto: 4 szklanki mąki 2 jajka 1 s ...
Doskonalec Składniki Ciasto: 4 szklanki mąki 2 jajka 1 szklanka cukru pudru ½ kostki Kasia 1 łyżka sody 2 łyżki miodu Masa: 3 szklanki mleka ½ szklanki cukru 1 kostka Kasia 3 jajka 2 łyżki mąki ziemniaczanej 2 łyżki mąki pszennej 3 cukry waniliowe 1 szklanka śmietany Jak zrobić? Ciasto: mąkę, cukier, sodę wymieszać, dodać wystudzoną Kasia rozpuszczoną z miodem. Zagnieść ciasto, podzielić na 7 placków. Upiec każdy osobno w dużej blaszce lub w tortownicy, piec na złoty kolor w temp.peraturze 180 stopni. Masa: mleko, cukier, 1 cukier waniliowy i Kasia zagotować. Jajka, mąkę ziemniaczaną, mąkę pszenną, 2 cukry waniliowe, śmietanę roztrzepać trzepaczką. Dodać zagotowaną masę, powoli rozcierać i zagotować. Gorącą masą przekładać placki, zostawić do ostygnięcia. Temperatura piekarnika: 180oC Czas pieczenia: 20-30 minut
CIASTA - DIABEŁEK.jpg
Składniki Biszkopt * jajka 5 szt * cukier wanil ...
Składniki Biszkopt * jajka 5 szt * cukier waniliowy 1 opakowanie * proszek do pieczenia 1 czubata łyżeczka * mąka pszenna 0,5 szklanki * mąka ziemniaczana 0,5 szklanki * sól 1 szczypta * cukier 3/4 szklanki * kakao 2 płaskie łyżki Masa do przełożenia * serki homogenizowane waniliowe 3 szt po 200gram * galaretki kolorowe 4 opakowania * truskawki 0,5 kg Poncz * herbata z cukrem i cytryną Wierzch * czekolada z orzechami kilka kawałków Sposób przyrządzenia Białka oddzielić od żółtek,dodać szczyptę soli,ubić sztywną pianę dodać cukier,cukier waniliowy i dalej ubijać. Do sztywnej piany, dodawać po jednym żółtku,na końcu dodać,wymieszane obydwie mąki z kakao i proszkiem do pieczenia. Blaszkę o wymiarach 28x24,nasmarować lekko tłuszczem,wyłożyć papierem do pieczenia. Piec około 30-40 min w 180ºC Każdą galaretkę, rozpuścić w 3/4 szklanki wrzącej wody, wystudzić.Do każdej tężejącej galaretki, dodawać po jednym serku. Biszkopt przekroić na 3 części,dno blaszki wyłożyć ciastem,jeżeli lubimy nasączyć.Wyłożyć pierwszą galaretkę,wymieszaną z serkiem waniliowym,przykryć drugim ciastem,potem następną. Ostatnią masę wyłożyć na wierzch,wstawić na parę minut do lodówki. Truskawki umyć ,osączyć,pokroić ,ułożyć na cieście i zalać tężejącą galaretką . Wstawić na kilka godzin do lodówki, do zastygnięcia. Po zastygnięciu, zetrzeć kilka kostek czekolady z orzechami,i posypać ciasto na talerzyku. Smacznego.
CIASTA - NIEDOKOŃCZONE FALE DUNAJU.jpg
Nieskończone fale dunaju Składniki 1 Kasia 2 szklanki mą ...
Nieskończone fale dunaju Składniki 1 Kasia 2 szklanki mąki 1 i 1/3 szklanki cukru 6 jajek 1 cukier waniliowy 2 łyżki kakao 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia owoce (najlepiej kwaśne: wiśnie, porzeczki, agrest ) można też do tego ciasta dodać orzechy np. włoskie Jak zrobić? Kasia utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym. Następnie dodawać po 1 całym jajku, na przemian z mąka. Do ostatniej porcji mąki dodać proszek do pieczenia i dokładnie wymieszać. Na przygotowaną blaszkę, wyłożyć 2/3 ciasta. Do pozostałej części dodać kakao, dokładnie wymieszać i wyłożyć na białą część. Ciasto można zrobić mikserem. Na tak przygotowane ciasto układamy owoce (nie wpychamy ich, tylko kładziemy na wierzch). Ciasto wstawiamy do nagrzanego piekarnika. Po upieczeniu ciasto można posypać pudrem cukrem, lub polukrować. Ja osobiście robię lukier z pudru cukru i np. soku z wiśni. Lukier taki jest kwaskowaty i różowy. Temperatura piekarnika: brak danychoC Czas pieczenia: 40 minu
CIASTA - KRÓLEWIEC.jpg
Królewiec Składniki Ciasto kruche 30 dag mąki 8 dag cukr ...
Królewiec Składniki Ciasto kruche 30 dag mąki 8 dag cukru 2 łyżki miodu sztucznego 1 jajko 1 łyżeczka sody 15 dag Kasia Biszkopt 5 jajek 5 łyżek cukru 5 łyżek mąki ½ łyżeczki proszku do pieczenia Masa budyniowa ½ litra mleka 8 dag cukru 1 op. budyniu waniliowego 1 Kasia cukier waniliowy Jak zrobić? Ciasto kruche:Wszystkie składniki połączyć, wyrobić ciasto, podzielić na dwie części i oddzielnie upiec. Biszkopt: Oddzielić żółtka od białek. Ubić białka na sztywną pianę, pod koniec ubijania dodawać cukier i po jednym żółtku, wymieszać z mąką i proszkiem. Upiec na złoty kolor. Masa budyniowa: Mleko zagotować z cukrem i Kasia, dodać rozrobiony budyń i ugotować. ciasto kruche – ½ gorącej masy budyniowej – biszkopt – ½ gorącej masy budyniowej – ciasto kruche – polewa Temperatura piekarnika: 180 CoC Czas pieczenia: kruche ok. 20 minut biszkopt ok 25 minut
CIASTA - MILKY WAY.jpg
Składniki Biszkopt 6 jaj 1 szklanka cukru 1 szklanka mąk ...
Składniki Biszkopt 6 jaj 1 szklanka cukru 1 szklanka mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżki kakao 1 łyżka octu szczypta soli 1 łyżka skrobi ziemniaczanej Masa mleczna 1/2 szklanki mleka 3/4 szklanki cukru 50 g Kasia 200 g Kasia 2 opakowania cukru waniliowego 2 szklanki mleka w proszku Polewa 150 g czekolady mlecznej około 5 łyżek mleka Jak zrobić? Przepis na ciasto biszkoptowe: Jajka ubić z cukrem. Dodać mąkę pszenną, proszek do pieczenia, łyżkę octu, szczyptę soli oraz kakao i skrobię ziemniaczaną przesypane przez sitko. Delikatnie wymieszać. Ciasto wlać do wysmarowanej tłuszczem prostokątnej formy o wymiarach 25 na 36cm. Włożyć do nagrzanego piekarnika i piec około 30 minut w temp.peraturze 180 stopni C. Ostudzić i podzielić na 2 części. Przepis na masę mleczną: Mleko zagotować z cukrem i cukrem waniliowym. Ostudzić. Miękką Kasia i Kasia utrzeć na puszystą masę, dalej ucierając dodawać ostudzone mleko z cukrem i mleko w proszku. Przełożyć biszkopt kremem. Przepis na polewę: Czekoladę rozpuścić z mlekiem na małym ogniu i polać wierzch ciasta. Schłodzić w lodówce.
CIASTA - KREMOWY SERNIK.jpg
Kremowy sernik Składniki Ciasto: 40 dag mąki 3 żółtka 2 ...
Kremowy sernik Składniki Ciasto: 40 dag mąki 3 żółtka 2 łyżeczki proszku do pieczenia 3 łyżki kakao 25 dag Kasia 5 łyżek cukru Masa: 5 łyżek Kasia 3 żółtka 5 łyżek cukru 4 serki homogenizowane waniliowe łyżka mąki pszennej i ziemniaczanej brzoskwinie 6 białek Jak zrobić? Wyrobić ciasto, podzielić na 2 części i odstawić do lodówki. Utrzeć Kasia, wymieszać z żółtkami i cukrem, dodać serki, obie mąki i brzoskwinki pokrojone. Dodać ubite białka. Zetrzeć jedną cześć ciasta na blaszkę na to wylać masę i na wierzch zetrzeć na grubych oczkach drugą część ciasta. Temperatura piekarnika: 175oC Czas pieczenia: 60 min.
więcej plików z tego folderu...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin
W ramach Chomikuj.pl stosujemy pliki cookies by umożliwić Ci wygodne korzystanie z serwisu. Jeśli nie zmienisz ustawień dotyczących cookies w Twojej przeglądarce, będą one umieszczane na Twoim komputerze. W każdej chwili możesz zmienić swoje ustawienia. Dowiedz się więcej w naszej Polityce Prywatności