Wykorzystujemy pliki cookies i podobne technologie w celu usprawnienia korzystania z serwisu Chomikuj.pl oraz wyświetlenia reklam dopasowanych do Twoich potrzeb.

Jeśli nie zmienisz ustawień dotyczących cookies w Twojej przeglądarce, wyrażasz zgodę na ich umieszczanie na Twoim komputerze przez administratora serwisu Chomikuj.pl – Kelo Corporation.

W każdej chwili możesz zmienić swoje ustawienia dotyczące cookies w swojej przeglądarce internetowej. Dowiedz się więcej w naszej Polityce Prywatności - http://chomikuj.pl/PolitykaPrywatnosci.aspx.

Jednocześnie informujemy że zmiana ustawień przeglądarki może spowodować ograniczenie korzystania ze strony Chomikuj.pl.

W przypadku braku twojej zgody na akceptację cookies niestety prosimy o opuszczenie serwisu chomikuj.pl.

Wykorzystanie plików cookies przez Zaufanych Partnerów (dostosowanie reklam do Twoich potrzeb, analiza skuteczności działań marketingowych).

Wyrażam sprzeciw na cookies Zaufanych Partnerów
NIE TAK

Wyrażenie sprzeciwu spowoduje, że wyświetlana Ci reklama nie będzie dopasowana do Twoich preferencji, a będzie to reklama wyświetlona przypadkowo.

Istnieje możliwość zmiany ustawień przeglądarki internetowej w sposób uniemożliwiający przechowywanie plików cookies na urządzeniu końcowym. Można również usunąć pliki cookies, dokonując odpowiednich zmian w ustawieniach przeglądarki internetowej.

Pełną informację na ten temat znajdziesz pod adresem http://chomikuj.pl/PolitykaPrywatnosci.aspx.

Nie masz jeszcze własnego chomika? Załóż konto

TORT GARBUSEK.jpg

barbarello / Galeria / ♦ Przepisy kulinarne / CIASTA / TORT GARBUSEK.jpg
CIASTA - TORT GARBUSEK.jpg
Download: TORT GARBUSEK.jpg

61 KB

(430px x 300px)

0.0 / 5 (0 głosów)
TORT GARBUSEK
Lista składników

* biszkopt:
* 4 ŁYŻKI MĄKI TORTOWEJ
* 4 ŁYŻKI MĄKI ZIEMNIACZANEJ
* 1 ŁYŻECZKA PROSZKU DO PIECZENIA
* 1/2 SZKLANKI CUKRU
* 6 JAJ
* biały krem do tortów
* konfitura wiśniowa
* barwnik spożywczy o wybranym kolorze
* żelki o różnych kształtach i kolorach
* pisaki tortowe

Jak zrobić?

upiecz biszkopt

1. Przetnij spody do tortów na trzy części tak, żeby półkola boczne były jednakowej wielkości.tak żeby w środku powstał prostokąt z zaokrąglonymi 2 bokami. Dla ułatwienia wytnij sobie najpierw szablon z papieru.
2. Ubij krem według własnego przepisu( lub z paczki ). Połowę odłóż do osobnego naczynia, do drugiej zaś części dodaj barwnik. Wstaw na 10-15 min do lodówki.
3. Z prostokąta powstałego z przyciętych spodów zrób tort (każdą warstwę posmaruj konfiturą i kremem).
4. Boczne części spodów również sklej ze sobą za pomocą białego kremu i ułóż na torcie.
5. Białym kremem pokryj boki powstałego pojazdu i połowę przedniej zaokrąglonej części - będą to szyby samochodu.
6. Teraz niebieskim kremem pokryj całość samochodu pozostawiając białe szyby. Wstaw do lodówki.
7.Na koniec pozostało tylko ozdobić tort kolorowymi pisakami, żelkami, przykleić okrągłe lizaki lub ciasteczka jako koła.

Temperatura piekarnika : 170oC

Czas pieczenia: 30 minut

Komentarze:

Nie ma jeszcze żadnego komentarza. Dodaj go jako pierwszy!

Aby dodawać komentarze musisz się zalogować


Inne pliki do pobrania z tego chomika
CIASTA - KOSTECZKI TOFFI.jpg
Kosteczki toffi Składniki Ciasto: 50 dag mąki 2 jajka 1/ ...
Kosteczki toffi Składniki Ciasto: 50 dag mąki 2 jajka 1/2 szklanki cukru pudru 2 łyżki prawdziwego miodu 1/2 kostki Kasia 1 łyżeczka sody oczyszczonej cukier waniliowy Krem śmietankowy: 1 litr śmietany 36% 3 łyżki żelatyny 1/2 szklanki cukru pudru Polewa: puszka mleka skondensowanego słodzonego płatki migdałowe Jak zrobić? Do mąki dodać jajka, cukier puder, miód, miękką Kasia, sodę oczyszczoną i cukier waniliowy. Wyrobić ciasto i podzielić na dwie części. Każdą część upiec osobno w prostokątnej formie o wymiarach 25 na 36 cm. Piec około 12 minut w temp.peraturze 180 stopni C. Wyjąć z formy jeszcze ciepłe ciasto. Te dwa placki upiec dzień wcześniej. Żelatynę rozpuścić w 1/3 szklanki gorącej wody i ostudzić. Schłodzoną śmietanę ubić z cukrem pudrem. Następnie dodać żelatynę i wymieszać. Na jedną część kruchego ciasta wyłożyć krem śmietankowy i przykryć go drugą częścią ciasta. Puszkę mleka skondensowanego włożyć do garnka z wodą i gotować 3 godziny (należy pamiętać, aby woda nie wyparowała). Po około 15 minutach puszkę otworzyć i karmel wyłożyć na wierzch ciasta, a następnie posypać płatkami migdałów. Włożyć do lodówki na 24 godziny. Temperatura piekarnika: 180oC Czas pieczenia: Pieczenie wielokrotne, przeczytaj dokładnie przepis.
CIASTA - NAPOLEONKI BEZ PIECZENIA.jpg
Napoleonki bez pieczenia Składniki 5 paczek herbatników ...
Napoleonki bez pieczenia Składniki 5 paczek herbatników , 1 l mleka , 4 żółtka, niecała kostka Kasia , 1 szklanka cukru , cukier waniliowy , 1 szklanka mąki krupczatki Jak zrobić? 1) 1 szklankę mleka wymieszać z 4 żółtkami i 1 szklanką mąki krupczatki. 2) Zagotować 3 szklanki mleka, niecałą kostkę Kasia,1 szklankę cukru i cukier waniliowy. Mieszankę nr.1) wlać do masy nr.2) i wymieszać,aby się nie zrobiły grudki. Herbatniki rozłożyć na blasze, wylać masę i przykryć znów herbatnikami.Schłodzić. Najlepiej smakuje następnego dnia,gdy herbatnik staną się miękkie. Temperatura piekarnika: bez pieczeniaoC Czas pieczenia: bez pieczenia
CIASTA - PLEŚNIAK.jpg
„Pleśniak” Składniki 3 szklanki mąki 1 ½ szklanki cukru ...
„Pleśniak” Składniki 3 szklanki mąki 1 ½ szklanki cukru 5 jaj 250 g Kasia łyżeczka proszku do pieczenia łyżka kakao 150 g dżemu śliwkowego pokrojone, suszone śliwki Jak zrobić? Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, a następnie posiekać z Kasia i 5 żółtkami. Dodać pół szklanki cukru i wyrobić kruche ciasto. Ciasto schłodzić w lodówce. Następnie 2/3 ciasta rozwałkować i ułożyć na blasze. Pozostałe ciasto podzielić na 2 części. Do jednej części dodać łyżkę kakao. Rozwałkowane ciasto posmarować dżemem i posypać śliwkami a następnie na tarce z grubymi oczkami bezpośrednio na dżem zetrzeć część surowego ciasta bez kakao. Z 5 białek i szklanki cukru ubić sztywną pianę a następnie ułożyć ją na startym cieście. Zetrzeć ciasto z kakao i posypać po wierzchu. Zamiast dżemu można użyć startych jabłek. Temperatura piekarnika: 160-180oC Czas pieczenia: Ciasto piec około 45-60 minut
CIASTA - FALE DUNAJU Z WIŚNIAMI.jpg
Fale Dunaju z wiśniami Składniki Na ciasto: 250 g Kasia ...
Fale Dunaju z wiśniami Składniki Na ciasto: 250 g Kasia 250 g cukru 500 g mąki 7 jajek 1 op proszku do pieczenia 2-3 łyżki kakao 1 słoik wiśni Na krem: ¼ l mleka 3 jajka 2 op cukru waniliowego 125 g cukru 375 g Kasia Na polewę: 2 gorzkie czekolady 2 grube plastry Kasia tłuszcz do wysmarowania blachy Jak zrobić? Wszystkie składniki na ciasto ( poza wiśniami i kakao) połączyć ze sobą i zrobić masę. Połowę ciasta położyć na natłuszczoną blachę. Drugą połowę ciasta wymieszać z kakao i nałożyć na białe ciasto. Wiśnie dobrze odsączyć i poukładać na ciasto, trochę powciskać je w ciasto. Piec w temp.peraturze 200 stopni przez 30 minut. Krem: Mleko, jajka i cukier dobrze ubić i zagotować ( dobrze mieszać bo może się przypalić). Gdy ostygnie dodawać po trochu miękkiego Kasia i wymieszać. Ciasto posmarować kremem. Polewa: rozpuścić czekolady z Kasia i posmarować ciasto. Temperatura piekarnika: 200oC Czas pieczenia: 30 minut
CIASTA - MILKY WAY.jpg
Składniki Biszkopt 6 jaj 1 szklanka cukru 1 szklanka mąk ...
Składniki Biszkopt 6 jaj 1 szklanka cukru 1 szklanka mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżki kakao 1 łyżka octu szczypta soli 1 łyżka skrobi ziemniaczanej Masa mleczna 1/2 szklanki mleka 3/4 szklanki cukru 50 g Kasia 200 g Kasia 2 opakowania cukru waniliowego 2 szklanki mleka w proszku Polewa 150 g czekolady mlecznej około 5 łyżek mleka Jak zrobić? Przepis na ciasto biszkoptowe: Jajka ubić z cukrem. Dodać mąkę pszenną, proszek do pieczenia, łyżkę octu, szczyptę soli oraz kakao i skrobię ziemniaczaną przesypane przez sitko. Delikatnie wymieszać. Ciasto wlać do wysmarowanej tłuszczem prostokątnej formy o wymiarach 25 na 36cm. Włożyć do nagrzanego piekarnika i piec około 30 minut w temp.peraturze 180 stopni C. Ostudzić i podzielić na 2 części. Przepis na masę mleczną: Mleko zagotować z cukrem i cukrem waniliowym. Ostudzić. Miękką Kasia i Kasia utrzeć na puszystą masę, dalej ucierając dodawać ostudzone mleko z cukrem i mleko w proszku. Przełożyć biszkopt kremem. Przepis na polewę: Czekoladę rozpuścić z mlekiem na małym ogniu i polać wierzch ciasta. Schłodzić w lodówce.
CIASTA - KREMOWY SERNIK.jpg
Kremowy sernik Składniki Ciasto: 40 dag mąki 3 żółtka 2 ...
Kremowy sernik Składniki Ciasto: 40 dag mąki 3 żółtka 2 łyżeczki proszku do pieczenia 3 łyżki kakao 25 dag Kasia 5 łyżek cukru Masa: 5 łyżek Kasia 3 żółtka 5 łyżek cukru 4 serki homogenizowane waniliowe łyżka mąki pszennej i ziemniaczanej brzoskwinie 6 białek Jak zrobić? Wyrobić ciasto, podzielić na 2 części i odstawić do lodówki. Utrzeć Kasia, wymieszać z żółtkami i cukrem, dodać serki, obie mąki i brzoskwinki pokrojone. Dodać ubite białka. Zetrzeć jedną cześć ciasta na blaszkę na to wylać masę i na wierzch zetrzeć na grubych oczkach drugą część ciasta. Temperatura piekarnika: 175oC Czas pieczenia: 60 min.
CIASTA - BALOWE.jpg
Ciasto Balowe Składniki Biszkopt : 4 jajka 1 szklanka cu ...
Ciasto Balowe Składniki Biszkopt : 4 jajka 1 szklanka cukru 1 szklanka mąki łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżeczki oliwy 2 łyżeczki octu Krem: 1/2 litra smietanki 36% 2 opakowania śmietan-fix 2 łyżki cukru pudru Pozostałe składniki : 3 paczki herbatników 1 duże opakowanie krakersów masa karmelowa Masa budyniowa : 2,5 szkl. mleka 0,5 szkl. cukru 0,5 kostki Kasia 3/4 szkl. mąki lub gotowa masa "karpatkowa" 1/2 tabliczki gorzkiej czekolady lub posypka czekoladowa Jak zrobić? Biszkopt : ubić pianę z białek . Dodać cukier i żółtka. Dodać resztę składników i ukręcić na gładką masę. Piec w temp.p. 160 stopni ok. 20 min . Krem budyniowy: gotujemy budyń: w szklance mleka rozrabiamy mąkę z cukrem. Pozostałe mleko gotujemy. Do gotującego się mleka, wlewamy gotowy płyn. Gdy zgęstnieje i nieco przestygnie, ucieramy go z Kasia. Śmietanę kremówkę ubijamy z cukrem pudrem ,dodająć na koniec śmietan-fix. Na wystudzony biszkopt wykładamy masę budyniową, a na niej układamy herbatniki. Na herbatnikach rozsmarowujemy karmel i układamy warstwę krakersów. Na krakersy wykładamy bitą śmietanę. Całość posypujemy startą czekoladą lub gotową posypką. Ciasto wkładamy do lodówki . Ciasto najlepsze jest po kilku godzinach , kiedy ciastka nieco zmiekną. Smacznego !!! Temperatura piekarnika: 160oC Czas pieczenia: 20 MIN
CIASTA - AGRESTOWE.jpg
Ciasto agrestowe Składniki 3 jajka 15dag cukru 15dag mąk ...
Ciasto agrestowe Składniki 3 jajka 15dag cukru 15dag mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 opakowanie cukru waniliowego tłuszcz do smarowania blachy 2 słoiki agrestu 500ml śmietany kremówki 2 łyżeczki żelatyny 2 łyżki cukru pudru 2 budynie waniliowe lub śmietankowe 3 opakowania pepitków Cukier puder + sok z cytryny na polewę Jak zrobić? Jajka z cukrem, cukrem waniliowym ubić. Pod koniec dodać przesianą przez sito mąkę i proszek do pieczenia. Blachę wysmarować Kasia i wyłożyć papierem. Wylać ciasto i piec przez ok. 20 minut w temp.peraturze 170 stopni . Pozostawić ciasto aż ostygnie. Owoce dać na sitko a na soku z kompotu ugotować budynie. Do gorącego budyniu dodać owoce agrestu i delikatnie mieszać aby owoce pozostały całe. Masę agrestową wyłożyć na biszkopt i pozostawić aż ochłodnie. Śmietanę ubić, pod koniec dodać cukier puder i żelatynę. Śmietanę nałożyć na masę agrestową. Na górę układać herbatniki pepitki jeden obok drugiego. Z cukru pudru i soku z cytryny zrobić lukier i polać petitki. Temperatura piekarnika: 170oC Czas pieczenia: ok 20 minut
CIASTA - DELICJA.jpg
Delicja Składniki ciasto: 1 szkl cukru 1 szkl orzechów 1 ...
Delicja Składniki ciasto: 1 szkl cukru 1 szkl orzechów 1 szkl wiórków 1 szkl rodzynek 8 białek 2 łyżki mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia masa: puszka brzoskwiń 375g Kasia 2 opakowania budyniu ponadto: delicje galaretka truskawkowa Jak zrobić? ciasto: białka ubić dodawać po kolei resztę składników. dokładnie wymieszać i przelać do blaszki piec 40minut. masa: zrobić masę budyniową, Kasia utrzeć dodać budyń. na placek wyłożyć 1/2 masy, delicje, resztę masy, a na wierzchu brzoskwinie i zalać galaretką przyrządzoną według przepisu podanego na opakowaniu. Temperatura piekarnika: użytkownik nie podał temperaturyoC Czas pieczenia: 40 minut
CIASTA - BUDYNIOWIEC.jpg
Budyniowiec Składniki Ciasto: 4 szklanki mąki 4 jajko ca ...
Budyniowiec Składniki Ciasto: 4 szklanki mąki 4 jajko cale 1 szklanka cukru 2 łyżka śmietany 18% 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 kostka Kasia 1 łyżka smalcu Dodatki: 2 budynie 1 l mleka 1 kg jabłek Beza: 4 białka (pozostałe z ciasta) 3 łyżkami cukru 2 łyżki kisielu 4 białka ubić na sztywno z 3 łyżkami cukru, następnie dodać 2 łyżki kisielu. Jak zrobić? Przygotować 2 miski: w pierwszej-żółtka utrzeć z cukrem kryształem do białości. W drugiej połączyć-mąkę, proszek do pieczenia i Kasia (ucieramy mikserem do uzyskania kruszonki). Następnie żółtka z cukrem wlać do miski drugiej i wyrobić ręką ciasto. Ciasto podzielić na 2 części i włożyć na ok. 1 godz. do lodówki. Wyłożyć 1 część ciasta na blachę - zapiec 10 min. Następnie na ciasto ułożyć usmażone jabłka. Ugotować 2 budynie na 1 l mleka z cukrem. Gorący budyń wylać na jabłka. Na jabłka wyłożyć 2 część ciasta. Ciasto zapiec ok. 20 min. Następnie na wierzch wyłożyć bezę i piec jeszcze ok. 20-25 min. (w podwójnej blaszce). Temperatura piekarnika: 180oC Czas pieczenia: Pieczenie wielokrotne, przeczytaj dokładnie przepis.
więcej plików z tego folderu...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin
W ramach Chomikuj.pl stosujemy pliki cookies by umożliwić Ci wygodne korzystanie z serwisu. Jeśli nie zmienisz ustawień dotyczących cookies w Twojej przeglądarce, będą one umieszczane na Twoim komputerze. W każdej chwili możesz zmienić swoje ustawienia. Dowiedz się więcej w naszej Polityce Prywatności