Wykorzystujemy pliki cookies i podobne technologie w celu usprawnienia korzystania z serwisu Chomikuj.pl oraz wyświetlenia reklam dopasowanych do Twoich potrzeb.

Jeśli nie zmienisz ustawień dotyczących cookies w Twojej przeglądarce, wyrażasz zgodę na ich umieszczanie na Twoim komputerze przez administratora serwisu Chomikuj.pl – Kelo Corporation.

W każdej chwili możesz zmienić swoje ustawienia dotyczące cookies w swojej przeglądarce internetowej. Dowiedz się więcej w naszej Polityce Prywatności - http://chomikuj.pl/PolitykaPrywatnosci.aspx.

Jednocześnie informujemy że zmiana ustawień przeglądarki może spowodować ograniczenie korzystania ze strony Chomikuj.pl.

W przypadku braku twojej zgody na akceptację cookies niestety prosimy o opuszczenie serwisu chomikuj.pl.

Wykorzystanie plików cookies przez Zaufanych Partnerów (dostosowanie reklam do Twoich potrzeb, analiza skuteczności działań marketingowych).

Wyrażam sprzeciw na cookies Zaufanych Partnerów
NIE TAK

Wyrażenie sprzeciwu spowoduje, że wyświetlana Ci reklama nie będzie dopasowana do Twoich preferencji, a będzie to reklama wyświetlona przypadkowo.

Istnieje możliwość zmiany ustawień przeglądarki internetowej w sposób uniemożliwiający przechowywanie plików cookies na urządzeniu końcowym. Można również usunąć pliki cookies, dokonując odpowiednich zmian w ustawieniach przeglądarki internetowej.

Pełną informację na ten temat znajdziesz pod adresem http://chomikuj.pl/PolitykaPrywatnosci.aspx.

Nie masz jeszcze własnego chomika? Załóż konto

SNIKERS.jpg

CIASTA - SNIKERS.jpg
Download: SNIKERS.jpg

52 KB

(430px x 300px)

0.0 / 5 (0 głosów)
SNIKERS
Składniki
1puszka masy kajmaku
CIASTO-I:
7jaj
5 łyżek mąki pszennej tortowej
2 łyżki kakao
1 łyżeczka proszku do pieczenia
3/4szklanki cukru pudru
CIASTO-II:
25dkg.mielonych orzechów
3/4szklanki cukru pudru
1łyżka mąki pszennej
1łyżka mąki ziemniaczanej
1łyżeczka proszku do pieczenia
5białek
MASA:
5żółtek
1/2szklanki słodkiego mleka
1/2szklanki cukru
1i1/2 kostki Kasia
Ua używam blachy o wym.24+38cm CIASTO-I:
Ubić białka z cukrem,dodać żółtka,a na końcu mąkę wymieszaną z
proszkiem do pieczenia i kakao.Ciasto upiec w 180st.około 30 min.i
przekroić na 2 części.
CIASTO -II:
Ubić białka z cukrem,dodać orzechy i mąkę wymieszaną z proszkiem do
pieczenia.Ciasto piec około 20 min.to ciasto można również z mielonymi
migdałami lub kokosem i będzie zupełnie inny smak snikersa, ale pyszny.
MASA:
Żółtka roztrzepać z mlekiem i cukrem,zagotować,ciągle mieszając.
Kasia utrzeć dodając przestudzoną masę żółtkową.Można do smaku
dodać alkohol lub sok z jednej cytryny.
Ciasto przekładamy tak:
Jedna część ciasta kakaowego+krem jajeczny+ciasto orzechowe+ciepła masa
kajmakowa+druga część ciasta kakaowego+rozpuszczona czekolada
gorzka+wiórki kokosowe , posiekane orzechy.
Temperatura piekarnika: 180stoC
Czas pieczenia: Pieczenie wielokrotne, przeczytaj dokładnie przepis.

Komentarze:

Nie ma jeszcze żadnego komentarza. Dodaj go jako pierwszy!

Aby dodawać komentarze musisz się zalogować


Inne pliki do pobrania z tego chomika
CIASTA - PTYSIE.jpg
PTYSIE Składniki * 100 g masła ...
PTYSIE Składniki * 100 g masła * szczypta soli * 250 g mąki * 5-6 jajek * Nadzienie: * 2 torebki cukru waniliowego * 1/2 I śmietanki (27-36%) * cukier puder Sposób przygotowania 1. 1 1/4 l wody zagotować z masłem i szczyptą soli. Mąkę przesiać. 2. 2 Na wrzący płyn wsypać przesianą mąkę i szybko ucierać. Gdy ciasto będzie gładkie, lśniące i zacznie odstawać od ścianek garnka, zdjąć z ognia i lekko ostudzić. Wbijać po jednym jajku, przez cały czas uciera­jąc, aż ciasto całkowicie ostygnie. 3. 3 Ciasto nabierać łyżką i nakładać je do rękawa cukierniczego zakończo­nego odpowiednią końcówką. Na blachę posmarowaną tłuszczem wyciskać z rękawa okrągłe ptysie. Ciasto można również formować łyżką. 4. 4 Blachę z ptysiami włożyć na środko­wy poziom piekarnika. Zimne ptysie napełnić bitą śmietaną i oprószyć cukrem pudrem.
CIASTA - Z MASĄ KOKOSOWĄ.jpg
SKŁADNIKI: * Ciasto: * 2 jajka * 3/4 szklan ...
SKŁADNIKI: * Ciasto: * 2 jajka * 3/4 szklanki maki * 1,5 lyzeczki proszku do pieczenia * 1 lyzka kakao * Masa: * 20 dag wiorkow kokosowych * 2 szklanki mleka * 1/2 kostki masła * 2 lyzki cukru pudru * 2 opakowania galaretki * 2 białka * 2 paczki herbatnikow * polewa czekoladowa PRZYGOTOWANIE: Oddzielic Zółtka od białek. Z bialek ubić pianę pod koniec ubijania dodac cukier, nastepnie gdy białko bedzie sztywne dodac zoltka. Na koniec dodajemy przesiana make z proszkiem i kakao. Ciasto nakladamy do blachy wylozonej pergaminem i pieczemy przez ok. 20-25 min w temp. 180 Przygotowac galarekte wg przepisu na opakowaniu. Wiorki ugotowac z mlekiem i odstawic do wystygniecia. Utrzec maslo z cukrem i dodawac zimne wiorki nastepnie ubic bialko i dodawac powoli do masy. Na ostygniete ciasto wykładamy mase potem krzepnaca galaretke. na wierzch herbatniki i polac polewa Smacznego:
CIASTA - SERNIK Z ROSĄ.jpg
Sernik z rosą Składniki Ciasto 30 dag mąki 2 łyżki prosz ...
Sernik z rosą Składniki Ciasto 30 dag mąki 2 łyżki proszku do pieczenia 10 dag cukru 2 żółtka 1 łyżka smalcu 1 jajko 10 dag Kasia Ser 1 kg sera ½ szkl Kasia roztopionego 3 szkl mleka 1 szkl cukru pudru 1 budyń śmietankowy 2 całe jajka 4 żółtka (białka do piany, nie do sera) olejek cytrynowy Jak zrobić? Zagnieść ciasto. Wyłożyć dno i boki blaszki (podpiec). Wszystkie składniki na ser łączymy i wlewamy na ciasto (bardzo rzadki). Piec około 50 minut. Ubić pianę z pozostałych białek. Dodać szklankę cukru i wyłożyć na ser. Piec jeszcze ok. 15 minut. Po wystygnięciu wychodzi „rosa”. Nie wyjmować z formy. Temperatura piekarnika: 180 CoC Czas pieczenia: 60 minut
CIASTA - SERNIK Z MLEKA.jpg
Sernik z mleka Składniki Składniki: 1 l mleka 2 śmietany ...
Sernik z mleka Składniki Składniki: 1 l mleka 2 śmietany (2x 200g) 18% 1 Kasia lub Kasia 5 jajek 1 szklanka cukru pudru 1 galaretka owocowa biszkopt Jak zrobić? Mleko zagotować, śmietany roztrzepać z jajkami i wlać do gotującego się na wolnym ogniu mleka. Gotować całość, mieszając od czasu do czasu do momentu aż zrobi się serek zbity w gródki. Serek przecedzić przez sitko i schłodzić. Kasia zmiksować z cukrem, po czym dodawać stopniowo wystudzony serek. Na biszkopta w tortownicy, wyłożyć masę serową a wierzch zalać galaretką. Ciasto odstawić do lodówki.
CIASTA - SERNIK Z BRZOSKWINIĄ.jpg
Sernik z brzoskwinią Składniki CIASTO: 250 g Kasia 480 g ...
Sernik z brzoskwinią Składniki CIASTO: 250 g Kasia 480 g mąki 120 g cukru 5 żółtek 2 łyżeczki proszku do pieczenia MASA SEROWA: 250 g Kasia 1 kg białego sera półtłustego 370 g cukru 4 jajka 2 opakowania budyniu śmietankowego 1 łyżeczka proszku do pieczenia brzoskwinie świeże lub z syropu Jak zrobić? Z podanych składników zagnieć kruche ciasto i włożyć je na godzinę do lodówki. Morele opłucz, osusz, wypestkuj. Podziel na połówki lub ćwiartki. Ser skręć przez maszynkę. Kasia utrzyj ze szklanką cukru na puszysty krem. Dodawaj po jednym żółtku, nie przerywając ucierania. Wsyp budynie wymieszane z proszkiem do pieczenia, a następnie dodawaj po łyżce sera. Ucieraj do czasu uzyskania gładkiej, jednolitej masy. Formę posmaruj Kasia i wyłóż papierem do pieczenia. 3/4 ciasta wyjętego z lodówki zetrzyj „na pazurkach” na spód tortownicy. Nałóż masę serową, a na niej rozłóż morele. Białka ubij na sztywną pianę, w trakcie ubijania dodaj 3/4 szklanki cukru. Nakryj morele pianą. Pozostałą 1/4 część ciasta zetrzyj na pianę. Piecz około 60 minut w piekarniku nagrzanym do 150-160 stopni C. Temperatura piekarnika: 150-160oC Czas pieczenia: ok. 60 minut
CIASTA - SERNIK KOKOSOWY.jpg
Sernik kokosowy Składniki Ciasto: 500 g mąki 250 g Kasia ...
Sernik kokosowy Składniki Ciasto: 500 g mąki 250 g Kasia 2 łyżeczki proszku do pieczenia 3/4 szk cukru 3 łyżki kakao 3 łyżki śmietany aromat rumowy (kilka kropel) Ser: 1 kg dwukrotnie mielonego twarogu 5 jajek 1 szk cukru( można mniej jak ktoś woli mało słodkie) 100 g Kasia 3 łyżki maki ziemniaczanej aromat kokosowy 3/4 szk mleka kokosowego 3/4 szk wiórek kokosowych Jak zrobić? Wszystkie składniki ciasta zagniatamy i wkładamy do zamrażalnika. Masa serowa: Utrzeć Kasia z cukrem , dodawać kolejno żółtka , następnie ser , make ziemniaczana , mleczko kokosowe i wiórki a na koniec aromat i ubita piane z białek. Po dodaniu białek delikatnie mieszamy. Prostokątną blaszkę wysmarować Kasia i wysypać bułką tarta. Schłodzone w zamrażalniku ciasto podzielić na dwie części. Pierwsza cześć ciasta starkowac na dno blaszki , na to wylać masę serowa i na wierzch starkowac druga część ciasta.Piec około 50 - 60 min w temp.p 175st Po upieczeniu wystudzić i posypać cukrem pudrem. Smacznego ! Temperatura piekarnika: 175oC Czas pieczenia: 50-60 min
CIASTA - SERNIK IRENY.jpg
Sernik Ireny Składniki Ciasto 1 ½ szkl mąki ½ szkl cukru ...
Sernik Ireny Składniki Ciasto 1 ½ szkl mąki ½ szkl cukru 1 żółtko 12,5 dag „Kasia 1 łyżka kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia Masa serowa 1 kg tłustego niekwaśnego sera 25 dag „Kasia 25 dag cukru 4 jajka 2 budynie waniliowe lub śmietankowe 10 dag rodzynek 1 łyżka smażonej skórki pomarańczowej Jak zrobić? Wszystkie składniki ciasta szybko zagnieść i włożyć na godzinę do lodówki. Ser zemleć. „Kasia utrzeć z cukrem i żółtkami. Dodawać po łyżce ser i budynie w proszku. Na końcu delikatnie wmieszać ubitą na sztywno pianę z białek. Dodać rodzynki i skórkę. Formę wyłożyć papierem do pieczenia. Ciasto podzielić na dwie części. Jedną zetrzeć „na pazurkach” na dno blachy. Rozprowadzić równomiernie masę serową a na wierzch zetrzeć drugą część ciasta. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 C i piec ok. 60 min. Posypać cukrem pudrem. Temperatura piekarnika: 180oC Czas pieczenia: 60 minut
CIASTA - SERNIK BEZ GOTOWANIA.jpg
Sernik gotowany Składniki 1 kg sera 3jaka 6dag Kasia 25 ...
Sernik gotowany Składniki 1 kg sera 3jaka 6dag Kasia 25 dag cukru 2 budynie śmietankowe 3 p biszkoptów cukier waniliowy Jak zrobić? Ser zmielić włożyć do garnka dodać Kasia, cukier i cukier waniliowy i jajka. Wszystko zmiksować. Podgrzewać na małym ogniu mieszając aż masa zrobi sie rzadka.Wówczas nadal mieszając stopnoiwo dodać budyń Podgrzewać dalej aż z masy zaczną wydobywać się bąbelki powietrza. Wylać masę do tortownicy wyłożonej herbatnikami , przestudzić i wstawić do lodówkipolać polewą kakaową. Temperatura piekarnika: nie wymaga pieczenia Czas pieczenia: nie wymaga pieczenia
CIASTA - PYCHOTKA.jpg
Pychotka Składniki ciasto: 20 dagKasia 40 dag mąki 4 jaj ...
Pychotka Składniki ciasto: 20 dagKasia 40 dag mąki 4 jajka 2 łyżki kwaśnej śmietany 1 płaska łyżeczka sody 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia powidła śliwkowe lub wiśniowe(250ml.) pokrojone orzechy 10 dag cukru pudru 20 dagcukru kryształu masa:1/2 litra mleka 2 budynie śmietankowe 1 Kasia 1/2 szkl. cukru pudru Jak zrobić? Ciasto:mąkę ,Kasia,cukier puder-skruszyć jak na kruszonkę.Na środku zrobić wgłębienie i wlać tam śmietanę wymieszaną z żółtkami,proszkiem,sodą.Zagnieść szybo ciasto.Podzielić na 2 części.Rozłożyć na dwóch takich samych blachach.Ciasto posmarować powidłami.Z ciasta zostały nam białka więc podziel je na dwie miski po 2 białka i ubij osobno cukrem kryształem który też podziel na pół.Wyszło nam więc 2 białka ubite z 10 dag cukru.Taką beze wyłóż na ciasto z marmoladą posyp orzechami według uznania i upiec ok.20min. Tak samo postąp z drugim ciastem .MASA:Z mleka i budyniu ugotuj budyń.Ostudź. Zimny zmiksuj z Kasia i cukrem. Zimne placki przełóż masą .Schłodź w lodówce Temperatura piekarnika: Różne temperatury pieczenia, przeczytaj dokładnie przepis. Czas pieczenia: Pieczenie wielokrotne, przeczytaj dokładnie przepis.
CIASTA - PTYSIE Z BUDYNIEM.jpg
Ptysie z budyniem Składniki Na ciasto: 1/2 kostki Kasia ...
Ptysie z budyniem Składniki Na ciasto: 1/2 kostki Kasia lub Kasia 1 szklanka maki 1 szklanka wody 4-5 dużych jajek szczypta soli Na krem: 1 litr mleka 2 szt budyniu waniliowego lub śmietankowego 150 g Kasia 2 żółtka Jak zrobić? Wodę z Kasia zagotowujemy (aż Kasia się rozpuści), dodajemy całą mąkę z solą i mieszamy na malutkim ogniu, aż ciasto będzie błyszczące i będzie odchodzić od ścianek. Zdejmujemy z palnika, studzimy i dodajemy po jednym jajku dokładnie mieszając. Układamy małe porcje na blasze, pieczemy w temp.peraturze 200 st. C przez około 30 minut, aż będą złociste. Ważne - nie otwieramy piekarnika przez pierwsze 15 minut pieczenia bo ptysie opadną! Krem sposób przygotowania: Z budyniu i mleka gotujemy budyń. W misce rozcieramy Kasia i żółtka. Wystudzony budyń dodajemy po łyżce do miski z Kasia. Całość miksujemy przez 3 minuty. Napełniamy ptysie masą budyniową i posypujemy cukrem pudrem. Temperatura piekarnika: 200oC Czas pieczenia: 30 min.
więcej plików z tego folderu...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin
W ramach Chomikuj.pl stosujemy pliki cookies by umożliwić Ci wygodne korzystanie z serwisu. Jeśli nie zmienisz ustawień dotyczących cookies w Twojej przeglądarce, będą one umieszczane na Twoim komputerze. W każdej chwili możesz zmienić swoje ustawienia. Dowiedz się więcej w naszej Polityce Prywatności