Wykorzystujemy pliki cookies i podobne technologie w celu usprawnienia korzystania z serwisu Chomikuj.pl oraz wyświetlenia reklam dopasowanych do Twoich potrzeb.

Jeśli nie zmienisz ustawień dotyczących cookies w Twojej przeglądarce, wyrażasz zgodę na ich umieszczanie na Twoim komputerze przez administratora serwisu Chomikuj.pl – Kelo Corporation.

W każdej chwili możesz zmienić swoje ustawienia dotyczące cookies w swojej przeglądarce internetowej. Dowiedz się więcej w naszej Polityce Prywatności - http://chomikuj.pl/PolitykaPrywatnosci.aspx.

Jednocześnie informujemy że zmiana ustawień przeglądarki może spowodować ograniczenie korzystania ze strony Chomikuj.pl.

W przypadku braku twojej zgody na akceptację cookies niestety prosimy o opuszczenie serwisu chomikuj.pl.

Wykorzystanie plików cookies przez Zaufanych Partnerów (dostosowanie reklam do Twoich potrzeb, analiza skuteczności działań marketingowych).

Wyrażam sprzeciw na cookies Zaufanych Partnerów
NIE TAK

Wyrażenie sprzeciwu spowoduje, że wyświetlana Ci reklama nie będzie dopasowana do Twoich preferencji, a będzie to reklama wyświetlona przypadkowo.

Istnieje możliwość zmiany ustawień przeglądarki internetowej w sposób uniemożliwiający przechowywanie plików cookies na urządzeniu końcowym. Można również usunąć pliki cookies, dokonując odpowiednich zmian w ustawieniach przeglądarki internetowej.

Pełną informację na ten temat znajdziesz pod adresem http://chomikuj.pl/PolitykaPrywatnosci.aspx.

Nie masz jeszcze własnego chomika? Załóż konto

SERNIK KOKOSOWY.jpg

barbarello / Galeria / ♦ Przepisy kulinarne / CIASTA / SERNIK KOKOSOWY.jpg
CIASTA - SERNIK KOKOSOWY.jpg
Download: SERNIK KOKOSOWY.jpg

63 KB

(430px x 300px)

0.0 / 5 (0 głosów)
Sernik kokosowy
Składniki
Ciasto:
500 g mąki
250 g Kasia
2 łyżeczki proszku do pieczenia
3/4 szk cukru
3 łyżki kakao
3 łyżki śmietany
aromat rumowy (kilka kropel)
Ser:
1 kg dwukrotnie mielonego twarogu
5 jajek
1 szk cukru( można mniej jak ktoś woli mało słodkie)
100 g Kasia
3 łyżki maki ziemniaczanej
aromat kokosowy
3/4 szk mleka kokosowego
3/4 szk wiórek kokosowych Jak zrobić?
Wszystkie składniki ciasta zagniatamy i wkładamy do zamrażalnika.
Masa serowa:
Utrzeć Kasia z cukrem , dodawać kolejno żółtka , następnie ser , make
ziemniaczana , mleczko kokosowe i wiórki a na koniec aromat i ubita piane
z białek. Po dodaniu białek delikatnie mieszamy.

Prostokątną blaszkę wysmarować Kasia i wysypać bułką tarta.
Schłodzone w zamrażalniku ciasto podzielić na dwie części. Pierwsza
cześć ciasta starkowac na dno blaszki , na to wylać masę serowa i na
wierzch starkowac druga część ciasta.Piec około 50 - 60 min w temp.p
175st

Po upieczeniu wystudzić i posypać cukrem pudrem.
Smacznego !
Temperatura piekarnika: 175oC
Czas pieczenia: 50-60 min

Komentarze:

Nie ma jeszcze żadnego komentarza. Dodaj go jako pierwszy!

Aby dodawać komentarze musisz się zalogować


Inne pliki do pobrania z tego chomika
CIASTA - WYRWANIEC ELI.jpg
Wyrwaniec Eli Składniki żelatyna bez gotowania 3 łyżki o ...
Wyrwaniec Eli Składniki żelatyna bez gotowania 3 łyżki oliwa 4 łyżki proszek do pieczenia 1 łyżeczka cukier 1 szklanka mąka 1,5 szklanki jajka 4 cukier 1/4 szklanki śmietana kremówka 36% 1/2 litra galaretka pomarańczowa 1 szt Jak zrobić? Upiec biszkopt może być na podstawie własnego przepisu w tortownicy o średnicy około 21 cm. Wtedy jest ono dosyć wysokie. Biszkopt: 4 jaka utrzeć z cukrem (1 szklanka cukru) dodać mąkę (1,5 szklanki mąki), proszek do pieczenia (1 łyżeczka) i oliwę (4 łyżki - ile jaj tyle oliwy) upiec na złoty kolor. Z przestudzonego biszkoptu widelcem powyrywać górna część zostawiając cienki blat biszkoptu jako podstawę pod ciasto. Galaretkę rozpuścić w wodzie z żelatyną według proporcji na opakowaniu galaretki i wystudzić. Śmietanę ubić na sztywno z cukrem i dodać galaretkę i szybko wymieszać ponieważ masa szybko się ścina. Na blat biszkoptu wylać przygotowaną masę i w miarę szybko wciskać wyrwany biszkopt, aby ciasto było bardziej kolorowe można wraz z biszkoptem powciskać pociętą na kwadraty kolorową galaretkę (ja dodaję malutkie kuleczki czekoladowe). Tak przygotowane ciasto można ozdobić owocami najlepiej bananami ponieważ są miękkie i łatwo się kroją. Całość można zalać galaretką, żeby banany nie sczerniały. Temperatura piekarnika: 160oC Czas pieczenia: 15-20 min
CIASTA - SZARLOTKA Z BITĄ ŚMIETANĄ.jpg
Szarlotka z bita śmietaną Składniki 25 dag mąki 12,5 dag ...
Szarlotka z bita śmietaną Składniki 25 dag mąki 12,5 dag Kasia 20 dag cukru 2 żółtka 1 słoik jabłek do ciast i deserów 2 jabłka 2 łyżki mąki ziemniaczanej 1/2 szklanki wina 1 szklanka śmietany 30% Jak zrobić? Posiekać mąkę z Kasia, do tego dodać cukier utarty z żółtkami, zagnieść ciasto, schłodzić. Podzielić na 2 części, rozwałkować i upiec 2 placki, każdy około 30 minut. Jabłka ze słoika podgrzać, dodać pokrojone jabłka chwilę poddusić, wino połączyć z mąką ziemniaczaną, dodać do musu, zagotować. Wyłożyć masę na ciasto, przykryć drugim plackiem. Na wierzch wyłożyć ubitą śmietanę, udekorować kawałkami galaretki. Temperatura piekarnika: brak danychoC Czas pieczenia: Pieczenie wielokrotne, przeczytaj dokładnie
CIASTA - PRZEPYSZNY SERNICZEK.jpg
Przepyszny serniczek Składniki 1 kg twarogu mielonego 5 ...
Przepyszny serniczek Składniki 1 kg twarogu mielonego 5 jaj 1/2 kostki Kasia 1 budyń śmietankowy 1 aromat cytrynowy 1 łyżeczka proszku do pieczenia ok. 150 g cukru 100 g rodzynek tłuszcz i bułka tarta do formy Jak zrobić? Żółtka utrzeć z cukrem mikserem. Dodać budyń, Kasia, ser, proszek do pieczenia, zapach cytrynowy, rodzynki ,wymieszać. Nagrzać piekarnik. Foremkę nasmarować Kasia i posypać tartą bułką. Białka ubić ze szczyptą soli na sztywną pianę. Dodać do reszty składników i delikatnie wymieszać łyżką - nie miksować. Masę serową przełożyć do formy i piec w temp.p. 180 stopni ok. 1 godziny. Temperatura piekarnika: 180oC Czas pieczenia: 1 godzina
CIASTA - JOGURTOWE.jpg
Składniki * 200g biszkoptów * 450g jogurtu ...
Składniki * 200g biszkoptów * 450g jogurtu * 400g śmietanki kremówki * 40 dag truskawek * 1 cytryna * 5 łyżeczek żelatyny * 8dag cukru * galaretka * do dekoracji: * bita śmietana DESER NIE TYLKO DLA ŁASUCHÓW. Etapy przygotowania * żelatynę rozpuścić w 1/2 szkl.gorącej wody odstawić do wystygnięcia * cytrynę sparzyć osuszyć i wycisnąć sok * jogurt wymieszać z ostudzoną żelatyną i sokiem z cytryny i cukrem,odstawić w chłodne miejsce * śmietankę kremówkę ubić na sztywno,gdy masa jogurtowa będzie gęstnieć połączyć z ubitą śmietaną * biszkopty układamy na dnie foremki,na biszkopty układamy 30 dag truskawek,na owocach rozsmarować krem jogurtowy wyrównać i wstawić do lodówki na 2 godziny. * w tym czasie rozpuszczamy galaretkę,odstawiamy do wystygnięcia * kiedy masa jogurtowa ściągnie,układamy pozostałe pokrojone truskawki,zalewamy galaretką wstawiamy do lodówki do stężenia galaretki. * dekorujemy bitą śmietaną.SMACZNEGO.
CIASTA - FALE DUNAJA.jpg
fale dunaja Składniki 30 dag mąki, 6 jajek, po 20 dag cu ...
fale dunaja Składniki 30 dag mąki, 6 jajek, po 20 dag cukru i Kasia, łyżka proszku do pieczenia, 2 łyżki kakao, 4 łyżki rumu, 50 dag wiśni,lub innych owoców budyń waniliowy, 2 szklanki mleka, 2 łyżki cukru, 3/4 kostki Kasia, polewa i wiórki czekoladowe Jak zrobić? Kasia utrzeć z cukrem, dodając żółtka, wymieszać z mąką, proszkiem do pieczenia i pianą, podzielić na pół, część wymieszać z rumem i kakao, jasne ciasto rozsmarować na blasze, wylać warstwę ciemnego ciasta, ułożyć wiśnie, piec 40 min w 180°C, ugotować budyń, ostudzić, Kasia utrzeć, dodając budyń, posmarować ciasto, zalać polewą, posypać wiórkami czekolady. Temperatura piekarnika: 180oC Czas pieczenia: 40 min
CIASTA - DIABEŁEK.jpg
Składniki Biszkopt * jajka 5 szt * cukier wanil ...
Składniki Biszkopt * jajka 5 szt * cukier waniliowy 1 opakowanie * proszek do pieczenia 1 czubata łyżeczka * mąka pszenna 0,5 szklanki * mąka ziemniaczana 0,5 szklanki * sól 1 szczypta * cukier 3/4 szklanki * kakao 2 płaskie łyżki Masa do przełożenia * serki homogenizowane waniliowe 3 szt po 200gram * galaretki kolorowe 4 opakowania * truskawki 0,5 kg Poncz * herbata z cukrem i cytryną Wierzch * czekolada z orzechami kilka kawałków Sposób przyrządzenia Białka oddzielić od żółtek,dodać szczyptę soli,ubić sztywną pianę dodać cukier,cukier waniliowy i dalej ubijać. Do sztywnej piany, dodawać po jednym żółtku,na końcu dodać,wymieszane obydwie mąki z kakao i proszkiem do pieczenia. Blaszkę o wymiarach 28x24,nasmarować lekko tłuszczem,wyłożyć papierem do pieczenia. Piec około 30-40 min w 180ºC Każdą galaretkę, rozpuścić w 3/4 szklanki wrzącej wody, wystudzić.Do każdej tężejącej galaretki, dodawać po jednym serku. Biszkopt przekroić na 3 części,dno blaszki wyłożyć ciastem,jeżeli lubimy nasączyć.Wyłożyć pierwszą galaretkę,wymieszaną z serkiem waniliowym,przykryć drugim ciastem,potem następną. Ostatnią masę wyłożyć na wierzch,wstawić na parę minut do lodówki. Truskawki umyć ,osączyć,pokroić ,ułożyć na cieście i zalać tężejącą galaretką . Wstawić na kilka godzin do lodówki, do zastygnięcia. Po zastygnięciu, zetrzeć kilka kostek czekolady z orzechami,i posypać ciasto na talerzyku. Smacznego.
CIASTA - KRÓLEWIEC.jpg
Królewiec Składniki Ciasto kruche 30 dag mąki 8 dag cukr ...
Królewiec Składniki Ciasto kruche 30 dag mąki 8 dag cukru 2 łyżki miodu sztucznego 1 jajko 1 łyżeczka sody 15 dag Kasia Biszkopt 5 jajek 5 łyżek cukru 5 łyżek mąki ½ łyżeczki proszku do pieczenia Masa budyniowa ½ litra mleka 8 dag cukru 1 op. budyniu waniliowego 1 Kasia cukier waniliowy Jak zrobić? Ciasto kruche:Wszystkie składniki połączyć, wyrobić ciasto, podzielić na dwie części i oddzielnie upiec. Biszkopt: Oddzielić żółtka od białek. Ubić białka na sztywną pianę, pod koniec ubijania dodawać cukier i po jednym żółtku, wymieszać z mąką i proszkiem. Upiec na złoty kolor. Masa budyniowa: Mleko zagotować z cukrem i Kasia, dodać rozrobiony budyń i ugotować. ciasto kruche – ½ gorącej masy budyniowej – biszkopt – ½ gorącej masy budyniowej – ciasto kruche – polewa Temperatura piekarnika: 180 CoC Czas pieczenia: kruche ok. 20 minut biszkopt ok 25 minut
CIASTA - MILKY WAY.jpg
Składniki Biszkopt 6 jaj 1 szklanka cukru 1 szklanka mąk ...
Składniki Biszkopt 6 jaj 1 szklanka cukru 1 szklanka mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżki kakao 1 łyżka octu szczypta soli 1 łyżka skrobi ziemniaczanej Masa mleczna 1/2 szklanki mleka 3/4 szklanki cukru 50 g Kasia 200 g Kasia 2 opakowania cukru waniliowego 2 szklanki mleka w proszku Polewa 150 g czekolady mlecznej około 5 łyżek mleka Jak zrobić? Przepis na ciasto biszkoptowe: Jajka ubić z cukrem. Dodać mąkę pszenną, proszek do pieczenia, łyżkę octu, szczyptę soli oraz kakao i skrobię ziemniaczaną przesypane przez sitko. Delikatnie wymieszać. Ciasto wlać do wysmarowanej tłuszczem prostokątnej formy o wymiarach 25 na 36cm. Włożyć do nagrzanego piekarnika i piec około 30 minut w temp.peraturze 180 stopni C. Ostudzić i podzielić na 2 części. Przepis na masę mleczną: Mleko zagotować z cukrem i cukrem waniliowym. Ostudzić. Miękką Kasia i Kasia utrzeć na puszystą masę, dalej ucierając dodawać ostudzone mleko z cukrem i mleko w proszku. Przełożyć biszkopt kremem. Przepis na polewę: Czekoladę rozpuścić z mlekiem na małym ogniu i polać wierzch ciasta. Schłodzić w lodówce.
CIASTA - KREMOWY SERNIK.jpg
Kremowy sernik Składniki Ciasto: 40 dag mąki 3 żółtka 2 ...
Kremowy sernik Składniki Ciasto: 40 dag mąki 3 żółtka 2 łyżeczki proszku do pieczenia 3 łyżki kakao 25 dag Kasia 5 łyżek cukru Masa: 5 łyżek Kasia 3 żółtka 5 łyżek cukru 4 serki homogenizowane waniliowe łyżka mąki pszennej i ziemniaczanej brzoskwinie 6 białek Jak zrobić? Wyrobić ciasto, podzielić na 2 części i odstawić do lodówki. Utrzeć Kasia, wymieszać z żółtkami i cukrem, dodać serki, obie mąki i brzoskwinki pokrojone. Dodać ubite białka. Zetrzeć jedną cześć ciasta na blaszkę na to wylać masę i na wierzch zetrzeć na grubych oczkach drugą część ciasta. Temperatura piekarnika: 175oC Czas pieczenia: 60 min.
CIASTA - KOSTECZKI TOFFI.jpg
Kosteczki toffi Składniki Ciasto: 50 dag mąki 2 jajka 1/ ...
Kosteczki toffi Składniki Ciasto: 50 dag mąki 2 jajka 1/2 szklanki cukru pudru 2 łyżki prawdziwego miodu 1/2 kostki Kasia 1 łyżeczka sody oczyszczonej cukier waniliowy Krem śmietankowy: 1 litr śmietany 36% 3 łyżki żelatyny 1/2 szklanki cukru pudru Polewa: puszka mleka skondensowanego słodzonego płatki migdałowe Jak zrobić? Do mąki dodać jajka, cukier puder, miód, miękką Kasia, sodę oczyszczoną i cukier waniliowy. Wyrobić ciasto i podzielić na dwie części. Każdą część upiec osobno w prostokątnej formie o wymiarach 25 na 36 cm. Piec około 12 minut w temp.peraturze 180 stopni C. Wyjąć z formy jeszcze ciepłe ciasto. Te dwa placki upiec dzień wcześniej. Żelatynę rozpuścić w 1/3 szklanki gorącej wody i ostudzić. Schłodzoną śmietanę ubić z cukrem pudrem. Następnie dodać żelatynę i wymieszać. Na jedną część kruchego ciasta wyłożyć krem śmietankowy i przykryć go drugą częścią ciasta. Puszkę mleka skondensowanego włożyć do garnka z wodą i gotować 3 godziny (należy pamiętać, aby woda nie wyparowała). Po około 15 minutach puszkę otworzyć i karmel wyłożyć na wierzch ciasta, a następnie posypać płatkami migdałów. Włożyć do lodówki na 24 godziny. Temperatura piekarnika: 180oC Czas pieczenia: Pieczenie wielokrotne, przeczytaj dokładnie przepis.
więcej plików z tego folderu...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin
W ramach Chomikuj.pl stosujemy pliki cookies by umożliwić Ci wygodne korzystanie z serwisu. Jeśli nie zmienisz ustawień dotyczących cookies w Twojej przeglądarce, będą one umieszczane na Twoim komputerze. W każdej chwili możesz zmienić swoje ustawienia. Dowiedz się więcej w naszej Polityce Prywatności