Wykorzystujemy pliki cookies i podobne technologie w celu usprawnienia korzystania z serwisu Chomikuj.pl oraz wyświetlenia reklam dopasowanych do Twoich potrzeb.

Jeśli nie zmienisz ustawień dotyczących cookies w Twojej przeglądarce, wyrażasz zgodę na ich umieszczanie na Twoim komputerze przez administratora serwisu Chomikuj.pl – Kelo Corporation.

W każdej chwili możesz zmienić swoje ustawienia dotyczące cookies w swojej przeglądarce internetowej. Dowiedz się więcej w naszej Polityce Prywatności - http://chomikuj.pl/PolitykaPrywatnosci.aspx.

Jednocześnie informujemy że zmiana ustawień przeglądarki może spowodować ograniczenie korzystania ze strony Chomikuj.pl.

W przypadku braku twojej zgody na akceptację cookies niestety prosimy o opuszczenie serwisu chomikuj.pl.

Wykorzystanie plików cookies przez Zaufanych Partnerów (dostosowanie reklam do Twoich potrzeb, analiza skuteczności działań marketingowych).

Wyrażam sprzeciw na cookies Zaufanych Partnerów
NIE TAK

Wyrażenie sprzeciwu spowoduje, że wyświetlana Ci reklama nie będzie dopasowana do Twoich preferencji, a będzie to reklama wyświetlona przypadkowo.

Istnieje możliwość zmiany ustawień przeglądarki internetowej w sposób uniemożliwiający przechowywanie plików cookies na urządzeniu końcowym. Można również usunąć pliki cookies, dokonując odpowiednich zmian w ustawieniach przeglądarki internetowej.

Pełną informację na ten temat znajdziesz pod adresem http://chomikuj.pl/PolitykaPrywatnosci.aspx.

Nie masz jeszcze własnego chomika? Załóż konto

SERNIK BEZ GOTOWANIA.jpg

barbarello / Galeria / ♦ Przepisy kulinarne / CIASTA / SERNIK BEZ GOTOWANIA.jpg
CIASTA - SERNIK BEZ GOTOWANIA.jpg
Download: SERNIK BEZ GOTOWANIA.jpg

139 KB

(430px x 300px)

0.0 / 5 (0 głosów)
Sernik gotowany
Składniki
1 kg sera
3jaka
6dag Kasia
25 dag cukru
2 budynie śmietankowe
3 p biszkoptów
cukier waniliowy
Jak zrobić?
Ser zmielić włożyć do garnka dodać Kasia, cukier i cukier waniliowy i
jajka. Wszystko zmiksować. Podgrzewać na małym ogniu mieszając aż masa
zrobi sie rzadka.Wówczas nadal mieszając stopnoiwo dodać budyń
Podgrzewać dalej aż z masy zaczną wydobywać się bąbelki powietrza.
Wylać masę do tortownicy wyłożonej herbatnikami , przestudzić i
wstawić do lodówkipolać polewą kakaową.
Temperatura piekarnika: nie wymaga pieczenia
Czas pieczenia: nie wymaga pieczenia

Komentarze:

Nie ma jeszcze żadnego komentarza. Dodaj go jako pierwszy!

Aby dodawać komentarze musisz się zalogować


Inne pliki do pobrania z tego chomika
CIASTA - PTYSIE.jpg
PTYSIE Składniki * 100 g masła ...
PTYSIE Składniki * 100 g masła * szczypta soli * 250 g mąki * 5-6 jajek * Nadzienie: * 2 torebki cukru waniliowego * 1/2 I śmietanki (27-36%) * cukier puder Sposób przygotowania 1. 1 1/4 l wody zagotować z masłem i szczyptą soli. Mąkę przesiać. 2. 2 Na wrzący płyn wsypać przesianą mąkę i szybko ucierać. Gdy ciasto będzie gładkie, lśniące i zacznie odstawać od ścianek garnka, zdjąć z ognia i lekko ostudzić. Wbijać po jednym jajku, przez cały czas uciera­jąc, aż ciasto całkowicie ostygnie. 3. 3 Ciasto nabierać łyżką i nakładać je do rękawa cukierniczego zakończo­nego odpowiednią końcówką. Na blachę posmarowaną tłuszczem wyciskać z rękawa okrągłe ptysie. Ciasto można również formować łyżką. 4. 4 Blachę z ptysiami włożyć na środko­wy poziom piekarnika. Zimne ptysie napełnić bitą śmietaną i oprószyć cukrem pudrem.
CIASTA - SERNIK IRENY.jpg
Sernik Ireny Składniki Ciasto 1 ½ szkl mąki ½ szkl cukru ...
Sernik Ireny Składniki Ciasto 1 ½ szkl mąki ½ szkl cukru 1 żółtko 12,5 dag „Kasia 1 łyżka kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia Masa serowa 1 kg tłustego niekwaśnego sera 25 dag „Kasia 25 dag cukru 4 jajka 2 budynie waniliowe lub śmietankowe 10 dag rodzynek 1 łyżka smażonej skórki pomarańczowej Jak zrobić? Wszystkie składniki ciasta szybko zagnieść i włożyć na godzinę do lodówki. Ser zemleć. „Kasia utrzeć z cukrem i żółtkami. Dodawać po łyżce ser i budynie w proszku. Na końcu delikatnie wmieszać ubitą na sztywno pianę z białek. Dodać rodzynki i skórkę. Formę wyłożyć papierem do pieczenia. Ciasto podzielić na dwie części. Jedną zetrzeć „na pazurkach” na dno blachy. Rozprowadzić równomiernie masę serową a na wierzch zetrzeć drugą część ciasta. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 C i piec ok. 60 min. Posypać cukrem pudrem. Temperatura piekarnika: 180oC Czas pieczenia: 60 minut
CIASTA - PTYSIE Z BUDYNIEM.jpg
Ptysie z budyniem Składniki Na ciasto: 1/2 kostki Kasia ...
Ptysie z budyniem Składniki Na ciasto: 1/2 kostki Kasia lub Kasia 1 szklanka maki 1 szklanka wody 4-5 dużych jajek szczypta soli Na krem: 1 litr mleka 2 szt budyniu waniliowego lub śmietankowego 150 g Kasia 2 żółtka Jak zrobić? Wodę z Kasia zagotowujemy (aż Kasia się rozpuści), dodajemy całą mąkę z solą i mieszamy na malutkim ogniu, aż ciasto będzie błyszczące i będzie odchodzić od ścianek. Zdejmujemy z palnika, studzimy i dodajemy po jednym jajku dokładnie mieszając. Układamy małe porcje na blasze, pieczemy w temp.peraturze 200 st. C przez około 30 minut, aż będą złociste. Ważne - nie otwieramy piekarnika przez pierwsze 15 minut pieczenia bo ptysie opadną! Krem sposób przygotowania: Z budyniu i mleka gotujemy budyń. W misce rozcieramy Kasia i żółtka. Wystudzony budyń dodajemy po łyżce do miski z Kasia. Całość miksujemy przez 3 minuty. Napełniamy ptysie masą budyniową i posypujemy cukrem pudrem. Temperatura piekarnika: 200oC Czas pieczenia: 30 min.
CIASTA - ŚNIEŻYNKA.jpg
Śnieżynka Składniki 1 Kasia 6 jaj 25 dag cukru pudru 20 ...
Śnieżynka Składniki 1 Kasia 6 jaj 25 dag cukru pudru 20 dag mąki cukier waniliowy 1/2 łyżeczki amoniaku 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżki kakao 1/3 szklanki orzechów włoskich,mielonych MASA: 1 galaretka czerwona 1 galaretka żółta 2 "Śnieżki" 1 szklanka mleka Jak zrobić? Utrzeć Kasia z cukrem pudrem. Dodać żółtka,ciągle mieszając. Dodać mąkę z proszkiem do pieczenia,amoniak i cukier waniliowy. Z białek ubić pianę i lekko wymieszać z resztą. Ciasto podzielić na 3 części i upiec: -biały bez dodatków -dodać orzechy mielone -dodać kakao Piec w temp.p. 180*C Masa: "Śnieżkę" ubić w 1/2 szklanki mleka. Dodać tężejącą galaretkę czerwoną, rozpuszczoną w 1/2 szklanki wody. Podobnie ubić drugą "Śnieżkę", dodając żółtą galaretkę. Przełożenie placka: białe ciasto-masa czerwona-ciasto orzechowe-masa żółta-ciasto kakaowe. Temperatura piekarnika: 180oC Czas pieczenia: 30 min
CIASTA - W-Z.jpg
W-Z Składniki Ciasto: 5 jajek 3/4 szklanki cukru szczypt ...
W-Z Składniki Ciasto: 5 jajek 3/4 szklanki cukru szczypta soli 1 łyżeczka proszku do pieczenia 3/4 szklanki mąki tortowej 1/4 szklanki mąki ziemniaczanej 3 łyżki kakao Krem: 1 litr śmietanki kremówki 1 galaretka cytrynowa 1/2 szklanki cukru Nasączenie: 1/2 szklanki wody 3 łyżki rumu sok z 1/2 cytryny starta czekolada do dagracji Jak zrobić? Biszkopt: Całe jajka z cukrem i szczyptą soli ubijamy na parze, aż masa znacznie zwiększy swoją objętość i będzie gęsta (około 15-20 minut ubijania). Łączymy razem mąki, proszek i kakao. Ciasto odstawiamy z nad naczynia z parą. Przesiewamy mąki i delikatnie łączymy je z ciastem mieszając drewnianą łyżką. Gotowe ciasto przelewamy do blaszki i wstawiamy do piekarnika. Po upieczeniu studzimy i przekrajmy biszkopt wzdłuż na pół. Dolną połówkę ciasta wkładamy z powrotem do blaszki i nasączamy polową płynu. Krem: Ubijamy kremówkę z cukrem. Dodajemy do śmietany przestudzoną (zupełnie zimną) galaretkę cytrynową rozpuszczoną w 1/2 szklanki wrzącej wody. Wstawiamy krem do lodówki do częściowego stężenia. 1/2 krzepnącej masy wylewamy na ciasto w blaszce. Drugą połowę ciasta układamy na kremie i nasączamy. Smarujemy ciasto resztą masy i posypujemy startą na tarce czekoladą. Wstawiamy do lodówki do zupełnego stężenia. Smacznego. Temperatura piekarnika: 180oC Czas pieczenia: 30 minut
CIASTA - SZARLOTKA Z BITĄ ŚMIETANĄ.jpg
Szarlotka z bita śmietaną Składniki 25 dag mąki 12,5 dag ...
Szarlotka z bita śmietaną Składniki 25 dag mąki 12,5 dag Kasia 20 dag cukru 2 żółtka 1 słoik jabłek do ciast i deserów 2 jabłka 2 łyżki mąki ziemniaczanej 1/2 szklanki wina 1 szklanka śmietany 30% Jak zrobić? Posiekać mąkę z Kasia, do tego dodać cukier utarty z żółtkami, zagnieść ciasto, schłodzić. Podzielić na 2 części, rozwałkować i upiec 2 placki, każdy około 30 minut. Jabłka ze słoika podgrzać, dodać pokrojone jabłka chwilę poddusić, wino połączyć z mąką ziemniaczaną, dodać do musu, zagotować. Wyłożyć masę na ciasto, przykryć drugim plackiem. Na wierzch wyłożyć ubitą śmietanę, udekorować kawałkami galaretki. Temperatura piekarnika: brak danychoC Czas pieczenia: Pieczenie wielokrotne, przeczytaj dokładnie
CIASTA - SNIKERS.jpg
SNIKERS Składniki 1puszka masy kajmaku CIASTO-I: 7jaj 5 ...
SNIKERS Składniki 1puszka masy kajmaku CIASTO-I: 7jaj 5 łyżek mąki pszennej tortowej 2 łyżki kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia 3/4szklanki cukru pudru CIASTO-II: 25dkg.mielonych orzechów 3/4szklanki cukru pudru 1łyżka mąki pszennej 1łyżka mąki ziemniaczanej 1łyżeczka proszku do pieczenia 5białek MASA: 5żółtek 1/2szklanki słodkiego mleka 1/2szklanki cukru 1i1/2 kostki Kasia Ua używam blachy o wym.24+38cm CIASTO-I: Ubić białka z cukrem,dodać żółtka,a na końcu mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i kakao.Ciasto upiec w 180st.około 30 min.i przekroić na 2 części. CIASTO -II: Ubić białka z cukrem,dodać orzechy i mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia.Ciasto piec około 20 min.to ciasto można również z mielonymi migdałami lub kokosem i będzie zupełnie inny smak snikersa, ale pyszny. MASA: Żółtka roztrzepać z mlekiem i cukrem,zagotować,ciągle mieszając. Kasia utrzeć dodając przestudzoną masę żółtkową.Można do smaku dodać alkohol lub sok z jednej cytryny. Ciasto przekładamy tak: Jedna część ciasta kakaowego+krem jajeczny+ciasto orzechowe+ciepła masa kajmakowa+druga część ciasta kakaowego+rozpuszczona czekolada gorzka+wiórki kokosowe , posiekane orzechy. Temperatura piekarnika: 180stoC Czas pieczenia: Pieczenie wielokrotne, przeczytaj dokładnie przepis.
CIASTA - WINOGRONOWA FANTAZJA.jpg
Winogronowa fantazja Składniki Masa: 350g trzykrotnie zm ...
Winogronowa fantazja Składniki Masa: 350g trzykrotnie zmielonego twarogu 300g twarożku homogenizowanego 4 łyżki śmietany 1/3 szklanka cukru ½ szklanki białego wina 1 i ½ opakowania galaretki cytrynowej 600g jasnych i ciemnych winogron Ciasto: 200g herbatników Jak zrobić? Twaróg utrzeć z twarożkiem, śmietaną i cukrem. Wino zagotować i rozpuścić w nim galaretkę. Po ostudzeniu dokładnie połączyć z masą serową. Herbatnikami wyłożyć dno i boki formy do ciasta. Zalać masą serową i zatopić w niej winogrona. Wstawić do lodówki. Po zastygnięciu można posypać cukrem pudrem. Temperatura piekarnika: brak danychoC Czas pieczenia: brak danych
CIASTA - PIJANA ŚLIWKA.jpg
Pijana śliwka Składniki Biszkopt 5 jajek 1 szkl cukru ½ ...
Pijana śliwka Składniki Biszkopt 5 jajek 1 szkl cukru ½ szkl mąki pszennej ½ szkl mąki ziemniaczanej 2 łyżki kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia Krem 30 dag suszonych śliwek (bez pestek) wódka do namoczenia śliwek (ok. ½ szkl) 25 dag Kasia 5 łyżek Nutelli Wierzch ½ litra śmietany 30% 4 łyżki cukru pudru 3 łyżeczki żelatyny gorzka herbata + 3 kieliszki rumu do nasączenia biszkoptu czekolada do dagracji Jak zrobić? Białka ubić, dodawać cukier i żółtka. Następnie dodać obie mąki, kakao i proszek do pieczenia. Wymieszać i wylać na blachę, piec ok. 25 minut w 170°C. Ostudzić i nasączyć herbatą z rumem. Suszone śliwki zalać wódką i odstawić na 24 godz., następnie pokroić w kostkę. Kasia utrzeć, dodać porcjami Nutellę i pokrojone śliwki. Kremem przełożyć ostudzony biszkopt. Schłodzoną śmietanę ubić z cukrem, pod koniec dodać żelatynę (wystudzoną!) rozpuszczoną w 1/3 szkl gorącej wody i wymieszać. Na wierzch zetrzeć czekoladę. Temperatura piekarnika: 170oC Czas pieczenia: ok. 25 minut
CIASTA - OWOCOWA PYCHOTKA.jpg
Owocowa pychotka Składniki Biszkopt: 4 jajka szklanka cu ...
Owocowa pychotka Składniki Biszkopt: 4 jajka szklanka cukru 2 łyżki kakao 1,5 szklanki mąki kostka Kasia 8 łyżek wody czubata łyżeczka proszku do pieczenia Masa: słoik wypestkowanych wiśni - bez soku 3 galaretki wiśniowe 700 ml kremówki łyżka cukru pudru 1/2 opakowania cukru waniliowego 2 czubate łyżeczki żelatyny rum do skropienia biszkoptu tabliczka gorzkiej czekolady Jak zrobić? Spód: białka ubić na sztywną pianę. Stopniowo, na przemian, nie przerywając ubijania, dodawać cukier i żółtka. Następnie dodać olej z wodą i lekko trzepać ciasto. Na koniec wsypać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i kakao. Wszystko delikatnie wymieszać. Uwaga: gdy dodawałam olej z wodą, mąkę z proszkiem i kakao miksowałam na najmniejszych obrotach. Biszkopt piec w tortownicy o średnicy 26 cm. Wiśnie odsączyć, a do soku dolać tyle wody, aby uzyskać 3/4 litra płynu. Odlać trochę soku i w zimnym soku rozpuścić galaretki. Resztę soku doprowadzić do wrzenia, dodać rozprowadzoną galaretkę i chwilę gotować na wolnym ogniu. Następnie wrzucić wiśnie, całość chwilę mieszać i odstawić z ognia do zastygnięcia. Śmietanę ubić na sztywno, pod koniec ubijania dodając cukier puder, cukier waniliowy oraz żelatynę ostudzoną, rozpuszczoną w niewielkiej ilości wody. Upieczony biszkopt przekroić na połowę i skropić rumem. Na pierwszym blacie biszkoptu układać na nim kupkami galaretkę, a luki uzupełniać kupkami bitej śmietany. Następnie położyć na to drugi blat a na nim tak samo kupki galaretki i bitej śmietany. Wierzch posypać tartą czekoladą. Ciasto wstawić do lodówki , dla lepszego stężenia. Temperatura piekarnika: 160oC Czas pieczenia: 40 min
więcej plików z tego folderu...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin
W ramach Chomikuj.pl stosujemy pliki cookies by umożliwić Ci wygodne korzystanie z serwisu. Jeśli nie zmienisz ustawień dotyczących cookies w Twojej przeglądarce, będą one umieszczane na Twoim komputerze. W każdej chwili możesz zmienić swoje ustawienia. Dowiedz się więcej w naszej Polityce Prywatności