Wykorzystujemy pliki cookies i podobne technologie w celu usprawnienia korzystania z serwisu Chomikuj.pl oraz wyświetlenia reklam dopasowanych do Twoich potrzeb.

Jeśli nie zmienisz ustawień dotyczących cookies w Twojej przeglądarce, wyrażasz zgodę na ich umieszczanie na Twoim komputerze przez administratora serwisu Chomikuj.pl – Kelo Corporation.

W każdej chwili możesz zmienić swoje ustawienia dotyczące cookies w swojej przeglądarce internetowej. Dowiedz się więcej w naszej Polityce Prywatności - http://chomikuj.pl/PolitykaPrywatnosci.aspx.

Jednocześnie informujemy że zmiana ustawień przeglądarki może spowodować ograniczenie korzystania ze strony Chomikuj.pl.

W przypadku braku twojej zgody na akceptację cookies niestety prosimy o opuszczenie serwisu chomikuj.pl.

Wykorzystanie plików cookies przez Zaufanych Partnerów (dostosowanie reklam do Twoich potrzeb, analiza skuteczności działań marketingowych).

Wyrażam sprzeciw na cookies Zaufanych Partnerów
NIE TAK

Wyrażenie sprzeciwu spowoduje, że wyświetlana Ci reklama nie będzie dopasowana do Twoich preferencji, a będzie to reklama wyświetlona przypadkowo.

Istnieje możliwość zmiany ustawień przeglądarki internetowej w sposób uniemożliwiający przechowywanie plików cookies na urządzeniu końcowym. Można również usunąć pliki cookies, dokonując odpowiednich zmian w ustawieniach przeglądarki internetowej.

Pełną informację na ten temat znajdziesz pod adresem http://chomikuj.pl/PolitykaPrywatnosci.aspx.

Nie masz jeszcze własnego chomika? Załóż konto

PRZEKŁADANIEC BUDYNIOWY.jpg

barbarello / Galeria / ♦ Przepisy kulinarne / CIASTA / PRZEKŁADANIEC BUDYNIOWY.jpg
CIASTA - PRZEKŁADANIEC BUDYNIOWY.jpg
Download: PRZEKŁADANIEC BUDYNIOWY.jpg

48 KB

(640px x 480px)

0.0 / 5 (0 głosów)
budyń czekoladowy - 1
opakowanie
budyń śmietankowy - 1 opakowanie
cukier - 3 łyżki
jajka - 2 szt
kakao - 1 łyżka
masło - 1/3 kostki
mąka - 1 szklanka
proszek do pieczenia - 2 łyżeczki
serek homogenizowany waniliowy - 2 szt

Sposób przyrządzenia
Masło, cukier i jajko utrzeć w misce na jednolitą masę. Zmieszać
mąkę, kakao i proszek do pieczenia w drugim naczyniu i dodać to do masy
z cukru i masła. wszystko delikatnie zamieszać i wyłożyć na małą
tortownicę. budyń śmietankowy ugotować według przepisu i gorący
wylać na ciasto w tortownicy. Serki waniliowe, drugie jajko i budyń
czekoladowy wymieszać razem i wyłożyć na wierzch ciasta. Całość
pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez około 40 min.

Komentarze:

Nie ma jeszcze żadnego komentarza. Dodaj go jako pierwszy!

Aby dodawać komentarze musisz się zalogować


Inne pliki do pobrania z tego chomika
CIASTA - OWOCE POD PIERZYNKĄ.jpg
Owoce pod pierzynką Składniki Spód: 4 jaja 2/3 szkl cukr ...
Owoce pod pierzynką Składniki Spód: 4 jaja 2/3 szkl cukru 2/3 szkl mąki tortowej 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka octu 5 dag roztopionej Kasia owoce: brzoskwinie/nektarynki/truskawki/wiśnie - do wyboru podzielone w mniejsze kawałki Krem: 500 ml śmietany 30% 400 g śmietany 18% (kwaśnej) 1oranżadka w proszku, najlepiej o smaku owocu, który dodajemy 2 śmietanfixy Jak zrobić? Spód: Rozdzielamy jajka. Białka ubijamy na sztywno, dodajemy cukier, ubijamy dalej. Do żółtek dodajemy proszek do pieczenia i ocet, mieszamy (powinny się spienić), dodajemy do ubitych z cukrem białek i delikatnie mieszamy. Przesiewamy oba rodzaje mąk, dodajemy do masy jajecznej, mieszamy delikatnie, a na końcu wlewamy rozpuszczoną i przestudzoną Kasia. Pieczemy w dużej blaszce ok. 40 minut, sprawdzając patyczkiem, czy jest upieczone. Krem: Śmietanę kremówkę ubijamy na sztywno, pod koniec ubijania dodajemy śmietanfixy i oranżadkę w proszku. Całość mieszamy delikatnie ze śmietaną kwaśną. Na upieczony spód wykładamy dość grubą warstę owoców, na nie nakładamy śmietaną. Całość posypujemy grubą warstwą grubego cukru, a następnie dużą ilością cynamonu (utworzy się chrupiąca skorupka). Temperatura piekarnika: użytkownik nie podał temperaturyoC Czas pieczenia: 30 - 40 minut
CIASTA - PTASIE MLECZKO.jpg
Składniki bez pieczenia * mleko skondensowane niesl ...
Składniki bez pieczenia * mleko skondensowane nieslodzone 1 puszka * biszkopty okrągłe 1 opakowanie * galaretka truskawkowa 2 opakowania * galaretka cytrynowa 2 opakowania * galaretka z czarnej porzeczki 1 opakowanie Sposób przyrządzenia Tortownicę wyłożyć biszkoptami,biszkopty polać galaretką z czarnej porzeczki,rozpuszczonej w 1½szklanki przegotowanej wody (galaretka ma być gorąca) tortownicę wstawić do lodówki,aż biszkopty zastygną. 2 galaretki truskawkowe,rozpuścić w 2 szklankach wrzącej wody. Wystudzić,do zimnej galaretki wlać, zimne skondensowane mleczko z lodówki,ubijać widełkami do piany mikserem,aż masa zacznie rosnąć i gęstnieć. Wylać na biszkopty,wstawić do lodówki,galaretki cytrynowe rozpuścić w 1 ¾ szklanki wrzącej wody,wystudzić. Tężejącą galaretką zalać ptasie mleczko,wstawić do lodówki na 2 godziny. Smacznego Bez pieczenia
CIASTA - PTYSIE.jpg
PTYSIE Składniki * 100 g masła ...
PTYSIE Składniki * 100 g masła * szczypta soli * 250 g mąki * 5-6 jajek * Nadzienie: * 2 torebki cukru waniliowego * 1/2 I śmietanki (27-36%) * cukier puder Sposób przygotowania 1. 1 1/4 l wody zagotować z masłem i szczyptą soli. Mąkę przesiać. 2. 2 Na wrzący płyn wsypać przesianą mąkę i szybko ucierać. Gdy ciasto będzie gładkie, lśniące i zacznie odstawać od ścianek garnka, zdjąć z ognia i lekko ostudzić. Wbijać po jednym jajku, przez cały czas uciera­jąc, aż ciasto całkowicie ostygnie. 3. 3 Ciasto nabierać łyżką i nakładać je do rękawa cukierniczego zakończo­nego odpowiednią końcówką. Na blachę posmarowaną tłuszczem wyciskać z rękawa okrągłe ptysie. Ciasto można również formować łyżką. 4. 4 Blachę z ptysiami włożyć na środko­wy poziom piekarnika. Zimne ptysie napełnić bitą śmietaną i oprószyć cukrem pudrem.
CIASTA - PRINCE POLO.jpg
Prince Polo Składniki Biszkopt : 4 jajka 1/2 szkl cukru ...
Prince Polo Składniki Biszkopt : 4 jajka 1/2 szkl cukru 1/4 szkl mąki ziemniaczanej 3/4 szkl mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżka oleju 2 łyżki kakao Beza: 6 białek 25 dag cukru pudru 3 łyżki mąki krupczatki 10 dag rodzynek 10 dag posiekanych orzechów 3 duże wafelki Prince Polo Masa: 2 szkl mleka 20 dag cukru 5 żółtek 3 czubate łyżki mąki pszennej 1 cukier waniliowy 25 dag Kasia Jak zrobić? Białka ubić na sztywną pianę.Dodać cukier, po jednym żółtku. Masę delikatnie wymieszać z przesianymi mąkami, proszkiem do pieczenia i olejem. Upiec biszkopt (20 min w temp.p. 170 C). 1 1/2 szkl mleka zagotować z cukrem i cukrem waniliowym. W 1/2 szkl mleka rozprowadzić mąkę i żółtka, wlać do gorącego mleka.Wystudzić budyń.Białka ubić na sztywną pianę, dodać cukier puder i dalej ubijać ok 3 min. Dodać mąkę krupczatkę, bakalie i 3/4 startych wafelków. Pianę wylać na blachę i posypać resztą wafelków.Piec 30 min najpierw w temp.p.190 C , zmniejszając do 150 C.Kasia utrzeć, dodawać po łyżce budyniu.Biszkopt nasączyć, wyłożyć masę i przykryć je ciastem bezowym. Prince polo można na wierzchu popisać rozpuszczoną czekoladą. Smacznego. Temperatura piekarnika: Różne temperatury pieczenia, przeczytaj dokładnie przepis. Czas pieczenia: Pieczenie wielokrotne, przeczytaj dokładnie przepis.
CIASTA - PRZEPYSZNY SERNICZEK.jpg
Przepyszny serniczek Składniki 1 kg twarogu mielonego 5 ...
Przepyszny serniczek Składniki 1 kg twarogu mielonego 5 jaj 1/2 kostki Kasia 1 budyń śmietankowy 1 aromat cytrynowy 1 łyżeczka proszku do pieczenia ok. 150 g cukru 100 g rodzynek tłuszcz i bułka tarta do formy Jak zrobić? Żółtka utrzeć z cukrem mikserem. Dodać budyń, Kasia, ser, proszek do pieczenia, zapach cytrynowy, rodzynki ,wymieszać. Nagrzać piekarnik. Foremkę nasmarować Kasia i posypać tartą bułką. Białka ubić ze szczyptą soli na sztywną pianę. Dodać do reszty składników i delikatnie wymieszać łyżką - nie miksować. Masę serową przełożyć do formy i piec w temp.p. 180 stopni ok. 1 godziny. Temperatura piekarnika: 180oC Czas pieczenia: 1 godzina
CIASTA - PORZECZKOWY RAJ.jpg
Porzeczkowy Raj Składniki Biszkopt: 4 jajka 1/2 szklanki ...
Porzeczkowy Raj Składniki Biszkopt: 4 jajka 1/2 szklanki cukru 8 dag mąki 2 łyżeczki soku z cytryny Masa: 0,5 kg sera białego półtłustego lub tłustego 25-30 dag porzeczek 250 ml śmietanki kremówki 15 dag cukru pudru cukier waniliowy 3 łyżeczki żelatyny gorzka czekolada (niekoniecznie) 200 ml śmietanki kremówki Jak zrobić? Ubić białka ze szczypta soli. Żółtka utrzeć z cukrem na białą, puszysta masę. Dolać sok cytrynowy. Dodać przesianą mąkę -wymieszać. Dodać pianę z białek-delikatnie połączyć całość. Wylać na płaską blaszkę-wyłożoną natłuszczonym papierem. Piec w temp.p. 180 st-aż biszkopt będzie złocisty. Wyjąć, oderwać papier. Wystudzić. Przekroić na dwa równe pasy. Zmielić ser biały. Porzeczki oczyścić. Namoczyć żelatynę w odrobinie wody-rozpuścić podgrzewając. Ser utrzeć z cukrem pudrem i cukrem waniliowym. Wlać żelatynę-szybko mieszając. Wsypać porzeczki-wymieszać. Ubić 250 ml. śmietanki-domieszać do masy serowej. Odstawić aż zacznie żelować. Przełożyć dwa blaty biszkoptu. Wstawić do lodówki. Ubić 200 ml. śmietanki. Posmarować nią wierzch ciasta. Przed podaniem kroić na trójkąty dowolnej wielkości. Dekorować czekoladą i porzeczkami. Temperatura piekarnika: 180oC Czas pieczenia: ok 30 min.
CIASTA - KNOPPERS.jpg
Knoppers Składniki Ciasto orzechowe: 5 jajek 1/2 szklank ...
Knoppers Składniki Ciasto orzechowe: 5 jajek 1/2 szklanki cukru 10 dag mąki pszennej 10 dag orzechów włoskich krojonych 1 łyżka bułki tartej 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia Ciasto kakaowe: 6 jajek 1/2 szklanki cukru 1/2 szklanki mąki pszennej 1/2 szklanki mąki ziemniaczanej 2 łyżki kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżki oleju Masa I: 1 szklanka mleka 1/2 szklanki cukru 1 kostka Kasia 2 szklanki mleka w proszku 1 łyżka kakao 1/2 szklanki krojonych orzechów Masa II: 1,5 kostki Kasia 4 łyżki Nutelli (duże) 2 łyżki spirytusu Masa III: 2 szklanki mleka 2 łyżki cukru, 2 cukry waniliowe 2 łyżki mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 5 żółtek 1 kostka Kasia 1 jogurt owocowy (np. winogronowy jogobella) Ponadto: 2 wafle Jak zrobić? Ciasto orzechowe: Białka ubić na sztywną pianę, dodawać cukier i żółtka, wsypać mąkę z orzechami , bułką i proszkiem, wymieszać. Wlać do formy i upiec. Ciasto kakaowe: Białka ubić, dodać cukier i żółtka, wsypać mąki i kakao, wymieszać, dać 2 łyżki oleju, wymieszać, przelać do formy, upiec. Obydwa placki po wystudzeniu przekroić ostrym nożem na pół, nasączyć ponczem z herbaty z cytryną. Masa I: Mleko, cukier i kakao zagotować, wystudzić. Kasia utrzeć, dodawać stopniowo wystudzone mleko i wsypywać mleko w proszku, dać orzechy wymieszać. Masa II: Kasia utrzeć , dodawać Nutellę i spirytus. Masa III: Jedną szklankę mleka zagotować z cukrem i cukrem waniliowym, w drugiej szklance mleka rozmieszać mąki i żółtka, wlewać stopniowo na gotujące się mleko, pogotować chwilę ciągle mieszając. Wystudzić. Kasia utrzeć, dodawać stopniowo zimny budyń, na końcu stopniowo wlewać jogurt ciągle ucierając. Przełożenie: Wafel - masa I - ciasto orzechowe - masa II - ciasto kakaowe - masa III - ciasto orzechowe - masa II - ciasto kakaowe - masa I - wafel, wierzch polać polewą. Temperatura piekarnika: 170oC Czas pieczenia: Pieczenie wielokrotne, przeczytaj dokładnie przepis
CIASTA - KARPATKA.jpg
Karpatka Składniki Ciasto: 1/2 szklanki wody 1/2 kostki ...
Karpatka Składniki Ciasto: 1/2 szklanki wody 1/2 kostki Kasia 1 szklanka mąki 5 jajek łyżeczka proszku do pieczenia Masa: 1/2 l mleka 2 łyżki mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej cukier waniliowy 1 szklanka cukru pudru 1 Kasia Jak zrobić? Ciasto: Kasia i wodę zagotować. Dodać mąkę i proszek do pieczenia. Mieszając gotować do konsystencji budyniu. Przestudzić. Mikserem połączyć z 5 jajami. Ciasto podzielić na 2 części i każdą piec 30 minut. Masa: Mleko, mąkę i cukier waniliowy zagotować jak budyń. Cukier puder ucierać z Kasia dodając stopniowo ostudzony budyń. Ciasto przełożyć masą i posypać cukrem pudrem. Temperatura piekarnika: 180oC Czas pieczenia: Pieczenie wielokrotne, przeczytaj dokładnie przepis.
CIASTA - JOGURTOWE.jpg
Składniki * 200g biszkoptów * 450g jogurtu ...
Składniki * 200g biszkoptów * 450g jogurtu * 400g śmietanki kremówki * 40 dag truskawek * 1 cytryna * 5 łyżeczek żelatyny * 8dag cukru * galaretka * do dekoracji: * bita śmietana DESER NIE TYLKO DLA ŁASUCHÓW. Etapy przygotowania * żelatynę rozpuścić w 1/2 szkl.gorącej wody odstawić do wystygnięcia * cytrynę sparzyć osuszyć i wycisnąć sok * jogurt wymieszać z ostudzoną żelatyną i sokiem z cytryny i cukrem,odstawić w chłodne miejsce * śmietankę kremówkę ubić na sztywno,gdy masa jogurtowa będzie gęstnieć połączyć z ubitą śmietaną * biszkopty układamy na dnie foremki,na biszkopty układamy 30 dag truskawek,na owocach rozsmarować krem jogurtowy wyrównać i wstawić do lodówki na 2 godziny. * w tym czasie rozpuszczamy galaretkę,odstawiamy do wystygnięcia * kiedy masa jogurtowa ściągnie,układamy pozostałe pokrojone truskawki,zalewamy galaretką wstawiamy do lodówki do stężenia galaretki. * dekorujemy bitą śmietaną.SMACZNEGO.
CIASTA - FALE DUNAJA.jpg
fale dunaja Składniki 30 dag mąki, 6 jajek, po 20 dag cu ...
fale dunaja Składniki 30 dag mąki, 6 jajek, po 20 dag cukru i Kasia, łyżka proszku do pieczenia, 2 łyżki kakao, 4 łyżki rumu, 50 dag wiśni,lub innych owoców budyń waniliowy, 2 szklanki mleka, 2 łyżki cukru, 3/4 kostki Kasia, polewa i wiórki czekoladowe Jak zrobić? Kasia utrzeć z cukrem, dodając żółtka, wymieszać z mąką, proszkiem do pieczenia i pianą, podzielić na pół, część wymieszać z rumem i kakao, jasne ciasto rozsmarować na blasze, wylać warstwę ciemnego ciasta, ułożyć wiśnie, piec 40 min w 180°C, ugotować budyń, ostudzić, Kasia utrzeć, dodając budyń, posmarować ciasto, zalać polewą, posypać wiórkami czekolady. Temperatura piekarnika: 180oC Czas pieczenia: 40 min
więcej plików z tego folderu...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin
W ramach Chomikuj.pl stosujemy pliki cookies by umożliwić Ci wygodne korzystanie z serwisu. Jeśli nie zmienisz ustawień dotyczących cookies w Twojej przeglądarce, będą one umieszczane na Twoim komputerze. W każdej chwili możesz zmienić swoje ustawienia. Dowiedz się więcej w naszej Polityce Prywatności