Wykorzystujemy pliki cookies i podobne technologie w celu usprawnienia korzystania z serwisu Chomikuj.pl oraz wyświetlenia reklam dopasowanych do Twoich potrzeb.

Jeśli nie zmienisz ustawień dotyczących cookies w Twojej przeglądarce, wyrażasz zgodę na ich umieszczanie na Twoim komputerze przez administratora serwisu Chomikuj.pl – Kelo Corporation.

W każdej chwili możesz zmienić swoje ustawienia dotyczące cookies w swojej przeglądarce internetowej. Dowiedz się więcej w naszej Polityce Prywatności - http://chomikuj.pl/PolitykaPrywatnosci.aspx.

Jednocześnie informujemy że zmiana ustawień przeglądarki może spowodować ograniczenie korzystania ze strony Chomikuj.pl.

W przypadku braku twojej zgody na akceptację cookies niestety prosimy o opuszczenie serwisu chomikuj.pl.

Wykorzystanie plików cookies przez Zaufanych Partnerów (dostosowanie reklam do Twoich potrzeb, analiza skuteczności działań marketingowych).

Wyrażam sprzeciw na cookies Zaufanych Partnerów
NIE TAK

Wyrażenie sprzeciwu spowoduje, że wyświetlana Ci reklama nie będzie dopasowana do Twoich preferencji, a będzie to reklama wyświetlona przypadkowo.

Istnieje możliwość zmiany ustawień przeglądarki internetowej w sposób uniemożliwiający przechowywanie plików cookies na urządzeniu końcowym. Można również usunąć pliki cookies, dokonując odpowiednich zmian w ustawieniach przeglądarki internetowej.

Pełną informację na ten temat znajdziesz pod adresem http://chomikuj.pl/PolitykaPrywatnosci.aspx.

Nie masz jeszcze własnego chomika? Załóż konto
Rondelek19
  • Prezent Prezent
  • Ulubiony
    Ulubiony
  • Wiadomość Wiadomość

Mężczyzna Marcin

widziany: 5.11.2024 17:29

  • pliki muzyczne
    1712
  • pliki wideo
    372
  • obrazy
    83
  • dokumenty
    402

2725 plików
392,58 GB

Ukryj opis Rozwiń
« poprzednia stronanastępna strona »
  • 280,0 MB
  • 26 sie 14 20:34
obrazek
Zrazy z szynki wieprzowej w sosie musztardowym:


Składniki:

Marchewka:
6 marchwi, umytych i wyszorowanych
5-6 ząbków czosnku w łupinach
sól, mielony biały pieprz
niewielka ilość oleju rzepakowego

Zrazy:
1 kg szynki wieprzowej, umytej i osuszonej
ok. 5 łyżek mąki
mielony biały pieprz
niewielka ilość soku z kiszonej kapusty
4 łyżki octu winnego
3 ząbki czosnku (z łupiną)
4 liście laurowe
5 goździków
niewielka ilość oleju rzepakowego
5 łyżek sosu sojowego

Sos:
3-4 łyżki miodu
2 ząbki czosnku, drobno posiekane
niewielka ilość skórki z cytryny, umytej i sparzonej
1 łyżeczka musztardy Dijon
2-3 łyżki octu winnego
1 liść laurowy
200 g pomidorów pelati, pokrojonych na mniejsze kawałki
1 łyżka sosu sojowego

Farsz:
200 g kiszonej kapusty, odciśniętej i drobno posiekanej
2 ząbki czosnku, drobno pokrojone
120 g suszonych pomidorów, posiekanych
1 pęczek natki pietruszki, umytej i posiekanej
2 łyżki oliwy z suszonych pomidorów
mielony biały pieprz, odrobina soli

Kapusta:
2 cebule, pokrojone w drobną kostkę
200 g kiszonej kapusty, odciśniętej i drobno posiekanej
sól, mielony biały pieprz
4-5 łyżek oliwy z suszonych pomidorów
niewielka ilość skórki z cytryny, sparzonej i wyszorowanej
2 łyżki miodu
sok z 1/2 cytryny

Przygotuj:
-naczynie żaroodporne
-papier pergaminowy
-folię spożywczą
-nitkę
-ręcznik papierowy
-tłuczek do mięsa
-rozgrzej piekarnik do 180°C (termoobieg)

z chomika FigoFago65

  • 232,0 MB
  • 26 sie 14 20:34
obrazek

Polędwiczki wieprzowe w sosie miodowo-musztardowym:


Składniki:

Polędwiczki:
2 polędwiczki wieprzowe, umyte, osuszone i oczyszczone
70 g pistacji, posiekanych
sól, biały mielony pieprz
niewielka ilość oliwy z oliwek

Sos miodowo-musztardowy:
1 cebula, posiekana
skórka z 1/2 cytryny, sparzonej i wyszorowanej
40 g orzechów pistacjowych
niewielka ilość oliwy z oliwek
70 g suszonych pomidorów, pokrojonych na mniejsze części
400 ml śmietanki 30%
1 mała łyżeczka miodu kremowego
2 małe łyżeczki musztardy Dijon

Miodowa kiszona kapusta:
300 g kiszonej kapusty, odciśniętej i lekko przesiekanej
niewielka ilość oliwy z oliwek
1 seler korzeniowy, obrany i pokrojony w drobną kostkę
2-3 małe łyżeczki miodu kremowego
skórka i sok z 1/2 cytryny, sparzonej i wyszorowanej
1 pęczek natki pietruszki, umyty i drobno posiekany
sól, pieprz

Przygotuj:
-naczynie żaroodporne
-papier do pieczenia
-rozgrzej piekarnik do 180-185 °C (termoobieg)

z chomika FigoFago65

  • 279,4 MB
  • 26 sie 14 20:34
obrazek

Kaczka duszona z kapustą i suszonymi śliwkami:


Składniki:
1 kaczka
2 cebule, pokrojone w grubą kostkę
500 g świeżej kapusty, umytej i pokrojonej na mniejsze części
500 g kiszonej kapusty, odciśniętej
70 g suszonych śliwek
70 g suszonych moreli
5 g ziaren ziela angielskiego
5 ząbków czosnku, posiekanych
1,5-2 małe łyżeczki cynamonu
250 ml jasnego piwa
2 selery naciowe, pokrojone w grubsze kawałki (liście pozostawiamy do dekoracji)
4 łyżki miodu
5-6 liści laurowych
2 małe łyżeczki majeranku suszonego
1 cytryna, sparzona i wyszorowana
niewielka ilość oliwy z oliwek
biały mielony pieprz, sól

Przygotuj:
-Długie wykałaczki i garnek z przykrywką, który można wstawić do piekarnika
-Rozgrzej piekarnik do 160-170 stopni C(termoobieg)

z chomika FigoFago65

  • 174,1 MB
  • 26 sie 14 20:33
obrazek

Rybny kapuśniak:


Składniki:
2 filety z karpia, pozbawione skóry i ości
200 g kiszonej kapusty wraz z sokiem
3 suszone borowiki, wcześniej podgotowane
2 marchewki, umyte i obrane
1 por, umyty i pokrojony na mniejsze części
1-2 pietruszki korzeniowe, obrane
5 liści laurowych
4 ziarna ziela angielskiego
120 g pomidorów pelati
2 łyżeczki octu spirytusowego
2 ząbki czosnku, posiekane
2-3 duże szczypty świeżego, posiekanego kopru
1 cytryna, umyta i sparzona
sól
pieprz
niewielka ilość oleju rzepakowego
50 g masła

z chomika FigoFago65

  • 320,8 MB
  • 26 sie 14 20:33
obrazek

Przekąski sylwestrowe Karola Okrasy:


Składniki:

Muffiny:
200 g mąki pszennej, przesianej
1,5-2 łyżeczek proszku do pieczenia
4 łyżki cukru 100 ml mleka
1 limonka, sparzona i wyszorowana
3 jaja
1/2 łyżeczki startego imbiru
200 g masła
300 g upieczonych buraków w skórce, obranych, drobno startych
150 g koziego sera 50 g suszonych pomidorów, pokrojonych w drobną kosteczkę

Koktajl:
500 g krewetek gotowanych, pozbawionych główek i pancerza, z pozostawionymi ogonkami
2 dojrzałe awokado, umyte
1 ostra papryczka, umyta, pozbawiona gniazd nasiennych, drobno posiekana
2 limonki, sparzone i wyszorowane
100 g serka śmietankowego Fromello
garść świeżej kolendry, umytej
sól, czarny pieprz, oliwa z oliwek
1 pomarańcza, sparzona i wyszorowana
1 ząbek czosnku, drobno posiekany 100 ml czerwonego, wytrawnego wina
2 łyżki majonezu

Tarta - Ciasto:
250 g mąki pszennej (oraz niewielka ilość do podsypania ciasta)
150 g zmrożonego masła, pokrojonego na mniejsze kostki 50 g kaszy gryczanej, sypkiej, zmielonej
szczypta soli
2 małe lub 1 duże żółtko
1 łyżka kwaśnej, gęstej śmietany 18%

Farsz:
300 ml słodkiej śmietanki
4 żółtka
100 g sera cheddar, grubo startego
140 g suszonych pomidorów, posiekanych
100 g koziego sera
100 g zielonych oliwek
1 cytryna, sparzona i wyszorowana
sól i pieprz

z chomika FigoFago65

  • 262,4 MB
  • 14 sty 14 22:04
obrazek



Kuchnia chińska cieszy się dużym powodzeniem. Wydaje się, że przygotowanie wschodnich dań jest trudne i czasochłonne. Gok Wan całe dzieciństwo spędził w restauracji swojego ojca. Mając dziesięć lat, umiał samodzielnie przyrządzić makaron i ugotować zupę. W rodzinie słynnego stylisty jedzenie odgrywało bardzo ważną rolę. Wszyscy domownicy zbierali się na wspólne biesiady, podczas których dzielili się różnymi przysmakami i cieszyli swoim towarzystwem. Według Gok Wana to już połowa sukcesu.

W nowym programie stylista z pasją opowie o rozkoszach kuchni chińskiej i zaprezentuje sprawdzone sposoby na zdrowe odżywianie. Łącząc tradycję z nowoczesnością zademonstruje, jak łatwo, szybko i przyjemnie przygotować pyszne potrawy. Większość z nich pochodzi z rodzinnej książki kucharskiej Goka, dlatego częstym gościem w kuchni będzie jego ojciec.
  • 265,7 MB
  • 14 sty 14 20:51
obrazek



Kuchnia chińska cieszy się dużym powodzeniem. Wydaje się, że przygotowanie wschodnich dań jest trudne i czasochłonne. Gok Wan całe dzieciństwo spędził w restauracji swojego ojca. Mając dziesięć lat, umiał samodzielnie przyrządzić makaron i ugotować zupę. W rodzinie słynnego stylisty jedzenie odgrywało bardzo ważną rolę. Wszyscy domownicy zbierali się na wspólne biesiady, podczas których dzielili się różnymi przysmakami i cieszyli swoim towarzystwem. Według Gok Wana to już połowa sukcesu.

W nowym programie stylista z pasją opowie o rozkoszach kuchni chińskiej i zaprezentuje sprawdzone sposoby na zdrowe odżywianie. Łącząc tradycję z nowoczesnością zademonstruje, jak łatwo, szybko i przyjemnie przygotować pyszne potrawy. Większość z nich pochodzi z rodzinnej książki kucharskiej Goka, dlatego częstym gościem w kuchni będzie jego ojciec.
  • 264,5 MB
  • 14 sty 14 19:37
obrazek



Kuchnia chińska cieszy się dużym powodzeniem. Wydaje się, że przygotowanie wschodnich dań jest trudne i czasochłonne. Gok Wan całe dzieciństwo spędził w restauracji swojego ojca. Mając dziesięć lat, umiał samodzielnie przyrządzić makaron i ugotować zupę. W rodzinie słynnego stylisty jedzenie odgrywało bardzo ważną rolę. Wszyscy domownicy zbierali się na wspólne biesiady, podczas których dzielili się różnymi przysmakami i cieszyli swoim towarzystwem. Według Gok Wana to już połowa sukcesu.

W nowym programie stylista z pasją opowie o rozkoszach kuchni chińskiej i zaprezentuje sprawdzone sposoby na zdrowe odżywianie. Łącząc tradycję z nowoczesnością zademonstruje, jak łatwo, szybko i przyjemnie przygotować pyszne potrawy. Większość z nich pochodzi z rodzinnej książki kucharskiej Goka, dlatego częstym gościem w kuchni będzie jego ojciec.
  • 265,5 MB
  • 14 sty 14 17:32
obrazek





Kuchnia chińska cieszy się dużym powodzeniem. Wydaje się, że przygotowanie wschodnich dań jest trudne i czasochłonne. Gok Wan całe dzieciństwo spędził w restauracji swojego ojca. Mając dziesięć lat, umiał samodzielnie przyrządzić makaron i ugotować zupę. W rodzinie słynnego stylisty jedzenie odgrywało bardzo ważną rolę. Wszyscy domownicy zbierali się na wspólne biesiady, podczas których dzielili się różnymi przysmakami i cieszyli swoim towarzystwem. Według Gok Wana to już połowa sukcesu.

W nowym programie stylista z pasją opowie o rozkoszach kuchni chińskiej i zaprezentuje sprawdzone sposoby na zdrowe odżywianie. Łącząc tradycję z nowoczesnością zademonstruje, jak łatwo, szybko i przyjemnie przygotować pyszne potrawy. Większość z nich pochodzi z rodzinnej książki kucharskiej Goka, dlatego częstym gościem w kuchni będzie jego ojciec.
« poprzednia stronanastępna strona »
  • Pobierz folder
  • Aby móc przechomikować folder musisz być zalogowanyZachomikuj folder
  • dokumenty
    0
  • obrazy
    0
  • pliki wideo
    69
  • pliki muzyczne
    0

69 plików
18,04 GB




Zgłoś jeśli naruszono regulamin
W ramach Chomikuj.pl stosujemy pliki cookies by umożliwić Ci wygodne korzystanie z serwisu. Jeśli nie zmienisz ustawień dotyczących cookies w Twojej przeglądarce, będą one umieszczane na Twoim komputerze. W każdej chwili możesz zmienić swoje ustawienia. Dowiedz się więcej w naszej Polityce Prywatności