Wykorzystujemy pliki cookies i podobne technologie w celu usprawnienia korzystania z serwisu Chomikuj.pl oraz wyświetlenia reklam dopasowanych do Twoich potrzeb.

Jeśli nie zmienisz ustawień dotyczących cookies w Twojej przeglądarce, wyrażasz zgodę na ich umieszczanie na Twoim komputerze przez administratora serwisu Chomikuj.pl – Kelo Corporation.

W każdej chwili możesz zmienić swoje ustawienia dotyczące cookies w swojej przeglądarce internetowej. Dowiedz się więcej w naszej Polityce Prywatności - http://chomikuj.pl/PolitykaPrywatnosci.aspx.

Jednocześnie informujemy że zmiana ustawień przeglądarki może spowodować ograniczenie korzystania ze strony Chomikuj.pl.

W przypadku braku twojej zgody na akceptację cookies niestety prosimy o opuszczenie serwisu chomikuj.pl.

Wykorzystanie plików cookies przez Zaufanych Partnerów (dostosowanie reklam do Twoich potrzeb, analiza skuteczności działań marketingowych).

Wyrażam sprzeciw na cookies Zaufanych Partnerów
NIE TAK

Wyrażenie sprzeciwu spowoduje, że wyświetlana Ci reklama nie będzie dopasowana do Twoich preferencji, a będzie to reklama wyświetlona przypadkowo.

Istnieje możliwość zmiany ustawień przeglądarki internetowej w sposób uniemożliwiający przechowywanie plików cookies na urządzeniu końcowym. Można również usunąć pliki cookies, dokonując odpowiednich zmian w ustawieniach przeglądarki internetowej.

Pełną informację na ten temat znajdziesz pod adresem http://chomikuj.pl/PolitykaPrywatnosci.aspx.

Nie masz jeszcze własnego chomika? Załóż konto
zosia.ki
  • Prezent Prezent
  • Ulubiony
    Ulubiony
  • Wiadomość Wiadomość

Zosia

widziany: 1.05.2020 20:44

  • pliki muzyczne
    929
  • pliki wideo
    790
  • obrazy
    1214
  • dokumenty
    92

3092 plików
217,66 GB

Ukryj opis
« poprzednia stronanastępna strona »
  • 321 KB
  • 7 cze 11 20:02
obrazek

z chomika wielosmakowa

  • 77 KB
  • 7 cze 11 20:02
sernik_z_brzoskwiniami_3.jpg

z chomika wielosmakowa

  • 111 KB
  • 7 cze 11 20:02
obrazek

z chomika wielosmakowa

  • 21 KB
  • 7 cze 11 20:02
Sernik brzoskwiniowo-kokosowy
Składniki
• 1 kg sera mielonego
• 7 jaj
• 20 dag cukru
• 1 budyń waniliowy
• 1 cukier waniliowy
• 3/4 kostki margaryny
• 6-7 dag rodzynek
• 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
Wykonanie
Margarynę utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym dodając po 1 żółtku. Dodać z mielony ser, budyń, proszek do pieczenia i rodzynki. Ubić pianę i lekko zamieszać. Wyłożyć na blaszkę (24x42) z papierem i piec 30 minut, następnie wyłożyć pianę kokosową.
Piana kokosowa
• 4 białka
• 15 dag cukru
• 15 dag kokosu
• 2 łyżki mąki ziemniaczanej
• 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
Wykonanie
Białka ubić z cukrem na sztywno, dodać kokos z mąką i proszkiem do pieczenia. Wyłożyć pianę na podpieczony sernik i piec jeszcze około 15-20 minut. Zimny sernik wyłożyć z blaszki.
Ciasto orzechowe
• 4 jajka
• 10 dag cukru
• 15 dag orzechów mielonych
• 1 łyżka mąki
• 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
Wykonanie
Białka ubić z cukrem, dodawać po jednym żółtku. Dodać mąkę z proszkiem i orzechy. Upiec na blaszce z papierem około 20 minut. Po upieczeniu wyłożyć, papier zdjąć.
Krem
• 3 szklanki mleka
• 1 budyń śmietankowy
• 1 kostka palmy lub masła
• 4 żółtka (z piany kokosowej)
• 4 łyżki cukru
• 2 łyżki mąki ziemniaczanej
• 1 puszka brzoskwiń
Wykonanie
Z mleka, budyniu, mąki, żółtek i cukru ugotować budyń. Odstawić do wystudzenia. Masło lub margarynę utrzeć, dodawać po łyżce zimny budyń. Na końcu dodać pokrojone w kostkę brzoskwinie i lekko zamieszać.
Łączenie ciasta
Sernik z kokosem - 3/4 kremu - ciasto orzechowe - reszta kremu - wierzch ozdobić tartą czekoladą lub posypać kakao prze sitko.

z chomika kinia_1986

  • 21 KB
  • 7 cze 11 20:02
Sernik brzoskwiniowo-kokosowy
Składniki
• 1 kg sera mielonego
• 7 jaj
• 20 dag cukru
• 1 budyń waniliowy
• 1 cukier waniliowy
• 3/4 kostki margaryny
• 6-7 dag rodzynek
• 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
Wykonanie
Margarynę utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym dodając po 1 żółtku. Dodać z mielony ser, budyń, proszek do pieczenia i rodzynki. Ubić pianę i lekko zamieszać. Wyłożyć na blaszkę (24x42) z papierem i piec 30 minut, następnie wyłożyć pianę kokosową.
Piana kokosowa
• 4 białka
• 15 dag cukru
• 15 dag kokosu
• 2 łyżki mąki ziemniaczanej
• 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
Wykonanie
Białka ubić z cukrem na sztywno, dodać kokos z mąką i proszkiem do pieczenia. Wyłożyć pianę na podpieczony sernik i piec jeszcze około 15-20 minut. Zimny sernik wyłożyć z blaszki.
Ciasto orzechowe
• 4 jajka
• 10 dag cukru
• 15 dag orzechów mielonych
• 1 łyżka mąki
• 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
Wykonanie
Białka ubić z cukrem, dodawać po jednym żółtku. Dodać mąkę z proszkiem i orzechy. Upiec na blaszce z papierem około 20 minut. Po upieczeniu wyłożyć, papier zdjąć.
Krem
• 3 szklanki mleka
• 1 budyń śmietankowy
• 1 kostka palmy lub masła
• 4 żółtka (z piany kokosowej)
• 4 łyżki cukru
• 2 łyżki mąki ziemniaczanej
• 1 puszka brzoskwiń
Wykonanie
Z mleka, budyniu, mąki, żółtek i cukru ugotować budyń. Odstawić do wystudzenia. Masło lub margarynę utrzeć, dodawać po łyżce zimny budyń. Na końcu dodać pokrojone w kostkę brzoskwinie i lekko zamieszać.
Łączenie ciasta
Sernik z kokosem - 3/4 kremu - ciasto orzechowe - reszta kremu - wierzch ozdobić tartą czekoladą lub posypać kakao prze sitko.

z chomika kinia_1986

  • 123 KB
  • 7 cze 11 20:02
capp_10_400x400.jpg

z chomika wielosmakowa

  • 29 KB
  • 7 cze 11 20:02
Ciasto:
- 5 jajek
- 3/4 szklanki cukru
- 1 szklanka mąki
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 2 łyżki kakao

Masa serowa
Składniki:
-twaróg z wiaderka
-cukier 30dag
-cukier waniliowy 1 opak.
-0,5l kremówki
-żelatyna 4 łyżki

-dżem morelowy
-delicje 2 paczki
-polewa czekoladowa

Wykonanie:

Biszkopt:
Białka ubijamy.Żółtka ubijamy z cukrem na gładką masę, dodajemy mąkę z proszkiem do pieczenia,kakao a na koniec ubite białka.Pieczemy ok 20 min. w 180 stopniach.
Masa serowa:
Twaróg, cukier i cukier waniliowy zmiksować na jednolitą masę.Kremówkę ubić dodać do masy serowej.Żelatynę rozpuścić w ciepłej wodzie dodać do masy.Na gotowy biszkopt rozsmarować dżem.Następnie połowę masy serowej przełożyć na dżem i rozłożyć delicję.Potem drugą część masy nałożyć na delicję.Na koniec polać polewą czekoladową.Wstawić do lodówki na kilka godzin.

z chomika mariosylwia

  • 112 KB
  • 7 cze 11 20:02
obrazek
Masa budyniowa:
2 szkl. mleka
1 szkl. mąki pszennej
5 żółtek
cukier waniliowy
0,5 szkl. cukru
1 kostka masła

Zmiksować żółtka z cukrem i cukrem waniliowym. Dodać mąkę i 0,5 szklanki mleka. Wlać do gotujacej się reszty mleka i mieszać cały czas aż do zgęstnienia. Do gorącego budyniu wmieszać masło.

Masa śmietankowa:
0,5 litra śmietanki 30%
2 łyżki cukru pudru
3 łyżeczki żelatyny rozpuszczonej w 1/3 szklanki wody

Śmietankę ubić na sztywno, pod koniec ubijania dodać cukier puder i wlać rozpuszczoną żelatynę.

Ponadto:
2 paczki krakersów (po 180g)
700g masy krówkowej (lub gotowanego w puszce przez 2 godziny słodzonego mleka skondensowanego)
gorzka czekolada

Krakersy wyłożyć na blachę (35X20 cm), na to wylać gorącą masę budyniową i przykryć drugą warstwą krakersów. Następnie rozsmarować masę krówkową i ułożyć kolejną warstwę krakersów. Odczekać aż masa budyniowa ostygnie. Wyłożyć na wierzch ubitą śmietankę i zetrzeć na wierzch gorzką czekoladę.

Smacznego :)

z chomika armdcz5

  • 47 KB
  • 7 cze 11 20:02
ciasto_kokosowobezowe_10_400x400.jpg

z chomika wielosmakowa

  • 507 KB
  • 7 cze 11 20:02
obrazek

z chomika wielosmakowa

  • 22 KB
  • 7 cze 11 20:02
Składniki:

400 g krakersów
4 żółtka
3/4 szkl maki
1 op budyniu śmietankowego lub waniliowego
3 i 1/2 szkl mleka
1/2 szkl śmietanki słodkiej 18%
250 g masła
1/2 szkl cukru
1 łyżeczka ekstraktu z wanilii
2 łyżki likieru waniliowego
1 l śmietany kremówki
1 duża puszka mleka słodzonego skondensowanego
1 cukier waniliowy
1 łyżeczka cukru
50 g gorzkiej czekolady

Jak przyrządzić:

Mleko skondensowane gotowac w puszce przez 2-3 godz
zagotowujemy w dużym garnku 2 szklanki mleka, śmietankę i 1/2 szklanki cukru, do gotującej się masy dodajemy - cały czas intensywnie mieszając trzepaczką do piany - zmiksowane w blenderze 1 i 1/2 szkl mleka, żółtka, budyń i mąkę. Zdejmujemy z ognia, gdy masa będzie gęsta, dodajemy do gorącej masy pokrojone w kostkę masło, mieszamy aż powstanie jednolita masa. Wmiksowujemy jeszcze ekstrakt waniliowy i likier.
blaszkę wykładamy warstwą krakersów, nakładamy na nie jeszcze ciepłą masę budyniową. Przykrywamy kolejna warstwą krakersów. Ubijamy 1/2 l śmietany z mlekiem skondensowanym.
wykładamy masę toffi na krakersy. Układamy ostatnią warstwę krakersów. Teraz ubijamy na sztywno resztę kremówki z cukrem waniliowym i 1 lyżeczką cukru. Nakładamy ją na wierzch ciasta. Posypujemy startą czekoladą.Wstawiamy do lodówki. Ciasto należy przygotować minimum dzień, a najlepiej dwa, przed podaniem.
warstwy ciasta zaczynając od dołu:
krakersy
masa budyniowa
krakersy
śmietana toffi
krakersy
bita śmietana
starta czekolada

z chomika i64

  • 30 KB
  • 7 cze 11 20:02
Ciasto cappuccino

Składniki

I ciasto:
• 8 jaj
• 28 dag cukru kryształu
• 16 dag mąki pszennej
• 4 dag kakao
• 1 łyżeczka proszku do pieczenia

II ciasto:
• 20 dag kokosu

• 5 białek
• 1 szklanka cukru zwykłego
• 1 łyżeczka proszku do pieczenia

Masa:
• 5 żółtek
• cukier waniliowy
• 3 łyżki mąki zwykłej
• 1 budyń śmietankowy lub waniliowy (bez cukru)
• 2 szklanki mleka

• 3/4 szklanki cukru

• 1 kostka masła
• 3 dag kawy cappuccino o smaku waniliowym w proszku

Etapy przygotowania

I ciasto:

1. Przygotować biszkopt: białka ubić na sztywno, dodać cukier i żółtka. Dodać mąkę zmieszaną z proszkiem i lekko wymieszać. Wylać na formę do pieczenia. Piec w temp. 160-180 stopni C. ok. 30-40 min.

2. Po upieczeniu przekroić na 2 części.

II ciasto:

1. Białka ubić z cukrem.

2. Dodać kokos z proszkiem do pieczenia i lekko wymieszać.

3. Piec na złoty kolor w temp. 160-180 stopni C przez 30 min.

Masa:
1. Mleko, cukier, budyń, mąkę, cukier waniliowy i żółtka zmieszać i ugotować budyń.

2. Masło utrzeć na puch, dodać wystudzo-ny budyń oraz kawę, ciągle ucierając.

Przełożenie placka:

1. I ciasto - masa - II ciasto - masa - I ciasto -polewa.

******************************

z chomika grawaw57

  • 12 KB
  • 7 cze 11 20:02
obrazek

zachomikowany

  • 67 KB
  • 7 cze 11 20:02
truskawkowo_bananowe_na_zimno.JPG

z chomika wielosmakowa

  • 163 KB
  • 7 cze 11 20:02
Mazurek+bez+pieczenia1-1.jpg

z chomika wielosmakowa

  • 211 KB
  • 7 cze 11 20:02
obrazek

z chomika wielosmakowa

  • 87 KB
  • 7 cze 11 20:02
tiramisu_.jpg

z chomika wielosmakowa

  • 439 KB
  • 7 cze 11 20:02
obrazek

z chomika wielosmakowa

  • 80 KB
  • 7 cze 11 20:02
obrazek

z chomika wielosmakowa

  • 348 KB
  • 7 cze 11 20:02
obrazek

z chomika wielosmakowa

  • 44 KB
  • 7 cze 11 20:02
rafaello_10_400x400.jpg

z chomika wielosmakowa

  • 248 KB
  • 7 cze 11 20:02
obrazek

z chomika wielosmakowa

  • 224 KB
  • 7 cze 11 20:02
obrazek

z chomika wielosmakowa

  • 190 KB
  • 7 cze 11 20:02
obrazek

z chomika wielosmakowa

  • 212 KB
  • 7 cze 11 20:02
obrazek

z chomika wielosmakowa

« poprzednia stronanastępna strona »
  • Pobierz folder
  • Aby móc przechomikować folder musisz być zalogowanyZachomikuj folder
  • dokumenty
    31
  • obrazy
    6
  • pliki wideo
    0
  • pliki muzyczne
    0

37 plików
5,4 MB




anya.86 napisano 7.09.2015 10:16

zgłoś do usunięcia
SERIALE 2015 FILMY NOWOŚCI 2015 ZAPRASZAM
magdalenka95

magdalenka95 napisano 2.10.2015 19:35

zgłoś do usunięcia
obrazek
k.1949

k.1949 napisano 3.10.2015 14:24

zgłoś do usunięcia
anya-86-filmy

anya-86-filmy napisano 8.10.2015 22:26

zgłoś do usunięcia
----------------------->SERIALE POLSKIE I ZAGRANICZNE - 2015 , FILMY NOWOŚCI 2015 ZAPRASZAM

wert4y78uytrew napisano 16.10.2015 10:54

zgłoś do usunięcia

Atydonek_07 napisano 9.07.2016 21:19

zgłoś do usunięcia
rexer42192

rexer42192 napisano 30.04.2022 05:19

zgłoś do usunięcia
Super chomik
xokaca8276

xokaca8276 napisano 3.01.2023 18:46

zgłoś do usunięcia
Super chomik

Musisz się zalogować by móc dodawać nowe wiadomości do tego Chomika.

Zaprzyjaźnione i polecane chomiki (81)Zaprzyjaźnione i polecane chomiki (81)
« poprzednia stronanastępna strona »
Zgłoś jeśli naruszono regulamin
W ramach Chomikuj.pl stosujemy pliki cookies by umożliwić Ci wygodne korzystanie z serwisu. Jeśli nie zmienisz ustawień dotyczących cookies w Twojej przeglądarce, będą one umieszczane na Twoim komputerze. W każdej chwili możesz zmienić swoje ustawienia. Dowiedz się więcej w naszej Polityce Prywatności