Smaki czasu z Karolem Okrasą - Gość - Zofia Czerwińska - 20.11.2010.wmv
-
!!Jacek szyłkowski -
!FILMY -
!nowe -
_SZACHY.pdf -
▨ E-BOOKI KULINARNE -
2013 - Moja tęsknota -
2013 - Utkany z Boga -
2013 - Wspomnienie młodości -
Biblioteka -
Budownitwo Naturalne -
Cycki -
Drunk mix I -
FILMY+NOWOŚCI!!! -
gwiazdy nago -
gwiazdy nago 2 -
jacek szylkowski -
JACEK SZYŁKOWSKI -
Jacek Szyłkowski - Wsponmienia z Ciechocinka -
Jacek Szyłkowski(1) -
Jacek Szyłkowski(2) -
Koncert -
Książę nadziei -
KUCHNIA STARE PRZEPISY -
KUCHNIA STARE PRZEPISY(1) -
Lechistan -
mowa ciała -
Mróz Remigiusz -
Nowe ksiąaki -
Ogrodnictwo - zbiór zeszytów 1898-1900 -
OGRODNIK - dwutygodnik -
Permakultura -
Permakultura(1) -
pijane i wszystko po alkocholu -
pijane i wszystko po alkocholu(1) -
pijane i wszystko po alkocholu(2) -
pijane i wszystko po alkocholu(3) -
pijane i wszystko po alkocholu(4) -
Powięź -
Sadownictwo -
Sadownictwo(1) -
smieszne piosenki - NOWOSC -
śmieszne fotki z pewnej strony -
Uprawa warzyw -
Uprawa warzyw(1) -
WĘDKARSTWO(1) -
Wojciech Eichelberger (Rodzice na nowe czasy) -
Zakochani w Ciechocinku vol.1 -
Zaopatrzenie -
Zdrowie -
Ziela
Wspomnienia podniebienia
Zapraszamy w kulinarną podróż do świata wspomnień. Przywołujemy smaki, które pojawiły się w najważniejszych chwilach życia gwiazd zaproszonych do naszej kuchni. Przygotowujemy ich ulubione potrawy z dzieciństwa. Odtwarzamy specjały napotkane przez naszych bohaterów podczas podróży i menu niezapomnianych kolacji we dwoje.
Andrzej Grabowski lubi zjeść zdrowo – chodź dziś ten termin oznacza zupełnie co innego, niż w czasach jego młodości – oraz lubi tradycyjna kuchnię polską.
Tym razem w kuchni Karola okrasy zagościł znany dziennikarz i autor książek o Czechach Mariusz Szczygieł. Wbrew pozorom, nie poprosi o przygotowanie potraw z kuchni czeskiej...
Uroczysty odcinek wielkanocny. Jakie dania powinny zagościć na świątecznym stole, a jakie mogą być miłym zaskoczeniem dla biesiadników? Magdalena Zawadzka wspomina smaki, które pamięta ze swojego dzieciństwa. Jaja faszerowane oraz pieczeń cielęca z sosem grejpfrutowym to dania, które dla swojego gościa przygotuje Karol Okrasa.
"Smaki czasu z Karolem Okrasą" - cykliczny program kulinarny W programie będzie gościć Łukasz Nowicki.
W specjalnym świątecznym wydaniu „Smaków czasu z Karolem Okrasą” gośćmi są Kamila i Andrzej Łapiccy. O przedwojennych wigilijnych tradycjach i smakach opowiada Andrzej Łapicki.
Małgorzata Braunek pamięta z dzieciństwa zupę „nic”. Czy Karol Okrasa sprosta tak enigmatycznemu zadaniu i będzie potrafił przygotować potrawę o tak wieloznacznej nazwie? Drugie danie opierać się będzie na smaku szpinaku i pomidorów - ulubionych warzyw pani Małgorzaty, która jest wegetarianką.
Karol Okrasa przygotowuje ulubione danie z dzieciństwa Ewy Kasprzyk, czyli bliny z pstrągiem. Zupa z krewetkami i łososiem przypomni znanej aktorce smak zapamiętany podczas podróży do Tajlandii.
Cykliczny program kulinarny Karola Okrasy, który w każdym odcinku wraz z gościem specjalnym poszukuje ulubionych smaków: przeszłości, regionu, dzieciństwa. Tym razem Karol Okrasa pyta o kulinarne upodobania Grażynę Torbicką.
Karol Okrasa spotyka się z mistrzynią olimpijską w ambasadzie Korei Płd. w Warszawie. Irena Szewińska, która jest wielką miłośniczką kuchni koreańskiej, opowiada o swoich ulubionych daniach. Okrasa pokazuje, jak przyrządzać potrawy z koreańskich grzybów, ryżu, kapusty, a także wodorostów, które mają niezwykłe właściwości zdrowotne.
W tym odcinku wszystko o wędzeniu. Karol Okrasa wyrusza w kulinarną podróż do warmińskiej osady Guzowy Piec. Opowie, jak się wędzi w tradycyjnej wędzarni zbudowanej z cegły, a także podpowie jak wykonać na działce prowizoryczną wędzarnię ze zwykłej starej beczki. Pokaże też jak przyrządzić ryby i mięso do wędzenia Razem ze swoim gościem, szefem kuchni i znawcą wędzenia p. Dariuszem Strucińskim, Karol Okrasa przygotuje dwie potrawy. Najpierw uwędzi świeże pstrągi, które poda z sosem majonezowym i ciepłą sałatką z selera i kiszonej kapusty. Drugą potrawą będą wędzone polędwiczki wieprzowe z sosem z białego sera i pieczonymi w piecu ziemniakami.