Wykorzystujemy pliki cookies i podobne technologie w celu usprawnienia korzystania z serwisu Chomikuj.pl oraz wyświetlenia reklam dopasowanych do Twoich potrzeb.

Jeśli nie zmienisz ustawień dotyczących cookies w Twojej przeglądarce, wyrażasz zgodę na ich umieszczanie na Twoim komputerze przez administratora serwisu Chomikuj.pl – Kelo Corporation.

W każdej chwili możesz zmienić swoje ustawienia dotyczące cookies w swojej przeglądarce internetowej. Dowiedz się więcej w naszej Polityce Prywatności - http://chomikuj.pl/PolitykaPrywatnosci.aspx.

Jednocześnie informujemy że zmiana ustawień przeglądarki może spowodować ograniczenie korzystania ze strony Chomikuj.pl.

W przypadku braku twojej zgody na akceptację cookies niestety prosimy o opuszczenie serwisu chomikuj.pl.

Wykorzystanie plików cookies przez Zaufanych Partnerów (dostosowanie reklam do Twoich potrzeb, analiza skuteczności działań marketingowych).

Wyrażam sprzeciw na cookies Zaufanych Partnerów
NIE TAK

Wyrażenie sprzeciwu spowoduje, że wyświetlana Ci reklama nie będzie dopasowana do Twoich preferencji, a będzie to reklama wyświetlona przypadkowo.

Istnieje możliwość zmiany ustawień przeglądarki internetowej w sposób uniemożliwiający przechowywanie plików cookies na urządzeniu końcowym. Można również usunąć pliki cookies, dokonując odpowiednich zmian w ustawieniach przeglądarki internetowej.

Pełną informację na ten temat znajdziesz pod adresem http://chomikuj.pl/PolitykaPrywatnosci.aspx.

Nie masz jeszcze własnego chomika? Załóż konto

Viva Espana.wmv

Download: Viva Espana.wmv

153,72 MB

Czas trwania: 19 min 46 s

0.0 / 5 (0 głosów)
Gość: Dorota Stalińska
W menu: owocowa paella z kurczakiem oraz gaspacho - hiszpański chłodnik.

Komentarze:

Nie ma jeszcze żadnego komentarza. Dodaj go jako pierwszy!

Aby dodawać komentarze musisz się zalogować

obrazek


Przewodnik kulinarny dla smakoszy
Jak jeść smacznie i zdrowo? Karol Okrasa wraz z gośćmi programu przygotowuje potrawy, znane i zupełnie egzotyczne. Znajdą się tu również rady, jak łączyć składniki i serwować dania, zapewniając posiłkom niepowtarzalny smak i wygląd.


Inne pliki do pobrania z tego chomika
Regionalne smaki.wmv play
W ostatnim odcinku przed wakacyjną przerwą znalazło się ...
W ostatnim odcinku przed wakacyjną przerwą znalazło się miejsce na drobne podsumowanie. Na zaproszenie Karola Okrasy do studia przyjedzie redaktor Leszek Horwath, który od wielu lat zajmuje się polską kuchnią regionalną, prowadzi portal internetowy poświęcony regionalnym potrawom. Ze Starego Sącza, gdzie mieszka, gość programu przywiezie słój kiszonych rydzów. Zaprezentuje widzom, jak przyrządza się słynny żur z kiszonych rydzów z grulami. Z kolei Karol Okrasa poczęstuje swoim daniem z dzieciństwa - królikiem w jarzynach. Podczas gotowania obaj opowiedzą o polskich potrawach regionalnych.
Na plińce do Rydzewa.wmv play
W tym odcinku Karol Okrasa przemierza bojerem jezioro Ni ...
W tym odcinku Karol Okrasa przemierza bojerem jezioro Niegocin, znajdujące się nieopodal Giżycka. Dociera do miejscowości Rydzewo, gdzie odwiedza Selwinę Nowakowską - miłośniczkę i wielką znawczynię miejscowych tradycji kulinarnych. Selwina Nowakowska pokaże jak przyrządza się plińce z pomoczką, czyli rodzaj placków z ziemniaków podawanych z boczkiem i pomoczką - pastą z twarożku, cebuli i czosnku. W programie będzie mowa także o innych daniach regionalnych.
Kuchnia kaszubska.wmv play
Ten odcinek rozpoczyna kulinarną podróż po Kaszubach. Ka ...
Ten odcinek rozpoczyna kulinarną podróż po Kaszubach. Karol Okrasa udaje się do muzeum - Kaszubskiego Parku Etnograficznego we Wdzydzach Kiszewskich. Tam, w pięknym dworze z XVII wieku, zaprezentuje widzom niezwykłe kaszubskie przysmaki. Jego gościem będzie pani Teresa Lasowa, dyrektor muzeum, znawczyni kaszubskiej historii, kuchni i zwyczajów. Razem przygotują dwa dania: kaszubską zupę brzadową z suszonych owoców z grzybami oraz okrasę, inaczej bnę, czyli rodzaj tatara z gęsiny, któremu towarzyszyć będzie przysmak kaszubskich żniwiarzy - bób z boczkiem.
Kuskus z Afryki do Polski.wmv play
Kuskus to potrawa, która pochodzi z Afryki Północnej, al ...
Kuskus to potrawa, która pochodzi z Afryki Północnej, ale kaszka kuskus jest już szeroko dostępna w naszych sklepach. A jednak niewiele osób wie, co z niej przyrządzić. A kuskus można przyrządzić na tysiące sposobów z warzywami, mięsem czy rybą. Karol Okrasa i jego gość pokażą swoje sposoby na kuskus.
Piwo na talerzach.wmv play
Gość: Maciej Grabowski W menu: zupa piwna z kluseczkami ...
Gość: Maciej Grabowski W menu: zupa piwna z kluseczkami serowymi oraz polędwiczki wieprzowe duszone w piwie
Piróg biłgorajski.wmv play
W naszej podróży w poszukiwaniu polskiego smaku Karol Ok ...
W naszej podróży w poszukiwaniu polskiego smaku Karol Okrasa odwiedzi Obszę pod Biłgorajem. Ten region jest sławny z produkcji tzw. piroga biłgorajskiego. Piróg biłgorajski to kasza gryczana zmieszana z ziemniakami, serem i skwarkami owinięta ciastem drożdżowym i upieczona. Pani Janina - członkini miejscowego Zespołu Pieśni Regionalnej, specjalistka od przyrządzania piroga biłgorajskiego - pokaże Karolowi i widzom, jak go przyrządzić . W studiu Karol pokaże swoją wersję - piróg na słodko z kaszą gryczaną, makiem i jabłkami.
Pierogi francuskie zamknięte i otwarte.wmv play
Wszyscy znamy ravioli, knedliki i tradycyjne polskie pie ...
Wszyscy znamy ravioli, knedliki i tradycyjne polskie pierogi. Łączy je to, że są to potrawy gotowane, my zaś dzisiaj pokażemy, jak przyrządzić otwarte i zamknięte pierogi z ciasta francuskiego. Gościem Karola Okrasy jest dziś aktorka Joanna Trzepiecińska. W menu: pierogi "zamknięte" z soczewicą i wędzoną piersią gęsi oraz pieróg "otwarty" z pieczonymi warzywami i wędzonym serem.
Obiad na jesień.wmv play
Pożywny, kolorowy, smaczny - taki ma być obiad jesienią. ...
Pożywny, kolorowy, smaczny - taki ma być obiad jesienią. Nie powinno być z tym żadnego problemu, przecież jesień, nawet ta późna, jest dla miłośników kulinariów najlepszą porą roku. Ze względu na obfitość produktów na straganach i w sklepach taki obiad nie musi być drogi, a można nim naprawdę zabłysnąć przed całą zaproszoną rodziną. W programie proponujemy: 1. zupę fasolową z pomidorami i mlekiem kokosowym. 2. roladę ze schabu z farszem grzybowym.
Obiad w 5 minut.wmv play
Przed chwilą znajomi zadzwonili, że wpadną z wizytą i są ...
Przed chwilą znajomi zadzwonili, że wpadną z wizytą i są głodni. Jak przygotować trzy potrawy w niecałą godzinę? W menu: grzanki z serem pleśniowym i papryką pieczoną, sałatka z kurczakiem wędzonym i sosem bazyliowym oraz spaghetti „Carlo fontina”.
więcej plików z tego folderu...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin
W ramach Chomikuj.pl stosujemy pliki cookies by umożliwić Ci wygodne korzystanie z serwisu. Jeśli nie zmienisz ustawień dotyczących cookies w Twojej przeglądarce, będą one umieszczane na Twoim komputerze. W każdej chwili możesz zmienić swoje ustawienia. Dowiedz się więcej w naszej Polityce Prywatności