Wykorzystujemy pliki cookies i podobne technologie w celu usprawnienia korzystania z serwisu Chomikuj.pl oraz wyświetlenia reklam dopasowanych do Twoich potrzeb.

Jeśli nie zmienisz ustawień dotyczących cookies w Twojej przeglądarce, wyrażasz zgodę na ich umieszczanie na Twoim komputerze przez administratora serwisu Chomikuj.pl – Kelo Corporation.

W każdej chwili możesz zmienić swoje ustawienia dotyczące cookies w swojej przeglądarce internetowej. Dowiedz się więcej w naszej Polityce Prywatności - http://chomikuj.pl/PolitykaPrywatnosci.aspx.

Jednocześnie informujemy że zmiana ustawień przeglądarki może spowodować ograniczenie korzystania ze strony Chomikuj.pl.

W przypadku braku twojej zgody na akceptację cookies niestety prosimy o opuszczenie serwisu chomikuj.pl.

Wykorzystanie plików cookies przez Zaufanych Partnerów (dostosowanie reklam do Twoich potrzeb, analiza skuteczności działań marketingowych).

Wyrażam sprzeciw na cookies Zaufanych Partnerów
NIE TAK

Wyrażenie sprzeciwu spowoduje, że wyświetlana Ci reklama nie będzie dopasowana do Twoich preferencji, a będzie to reklama wyświetlona przypadkowo.

Istnieje możliwość zmiany ustawień przeglądarki internetowej w sposób uniemożliwiający przechowywanie plików cookies na urządzeniu końcowym. Można również usunąć pliki cookies, dokonując odpowiednich zmian w ustawieniach przeglądarki internetowej.

Pełną informację na ten temat znajdziesz pod adresem http://chomikuj.pl/PolitykaPrywatnosci.aspx.

Nie masz jeszcze własnego chomika? Załóż konto

Tłusty, zdrowy halibut.wmv

Download: Tłusty, zdrowy halibut.wmv

155,05 MB

Czas trwania: 19 min 35 s

0.0 / 5 (0 głosów)
Gość: Alicja Resich-Modlińska
W menu: halibut pod sosem „zabajone” z kopytkami serowo-gruszkowymi oraz halibut pieczony z serem oscypkiem i kaszą gryczaną z wędzonym halibutem.

Komentarze:

Nie ma jeszcze żadnego komentarza. Dodaj go jako pierwszy!

Aby dodawać komentarze musisz się zalogować

obrazek


Przewodnik kulinarny dla smakoszy
Jak jeść smacznie i zdrowo? Karol Okrasa wraz z gośćmi programu przygotowuje potrawy, znane i zupełnie egzotyczne. Znajdą się tu również rady, jak łączyć składniki i serwować dania, zapewniając posiłkom niepowtarzalny smak i wygląd.


Inne pliki do pobrania z tego chomika
Kuchnia kaszubska.wmv play
Ten odcinek rozpoczyna kulinarną podróż po Kaszubach. Ka ...
Ten odcinek rozpoczyna kulinarną podróż po Kaszubach. Karol Okrasa udaje się do muzeum - Kaszubskiego Parku Etnograficznego we Wdzydzach Kiszewskich. Tam, w pięknym dworze z XVII wieku, zaprezentuje widzom niezwykłe kaszubskie przysmaki. Jego gościem będzie pani Teresa Lasowa, dyrektor muzeum, znawczyni kaszubskiej historii, kuchni i zwyczajów. Razem przygotują dwa dania: kaszubską zupę brzadową z suszonych owoców z grzybami oraz okrasę, inaczej bnę, czyli rodzaj tatara z gęsiny, któremu towarzyszyć będzie przysmak kaszubskich żniwiarzy - bób z boczkiem.
Zdrowa maślanka.wmv play
Program rozpoczyna wizyta Karola Okrasy w mleczarni w Mr ...
Program rozpoczyna wizyta Karola Okrasy w mleczarni w Mrągowie. Sprawdza, jak powstaje maślanka. Następnie wraz gościem, którym jest dr n. med. Małgorzata Kozłowska - Wojciechowska, przewodnicząca Rady Promocji Zdrowego Żywienia Człowieka, przygotowują dwie potrawy: roladki z kurczaka z szynką i szpinakiem z sosem z maślanki i gorgonzoli oraz pieczony krem kawowy z maślanki z gruszkami i sosem z malin.
W ostoi tradycji kulinarnej.wmv play
Program rozpoczyna wizyta na międzynarodowej konferencji ...
Program rozpoczyna wizyta na międzynarodowej konferencji poświęconej zachowaniu dziedzictwa kulinarnego, a organizowanej pod patronatem polskiego i francuskiego Ministerstwa Rolnictwa. Następnie Karol Okrasa udaje się do miejscowości Kiermusy na Podlasiu, gdzie znajduje się ostoja żubra, i gdzie kultywuje się kulinarne tradycje. Razem z kuchmistrzem, panem Krzysztofem Sawickim, przygotują dwie staropolskie potrawy ze szlacheckiego stołu: kiełbasę palcówkę duszoną w jabłkach z cynamonem i karczek z sarny w sosie jałowcowym ze śliwkami i imbirem. Panowie spożyją te dania w pięknym saloniku szlacheckiego dworku.
Tradycja ze szczyptą eksperymentu.wmv play
W tym odcinku Karol Okrasa zaprosił do swojej kuchni pro ...
W tym odcinku Karol Okrasa zaprosił do swojej kuchni profesora Jerzego Borowskiego, kierownika Katedry Żywienia Człowieka Uniwersytetu Warmińsko - Mazurskiego w Olsztynie. Pan profesor jest również wybitnym znawcą polskiej tradycji kulinarnej. Jednym z elementów jego działalności jest dbałość o zachowanie polskiego dziedzictwa kulinarnego i tradycyjnych przepisów, dostosowanych jednak do współczesnych zasad żywienia. Karol Okrasa zaprezentuje wraz z nim dwa dania: tatar z troci oraz polędwiczki wieprzowe marynowane w powidłach, pieczone w liściach winogron i podane z buraczkami.
Regionalne smaki.wmv play
W ostatnim odcinku przed wakacyjną przerwą znalazło się ...
W ostatnim odcinku przed wakacyjną przerwą znalazło się miejsce na drobne podsumowanie. Na zaproszenie Karola Okrasy do studia przyjedzie redaktor Leszek Horwath, który od wielu lat zajmuje się polską kuchnią regionalną, prowadzi portal internetowy poświęcony regionalnym potrawom. Ze Starego Sącza, gdzie mieszka, gość programu przywiezie słój kiszonych rydzów. Zaprezentuje widzom, jak przyrządza się słynny żur z kiszonych rydzów z grulami. Z kolei Karol Okrasa poczęstuje swoim daniem z dzieciństwa - królikiem w jarzynach. Podczas gotowania obaj opowiedzą o polskich potrawach regionalnych.
Obiad nad Śniardwami.wmv play
Odbędziemy wycieczkę w okolice największego polskiego je ...
Odbędziemy wycieczkę w okolice największego polskiego jeziora nad Śniardwy. Tam Karol Okrasa odwiedzi pana Mirosława Gworka, który prowadzi gospodarstwo agroturystyczne i niewielki gościniec. Pan Mirosław karmi swoich gości wspaniałymi rybami. Bliskość jeziora Śniardwy zobowiązuje! Odtwarza stare receptury, między innymi jako jeden z ostatnich robi ryby solone - to najstarszy, rodem ze średniowiecza, sposób konserwacji ryb. Pan Mirosław pokaże, jak to się robi, ponadto przygotuje z Karolem dwa dania: mazurskiego węgorza duszonego na kwaśno z koprem i starą mazurską zupę warzywną z rakami
Nowy pomysł na dorsza.wmv play
Przez wiele lat dorsz był uosobieniem taniej i byle jaki ...
Przez wiele lat dorsz był uosobieniem taniej i byle jakiej ryby. Wynikało to z jego obfitości – nie cenimy zbytnio tego, czego mamy w nadmiarze. Ale te czasy minęły. Dziś dorsza jest coraz mniej, a jego ceny rosną. Z powszedniej ryby, zazwyczaj smażonej w panierce i podawanej z surówką z kiszonej kapusty, zamienił się w rybę wykwintną, serwowaną na najelegantszych przyjęciach. W tym odcinku Karol Okrasa prezentuje nowe pomysły na dania z dorszem w roli głównej.
Gotowanie pod żaglami.wmv play
Tym razem Karol Okrasa rusza nad morze. Wspólnie ze znan ...
Tym razem Karol Okrasa rusza nad morze. Wspólnie ze znanym żeglarzem, Jarosławem Kaczorowskim, wypłyną jachtem na Zatokę Gdańską. Pan Jarosław, który brał udział w regatach dookoła świata i wyścigu samotników przez Atlantyk, opowie o jedzeniu podczas dalekich wypraw. Po krótkim rejsie Karol Okrasa przygotuje w kambuzie i na nabrzeżu dwa dania dla żeglarzy: lekki omlet z serem twarogowym, ogórkiem kiszonym i pomidorami oraz dorsza smażonego z jabłkami.
Opera w kuchni.wmv play
Wielcy twórcy oper byli zazwyczaj wielkimi smakoszami. T ...
Wielcy twórcy oper byli zazwyczaj wielkimi smakoszami. Tournedos Rossini czy kurczak a la Verdi to dania równie znane jak opery słynnych kompozytorów. Karol Okrasa z gościem programu zaprezentują te potrawy w swoim wykonaniu.
więcej plików z tego folderu...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin
W ramach Chomikuj.pl stosujemy pliki cookies by umożliwić Ci wygodne korzystanie z serwisu. Jeśli nie zmienisz ustawień dotyczących cookies w Twojej przeglądarce, będą one umieszczane na Twoim komputerze. W każdej chwili możesz zmienić swoje ustawienia. Dowiedz się więcej w naszej Polityce Prywatności