Wykorzystujemy pliki cookies i podobne technologie w celu usprawnienia korzystania z serwisu Chomikuj.pl oraz wyświetlenia reklam dopasowanych do Twoich potrzeb.

Jeśli nie zmienisz ustawień dotyczących cookies w Twojej przeglądarce, wyrażasz zgodę na ich umieszczanie na Twoim komputerze przez administratora serwisu Chomikuj.pl – Kelo Corporation.

W każdej chwili możesz zmienić swoje ustawienia dotyczące cookies w swojej przeglądarce internetowej. Dowiedz się więcej w naszej Polityce Prywatności - http://chomikuj.pl/PolitykaPrywatnosci.aspx.

Jednocześnie informujemy że zmiana ustawień przeglądarki może spowodować ograniczenie korzystania ze strony Chomikuj.pl.

W przypadku braku twojej zgody na akceptację cookies niestety prosimy o opuszczenie serwisu chomikuj.pl.

Wykorzystanie plików cookies przez Zaufanych Partnerów (dostosowanie reklam do Twoich potrzeb, analiza skuteczności działań marketingowych).

Wyrażam sprzeciw na cookies Zaufanych Partnerów
NIE TAK

Wyrażenie sprzeciwu spowoduje, że wyświetlana Ci reklama nie będzie dopasowana do Twoich preferencji, a będzie to reklama wyświetlona przypadkowo.

Istnieje możliwość zmiany ustawień przeglądarki internetowej w sposób uniemożliwiający przechowywanie plików cookies na urządzeniu końcowym. Można również usunąć pliki cookies, dokonując odpowiednich zmian w ustawieniach przeglądarki internetowej.

Pełną informację na ten temat znajdziesz pod adresem http://chomikuj.pl/PolitykaPrywatnosci.aspx.

Nie masz jeszcze własnego chomika? Załóż konto
sylwia.rachtan
  • Prezent Prezent
  • Ulubiony
    Ulubiony
  • Wiadomość Wiadomość

Kobieta sylwia

widziany: 1.12.2021 14:34

  • pliki muzyczne
    164
  • pliki wideo
    190
  • obrazy
    2616
  • dokumenty
    355

3550 plików
81,18 GB

FolderyFoldery
sylwia.rachtan
1000 najpopularniejszy ch słów hiszpanski
A L E J E
A N I M A C J E
 
AFIRMACJA,WIZUALI ZACJA
arabski
bezwzrokowe pisanie na klawiaturze
Ciekawe pomysły
Cuda z papieru
czasopisma
D Z I E C I
Dokumenty
Dom dla lalek
Druty
Dukan
dziergane na palcach
ekonomia, zarządzanie
ETUI NA KOMÓRKĘ
ezoteryczne
FILCOWE CUDA
filmiki hm
filmy
FIRANKI I ROLETY (zrób to sam)
Galeria
H A F T wstążkowy
igielnice
inne robótki
Jęz.angielski-MET ODA CALLANA
Język włoski
 
włoski
kalendarze na 2010 rok
Kapelusz karnawałowy
Klosz z nitek
kurs biżuterii
kurs decoupage
kurs hiszpańskiego Radia Lublin
kurs makijażu i upinania włosów
kurs szybkiej nauki
kurs tańca
kurs tańca - SALSA
malowanie, rysowanie
MALOWANKI
 
Kolorowanki malowanki
Rysowanki zgadywanki
masa solna
Masaż
MISTRZ WIZAŻU
Mówimy po hiszpańsku
Na dziecięce przyjęcie
obrazki
Och Karol 2
origami
P R Z E P I S Y kulinarne
Papierowa wiklina
Patchwork wzory
Plany lekcji
Playlisty
Pokoje dla maluszków
Pokoje dziecięce
Programy edukacyjne
Prywatne
RAE hiszpański w 4 tyg
Ramki
Robię na DRUTACH
 
Druty
 
rOLETY
Rzymska roleta
Robimy aniołki
 
śNEŻYNKI
różne
Rysujemy z dziećmi
Rzymska roleta
scrapbooking (digital)
Składanie serwetek
Świąteczna księga pomysłów
szablony i coś na podarki
SZABLONY NA ŚCIANĘ
 
DLA DZIECI
DRZEWA
ROŚLINY
szafka z koszykami
szycie i wykroje
szydełkowanie
 
Tworzenie biżuterii
W STARYM KINIE
WD- 2006
WD- 2007
WD- 2008
WD- 2009
WD- 2010
WD- 2011
WESOŁE DZIECIACZKI
WIĄZANIE CHUST
wzory i instrukcje DRUTY
zachomikowane
 
Filmy
zdjęcia
Zrób to sama
Pokazuj foldery i treści
obrazekobrazek


Kurczak w sosie śmietanowym


obrazek

Ten cytat narmina_nasrullaeva [Przeczytaj wszystkie + pad w quote lub społeczności!]
Kurczak w sosie śmietanowym


Już na ulicy lato! A ja nie lubię mięsa w lata! "Tylko czasami kurczaka i ryby. Dzisiaj na obiad kurczaka w śmietanie souse.Poluchilos bardzo smaczne! Dish jest gotowane w 20 minut!
I tak!
Składniki:

pierś z kurczaka - 1 szt.
kwaśnej śmietany - 1 opakowanie
koperek - 1 pęczek
mąki - 1 łyżka. łyżka

Przygotowanie:

Dla 2-3 porcje. Weź pierś z kurczaka, my, pokroić na kawałki. rozmiar Chunk tak, że pin na rozwidleniu w ustach! Smażyć na patelni z olejem słonecznikowym tylko kilka minut. Wlać trochę wody trochę (jeśli rosół) w wysokości do połowy naszego kawałki, dusić pod pokrycie 15 minut.

Przygotować biały sos: 1 łyżka mąki, trochę wody, wymieszać. Nie umieścić pakiet kwaśnej śmietany (może być trochę mniej - przekonaj się, ile trzeba sos). Zawartość tłuszczu - według własnego uznania. Wszystko wymieszać, sól, dodać dużo posiekanego koperku!

Polać sosem na patelni z kurczaka, wymieszać, dusić jeszcze minutę w trzecim secie!

Aby ryżu lub ziemniaków - pyszne i szybkie miałem ziemniaka =)
Przepis podjęte tutaj
Kategorie: Recipes


obrazek

Przepisy kuchni japońskiej: gulasz wołowy z ziemniakami

300-400 g wołowiny. 10,12 małe ziemniaki. 6 - 8 strączków grochu. 2 szklanki dashi. 3 łyżki. łyżki cukru. 3,5 art. łyżki shōyu. 1,5 art. łyżki wódki.
Ziemniaki obrać i gotować przez kilka 7-8 min. Pokrój mięso bardzo cienkie plasterki. Clear strąków grochu, przeciąć na pół po przekątnej i parzyć w osolonej wodzie przez 20-30 sekund, wyjąć i osączyć. Heat dashi z shōyu, wódka i cukier aż się rozpuści. Leżały ziemniaki i gotować pod przykryciem 6,7 minuty, dodać mięso i gotować przez 3-4 minuty. Minut przed końcem gotowania umieścić grochu.
Źródło: http://www.delishis.ru/recipes/japa...anese_1944.html

obrazek

Kilka opowieści w naszym życiu przepis "Ratatuj"

Podobało mi się to dobry komiks "Ratatuj". Znalazłem przepis i przygotować. Naprawdę, ale bardzo smaczne. To postanowił podzielić się z wami dobre uczucia i dobry przepis:)

Skład
Bakłażan - 2 szt.
cukinia - 1-2 szt.
Pomidory - 5 szt.
sól - do smaku

w sosie pomidorowym
Cebula - 1,
Bułgarski pieprz - 1,
Pomidory - 3-4 sztuk,
koncentrat pomidorowy - 2 łyżki
czerwona (lub biała) wytrawnego wina - 2 łyżki
z oliwek lub olej roślinny do smażenia - 4 łyżki
sól
pieprz

pikantnych przypraw
papryki - 1 / 4 części. (W zależności od pożądanego naczynia wizualne)
pietruszka - 1 łyżka
Czosnek - 1 ząbek,
z oliwek lub oleju roślinnego - 3 łyżki

Przygotowanie

My bakłażany, cukinie, pomidory i pokroić w cienkie pierścienie. Aby przygotować potrzebne sos: cebulę obrać i drobno posiekać. paprykę umyć i pokroić w drobną kostkę. Zetrzeć pomidory na talerzu.
W gorącej patelni z olejem roślinnym smażyć cebulę przez 3 minuty, następnie dodać paprykę i gotować 5 minut, mieszając od czasu do czasu. Następnie dodać przecier pomidorowy, wymieszać i dusić 5 minut. Dodaj koncentrat pomidorowy i doprowadzić do wrzenia. Wlać wino do smaku (najlepiej czerwony), doprowadzić do wrzenia, dodać sól i pieprz. Następnie na dnie naczynia do pieczenia ułożyć sosem. Aby umieścić sosem na przemian akordeon: krąg pomidor, bakłażan koło, krąg cukinia. Tak więc warzywa opakowanie, aż cały formularz jest wypełniony. Teraz jesteśmy w trakcie przygotowywania pikantnych przypraw. pieprz Hot pokroić w drobną kostkę. Zieloni Cut. Drobno posiekać czosnek. Łączy zieleni, papryka, czosnek, dodać olej roślinny i przeszkadza. Warzywa, trochę soli na wierzchu, rozprzestrzeniania ostrych przypraw, zalać olejem roślinnym. Cover postaci z ratatouille pergamin i piec przez 60 minut ogrzewa się do 190-200 stopni piekarniku.
Po ugotowaniu nadać potrawie trochę tchnąć 10-15 minut.
Ratatouille położyć na talerz i podawać z pomidorami lub sosem sojowym. Zapraszamy wszystkich!




przepis na sos spaghetti

1. Spaghetti z sosem I:
Czosnek posiekać i pieprzem, smażyć na oleju, dodać do nich anchois, a następnie pomidory, dobrze wypłukany kaparami i oliwkami. Ten sos gotować na wolnym ogniu przez 8-10 minut.Etim sosem polać ugotowane w 4 litrach osolonej wody spaghetti. Wymieszać i natychmiast zastosować je na stole

2. Spaghetti z sosem II:
Drobno posiekaną bekon i szynka i smażyć na oleju, dodać pokrojone pomidory i pokrojone w plasterki pieczarki i pakowane myagkosti.Yaytsa mieszane ze śmietaną, pieprzem, solą i tuż przed gotowy do wylania swoich spaghetti w sosie pomidorowym, wymieszać szybko i natychmiast zdjąć z ognia. wymieszać sos Kipyatit.Spagetti z serem masło i starty i polewamy sosem.

obrazek

3. Spaghetti z sosem III:
1 pęczek świeżej bazylii 3-4 łyżki. łyżki posiekanej natki pietruszki 5 ząbków czosnku, 1 łyżeczka soli, 50 g startego sera "Parmezan", 70 g sera feta, 10 ul. oliwa z oliwek, 400 g spaghetti.
Grind bazylia, natka pietruszki, sól i czosnek zmiażdżony w moździerzu, dodać ser i sera owczego. Dobrze wymieszać.
Wlej łyżkę oliwy z oliwek i wymieszać aż powstanie gładka masa (lub wlać olej do filiżanki do popribaviv mikser innych produktów, ubijając, aż masa będzie gładka).
Ugotuj spaghetti i zmiany w podgrzanej miski. Wymieszać z sosem i podawać.

4. Spaghetti z sosem IV:
400 g spaghetti, 300 g zielonego groszku, 50 g masła, 30 g mielonego boczku, 1 cebula, seler i pietruszka rosół, tarty ser, sól, mielony czarny pieprz.
Mince smażyć na maśle, dodać groszek, bulion, sól i pieprz, pakowane tushit.Otvarit spaghetti w osolonej wodzie, odcedzić, promyt.Zapravit gotowane z sosem i tartym serem.

obrazek

5. Spaghetti z sosem V:
Beat jaja świeże tartym serem i oliwą z oliwek.
spaghetti ugotować w osolonej wodzie, osączyć szybko, układ (nie pozwalając do schłodzenia) w waza i natychmiast zmieszać się z jajka, ser sos.

6.Sous Spaghetti VI Mięso
Farsz jest określone na patelni wysmarowanej olejem roślinnym, dodać posiekaną cebulę i czosnek. Wszystko to jest palone 20-30 minut. Jednocześnie nadzieniem powinny być podzielone na kawałki wielkości grochu. Sól i pieprz i dodać słoik pomidorów w ich własnym soku. Zazwyczaj jest to sos mięsny jest podawane do spaghetti lub makaronu.

7.Sous spaghetti ser VII
4 żółtka, 20 g mąki, 0,5 litra bulionu wołowego, 100 g masła, sól, szczypta startej gałki muszkatołowej, 100 g tartego sera (parmezan, cheddar, ementaler).
Wymieszać żółtka z mąką i stopniowo wlać bulion zimno. Następnie dodać masło, sól, gałka muszkatołowa, cukier, umieścić w łaźni wodnej i ogrzewa się, stale mieszając. Dodaj tartym serem. Gdy sos dochodzi do wrzenia, zdjąć z ognia i nadal mieszając, przez jakiś czas. Sos ten nadaje się do gotowanego kalafiora, makaron, itp.

8.Sous spaghetti ser VIII z cebulą
100 g sera Roquefort lub "Gorgonzola", 0,25 l mleka, 1 cebula, 20 g masła.
Cebula obrać i drobno posiekać. Rozgrzać olej, włożyć cebulę, aż przezroczyste. Dodać mleko z cebulą i rozdrobnionego sera. Lek na małym ogniu, aż do ser się roztopi. Podawać z spaghetti garnek zbóż.

9.Sous spaghetti ser IX
4-5 osób:
beszamelem z 250-300 gramów mleka zagotować, dodać śmietanę (ok. filiżankę kawy, gr 50) i pokrojone na małe kawałki sera, g 300 (gorogonzola ser pójdzie dobrze, i może być również kawałki sera feta, Szwajcarii itd. ważne, aby być dobrze topi). ingerować wszystko tak, aby uzyskać jednolitą masę. Mżawka na makaron.

obrazekobrazekobrazekobrazekobrazek




Sałatka z sosem czosnkowym

Składniki:

Warzywa:

1 czerwona papryka
1/2 małej sałaty lodowej
1 mały zielony ogórek
2 małe pomidory
1 puszka kukurydzy ( słodkiej )
1 mała czerwona cebula

Sos:

1 łyżka majonezu ( do tego sosu polecam winiary )
1 łyżka śmietany 18 %
szczypta soli
szczypta pieprzu ( świeżo mielony - zielony)
szczypta cukru
kilka kropel soku z cytryny
1/3 kostki smaku knorr ( bazylia ) - może być świeża
2 ząbki czosnku
4 łyżki oleju lub oliwy

Jak przyrządzić:

Warzywa pokroić w drobną kostkę z wyjątkiem sałaty której wymiary powinny być 2 x większe niż pozostałych składników. Wszystkie składniki sosu wrzucić do pojemnika od blendera ręcznego i poprostu zmiksować , albo wycisnąc czosnek do szklanki po czym dodac wszystkie składniki i wymieszać. Solą i pieprzem doprawiać do smaku , a cukrem zrównoważyć ilość soku z cytryny.


Sos czosnkowy z bazylią

Składniki:

1 łyżka majonezu ( do tego sosu polecam winiary )
1 łyżka śmietany 18 %
szczypta soli
szczypta pieprzu ( świeżo mielony - zielony)
szczypta cukru
kilka kropel soku z cytryny
1/3 kostki smaku knorr ( bazylia ) - może być świeża
2 ząbki czosnku

Jak przyrządzić:

Można wszystkie składniki wrzucić do pojemnika od blendera ręcznego i po prostu zmiksować , albo wycisnąc czosnek do szklanki po czym dodac wszystkie składniki i wymieszać. Solą i pieprzem doprawiać do smaku , a cukrem zrównoważyć ilość soku z cytryny. Idealny sos do potraw z grilla , bądź po dodaniu kilku łyżek oleju lub oliwy jako sos sałatkowy.


Surówka z porów w śmietanie

Składniki:

# 4 pory
# jabłko
# 2 łyżki posiekanego szczypiorku
# pół szklanki śmietany
# sok z cytryny lub koncentrat róży
# sól, cukier, pieprz

Jak przyrządzić:

Pory dokładnie umyć, pokrajać w plasterki. Umyte jabłko pokrajać w kostkę, dodać do porów i wymieszać ze szczypiorkiem. Przyprawić do smaku sokiem z cytryny, solą, cukrem


Mięsa pieczone na Wielkanoc

Dowolna ilość mięsa wieprzowego pokroić na mniejsze kawałki (może być szynka,schab czy karczek ew. boczek). Tak samo można przygotować kurczaka.
Dokładnie mięso oczyścić i umyć. W odpowiedniej wielkości misce przygotować zalewę. Woda ma być przegotowana i wystudzona. Do wody dodajemy sól, pieprz, Vegetę, oregano,paprykę mieloną, jałowiec, kminek,liść laurowy, ziele angielskie, czosnek( czosnku nie żałować, chyba,że ktoś nie znosi jego zapachu) i inne przyprawy według Własnego uznania.
do tej zalewy włożyć mięso, tak żeby nie wystawało z wody. Odstawić w chłodne miejsce lub wstawić do lodówki na parę godzin.Co jakiś czas przewrócić mięska. Ja przygotowuję wieczorem mięsko a na drugi dzień go piekę. Przed pieczeniem można jeszcze opruszyć przyprawami. Piec w zależności od wielkości kawałków mięsa, sprawdzając czy jest miękkie.
Nigdy nie dodaję saletry bo jest bardzo szkodliwa dla zdrowia.
Smacznego :)

Sos wielkanocny

Przygotowanie:

1. Jajka ugotuj na twardo, ostudź w zimnej wodzie, obierz, opłucz i przetrzyj przez sito lub drobno pokrój w kosteczkę.

2. Do śmietany dodaj przetarte jajka, szczypiorek, koperek, chrzan, sok z cytryn, dopraw solą i cukrem. Dokładnie wymieszaj.

3. Odstaw na 3-4 godziny do lodówki.

4. Przed podaniem posyp posiekanym szczypiorkiem i koperkiem.

Sos wykorzystuj do podawania jajek, wędlin.


Sałatka z jajek



1. 6 jajek
2. 15 dag majonezu
3. cebula
4. 8 dag zielonego groszku z puszki
5. 2 pomidory
6. pęczek szczypiorku
7. papryki konserwowe
8. sól, pieprz

Przygotowanie:

1. Jajka gotować 10 min. od momentu zagotowania. Ostudzić, obrać, pokroić na ćwiartki.
2. Pomidory sparzyć, zdjąć skórki, pokroić na ćwiartki.
3. Cebulę obrać, pokroić w kostkę.
4. Papryki odcedzić, pokroić w kawałki.
5. Szczypiorek opłukać, posiekać.
6. Zielony groszek odcedzić z wody.

Wszystkie składniki włożyć do salaterki, dodać majonez i szczypiorek.
Delikatnie wymieszać i przyprawić do smaku.



Kotlety de volaille
Składniki

5 plastrów schabu
5 plastrów żółtego sera
1 łyżka masła
1 jajko
sól
pieprz
bułka tarta
tłuszcz do smażenia
wykałaczki

Wykonanie

Plastry schabu rozbić na bardzo cieniutkie i przyprawić. Następnie podsmażyć na tłuszczu, z jednej strony mocniej a z drugiej mniej. Ostudzić. Na stronę dobrze wypieczoną nakładamy masło ( można rozsmarować ale niekoniecznie) i kawałek żółtego sera. Zwinąć i spiąć wykałaczką tak aby ser po roztopieniu nie wypłynął. Tak zwinięte Zanurzyć w rozmąconym jajku z dodatkiem soli i pieprzu, obtoczyć w bułce tartej i smażyć na patelni.
Najlepiej podawać z frytkami i surówką.


Ryba zapiekana z warzywami

1 kg ryby (lub odpowiednio mniejsza porcja), 30 dag włoszczyzny, średnia cebula, 2 łyżki koncentratu pomidorowego, 2 łyżki tartego sera, 3 łyżki masła lub margaryny, 2 łyżki tartej bułki.
Rybę rozmrozić,umyć i pokroić na odpowiednie porcje. Warzywa umyć, oczyścić, opłukać, pokroić w krążki, dodać trochę wody, łyżkę tłuszczu i sól do smaku, udusić na półmiękko. Przygotowane filety ułożyć na ogniotrwałym półmisku( może być naczynie żaroodporne lub zwyczajnie spód od prodiża, forma do ciast a w ostateczności nawet gęsiarka), posmarowanym tłuszczem i wysypanym tartą bułką. Skropić tłuszczem i pokryć podduszonymi warzywami. Na wierzchu polać rozcieńczonym wodą koncentratem pomidorowym. Całość posypać tartym serem. Wstawić do średnio nagrzanego piekarnika i piec ok. 30 min. Potrawę podawać po wyjęciu z piekarnika z grzankami, frytkami lub ziemniakami.
Smacznego :)


Gulasz wołowy

Składniki

1,5 kg wołowiny bez kości,

20 dag wędzonego boczku,

3 szklanki czerwonego wytrawnego wina,

3 duże cebule,

30 dag małych cebulek (szalotek),

3 marchewki,

3 małe pory,

kawałek selera,

4 z ąbki czosnku,

szklanka rosołu (może być z kostki),

4 łyżki smalcu,

2 łyżki mąki,

pęczek natki pietruszki,

liść laurowy,

tymianek,

sól, pieprz

Sposób przyrządzania

Pory, marchew, seler, cebule umyć, obrać i pokroić w plasterki. Włożyć do miski wraz z gałązkami natki pietruszki, liściem laurowym i obranym oraz posiekanym czosnkiem.

Mięso umyć i osuszyć, pokroić w kostkę, ułożyć na warzywach, posypać solą i pieprzem, polać winem. Przykryć i wstawić do lodówki na 8 godzin.

W dużym rondlu rozgrzać smalec, włożyć osączone zamarynowane mięso, przysmażyć je ze wszystkich stron, dodać warzywa osączone z marynaty i przez chwilę podsmażać.

Mąkę rozprowadzić winem z marynaty, wlać do rondla i gotować, aż sos zgęstnieje. Potem dodać resztę marynaty, szklankę rosołu, kilkakrotnie wymieszać.

Wędzony boczek pokroić na cienkie paseczki, wrzucić do rondla, przykryć szczelnie pokrywką i dusić około 2 godzin na małym ogniu.

Pół godziny przed końcem duszenia włożyć do rondla małe cebulki. Potrawa ta najlepiej smakuje następnego dnia po przyrządzeniu.
Przed podaniem podgrzać, przełożyć do wazy lub ozdobnej misy, udekorować gałązkami pietruszki.


Garnek ostrych kiełbasek

Składniki:

2 l bulionu mięsnego

20 dag przerośniętego wędzonego boczku

6 udek z kurczaka

3 pikantne kabanosy

2 duże cebule

70 dag pomidorów

3 strąki żółtej papryki

2 puszki ciecierzycy

2 ziemniaki

1 łyżka oleju sól

pieprz czarny

2 łyżki posiekanej natki pietruszki

Wykonanie:

Bulion wlać do dużego garnka, dodać boczek, zagotować, a następnie gotować na małym ogniu ok. 30 minut.

Włożyć kiełbaski i kurczaka, gotować kolejne 1/2 godziny.

W tym czasie przygotować warzywa: cebulę obrać i drobno posiekać.

Pomidory sparzyć wrzątkiem, ściągnąć skórkę.

Paprykę oczyścić, umyć, pokroić w wąskie paski.

Ziemniaki obrać, pokroić w kostkę.

Ciecierzycę przełożyć na sitko, przelać zimną wodą.

Na dużej patelni rozgrzać olej.

Zeszklić cebulę, dodać ziemniaki, pomidory i paprykę, chwilę dusić razem, mieszając od czasu do czasu.

Podduszone warzywa dodać do zupy razem z ciecierzycą, zagotować.

Gotować 10 minut, aż ziemniaki będą zupełnie miękkie.

Mięso wyjąć.

Kurczaka oddzielić od kości, pokroić na kawałki.

Kiełbaski pokroić w plasterki.

Z boczku odkroić skórę, pokroić w kostkę.

Włożyć do zupy.

Zupę doprawić solą i pieprzem, posypać natką.

Podawać bardzo gorącą.


Efektowne przekąski

Składniki:

35 dag filetu z piersi – ugotować

2 drobiowe kostki rosołowe

2 łyżki żelatyny

marchweka

1 puszka kukurydzy

15 dag selera konserwowego

15 dag średnich pieczarek – ugotować

ziele angielskie

czarny cały pieprz

1 liść laurowy

1 papryka czerwona surowa

1 papryka żółta surowa

Sposób przygotowania:

Ugotować rosół ze składników: kostki, pieczarki, ziele, pieprz, liść, papryka, seler.

Do salaterek włożyć pokrojone drobno i ugotowane filety, można wyłowić z rosołu warzywa i również dodać, następnie włożyć pieczarki.

Do letniego rosołu dodać żelatynę wcześniej rozpuszczoną.

I zalać salaterki.

Pozostawić do zastygnięcia.

Podawać, gdy będzie gotowe.
Do dekoracji można wykorzystać cytrynę i pietruszkę.

  • 2,7 MB
  • 21 mar 11 23:26

z chomika Asia24_h

  • 3,3 MB
  • 21 mar 11 23:26

z chomika Asia24_h

  • 3,5 MB
  • 21 mar 11 23:26

z chomika Asia24_h

  • Pobierz folder
  • Aby móc przechomikować folder musisz być zalogowanyZachomikuj folder
  • dokumenty
    0
  • obrazy
    3
  • pliki wideo
    0
  • pliki muzyczne
    0

3 plików
9,52 MB




marika1313

marika1313 napisano 22.02.2012 19:53

zgłoś do usunięcia
zapraszam

chris641004 napisano 9.03.2012 17:34

zgłoś do usunięcia
Weekend Graphics
GryLogiczne.PL

GryLogiczne.PL napisano 1.06.2012 17:27

zgłoś do usunięcia

Witamy Ciebie serdecznie chomikomaniaku. Kliknij proszę na poniższy rysunek, a

obrazek

zobaczysz niewiarygodnie wielki zbiór ciekawych gier. U nas jest brak haseł. Nie ma limitu na ściąganie - pobierasz ile pragniesz. Zapunktujesz! Pozdrawia zespół w składzie: Leszek, Grzegorz oraz Natalia.

Tajemnicza83.83

Tajemnicza83.83 napisano 2.07.2012 19:02

zgłoś do usunięcia
SLECINKY.EU
alina43

alina43 napisano 14.11.2012 14:03

zgłoś do usunięcia
obrazek
monis_krzys

monis_krzys napisano 18.11.2012 10:47

zgłoś do usunięcia
Lubisz gry mam coś sprcjalnie dla Ciebie FIFA 2013 Symulator farmy 2013 Need For Speed Most Wanted 2012 PC obrazek
loca20

loca20 napisano 6.03.2013 17:49

zgłoś do usunięcia
madsboy7

madsboy7 napisano 20.05.2014 11:12

zgłoś do usunięcia

Czy już znasz treść książki

"WIELKI  BÓJ"?

Jeśli nie - to kliknij na baner i pobierz

w wersji pdf lub mp3

za free!

toyoga9536

toyoga9536 napisano 12.12.2022 05:51

zgłoś do usunięcia
Super chomik

Musisz się zalogować by móc dodawać nowe wiadomości do tego Chomika.

Zaprzyjaźnione i polecane chomiki (3)Zaprzyjaźnione i polecane chomiki (3)
Zgłoś jeśli naruszono regulamin
W ramach Chomikuj.pl stosujemy pliki cookies by umożliwić Ci wygodne korzystanie z serwisu. Jeśli nie zmienisz ustawień dotyczących cookies w Twojej przeglądarce, będą one umieszczane na Twoim komputerze. W każdej chwili możesz zmienić swoje ustawienia. Dowiedz się więcej w naszej Polityce Prywatności