Wykorzystujemy pliki cookies i podobne technologie w celu usprawnienia korzystania z serwisu Chomikuj.pl oraz wyświetlenia reklam dopasowanych do Twoich potrzeb.

Jeśli nie zmienisz ustawień dotyczących cookies w Twojej przeglądarce, wyrażasz zgodę na ich umieszczanie na Twoim komputerze przez administratora serwisu Chomikuj.pl – Kelo Corporation.

W każdej chwili możesz zmienić swoje ustawienia dotyczące cookies w swojej przeglądarce internetowej. Dowiedz się więcej w naszej Polityce Prywatności - http://chomikuj.pl/PolitykaPrywatnosci.aspx.

Jednocześnie informujemy że zmiana ustawień przeglądarki może spowodować ograniczenie korzystania ze strony Chomikuj.pl.

W przypadku braku twojej zgody na akceptację cookies niestety prosimy o opuszczenie serwisu chomikuj.pl.

Wykorzystanie plików cookies przez Zaufanych Partnerów (dostosowanie reklam do Twoich potrzeb, analiza skuteczności działań marketingowych).

Wyrażam sprzeciw na cookies Zaufanych Partnerów
NIE TAK

Wyrażenie sprzeciwu spowoduje, że wyświetlana Ci reklama nie będzie dopasowana do Twoich preferencji, a będzie to reklama wyświetlona przypadkowo.

Istnieje możliwość zmiany ustawień przeglądarki internetowej w sposób uniemożliwiający przechowywanie plików cookies na urządzeniu końcowym. Można również usunąć pliki cookies, dokonując odpowiednich zmian w ustawieniach przeglądarki internetowej.

Pełną informację na ten temat znajdziesz pod adresem http://chomikuj.pl/PolitykaPrywatnosci.aspx.

Nie masz jeszcze własnego chomika? Załóż konto

Naleśniki zapiekane ze szpinakiem.doc

sewulka / PRZEPISY KULINARNE / SZPINAK / Naleśniki zapiekane ze szpinakiem.doc
Download: Naleśniki zapiekane ze szpinakiem.doc

28 KB

0.0 / 5 (0 głosów)

Komentarze:

Nie ma jeszcze żadnego komentarza. Dodaj go jako pierwszy!

Aby dodawać komentarze musisz się zalogować

Inne pliki do pobrania z tego chomika
SZPINAK - Lazagne ze szpinakiem i twarogiem1.jpeg
Składniki: - 750 g mrożonego szpinaku - 250 g twarogu pó ...
Składniki: - 750 g mrożonego szpinaku - 250 g twarogu półtłustego - 6-8 płatów lasagne - 2 jajka - sól, pieprz, oregano, bazylia - czosnek granulowany lub 2 ząbki - 200 g żółty sera - oliwa z oliwek Przygotowanie: Szpinak rozmrozić, przełożyć na patelnie i dusić na rozgrzanej oliwie. Przyprawić solą, pieprzem i czosnkiem granulowanym (można zastąpić 2 rozdrobnionymi ząbkami czosnku). Chwilę podsmażać aż woda zacznie odparowywać (ale nie dopuścić do suchej patelni). Zdjąć z palnika, dodać twaróg, jajka, 100 g startego sera i delikatnie wymieszać. Na dnie kwadratowego naczynia żaroodpornego ułożyć 2 płaty lasagne, posmarować beszamelem i wyłożyć część farszu, czynność powtarzać aż zostaną 2-3 łyżki farszu, które należy ułożyć na ostatniej warstwie płatów lasagne posmarowanych beszamelem. Posypać resztą startego sera. Lasagne zapiekać w piekarniku rozgrzanym do 190°C przez około 30 minut. Sos beszamelowy Składniki: - 20 g masła - 3 łyżki mąki (nie kopiaste) - 3/4 szklanki mleka - sól, pieprz Przygotowanie: Masło rozpuścić na małym ogniu w niedużym rondelku, dodać mąkę i szybko wymieszać, następnie cały czas mieszając podlewać mlekiem. Sos powinien lekko gęstnieć. Na końcu przyprawić do smaku solą i pieprzem.
SZPINAK - Lazagne ze szpinakiem i twarogiem.jpeg
Składniki: - 750 g mrożonego szpinaku - 250 g twarogu pó ...
Składniki: - 750 g mrożonego szpinaku - 250 g twarogu półtłustego - 6-8 płatów lasagne - 2 jajka - sól, pieprz, oregano, bazylia - czosnek granulowany lub 2 ząbki - 200 g żółty sera - oliwa z oliwek Przygotowanie: Szpinak rozmrozić, przełożyć na patelnie i dusić na rozgrzanej oliwie. Przyprawić solą, pieprzem i czosnkiem granulowanym (można zastąpić 2 rozdrobnionymi ząbkami czosnku). Chwilę podsmażać aż woda zacznie odparowywać (ale nie dopuścić do suchej patelni). Zdjąć z palnika, dodać twaróg, jajka, 100 g startego sera i delikatnie wymieszać. Na dnie kwadratowego naczynia żaroodpornego ułożyć 2 płaty lasagne, posmarować beszamelem i wyłożyć część farszu, czynność powtarzać aż zostaną 2-3 łyżki farszu, które należy ułożyć na ostatniej warstwie płatów lasagne posmarowanych beszamelem. Posypać resztą startego sera. Lasagne zapiekać w piekarniku rozgrzanym do 190°C przez około 30 minut. Sos beszamelowy Składniki: - 20 g masła - 3 łyżki mąki (nie kopiaste) - 3/4 szklanki mleka - sól, pieprz Przygotowanie: Masło rozpuścić na małym ogniu w niedużym rondelku, dodać mąkę i szybko wymieszać, następnie cały czas mieszając podlewać mlekiem. Sos powinien lekko gęstnieć. Na końcu przyprawić do smaku solą i pieprzem.
więcej plików z tego folderu...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin
W ramach Chomikuj.pl stosujemy pliki cookies by umożliwić Ci wygodne korzystanie z serwisu. Jeśli nie zmienisz ustawień dotyczących cookies w Twojej przeglądarce, będą one umieszczane na Twoim komputerze. W każdej chwili możesz zmienić swoje ustawienia. Dowiedz się więcej w naszej Polityce Prywatności