Wykorzystujemy pliki cookies i podobne technologie w celu usprawnienia korzystania z serwisu Chomikuj.pl oraz wyświetlenia reklam dopasowanych do Twoich potrzeb.

Jeśli nie zmienisz ustawień dotyczących cookies w Twojej przeglądarce, wyrażasz zgodę na ich umieszczanie na Twoim komputerze przez administratora serwisu Chomikuj.pl – Kelo Corporation.

W każdej chwili możesz zmienić swoje ustawienia dotyczące cookies w swojej przeglądarce internetowej. Dowiedz się więcej w naszej Polityce Prywatności - http://chomikuj.pl/PolitykaPrywatnosci.aspx.

Jednocześnie informujemy że zmiana ustawień przeglądarki może spowodować ograniczenie korzystania ze strony Chomikuj.pl.

W przypadku braku twojej zgody na akceptację cookies niestety prosimy o opuszczenie serwisu chomikuj.pl.

Wykorzystanie plików cookies przez Zaufanych Partnerów (dostosowanie reklam do Twoich potrzeb, analiza skuteczności działań marketingowych).

Wyrażam sprzeciw na cookies Zaufanych Partnerów
NIE TAK

Wyrażenie sprzeciwu spowoduje, że wyświetlana Ci reklama nie będzie dopasowana do Twoich preferencji, a będzie to reklama wyświetlona przypadkowo.

Istnieje możliwość zmiany ustawień przeglądarki internetowej w sposób uniemożliwiający przechowywanie plików cookies na urządzeniu końcowym. Można również usunąć pliki cookies, dokonując odpowiednich zmian w ustawieniach przeglądarki internetowej.

Pełną informację na ten temat znajdziesz pod adresem http://chomikuj.pl/PolitykaPrywatnosci.aspx.

Nie masz jeszcze własnego chomika? Załóż konto
piwowar3
  • Prezent Prezent
  • Ulubiony
    Ulubiony
  • Wiadomość Wiadomość

widziany: 12.07.2024 21:16

  • pliki muzyczne
    42196
  • pliki wideo
    13560
  • obrazy
    24737
  • dokumenty
    61326

162256 plików
7452,44 GB

FolderyFoldery
piwowar3
[ e-Booki ] Luzem (różne)
 
HISTORYCZNE
_ Psychologia rozwoju człowieka
100 ksiązek które trzeba przeczytać przed śmiercią
ABC psychoterapeuty
 
Video
Andragogika
Antropologia
Aplikacje teorii zakorzenienia
Audio.Wolniewicz. B - Wyklady o Witgensteinie
Backus W. Chapian M. - Mówienie prawdy sobie samemu. Jak sobie radzić z problemami życia
Batko Andrzej -nie tylko nlp
Błądzą wszyscy (ale nie ja) - Elliot Aronson
Breaking Bad sezon 1
Breaking Bad sezon 2
Breaking Bad sezon 3
Breaking Bad sezon 4
Breaking Bad sezon 5 Lektor PL
Brett Regina - Jesteś cudem 50 lekcji jak uczynić niemożliwe możliwym
Brett Regina - Mów własnym głosem. 50 lekcji, jak głosić swoją prawdę
dekonstrukcja
Derrida
diagnoza psychologiczna zaawansowana
Dokumenty 123
dos
Dzwonki do komórek
 
Dzwonki
Dzwonki MP3
ebook
 
E-BOOK
 
ebook 1
 
E-BOOK król
 
ebook magilla
ebooki
 
E-Booki
 
Forex
Ebooki(1)
Ebooki(2)
ebooki1
 
NLP, Samodoskonalen ie, Tworzenie pieniędzy, Psychologia
podryw, uwodzenie
samodoskonalen ie
Edward Stachura
Ekonomia (Economy)
EPUBKSNOWY
Erich Maria Remarque
Ezoteryka
 
Filmy (Films)
 
Co się dzieje podczas stosunku
Filmy Dubbing
 
Konpie - Ziele warte miliardy
Filmy 123
FILMY kris
filmy polskiezwierz
Filmymisiu
filozofia
 
Filozofia 2017
Filozofia(1)
Filozofia(1)ttt
 
Filozofia(2)
Filozofia(3)
Filozofia.ttt
 
Filozofia
Fromm Erich
Gabriel Garcia Marquez
Galeria
 
Giddens
Giddens Konsekwencje nowoczesności
Giddens Runaway world
Giełda
Goffman Rytuał interakcyjny
Halina Poświatowska
historia
Houellebecq
J E D Z O N K O ; )
 
--== KUCHANIA - PRZEPISY ==--
 
Alkohole - Gorzałka
Domowy kucharz
Ewa gotuje
Interaktywna ksiazka kucharska
ksiazki kucharskie i nie tylko
Kucharskie
 
♣Kulinarnie
Kuchnia
 
kuchnia
 
Kuchnia
Lubie gotowac
Kuchnia Atosek
kuchnia m.in.schelera
kuchnia po śląsku
KUCHNIA TV
 
kuchnia1
Kulinaria
 
Kulinaria(1)
mm
przepisy
 
przepisy kulinarne
 
Rączka gotuje
Różne
 
Słodkości
 
Smaki i Aromaty 26
Smaki i Aromaty nr 22
Smaki i Aromaty nr 24
Smaki polskie
Jarosław Borszewicz
jennburton2010
Jonathan Littell
Kant(1)
Kant(2)
Kant.ttt
KARAOKE-MIDI
Ken Wilber
 
KĘPIŃSKI
klaryt
klasyczne teorie socjologiczne
KLT - opowiadania, obrazy
komunikowanie społeczne i media w ASK
Konwicki Tadeusz
Krzysztof Logan Tomaszewski - Będę Dla Ciebie Kim Tylko Chcesz - 2008
Książki
ksiazki psychologia i filozofia
L Kołakowski
 
Leksykon zlotych mysli - Nowak
Literatura faktu
logika
Logika(1)
Małgorzata Jacyno - Iluzje codzienności
 
Bourdieu, Passeron - Reprodukcja
Manipulacja
 
Marek Hlasko
Mihaly Csikszentmihalyi
 
psychologia
Milan Kundera
Mobi - oryginalne (kindle)
Motywacja
Mózgobrednie. 20 i pół mitu o mózgu i jak on naprawdę działa- Henning Beck
Muzyka
 
Tomasz Karolak - Zabiore Cie Wlasnie Tam
Muzyka 123
nagel
 
Ćwiczenia tekstowe
Teksty Źródłowe
Wykład
NALEWKI, WINA, WÓDKI ═══════════════
 
Domowy wyrób wódek,win i nalewek
Neurobiologia
Neurologia
nieanal
 
Analityczna - Russel
Nietzsche
NLP
NLP magazine
NLP, Samodoskonalenie, Tworzenie pieniędzy, Psychologia, Motywacja
NLS
Nowe nieposegregowane 123
Olga Tokarczuk
Pedagogika
 
ABC mądrego rodzica - Jolanta Gajda
Anatomia kłamstwa
Asertywnosc w przykladach-Do rota Gromnicka
pedagogika - różne
pedagogika społeczna
Pesymizm
POEZJA
Power,Gothic,Symp honic,Folk - Metal
Prehistoric culture
Prywatne
przepisy na wino
Psycho audio i teksty
Psychologia
 
Psychologia - Podręczniki, książki
Psychologia religii
psychologia rozwoju człowieka w cyklu życia
psychologia(1)
Psychologia1
Pulaneczka
Radoslav Andrea Tsanoff
Retoryka i erystyka
Różne
 
#Różne
Różne
Samorozwój
Sample
Seksualność człowieka - tabu i badania
Seksualność człowieka - tabu i badania(1)
Slavoj Zizek
 
Slavoj Żiżek
Śmierć - tabu i badania
SOCJOLOGIA
Socjologia 2017
Sylvia Plath
Szamanizm
Sztuka - Filozofia
Szybka nauka
Teksty
Teoria gier
 
Terry Pratchett
The work
tipitaka
Wiedza o kulturze
Władysław Kopaliński Koty w worku, czyli z dziejów pojęć i rzeczy
Wlodzislaw Duch
 
Wodnikowe Wzgórze
Wstęp do socjologii
zachomikowane
zachomikowane.t
Zygmunt Freud
Pokazuj foldery i treści
Salatka z kalafiora :)

SKŁADNIKI:
-1 surowy kalafior
-1 mala cebula
-1 ząbek czosnku
-3 ogórki konserwowe
-10dag szynki
-puszka kukurydzy
-1/2 peczku koperku
-sól, pieprz, majonez

Różyczki kalafiora drobniutko pokroic. Cebule, ogórki, szynke, koperek pokroic. Czosnek zetrzec na tarce. Posolić, dodać pieprzu i mojonezu. Wszystko razem wymieszac.

smakuje wybornie :)

SMACZNEGO

Dip czosnkowy :)
SKŁADNIKI:

0,5 litra naturalnego jogurtu
1 łyżka musztardy
1 łyżka keczupu
1 łyżka majonezu
4 ząbki czosnku (mniej lub więcej jak kto lubi)
sol, pieprz
suszona bazylia lub oregano

Przeciśnięty przez praskę czosnek i resztę składników dodać do jogurtu, wymieszać i odstawić do lodówki na pol godziny.Mozna go używać jako dodatek do grilla ,kebaba,kotletów...
« poprzednia stronanastępna strona »
  • 6,1 MB
  • 4 cze 12 23:33
0471753076.jpg

z chomika maj4ka

  • 30,6 MB
  • 4 cze 12 23:33
obrazek

z chomika maj4ka

  • 8,8 MB
  • 4 cze 12 23:33

z chomika maj4ka

  • 0,6 MB
  • 4 cze 12 23:33

zachomikowany

  • 42 KB
  • 4 cze 12 23:33
Fantazja kokosowa

Biszkopt ciemny z 6 jaj
Krem
0,5 litra mleka
10 dag cukru
2-3 łyżki oleju
2 łyżki mąki
1 łyżka mąki ziemniaczanej
20 dag wiórków kokosowych
1 galaretka wiśniowa
słoiczek wiśni drylowanych w cukrze(wiśnie z kompotu)
Mleko zagotowac(odlac do rozrobienia mąki)z olejem i cukrem,wlac rozrobioną mąkę i ugotowac budyń ,do gorącego wsypac wiórki i wymieszac
Z kostki margaryny i budyniu zrobic krem i do kremu powili wlewac tężejącą galaretkę(zagotowac 0,5 szklanki soku i rozrobic galaretkę)Biszkopt przekroic wyłożyc 3/4 kremu ułożyc wiśnie,przykryc drugą połową.Na wierzch pozostały krem,potrzec czekoladą.Można dodac taką galaretkę jak owoce np.brzoskwinie

z chomika Brunetka6853

  • 34 KB
  • 4 cze 12 23:33
Karpatka
1 szklanka wody
12,5 dag margaryny
1 łyżeczka proszku
Wszystko zagotowac,w czasie gotowania wsypac 1 szklankę mąki,wymieszac i ucierac kałką.Po wystygnięciu dodawac po 1 jajku(4 jajka)i ucierac .Dwie blachy dobrze wysmarowac i wyłożyc ciasto.Piec w nagrzanym piekarniku na złoty kolor 10 min.w 200C i 15-20 mni 180C
lub na termoobiegu 180C 25-30 min. obie blachy.
Krem
0,5 litra mleka
2 łyżki mąki zwykłej
2 łyżki kartoflanki
10 dag cukru+cukier waniliowy
2-3 łyżki oleju
ugotowac budyń
Utrzec z 1 kostką margaryny,wierzch polukrowac lub posypac cukrem pudrem.

z chomika Brunetka6853

  • 29 KB
  • 4 cze 12 23:33
Bananowiec

Biszkopt z 4 jaj

Masa bananowa
1,5 kostki margaryny
1 kg bananów obranych
3 żółtka
3 łyżki cukru
1 galaretka bananowa(może byc cytrynowa)
Margarynę utrzec z żółtkami i cukrem na puszystą masę,dodac zmiksowane banany wszystko wymieszac, a na koniec przestygniętą galaretkę(1 szklanka wody)i też wymieszac.

Masa białkowa-białka ubic z 3 łyżkami cukru,gdy białka są ubite a cukier rozpuszczony wlac powoli przestygniętą galaretkę(1 szklanka wody-smak galaretki do wyboru) wszystko wymieszac i na wierzch też galaretkę do wyboru.

z chomika Brunetka6853

  • 1,3 MB
  • 4 cze 12 23:33

z chomika monterey777

  • 17,9 MB
  • 4 cze 12 23:33

z chomika monterey777

  • 367 KB
  • 4 cze 12 23:33
Własny, domowy i sprawdzony przepis - ciasteczka zawsze wyjdą, a smakują "niebo w gębie"...
Rewelacyjne dla całej rodzinki, a szczególnie dla dzieci.
Każdy kto uwielbia smak duńskich ciasteczek, powinien spróbować mojego przepisu!!!
Polecam szczerze:)
Są tanie i szybkie w wykonaniu...

z chomika monterey777

  • 1,1 MB
  • 4 cze 12 23:33

z chomika redandpale

  • 368 KB
  • 4 cze 12 23:33

z chomika StarszyPan

  • 1,6 MB
  • 4 cze 12 23:33
obrazekPrzepisy : 197
Ciasteczka / Naleśniki / Pączki / Hrusty / Racuchy / Babki / Ciasta / Ciastka / Drożdżówki / Masy i kremy ::

z chomika a.baddon

  • 33 KB
  • 4 cze 12 23:33
Składniki
1 krem Karpatka
1 Kasia
2 paczki krakersów
2 puszki Krówki
2 łyczeczki cukru pudru
2 łyżeczki cukru waniliowego
2 śmitetan-fix
Paczkę migdałów płatki
Śmietanke 36%



Jak zrobić?
Najpierw układasz 1 warstwę krakersów na brytfance, później na to krem karpatka (wcześniej go gotujesz z mlekiem wg przepisu na opakowaniu-po wystudzeniu dodajesz kostkę Kasia i miksujesz)później kolejna warstwa krakersów, na to krówka (wcześniej gotujesz na parze żeby masa nie była twarda do rozsmarowania)nie gorące, na to warstwa krakersów i na koniec śmietanka ubita z fiksem cukrem pudrem i cukrem waniliowym, posypujesz na koniec migdałami i do lodówki-najlepiej na noc żeby oddało!

zachomikowany

  • 35 KB
  • 4 cze 12 23:33
Składniki
Ciasto:
3 szklanki mąki
1/2 szklanki cukru pudru
5 żółtek
2 łyżeczki proszku do pieczenia
250 g Kasia
Powidła lub konfitury
Masa smietanowa:
1 litr śmietany 18%
20 dag wiórków kokosowych
5 białek
1 szklanki cukru
1 łyżka mąki ziemniaczanej
1 budyń śmietankowy duży (w proszku)
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia


Przepis zasiegnelam ze strony Arabeski :)
Jak zrobić?
Ciasto:
Z podanych składników zagnieść ciasto i podzielić na 2 części.
Jedną częścią wykleić spód blaszki wyłożonej papierem do pieczenia.
(prostokątnej 20x30 lub tortownicy średnica 30cm)
Posmarować powidłem śliwkowym lub konfiturą.
Drugą włożyć do zamrażarki.

Masa:
Białka ubić z cukrem, dodać śmietanę oraz pozostałe składniki i wymieszać.
Wyłożyć to na ciasto posmarowane powidłem.
Na wierzch zetrzeć drugą część ciasta.
Piec ok. 50 minut w temp.peraturze 180°C.

Temperatura piekarnika: 180°C
Czas pieczenia: 50 min

zachomikowany

  • 51 KB
  • 4 cze 12 23:33
Składniki
Ciasto:
1jajko
15 dag mąki
6 dag cukru
6 dag Kasia
1 łyżeczka proszku do pieczenia
Ser:
70 dag sera białego (zmielonego)
1/2 szklanki cukru
1 jajko
1 łyżeczka mąki ziemniaczanej
Budyń:
1 budyń śmietankowy (ugotować wg przepisu)
1/2 kostki Kasia
2 łyżki cukru
4 jajka


Jak zrobić?
Ciasto zagnieść, wyłożyć na posmarowaną Kasia formę.
Ser zmiksować z cukrem, jajkiem, mąką ziemniaczaną i wylać na ciasto.
Kasia utrzeć z cukrem i 4 żółtkami, dodać ugotowany budyń i na końcu dodać ubite na sztywno białka z 4 jajek.

Temperatura piekarnika: 180 st.C
Czas pieczenia: 60 minut

zachomikowany

  • 63 KB
  • 4 cze 12 23:33
Składniki
1 Kasia
15 łyżek wody
20 dag cukru
3 łyżki kakao
około 25 dag mleka w proszku
bakalie
pokruszone herbatniki szkolne
2 wafle tortowe


Jak zrobić?
Kasia, cukier, wodę i kakao dać do rondelka i zagotować.
Odstawić.
Jak ostygnie, dodać mleko w proszku i ulubione bakalie oraz pokruszone herbatniki.
Wyłożyć masę na jeden wafel przykryć drugim.
Poczekać i pokroić. Smacznego!

zachomikowany

  • 13 KB
  • 4 cze 12 23:33
3 BIT - ciasto bez pieczenia


SKŁADNIKI:

* 5 paczek herbatników szkolnych
* 1 puszka mleka skondensowanego (gotować ok.3 godz.- ostudzić)
* 2 budynie waniliowe
* 2 szkl.mleka + 0,5 szkl. mleka
* 0,5 kostki masła (np.śmietankowe)
* 1 śmietana 18% (200 ml)
* 1 opak."Śnieżki"
* na posypkę:starkowana czekolada gorzka lub mleczna lub wiórki kokosowe

MASA BUDYNIOWA:
~~~~~~~~~~~~~~~~
2 budynie ugotować w jednej porcji mleka (zagotować 2 szkl. mleka,a rozrobić budynie w 0,5 szkl. mleka).Budyń ostudzić,gdy wystygnie - zmiksować z 0,5 kostki masła.

MASA ŚMIETANOWA:
~~~~~~~~~~~~~~~~
Śmietanę 18% zmiksować ze "Śnieżką".

KOLEJNOŚĆ UKŁADANIA: (układać w blaszce wyłożonej folią aluminiową)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

* HERBATNIKI
* MLEKO SKONDENSOWANE UGOTOWANE (z puszki)
* HERBATNIKI
* MASA BUDYNIOWA
* HERBATNIKI
* MASA ŚMIETANOWA
* STARKOWANA CZEKOLADA LUB WIÓRKI KOKOSOWE

z chomika white.and.black.flower

  • 17 KB
  • 4 cze 12 23:33
MAKOWIEC

CIASTO DROŻDŻOWE:
1 kg mąki
1 szkl. cukru
1 szkl. mleka
paczka margaryny
10 dkg drożdży
4 żółtka
łyżeczka soli
zapach waniliowy


MASA MAKOWA:
1 kg maku
4 białka
60 dkg cukru
12 dkg margaryny
zapach migdałowy
2-3 łyżki miodu
skórka pomarańczowa
10 dkg rodzynek

+ 1-2 białka dodatkowe


CIASTO DROŻDŻOWE:

Mleko podgrzewamy, ale nie zagotowujemy. W ciepłym mleku rozpuszczamy drożdże z 1-2 łyżeczkami cukru. Zostawiamy w ciepłym miejscu do wyrośnięcia.
Rozpuszczamy paczkę margaryny i zostawiamy do ostygnięcia.
Żółtka ubijamy z cukrem.
Do miski lub większego garnka wsypujemy mąkę, dodajemy żółtka z cukrem, przestudzoną margarynę, wyrośnięte drożdże, sól i zapach waniliowy. Wyrabiamy ciasto drożdżowe ręcznie tak długo, aż wszystkie składniki się połączą
i ciasto zacznie odchodzić od ręki.
Wyrobione ciasto przykrywamy ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce do wyrośnięcia.

MASA MAKOWA:
Mak należy sparzyć - najlepiej gotować
na bardzo małym ogniu przez 10 - 15 minut. Mak wylewamy na wyłożony gazą durszlak i zostawiamy do ostygnięcia. Zimy mak mielimy jeden raz, jeżeli mamy przy maszynce sitko do maku z małymi dziurkami, albo trzy razy, gdy nie mamy takiego sitka. Mak najlepiej przygotować dzień wcześniej.
Ubijamy pianę z białek i dodajemy do zmielonego maku. Margarynę rozpuszczamy i też dodajemy do maku, margaryna nie musi być zimna.
Dodajemy pozostałe składniki: cukier, miód, zapach migdałowy, skórkę pomarańczowa i namoczone rodzynki. Mieszamy, jeśli mak jest za mało słodki to dodajemy jeszcze cukru lub miodu

Na stolnicę wysypaną mąką wykładamy dużą garść ciasta drożdżowego
Ciasto rozwałkowujemy cienko na szerokość blaszki, w której będziemy piekli naszego makowca ( ja zawsze wcześniej przygotowuję blaszki)
Na rozwałkowane ciasto wykładamy przygotowaną masę makową. Mak smarujemy rozbitym białkiem, żeby po upieczeniu nie odchodził od ciasta. zwijamy naszego makowca I układamy we wcześniej wysmarowanej blaszce. Ciasto odkładamy w ciepłe miejsce żeby jeszcze trochę podrosło ( ja kładę na kaloryfer zimą) , a w tym czasie włączamy już piekarnik na temp. 170-180 stopni. W tym czasie przygotowujemy następne makowce, do wyczerpania składników. Powinno w sumie wyjść 4-6 makowców.
Pieczemy około godziny.

z chomika white.and.black.flower

  • 21 KB
  • 4 cze 12 23:33
Składniki:

2 i 1/2 szklanki mąki

? dwa jajka

? 1 i 1/2 szklanki mleka

? dwie łyżki cukru

? 3 dag świeżych drożdży

? trzy jabłka

? łyżeczka lub więcej cynamonu (ile kto lubi:))

? szczypta soli

? olej do smażenia

Jak przyrządzić:

Mleko podgrzać. Do letniego mleka dodać pokruszone drożdże i cukier.

2. Jajka rozbełtać, lekko posolić.

3. Do drożdży z mlekiem dodać jajka, mąkę, starte lub pokrojone w drobną kostkę jabłka, cynamon. Dobrze wyrobić ciasto (ja używam drewnianej łyżki).

4. Ciasto odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia.

5. Racuchy smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron. Nadmiar tłuszczu odsączyć na papierowym ręczniku, posypać cukrem pudrem. Najsmaczniejsze na ciepło :)

zachomikowany

  • 41 KB
  • 4 cze 12 23:33

z chomika Milutka29

  • 337 KB
  • 4 cze 12 23:33
Dodałam nowy przepis na ciasto.

Ciasto miodowe z serem.

z chomika desqa123

  • 0,8 MB
  • 4 cze 12 23:33
obrazek

z chomika wielosmakowa

  • 0,8 MB
  • 4 cze 12 23:33
obrazek

z chomika wielosmakowa

« poprzednia stronanastępna strona »
  • Pobierz folder
  • Aby móc przechomikować folder musisz być zalogowanyZachomikuj folder
  • dokumenty
    93
  • obrazy
    28
  • pliki wideo
    1
  • pliki muzyczne
    0

169 plików
1,01 GB




Miuzikan-2013

Miuzikan-2013 napisano 2.02.2013 18:37

zgłoś do usunięcia
;]
rldd1d2kng

rldd1d2kng napisano 28.12.2013 16:00

zgłoś do usunięcia

Quin1234 napisano 21.02.2016 18:15

zgłoś do usunięcia
obrazek

kaleb077 napisano 16.02.2018 23:03

zgłoś do usunięcia
WSZYSTKIE SZKOLENIA BATKO ZA DARMO, TYLKO U MNIE.
moyade8805

moyade8805 napisano 28.03.2022 10:07

zgłoś do usunięcia
Super chomik
xejowoy183

xejowoy183 napisano 29.11.2022 10:44

zgłoś do usunięcia
Super chomik
vagilaw468

vagilaw468 napisano 19.05.2023 02:01

zgłoś do usunięcia
Zapraszam

Musisz się zalogować by móc dodawać nowe wiadomości do tego Chomika.

Zgłoś jeśli naruszono regulamin
W ramach Chomikuj.pl stosujemy pliki cookies by umożliwić Ci wygodne korzystanie z serwisu. Jeśli nie zmienisz ustawień dotyczących cookies w Twojej przeglądarce, będą one umieszczane na Twoim komputerze. W każdej chwili możesz zmienić swoje ustawienia. Dowiedz się więcej w naszej Polityce Prywatności