Wykorzystujemy pliki cookies i podobne technologie w celu usprawnienia korzystania z serwisu Chomikuj.pl oraz wyświetlenia reklam dopasowanych do Twoich potrzeb.

Jeśli nie zmienisz ustawień dotyczących cookies w Twojej przeglądarce, wyrażasz zgodę na ich umieszczanie na Twoim komputerze przez administratora serwisu Chomikuj.pl – Kelo Corporation.

W każdej chwili możesz zmienić swoje ustawienia dotyczące cookies w swojej przeglądarce internetowej. Dowiedz się więcej w naszej Polityce Prywatności - http://chomikuj.pl/PolitykaPrywatnosci.aspx.

Jednocześnie informujemy że zmiana ustawień przeglądarki może spowodować ograniczenie korzystania ze strony Chomikuj.pl.

W przypadku braku twojej zgody na akceptację cookies niestety prosimy o opuszczenie serwisu chomikuj.pl.

Wykorzystanie plików cookies przez Zaufanych Partnerów (dostosowanie reklam do Twoich potrzeb, analiza skuteczności działań marketingowych).

Wyrażam sprzeciw na cookies Zaufanych Partnerów
NIE TAK

Wyrażenie sprzeciwu spowoduje, że wyświetlana Ci reklama nie będzie dopasowana do Twoich preferencji, a będzie to reklama wyświetlona przypadkowo.

Istnieje możliwość zmiany ustawień przeglądarki internetowej w sposób uniemożliwiający przechowywanie plików cookies na urządzeniu końcowym. Można również usunąć pliki cookies, dokonując odpowiednich zmian w ustawieniach przeglądarki internetowej.

Pełną informację na ten temat znajdziesz pod adresem http://chomikuj.pl/PolitykaPrywatnosci.aspx.

Nie masz jeszcze własnego chomika? Załóż konto

Placki z cukinii (2 porcje).rtf

pitbulljanek / Książki / Dieta KEto / Placki z cukinii (2 porcje).rtf
Download: Placki z cukinii (2 porcje).rtf

2,31 MB

0.0 / 5 (0 głosów)
Placki z cukinii (2 porcje)


PRODUKTY

650 g cukinii
2 jajka
100 g startego sera żółtego
2 łyżeczki mielonej łuski babki jajowatej
1 łyżeczka suszonej mięty
1 łyżeczka cebuli w proszku
4 łyżki oliwy z oliwek lub oleju kokosowego
sól i pieprz
Sos

150 ml kwaśnej śmietany
1 łyżeczka kurkumy
1 ząbek czosnku, przeciśnięty
sól i pieprz

Sałatka (opcjonalnie)

100 g czerwonej kapusty, rozdrobnionej
100 g buraków, cienko pokrojonych
2 łyżki świeżej pietruszki- natki
2 łyżki oliwy z oliwek
1 łyżka soku z limonki
sól i pieprz

Wykonanie:

Połącz składniki sosu i dobrze wymieszaj. Odstaw na bok.
Posiekaj kapustę.Umieść kapustę i buraki w misce i dodaj pozostałe składniki do sałatki. Wymieszaj i odstaw na bok.
Zetrzyj cukinię na grubo i umieść w durszlaku. Posól i pozostaw na 10 minut, a następnie odciśnij z nadmiar płynu.
W dużej misce wymieszaj ser, zmieloną łuskę babki jajowatej i przyprawy. Dodaj cukinię i jajka. Wymieszaj z masłem i odstaw na 10 minut.
Dodaj olej na patelnię i ustaw na średnim ogniu. ​Uformuj i usmaż placki.
Odwróć po 3-4 minutach i kontynuuj smażenie, aż obie strony zyskają ładny złoty kolor.
Podawaj z czerwoną sałatą i sosem.

SKŁADNIKI ODŻYWCZE – MAKRO:

1 porcja: (placki + sos)

Węglowodany: 15,50 g
Tłuszcz: 51,00 g
Białko: 24,00 g
kcal: 621

Komentarze:

Nie ma jeszcze żadnego komentarza. Dodaj go jako pierwszy!

Aby dodawać komentarze musisz się zalogować

Inne pliki do pobrania z tego chomika
Jajecznica po meksykańsku (1 porcja) PRODUKTY: 2 jajka ¼ białej cebuli ½ ostrej papryczki chilli, drobno posiekana ¼ pomidora, drobno posiekany 20 g (40 ml) tartego dowolnego sera żółtego ½ łyżki masła do smażenia sól i pieprz Wykonanie: Drobno posiekaj białą cebulę, papryczki i pomidory. Smaż na maśle przez 3 minuty na średnim ogniu. Przygotuj jajka i wlej na patelnię. Smaż mieszając przez 2 minuty. Dodaj ser i przyprawy. SKŁADNIKI ODŻYWCZE – MAKRO: 1 porcja: Węglowodany: 3,8 g Tłuszcz: 17,70 g Białko: 20,00 g kcal: 255
Sycące Keto Śniadanie – Naleśniki Ruskie PRODUKTY: Naleśniki: 2 szt. 2 jajka 20 ml śmietanki 30% sól, pieprz smalec – do smażenia Farsz: 100 g twarogu tłustego 30 ml śmietanki 30% 50 g boczku wędzonego 30 g cebuli sól, pieprz WYKONANIE: Jajka, śmietankę, sól i pieprz dobrze ubij trzepaczką aż składniki się połączą. Na patelni rozgrzej smalec i usmaż 2 naleśniki. Farsz: twaróg wymieszaj ze śmietanką, solą i sporą ilością pieprzu. Na patelni podsmaż boczek z cebulką do brązowego koloru. Połowę porcji boczku dodaj do masy twarogowej i dobrze wymieszaj. Na gotowe naleśniki wyłóż masę twarogową z boczkiem i zwiń jak klasyczne naleśniki. Na wierzch posyp pozostałą część boczku z cebulką. SKŁADNIKI ODŻYWCZE – MAKRO: 1 porcja : Węglowodany: 8,2 g Tłuszcz: 54,6 g Białko: 40,7 g kcal: 686
Keto płatki (1 porcja) PRODUKTY: 240 ml mleka kokosowego lub niesłodzonego mleka migdałowego 1 łyżka (10 g) siemienia lnianego, całego 1 łyżka (12 g) nasion chia 1 łyżka (10 g) nasion słonecznika 1 szczypta soli Wykonanie: Wymieszaj wszystkie składniki na małej patelni. Doprowadź do wrzenia. Obniż ciepło i gotuj na wolnym ogniu aż do osiągnięcia pożądanej konsystencji. Nie powinno zająć więcej niż kilka minut. Podawaj z masłem i mlekiem kokosowym – lub mlekiem migdałowym i cynamonem – lub ze świeżymi, jagodami. Możliwości są nieograniczone! SKŁADNIKI ODŻYWCZE – MAKRO: 1 porcja: Węglowodany: 9,0 g Tłuszcz: 62,00 g Białko: 12,00 g kcal: 624
Guacamole (1 porcja) PRODUKTY: 1 dojrzały pomidor -mały 3 awokado – dojrzałe 1 limonka garść kolendry lub natki pietruszki 1 mała czerwona cebula 1 papryczka chili- opcjonalnie sól, pieprz WYKONANIE: Awokado przekrój na połówki i usuń pestki. Przełóż owoce do miski i rozgnieć dokładnie widelcem. Całość skrop sokiem z limonki, doda smaku i sprawi, że awokado nie ściemnieje. Kolendrę lub natkę, cebulę i pomidora drobno posiekaj i dodaj do awokado, wymieszaj. Całość dopraw solą i pieprzem. Jeśli lubisz ostre potrawy, dodaj posiekaną papryczkę chili. Wskazówka: Guacamole świetnie nadaje się jako dodatek do mięs ale równie dobrze smakuje jako przekąska podawana z chipsami z salami. Jak wykonać chipsy? Na lekko natłuszczonej patelni podsmaż plasterki kiełbasy salami do chrupkości, gotowe . SKŁADNIKI ODŻYWCZE – MAKRO: 1 porcja Węglowodany: 2,00 g Tłuszcz: 10,00 g Białko: 1,00 g kcal: 103
Indyk w panierce parmezanowej (4 porcje) PRODUKTY: 500g polędwiczki z indyka (może być kurczak) 60 g parmezanu 60g mielonych migdałów (mąka migdałowa) 1 jajko oliwy z oliwek WYKONANIE: Piekarnik rozgrzej do 200°C Indyka pokrój na kawałki około 2cmx5cm Parmezan zetrzyj na drobnych oczkach i wymieszaj z mielonymi migdałami. W miseczce rozkłóć jajko i zanurz w nim mięso – odstaw na 2 min. Następnie mięso obtocz w mieszance serowo migdałowej tak aby całe były pokryte panierką. Tak przygotowane mięso umieść na kratce do pieczenia lub na blaszce wyłożonej pergaminem. Całość lekko skrop oliwą i wstaw do piekarnika. Piecz około 15-20 min (w zależności od wielkości pasków indyka). Podawaj na ciepło ze swoim ulubionym sosem. Świetnie pasuje tu sos majonezowo jogurtowo czosnkowy SKŁADNIKI ODŻYWCZE – MAKRO: 1 porcja Węglowodany: 0,90 g Tłuszcz: 15,50 g Białko: 37,50 g kcal: 295
Kuloodporna kawa (1 porcja) PRODUKTY: 1 szklanka gorącej kawy – świeżo zaparzonej, bez fusów 1 łyżeczka masła niesolonego 1 łyżeczka oleju MCT lub oleju kokosowego nierafinowanego 2 łyżki śmietanki 30-36% szczypta cynamonu (opcjonalnie) WYKONANIE: Połącz wszystkie składniki w blenderze. Mieszaj, aż będą gładkie i spienione. Natychmiast podawaj. SKŁADNIKI ODŻYWCZE – MAKRO: 1 porcja: Węglowodany: 1,40 g Tłuszcz: 15,00 g Białko: 1,00 g kcal: 145
więcej plików z tego folderu...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin
W ramach Chomikuj.pl stosujemy pliki cookies by umożliwić Ci wygodne korzystanie z serwisu. Jeśli nie zmienisz ustawień dotyczących cookies w Twojej przeglądarce, będą one umieszczane na Twoim komputerze. W każdej chwili możesz zmienić swoje ustawienia. Dowiedz się więcej w naszej Polityce Prywatności