Wykorzystujemy pliki cookies i podobne technologie w celu usprawnienia korzystania z serwisu Chomikuj.pl oraz wyświetlenia reklam dopasowanych do Twoich potrzeb.

Jeśli nie zmienisz ustawień dotyczących cookies w Twojej przeglądarce, wyrażasz zgodę na ich umieszczanie na Twoim komputerze przez administratora serwisu Chomikuj.pl – Kelo Corporation.

W każdej chwili możesz zmienić swoje ustawienia dotyczące cookies w swojej przeglądarce internetowej. Dowiedz się więcej w naszej Polityce Prywatności - http://chomikuj.pl/PolitykaPrywatnosci.aspx.

Jednocześnie informujemy że zmiana ustawień przeglądarki może spowodować ograniczenie korzystania ze strony Chomikuj.pl.

W przypadku braku twojej zgody na akceptację cookies niestety prosimy o opuszczenie serwisu chomikuj.pl.

Wykorzystanie plików cookies przez Zaufanych Partnerów (dostosowanie reklam do Twoich potrzeb, analiza skuteczności działań marketingowych).

Wyrażam sprzeciw na cookies Zaufanych Partnerów
NIE TAK

Wyrażenie sprzeciwu spowoduje, że wyświetlana Ci reklama nie będzie dopasowana do Twoich preferencji, a będzie to reklama wyświetlona przypadkowo.

Istnieje możliwość zmiany ustawień przeglądarki internetowej w sposób uniemożliwiający przechowywanie plików cookies na urządzeniu końcowym. Można również usunąć pliki cookies, dokonując odpowiednich zmian w ustawieniach przeglądarki internetowej.

Pełną informację na ten temat znajdziesz pod adresem http://chomikuj.pl/PolitykaPrywatnosci.aspx.

Nie masz jeszcze własnego chomika? Załóż konto

Ptasie Mleczko.pdf

niki96 / CIASTA / Ptasie Mleczko.pdf
Download: Ptasie Mleczko.pdf

255 KB

0.0 / 5 (0 głosów)
aa8f71c954.jpg

Komentarze:

Nie ma jeszcze żadnego komentarza. Dodaj go jako pierwszy!

Aby dodawać komentarze musisz się zalogować

Inne pliki do pobrania z tego chomika
CIASTA - ciasteczka_z_warstwa_czekoladowa.jpg
Składniki: * 225 g masła * 1 szklanka brązowego ...
Składniki: * 225 g masła * 1 szklanka brązowego cukru * 3/4 szklanki cukru * 2 łyżeczki esencji waniliowej * 1 jajko * 3 szklanki mąki * 2 łyżeczki proszku do pieczenia * 3 łyżki kakao * 3 łyżki mleka w proszku Sposób przygotowania: * 1. Włożyć masło, brązowy cukier, cukier i esencję waniliową do miski i ucierać do uzyskania lekkiej, puszystej masy. * Dodać jajko i dobrze utrzeć. * Mąkę przesiać do osobnego naczynia i wymieszać z proszkiem do pieczenia. * Dodać mieszaninę mączną do maślanej i mieszać do uzyskania miękkiego ciasta. * 2. Podzielić ciasto na dwie równe porcje. * Wyrabiając dodać do jednej z nich kakao, a do drugiej mleko w proszku. * 3. Rozwałkować każdą porcję ciasta na papierze piekarniczym na prostokąt o wymiarach arkusza A4. * Położyć ciasto czekoladowe na mleczne i ścisnąć. * 4. Przeciąć wzdłuż na pół i położyć jedną warstwę ciasta na drugiej. * Powinno w ten sposób powstać ciasto czterowarstwowe. * Położyć ciasto na blasze, przykryć plastikową folią i włożyć na godzinę do lodówki. * 5. Pociąć ciasto na centymetrowej szerokości kawałki i wyłożyć na natłuszczoną blachę. * Piec 15 minut, aż staną się złote i chrupiące. * Przenieść na druciany stojak do ostygnięcia. Uwagi: Wystarcza na 40 sztuk Piec w temperaturze 180°C Przygotowanie 15 min + 1 godz. na chłodzenie Pieczenie 15 min Na specjalną okazje zamocz końce schłodzonych ciasteczek w stopionej białej lub gorzkiej czekoladzie i wyłóż na druciany stojak, żeby czekolada zastygła.
CIASTA - gwiazdki_z_nieba.jpg
Składniki: * 110 g miękkiego masła * 1 szklanka ...
Składniki: * 110 g miękkiego masła * 1 szklanka cukru pudru * 1/2 łyżeczki esencji migdałowej * 1 roztrzepane jajko * 2 szklanki mąki * 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia * 1/4 szklanki mleka * 1 szklanka roztopionej ciemnej czekolady * 1/2 szklanki roztopionej białej czekolady Sposób przygotowania: * 1. Włożyć masło, cukier i esencję migdałową do miski i ucierać do uzyskania lekkiej, puszystej masy. * Ciągle mieszając, stopniowo dodawać jajko. * 2. Mąkę przesiać do osobnego naczynia i połączyć z proszkiem do pieczenia. * Dodawać mieszaninę mączną i mleko na przemian do mieszaniny maślanej. * Wymieszać do uzyskania gładkiego ciasta. * 3. Na lekko oproszonej mąką stolnicy rozwałkować ciasto na grubość pół centymetra. * Wyciąć ciasteczka za pomocą foremek w kształcie gwiazdek i półksiężyców. * Wyłożyć ciasteczka na lekko natłuszczoną blachę i piec 10 minut lub do zrumienienia. * Przenieść na druciany stojak do ostygnięcia. * 4. Ciasteczka w kształcie księżyców zamaczać z jednej strony w roztopionej białej czekoladzie, a gwiazdki w ciemnej czekoladzie. * Położyć na drucianym stojaku, żeby czekolada zastygła. Uwagi: WYSTARCZA NA 24 SZTUKI Piec w temperaturze 180°C Przygotowanie 20 min Pieczenie 10 min
CIASTA - czekoladowa_droga.jpg
Składniki: * 225 g miękkiego masła * 1 szklanka ...
Składniki: * 225 g miękkiego masła * 1 szklanka brązowego cukru * 2 roztrzepane jajka * 2 1/2 szklanki mąki * 1 1/4 szklanki kakao * 1/4 szklanki maślanki lub mleka * 1 szklanka grubo posiekanej białej czekolady * 1 szklanka niesolonych prażonych orzechów ziemnych * 1 szklanka kawałów czekolady Sposób przygotowania: * 1. Włożyć masło i cukier do miski, ucierać do uzyskania lekkiej, puszystej masy. * Ciągle mieszając, stopniowo dodawać jajka. * 2. Przesiać do osobnego naczynia mąkę i dodać kakao. * Dodać do mieszanki jajecznej mieszankę mączną, mleko, czekoladę, orzechy i kawałki czekolady. * Dobrze wymieszać. * 3. Łyżką wykładać porcje ciasta na posmarowaną tłuszczem blachę. * Piec 10 minut. * Przenieść na druciany stojak do ostygnięcia. Uwagi: Wystarcza na 36 sztuk Piec w temperaturze 180°C Przygotowanie 8 min Pieczenie 10 min Mleczne pianki, orzechy i kawałki czekolady to trzy najpopularniejsze dodatki do każdego typu ciastek przeznaczonych dla dzieci.
CIASTA - ciastka_cynamonowe.jpg
Składniki: * 110 g masła * 1 szklanka cukru pud ...
Składniki: * 110 g masła * 1 szklanka cukru pudru * 1 jajko * 1 1/4 szklanki mąki * 3/4 łyżeczki sody * 2 łyżeczki zmielonego cynamonu Sposób przygotowania: * 1. Włożyć masło i 3/4 szklanki cukru pudru do miski i ucierać do uzyskania lekkiej, puszystej masy. * Dodać jajko i dobrze utrzeć. * 2. Przesiać mąkę, wymieszać z sodą i dodać do masy maślanej. * Wyłożyć ciasto na oproszoną mąką stolnicę i szybko wyrobić. * Owinąć w folię plastikową i chłodzić 30 minut w lodówce, aż stwardnieje. * 3. Wsypać cynamon i pozostały cukier do miseczki i wymieszać. * Z ciasta uformować małe kulki i otoczyć je w cukrze z cynamonem. * Ułożyć w odległości 5 cm od siebie na lekko posmarowanej tłuszczem blasze i piec 8 minut lub do zrumienienia. * Wyjąć na druciany stojak do ostygnięcia. Uwagi: WYSTARCZA NA 25 SZTUK Piec w temperaturze 180°C Przygotowanie 15 min + czas chłodzenia Pieczenie 8 min Tłuszcz (w dowolnej postaci) nadaje pieczonym produktom miękkość i wydłuża czas przechowywania. W większości wypieków można wymiennie stosować dobrej jakości margarynę i masło.
CIASTA - ciasteczka_z_odciskami_kciuka.jpg
Składniki: * 175 g miękkiego masła * 1 szklanka ...
Składniki: * 175 g miękkiego masła * 1 szklanka przesianego cukru pudru * 1 łyżeczka esencji waniliowej * 1 1/4 szklanki mąki * 1 łyżeczka proszku do pieczenia * 1/4 szklanki proszku sosu custard (można zastąpić mlekiem w proszku,żółtkiem i odrobiną cukru) * 1/4 szklanki mleka * dżem, mus cytrynowy lub rozdrobniona czekolada Sposób przygotowania: * 1. Włożyć masło, cukier puder i esencję waniliową do miski i ucierać do uzyskania lekkiej, puszystej masy. * Przesiać mąkę, wymieszać z proszkiem do pieczenia i proszkiem sosu custard. * Dodawać na przemian mieszankę mączną i mleko do mieszanki maślanej, ciągle ucierając. * 2. Nabierać łyżką ciasto i formować kulki. * Umieścić je na posmarowanej tłuszczem blasze. * Kciukiem wykonać na środku każdego ciastka zagłębienie. * 3. Wypełnić otwór łyżeczką dżemu, musem cytrynowym lub czekoladą. * Piec 12 minut lub do zrumienienia ciasta. * Przenieść na druciany stojak do ostygnięcia. Uwagi: Wystarcza na 30 sztuk Piec w temperaturze 190°C Przygotowanie 15 min Pieczenie 12 min Ciasto należy owinąć plastikową folią i chłodzić przynajmniej 30 minut, żeby łatwiej dało się formować kułki. Aby uzyskać subtelny smak orzechowy, przed odciśnięciem kciuka i napełnieniem otoczyć kulki w ziarnach sezamowych.
CIASTA - NAPOLEONKA.jpg
SKŁADNIKI ciasto: śmietana-1/2 szklanki mąka-2 szklanki ...
SKŁADNIKI ciasto: śmietana-1/2 szklanki mąka-2 szklanki margaryna-1 kostka krem: mleko-1 litr mąka-1 szklanki cukier waniliowy-1 opakowanie żółtka-2 PRZYGOTOWANIE: Ciasto: Mąkę z Kasią posiekać nożem (aż zrobi się kruszonka), wlać śmietanę i szybko zagnieść ciasto. Wałkować tak jak ciasto francuskie, składać jak kopertę i znów wałkować w jednym kierunku. Czynność powtórzyć 3 razy. Przed wałkowaniem posypywać stolnicę mąką. Włożyć do lodówki i dobrze schłodzić, następnie upiec dwa jednakowe prostokątne placki. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C na złoto kolor. Krem: 1/2 litra mleka zagotować z cukrem. W pozostałym mleku rozmącić żółtka, wsypać mąkę, cukier waniliowy, wymieszać, przetrzeć przez sitko, wlać do wrzącego mleka i cały czas mieszając zagotować. Ciepły krem wyłożyć na placek, przykryć drugim, lekko przycisnąć. Po całkowitym wystygnięciu, obsypać cukrem pudrem i pokroić na kwadraty.
więcej plików z tego folderu...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin
W ramach Chomikuj.pl stosujemy pliki cookies by umożliwić Ci wygodne korzystanie z serwisu. Jeśli nie zmienisz ustawień dotyczących cookies w Twojej przeglądarce, będą one umieszczane na Twoim komputerze. W każdej chwili możesz zmienić swoje ustawienia. Dowiedz się więcej w naszej Polityce Prywatności