Wykorzystujemy pliki cookies i podobne technologie w celu usprawnienia korzystania z serwisu Chomikuj.pl oraz wyświetlenia reklam dopasowanych do Twoich potrzeb.

Jeśli nie zmienisz ustawień dotyczących cookies w Twojej przeglądarce, wyrażasz zgodę na ich umieszczanie na Twoim komputerze przez administratora serwisu Chomikuj.pl – Kelo Corporation.

W każdej chwili możesz zmienić swoje ustawienia dotyczące cookies w swojej przeglądarce internetowej. Dowiedz się więcej w naszej Polityce Prywatności - http://chomikuj.pl/PolitykaPrywatnosci.aspx.

Jednocześnie informujemy że zmiana ustawień przeglądarki może spowodować ograniczenie korzystania ze strony Chomikuj.pl.

W przypadku braku twojej zgody na akceptację cookies niestety prosimy o opuszczenie serwisu chomikuj.pl.

Wykorzystanie plików cookies przez Zaufanych Partnerów (dostosowanie reklam do Twoich potrzeb, analiza skuteczności działań marketingowych).

Wyrażam sprzeciw na cookies Zaufanych Partnerów
NIE TAK

Wyrażenie sprzeciwu spowoduje, że wyświetlana Ci reklama nie będzie dopasowana do Twoich preferencji, a będzie to reklama wyświetlona przypadkowo.

Istnieje możliwość zmiany ustawień przeglądarki internetowej w sposób uniemożliwiający przechowywanie plików cookies na urządzeniu końcowym. Można również usunąć pliki cookies, dokonując odpowiednich zmian w ustawieniach przeglądarki internetowej.

Pełną informację na ten temat znajdziesz pod adresem http://chomikuj.pl/PolitykaPrywatnosci.aspx.

Nie masz jeszcze własnego chomika? Załóż konto

kuchnia2.jpg

mmika22 / Galeria / Kulinaria / kuchnia2.jpg
Kulinaria - kuchnia2.jpg
Download: kuchnia2.jpg

156 KB

(500px x 1515px)

0.0 / 5 (0 głosów)

Komentarze:

Nie ma jeszcze żadnego komentarza. Dodaj go jako pierwszy!

Aby dodawać komentarze musisz się zalogować

Inne pliki do pobrania z tego chomika
Kulinaria - DOMOWY OCET JABŁKOWY.JPG
''DOMOWY OCET JABŁKOWY '' Składniki: 1 - 1½ kg jabłek ...
''DOMOWY OCET JABŁKOWY '' Składniki: 1 - 1½ kg jabłek najlepiej kwaśnych (w oryginalnym przepisie skórki z jabłek) 1 - 1¼ litra wody 4 - 5 łyżeczek miodu naturalnego lub cukru najlepiej nieoczyszczonego    Wykonanie: Umyte jabłka pozbawiamy gniazd nasiennych (jak zauważyłam niektórzy ich nie usuwają), drobno kroimy i wrzucamy do słoja.  Zalewamy przegotowaną, chłodną i osłodzoną wodą (autorka zaleca 1 łyżeczkę miodu naturalnego lub cukru najlepiej nieoczyszczonego na 250 ml wody). Ja uzyłam miodu naturalnego. Przykrywamy gęstą ściereczką, ściśle obwiązujemy i pozostawiamy w ciepłym miejscu na 4 tygodnie. Od czasu do czasu mieszamy  drewnianą łyżką, a kiedy przestanie się pienić, fermentacja dobiegnie końca, przelewamy przez gazę do butelek i odstawiamy najlepiej w chłodne miejsce. Ocet jabłkowy nie psuje się, bo sam w sobie jest konserwantem.   uwaga: Jeżeli podczas fermentacji pojawi sie pleśń, zawartość słoja należy wylać. Przyczyną pleśni najczęściej są nieodpowiednie jabłka. Autorka poleca stare odmiany, nie polewane chemią. Dobry ocet wychodzi z papierówek, kronselek, antonówek, może być też zimowy bojken.   Jeżeli po rozlaniu do butelek ocet fermentuje, to oznacza, że za wcześnie został zlany. I jak zaleca autorka można po 4 tygodniach odlać   część octu, a resztę pozostawić, by jeszcze nabierał mocy. Robiłam ocet już kilkakrotnie z jabłek z własnego ogrodu. Za każdym razem ocet jabłkowy wyszedł smaczny i nie miałam  w/w problemów.
Kulinaria - syrop-truskawkowo-rabarbarowy.jpg
''SYROP TRUSKAWKOWO RABARBAROWY''(PRZETWORY)* Składni ...
''SYROP TRUSKAWKOWO RABARBAROWY''(PRZETWORY)* Składniki (na 6 słoiczków): - 1,5 kg mocno dojrzałych truskawek, - 1,5-2 kg dojrzałego rabarbaru (najlepiej malinowego), - 1 kg cukru, - 600 ml wody, - 2 łyżeczki soku z cytryny Wykonanie: Truskawki kroimy na ćwiartki a rabarbar drobno siekamy. Wsypujemy je do garnka z grubym dnem i zasypujemy cukrem. Mieszamy i odstawiamy na około godzinę. Następnie do garnka dolewamy wodę i ustawiamy go na małym ogniu. Owoce gotujemy około 30-40 minut. Na koniec dolewamy sok z cytryny. Po tym czasie sok zlewamy dwukrotnie przelewając go przez drobne sito (odcedzając sok po raz pierwszy mieszajcie zawartość sitka i odkładajcie owoce do innego naczynia - powstanie z nich pyszny dżem). Jeśli chcecie, aby sok służył Wam zimą przelejcie go do wyparzonych słoików i pasteryzujcie 15-20 minut. Jeśli chcecie używać go na bieżąco, przelejcie go do szczelnie zamykanej butelki i trzymajcie w lodówce.
Kulinaria - Syrop z kwiatów czarnego bzu i pomarańczy.jpg
''Syrop z kwiatów czarnego bzu i pomarańczy''(PRZETWORY) ...
''Syrop z kwiatów czarnego bzu i pomarańczy''(PRZETWORY)* Wychodzi 1 1/2 litra składniki: 900 ml wody 100 ml białego wina 100 ml soku pomarańczowego Sok z 1 cytryny 550 g cukru 1/2 laski wanilii 10 rozkwitłych gron kwiatów czarnego bzu (lub więcej ) 2 pomarańcze pokrojone w plastry 2 cytryny pokrojone w plastry Wykonanie: Gotujemy syrop z wody, wina ,soku pomarańczowego, soku z cytryny, cukru i przepołowionej wanilii Dodajemy kwiaty czarnego bzu, plastry pomarańczy i cytryny i doprowadzamy do zagotowania. Odstawiamy na 2 dni. Po tym czasie przecedzamy przez sitko i wlewamy do butli, zamykamy korkiem lub rozlewamy do słoiczków i krótko pasteryzujemy .
wizyta 2015 lektor pl.wmv play
Wizyta 2015 Lektor PL DVDRip Wizyta (2015) ...
Wizyta 2015 pobierz

Wizyta 2015

Lektor PL DVDRip

Wizyta (2015)
Chomik blokuje wrzucanie filmów natychmiastowo ze względu na prawa autorskie i dlatego wrzucam link do pobrania tego filmu online i bez utraty transferu:

Wizyta 2015 pobierz

Wizyta 2015 pobierz

tagi: Wizyta 2015, Wizyta 2015 cda, Wizyta 2015 chomikuj, Wizyta 2015 lektor pl, Wizyta 2015 pobierz, Wizyta 2015 dvdrip, Wizyta 2015 zalukaj, Wizyta 2015 napisy pl, Wizyta 2015 avi, film Wizyta 2015,
więcej plików z tego folderu...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin
W ramach Chomikuj.pl stosujemy pliki cookies by umożliwić Ci wygodne korzystanie z serwisu. Jeśli nie zmienisz ustawień dotyczących cookies w Twojej przeglądarce, będą one umieszczane na Twoim komputerze. W każdej chwili możesz zmienić swoje ustawienia. Dowiedz się więcej w naszej Polityce Prywatności