Wykorzystujemy pliki cookies i podobne technologie w celu usprawnienia korzystania z serwisu Chomikuj.pl oraz wyświetlenia reklam dopasowanych do Twoich potrzeb.

Jeśli nie zmienisz ustawień dotyczących cookies w Twojej przeglądarce, wyrażasz zgodę na ich umieszczanie na Twoim komputerze przez administratora serwisu Chomikuj.pl – Kelo Corporation.

W każdej chwili możesz zmienić swoje ustawienia dotyczące cookies w swojej przeglądarce internetowej. Dowiedz się więcej w naszej Polityce Prywatności - http://chomikuj.pl/PolitykaPrywatnosci.aspx.

Jednocześnie informujemy że zmiana ustawień przeglądarki może spowodować ograniczenie korzystania ze strony Chomikuj.pl.

W przypadku braku twojej zgody na akceptację cookies niestety prosimy o opuszczenie serwisu chomikuj.pl.

Wykorzystanie plików cookies przez Zaufanych Partnerów (dostosowanie reklam do Twoich potrzeb, analiza skuteczności działań marketingowych).

Wyrażam sprzeciw na cookies Zaufanych Partnerów
NIE TAK

Wyrażenie sprzeciwu spowoduje, że wyświetlana Ci reklama nie będzie dopasowana do Twoich preferencji, a będzie to reklama wyświetlona przypadkowo.

Istnieje możliwość zmiany ustawień przeglądarki internetowej w sposób uniemożliwiający przechowywanie plików cookies na urządzeniu końcowym. Można również usunąć pliki cookies, dokonując odpowiednich zmian w ustawieniach przeglądarki internetowej.

Pełną informację na ten temat znajdziesz pod adresem http://chomikuj.pl/PolitykaPrywatnosci.aspx.

Nie masz jeszcze własnego chomika? Załóż konto

Tort z robalami.docx

mloda889 / a. Kuchnia / 1. Słodkości / Torty / Tort z robalami.docx
Download: Tort z robalami.docx

109 KB

0.0 / 5 (0 głosów)
BISZKOPT
• 6 jajek
• 6 łyżek cukru
• 6 łyżek mąki tortowej
• 3 łyżki kakao
• 50 g pokruszonej czekolady

KREM
• 2 gorzkie czekolady min 70% kakao
• 400 ml śmietany kremówki
• 2 łyżki cukru pudru
• 1-2 łyżki kakao
• żelki dżdżownice i spaghetti

Komentarze:

Nie ma jeszcze żadnego komentarza. Dodaj go jako pierwszy!

Aby dodawać komentarze musisz się zalogować

Inne pliki do pobrania z tego chomika
Biszkopt • 1 3/4 szklanki przesianej mąki • 1 szklanka gorącej mocnej kawy • 3/4 szklanki kakao • szczypta soli • 1/2 łyżki sody oczyszczonej • 1/2 łyżki proszku do pieczenia • 1 3/4 szklanki cukru • 2 jajka • 1/2 szklanki oleju • 2 łyżeczki ekstraktu waniliowego • 1 szklanka wody Krem • 1 tabliczka mlecznej czekolady • 1 tabliczka gorzkiej czekolady • 250 g masła w temperaturze pokojowej • 4 łyżki cukru pudru • 6 łyżek nalewki wiśniowej • 300 g Maltesers • 7 paczek cienkich wafelków KitKat (mogą być też WW)
Biszkopt: – 4 jajka – 2 łyżki mąki pszennej – 2 łyżki kakao – 4 łyżki cukru Krem: – 1 1/2 szklanki śmietany 30% – 4 opakowania Kinder Bueno Ganache: – 160g gorzkiej czekolady – 40g masła – 2/3 szklanki śmietany 30% Beza: – 150 ml białek (4 białka o rozmiarze M) – 220g cukru – 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej – 1 łyżeczka octu winnego lub ryżowego Do nasączenia: – 1/2 szklanki wody – 1 łyżka curku
• 3 okrągłe wafelki o średnicy ok, 10 cm • czekolada rozpuszczona lub nutella • twaróg • cukier • masa toffi • czekolada biała rozpuszczona
Ciasto: • 6 dużych jajek, oddzielnie białka i żółtka • 1 szklanka mąki • 1/4 szklanki mielonych orzechów włoskich • 1/4 płaskiej łyżeczki soli • 160 g miękkiego masła • 3/4 szklanki cukru • 150 g gorzkiej czekolady, rozpuszczona na parze • 1 i 2/3 szklanki konfitury z moreli Polewa: • 150 g gorzkiej czekolady • mleko • 4 łyżki rumu
Ciasto: • 220g gorzkiej czekolady • 120g masła • 1/2 szklanki cukru • 100g mielonych migdałów • 6 jajek, osobno białka i żółtka • ew. łyżeczka ekstraktu z wanilii Polewa: • 100g gorzkiej czekolady • 1/3 szklanki mleka, dowolnego • 3 łyżki orzechów laskowych
Na 1 babkę (potrzebne będą 2!) • 2 jaja • 1 szklanka maślanki/kefiru/zsiadłego mleka • 1 i 3/4 szklanki maki • 1 szklanka cukru • 1 1/2 płaskiej łyżeczki proszku do pieczenia • 1/2 szklanki oleju • szczypta soli • łyżka ekstraktu waniliowego Krem: • 250 g twarożku śmietankowego lub twarogu sernikowego • 300 ml śmietanki kremówki 30 lub 36% • 3/4 szklanki cukru pudru • 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego Wypełnienie: • draże, żelki, czekoladki, ciasteczka, orzeszki… – cokolwiek przyjdzie Wam do głowy
- 3 gotowych blatów bezowych - średnica 25 cm (do kupienia w supermarkecie), - 600 ml śmietany kremówki, - 2 szklanek świeżych malin lub mrożonych* (w paczce 450 g), - 4-5 sporych łyżek konfitury malinowej (użyłam konfitury Łowicz),
Składniki - biszkopt: • 5 jajek • 3/4 szklanki cukru • 2/3 szklanki mąki pszennej • 1/3 szklanki kakao Składniki - czekoladowa masa: • 330 ml śmietanki kremówki 30% • 2 i 1/3 tabliczki gorzkiej czekolady (ok. 233 g) Dekoracja: • 4 opakowania czekoladowych kulek (Lilastars Rispee - 4* 160g)
Biszkopt: • ¾ szklanki cukru • ½ szklanki mąki pszennej • ½ szklanki mąki ziemniaczanej • 1 łyżeczka proszku do pieczenia • 2 łyżki wody • 4 jajka Krem: • 1 puszka brzoskwiń • 2 budynie waniliowe • 2 łyżki cukru • 230g masła Dodatkowo: • kolorowe drażetki czekoladowe • batoniki Kit Kat (21 szt.)
więcej plików z tego folderu...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin
W ramach Chomikuj.pl stosujemy pliki cookies by umożliwić Ci wygodne korzystanie z serwisu. Jeśli nie zmienisz ustawień dotyczących cookies w Twojej przeglądarce, będą one umieszczane na Twoim komputerze. W każdej chwili możesz zmienić swoje ustawienia. Dowiedz się więcej w naszej Polityce Prywatności