Wykorzystujemy pliki cookies i podobne technologie w celu usprawnienia korzystania z serwisu Chomikuj.pl oraz wyświetlenia reklam dopasowanych do Twoich potrzeb.

Jeśli nie zmienisz ustawień dotyczących cookies w Twojej przeglądarce, wyrażasz zgodę na ich umieszczanie na Twoim komputerze przez administratora serwisu Chomikuj.pl – Kelo Corporation.

W każdej chwili możesz zmienić swoje ustawienia dotyczące cookies w swojej przeglądarce internetowej. Dowiedz się więcej w naszej Polityce Prywatności - http://chomikuj.pl/PolitykaPrywatnosci.aspx.

Jednocześnie informujemy że zmiana ustawień przeglądarki może spowodować ograniczenie korzystania ze strony Chomikuj.pl.

W przypadku braku twojej zgody na akceptację cookies niestety prosimy o opuszczenie serwisu chomikuj.pl.

Wykorzystanie plików cookies przez Zaufanych Partnerów (dostosowanie reklam do Twoich potrzeb, analiza skuteczności działań marketingowych).

Wyrażam sprzeciw na cookies Zaufanych Partnerów
NIE TAK

Wyrażenie sprzeciwu spowoduje, że wyświetlana Ci reklama nie będzie dopasowana do Twoich preferencji, a będzie to reklama wyświetlona przypadkowo.

Istnieje możliwość zmiany ustawień przeglądarki internetowej w sposób uniemożliwiający przechowywanie plików cookies na urządzeniu końcowym. Można również usunąć pliki cookies, dokonując odpowiednich zmian w ustawieniach przeglądarki internetowej.

Pełną informację na ten temat znajdziesz pod adresem http://chomikuj.pl/PolitykaPrywatnosci.aspx.

Nie masz jeszcze własnego chomika? Załóż konto

Pascha wielkanocna na zimno.docx

mloda889 / a. Kuchnia / 1. Słodkości / Sernik na zimno / Pascha wielkanocna na zimno.docx
Download: Pascha wielkanocna na zimno.docx

126 KB

0.0 / 5 (0 głosów)
• 1,5 kg bardzo świeżego, tłustego, wiejskiego twarogu
• 100 g świeżego masła
• 4 żółtka z jaj ugotowanych na twardo
• 1 szkl. cukru (ja dałam kryształ)
• 2 łyżeczki esencji waniliowej
• 1,5 szkl. bakalii - skórki pomarańczowej, drobnych rodzynek, suszonej żurawiny, mieszanki keksowej...dałam wszystkiego po trochu, ale można dodać np. samą skórkę albo same rodzynki

• Sos - konfitura z żurawiny:
• 200 g żurawiny - świeżej lub mrożonej
• 1/2 szkl. cukru
• 1/3 szkl. wody

Komentarze:

Nie ma jeszcze żadnego komentarza. Dodaj go jako pierwszy!

Aby dodawać komentarze musisz się zalogować

Inne pliki do pobrania z tego chomika
Biszkopt + Masa truskawkowa + Masa serowa Biszkopt: • Jajka [8 sztuk] • Mąka pszenna [8 łyżek] • Mąka ziemniaczana [1 łyżka] • Cukier [3/4 szklanki] • Cukier waniliowy [1 opakowanie] • Proszek do pieczenia [1 łyżeczka] • Sól [szczypta] Masa truskawkowa: • Truskawki [1,5kg] • Galaretki truskawkowe [4 sztuki] • Cukier waniliowy • Cukier Masa serowa: • Serek homogenizowany naturalny [0,5kg] • Żelatyna [2 łyżeczki] • Sok z cytryny • Cukier
Masa: • Ser trzykrotnie zmielony [800g] • Truskawki [500g] • Cukier [150g] • Śmietanka 30% [1/2 szklanki] • Sok z cytryny [1 łyżka] • Żelatyna [2 łyżki z lekką górą] Wierzch: • Galaretka truskawkowa [1 sztuka] • Wrząca woda [ok. ½ litra] Spód: • Ciasteczka maślana [200g] • Masło [100g]
Masa: • Ser twarogowy zmielony lub z wiaderka [350g] • Serek homogenizowany [100g] • Jogurt naturalny [250ml] • Cukier puder [2-3 łyżki] • Cukier waniliowy [1 torebka] • Żelatyna Fix Dr. Oetkera[1 opakowanie]* Wierzch: • Truskawki [400-500g] • Żelatyna [1 łyżeczka] • Galaretka truskawkowa Spód: • Opakowanie biszkoptów
Masa sernikowa: • Ser z wiaderka [1 kg] • Żelatyna [50g] • Mleko [3/4 szklanki] • Jogurt naturalny lub smakowy [2 małe] • Cukier puder [ok. 1 szklanka] • Biszkopty [paczka] Galaretka: • Galaretki truskawkowe [2 sztuki] • Truskawki [300g]
Spód: • Ciastka markizy z nadzieniem czekoladowym [330g] • Nutella [1 czubata łyżka] • Rozpuszczone masło [50g] Masa śmietankowa: • Śmietanka kremówka [250ml] • Jogurt naturalny lub grecki [300ml] • Serki waniliowe [2 x 175g] • Cukier puder [2 czubate łyżki] • Żelatyna [6 łyżeczek] Galaretka: • Mrożone truskawki [500g] • Galaretki truskawkowe [3 torebki]
• paczka krakersów • 1 kg sera miękkiego • 2/3 szklanki cukru pudru • 3–5 łyżek kakao • 200 g masła (kostka) • 1 łyżka cukru z wanilią lub aromat • garść rodzynek • wiórki kokosowe i orzechy do dekoracji
Spód 140 g herbatników 60-70 g masła Masa serowa 1 kg twarogu mielonego z wiaderka 170 g jogurtu naturalnego 1 łyżka soku z cytryny cukier puder do smaku 4 łyżki żelatyny 350 g jeżyn
Składniki: płat ciasta francuskiego 250 g śmietankowego serka 70 g cukru pudru 2 galaretki cytrynowe 400 g jogurtu greckiego truskawki 2 galaretki truskawkowe
• 750 g sera białego półtłustego • 50 g masła albo margaryny • 3 duże jajka • 1 czubata szklanka cukru • 2 łyżki soku z cytryny • 2 galaretki szafirowe • 1 galaretka turkusowa • 1 galaretka niebieska - wszystkie firmy Wodzisław • 1 puszka 400g ananasów w lekkim syropie • • na polewę: 1/3 szkl. śmietany kremówki 30% • 1 łyżka cukru pudru • 1/2 łyżeczki żelatyny w proszku • do ozdoby: srebrne groszki cukrowe
więcej plików z tego folderu...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin
W ramach Chomikuj.pl stosujemy pliki cookies by umożliwić Ci wygodne korzystanie z serwisu. Jeśli nie zmienisz ustawień dotyczących cookies w Twojej przeglądarce, będą one umieszczane na Twoim komputerze. W każdej chwili możesz zmienić swoje ustawienia. Dowiedz się więcej w naszej Polityce Prywatności