Wykorzystujemy pliki cookies i podobne technologie w celu usprawnienia korzystania z serwisu Chomikuj.pl oraz wyświetlenia reklam dopasowanych do Twoich potrzeb.

Jeśli nie zmienisz ustawień dotyczących cookies w Twojej przeglądarce, wyrażasz zgodę na ich umieszczanie na Twoim komputerze przez administratora serwisu Chomikuj.pl – Kelo Corporation.

W każdej chwili możesz zmienić swoje ustawienia dotyczące cookies w swojej przeglądarce internetowej. Dowiedz się więcej w naszej Polityce Prywatności - http://chomikuj.pl/PolitykaPrywatnosci.aspx.

Jednocześnie informujemy że zmiana ustawień przeglądarki może spowodować ograniczenie korzystania ze strony Chomikuj.pl.

W przypadku braku twojej zgody na akceptację cookies niestety prosimy o opuszczenie serwisu chomikuj.pl.

Wykorzystanie plików cookies przez Zaufanych Partnerów (dostosowanie reklam do Twoich potrzeb, analiza skuteczności działań marketingowych).

Wyrażam sprzeciw na cookies Zaufanych Partnerów
NIE TAK

Wyrażenie sprzeciwu spowoduje, że wyświetlana Ci reklama nie będzie dopasowana do Twoich preferencji, a będzie to reklama wyświetlona przypadkowo.

Istnieje możliwość zmiany ustawień przeglądarki internetowej w sposób uniemożliwiający przechowywanie plików cookies na urządzeniu końcowym. Można również usunąć pliki cookies, dokonując odpowiednich zmian w ustawieniach przeglądarki internetowej.

Pełną informację na ten temat znajdziesz pod adresem http://chomikuj.pl/PolitykaPrywatnosci.aspx.

Nie masz jeszcze własnego chomika? Załóż konto

Zemsta babeczek.docx

mloda889 / a. Kuchnia / 1. Słodkości / Mufinki, babeczki / Zemsta babeczek.docx
Download: Zemsta babeczek.docx

212 KB

0.0 / 5 (0 głosów)
Składniki na ciasto:
mąka 150g
masło 100g
cukier puder 50g
szczypta soli
żółtka 1szt

Składniki na nadzienie:
świeże maliny 100g
maliny mrożone 100g
czekolada biała 150g
masło 1 łyżka
cukier lub miód (ja dałam stewię)

Komentarze:

Nie ma jeszcze żadnego komentarza. Dodaj go jako pierwszy!

Aby dodawać komentarze musisz się zalogować

Inne pliki do pobrania z tego chomika
• Mąka [1,5 szklanki] • Margaryna [100g] • Żółtka [2 sztuki] • Cukier [5 łyżek] • Sól [szczypta] • Cynamon [1 łyżeczka] • Starte jabłka [12 łyżeczek] • Cukier i cynamon do smaku do jabłek • Mąka ziemniaczana do posypania ciasta [odrobina]
• 1 i 1/3 szklanki mąki pszennej pełnoziarnistej • 4 i pół łyżki kakao • 20 tabletek słodziku • 1 i 1/4 łyżeczki sody oczyszczonej • 2 łyżeczki proszku do pieczenia • 3/4 szklanki mleka • jogurt naturalny 1,5 % 160 g
• 1 niepełna szklanka mąki ziemniaczanej • 2 łyżki mąki pszennej • 1 łyżeczka proszku do pieczenia • 4 łyżki cukru • 4 jaja
• 250 g czerwonej fasoli konserwowej • 20 g ciemnego kakao (4 łyżki) • 50 g miodu • 2 jajka • 3/4 łyżeczki sody oczyszczonej • 1 łyżeczka cynamonu • 1/2 łyżeczki kardamonu • 1/2 łyżeczki gałki muszkatołowej • odrobina mielonego imbiru
Składniki: • 2,5 szklanki mąki, • ½ do ¾ szklanki cukru (ilość zależna od dodatków), • szczypta soli, • 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia, • ew. 1 łyżeczka cukru waniliowego, • 100 g masła rozpuszczonego wcześniej i przestudzonego tak, żeby było lekko ciepłe, • 1 szklanka mleka, jogurtu, kefiru lub maślanki (jeśli jogurt jest gęsty, można dodać jeszcze ¼ szklanki), • 2 jajka. Dodatki: o owoce drobne albo pokrojone na małe kawałki: 1-1,5 szklanki, o rodzynki: ½ szklanki, o orzechy: 1-1,5 szklanki, o ser biały: 20-30 dag – rozgnieciony widelcem i wymieszany z 1 jajkiem oraz 2 łyżkami cukru, jeśli na słodko albo z ziołami, jeśli na słono, o nutella: 1 szklanka, oziębiona wcześniej w lodówce co najmniej 1 godzinę, o kruszonka: ⅓ szklanki mąki + czubata łyżka miękkiego masła + 2 łyżki drobnego cukru, o czekolada: 1 tabliczka (100 g) pokrojona na małe kawałki, o kakao: 2-3 łyżki, o ser: 100-150 g – starty na tarce lub pokrojony ma malutkie kawałki, o feta: 100-150 g – pokrojona na małe kawałki, o szynka lub bekon: 100-150 g w małych kawałkach, o oliwki: 100-150 g – posiekane, o papryka: 1 sztuka pokrojona w drobną kostkę, o cebula: 1 duża, pokrojona w kostkę i przesmażona, o zioła świeże: 1-5 łyżek (posiekane), suszone: 1-2 łyżeczki.
Składniki na babeczki waniliowe z Magnolia Bakery: 2 szklanki mąki 2 płaskie łyżeczki proszku ½ łyżeczki sody 115 g miękkiego masła 1 szklanka cukru 2 duże jajka 1/2 szklanki mleka 1/2 łyżeczki ekstraktu z wanilii Lukier masłowy: 115 g miękkiego masla 3-4 szklanki cukru pudru 1/4 szklanki mleka 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii
Przepis podstawowy na 12 babeczek: 3 / 4 szklanki roztopionego masła 2 duże jajka 1 / 2 szklanki mleka 1 / 2 łyżeczki ekstraktu z wanilii 2 szklanki mąki 3 / 4 szklanki cukru 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki sody 1 / 2 łyżeczki soli Krem (pół paczki) 113g miękkiego masła o temperaturze pokojowej 2 szklanki cukru pudru, najlepiej bardzo miałkiego 2 łyżki mleka aromat lub ekstrakt waniliowy ewentualne barwnik w dowolnym kolorze
- 1 jajko - 1 i 3/4 szklanki mąki - 1/3 szklanki cukru - 1 łyżeczka sody oczyszczonej - 1 kopiasta łyżeczka proszku do pieczenia - szklanka jogurtu naturalnego (ja daję 2,5 procentowego) - 1 łyżka ekstraktu waniliowego - pół szklanki oleju - 80g. groszków czekoladowych
• 2 szklanki mąki • 1/2 szklanki cukru • 1–2 łyżki proszku do pieczenia • 3 łyżki kakao • 1/2 szklanki oleju • 1 szklanka maślanki • 1 jajko • 1 gorzka czekolada
więcej plików z tego folderu...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin
W ramach Chomikuj.pl stosujemy pliki cookies by umożliwić Ci wygodne korzystanie z serwisu. Jeśli nie zmienisz ustawień dotyczących cookies w Twojej przeglądarce, będą one umieszczane na Twoim komputerze. W każdej chwili możesz zmienić swoje ustawienia. Dowiedz się więcej w naszej Polityce Prywatności