Wykorzystujemy pliki cookies i podobne technologie w celu usprawnienia korzystania z serwisu Chomikuj.pl oraz wyświetlenia reklam dopasowanych do Twoich potrzeb.

Jeśli nie zmienisz ustawień dotyczących cookies w Twojej przeglądarce, wyrażasz zgodę na ich umieszczanie na Twoim komputerze przez administratora serwisu Chomikuj.pl – Kelo Corporation.

W każdej chwili możesz zmienić swoje ustawienia dotyczące cookies w swojej przeglądarce internetowej. Dowiedz się więcej w naszej Polityce Prywatności - http://chomikuj.pl/PolitykaPrywatnosci.aspx.

Jednocześnie informujemy że zmiana ustawień przeglądarki może spowodować ograniczenie korzystania ze strony Chomikuj.pl.

W przypadku braku twojej zgody na akceptację cookies niestety prosimy o opuszczenie serwisu chomikuj.pl.

Wykorzystanie plików cookies przez Zaufanych Partnerów (dostosowanie reklam do Twoich potrzeb, analiza skuteczności działań marketingowych).

Wyrażam sprzeciw na cookies Zaufanych Partnerów
NIE TAK

Wyrażenie sprzeciwu spowoduje, że wyświetlana Ci reklama nie będzie dopasowana do Twoich preferencji, a będzie to reklama wyświetlona przypadkowo.

Istnieje możliwość zmiany ustawień przeglądarki internetowej w sposób uniemożliwiający przechowywanie plików cookies na urządzeniu końcowym. Można również usunąć pliki cookies, dokonując odpowiednich zmian w ustawieniach przeglądarki internetowej.

Pełną informację na ten temat znajdziesz pod adresem http://chomikuj.pl/PolitykaPrywatnosci.aspx.

Nie masz jeszcze własnego chomika? Załóż konto

Tarta z truskawkami.docx

mloda889 / a. Kuchnia / 1. Słodkości / Krem budyniowy / Tarta z truskawkami.docx
Download: Tarta z truskawkami.docx

66 KB

0.0 / 5 (0 głosów)
Ciasto:
• Mąka pszenna [1,5 szklanki]
• Cukier puder [3 łyżki]
• Masło [100g]
• Jajko [1 sztuka]

Dodatkowo:
• Truskawki [400g]
• Budyń śmietankowy [1 torebka]
• Mleko [500ml]
• Galaretka truskawkowa [1 torebka]

Komentarze:

Nie ma jeszcze żadnego komentarza. Dodaj go jako pierwszy!

Aby dodawać komentarze musisz się zalogować

Inne pliki do pobrania z tego chomika
Biszkopt : • 4 jajka • 1/2 szkl cukru • 1/4 szkl mąki ziemniaczanej • 3/4 szkl mąki pszennej • 1 łyżeczka proszku do pieczenia • 1 łyżka oleju • 2 łyżki kakao Beza: • 6 białek • 25 dag cukru pudru • 3 łyżki mąki krupczatki • 10 dag rodzynek • 10 dag posiekanych orzechów • 3 duże wafelki Prince Polo Masa: • 2 szkl mleka • 20 dag cukru • 5 żółtek • 3 czubate łyżki mąki pszennej • 1 cukier waniliowy • 25 dag Kasi
Ciasto: • 3 szklanki mąki • 1/2 szklanki cukru pudru • 1 margaryna lub masło • 6 żółtek • 3 łyżeczki proszku do pieczenia • 1 szklanka śmietany Różowa pianka: • 6 białek • 6 łyżek cukru • 3 kisiele wiśniowe • drylowane wiśnie (mogą być z syropu) Dowolny krem budyniowy, u mnie taki: • 2 budynie śmietankowe • 2,5 szklanki mleka • 3 łyżki cukru • 1 kostka masła
Biszkopt: 6 jajek 1 ½ szklanki cukru 1 ½ szklanki mąki 1 ½ łyżeczki proszku do pieczenia Krem budyniowy: 2 budynie waniliowe (bez cukru) 1 cukier waniliowy ¾ szklanki cukru 750ml mleka 3,2% 2 żółtka 250g miękkiego masła 82% Dodatkowo: 4 łyżki kokosu
Ciasto ucierane: • 3 jajka • 170g cukru • 175ml oleju • 175ml mleka + 1 łyżka (temp. pokojowa) • 350g mąki pszennej • 3 łyżeczki proszku do pieczenia • 1 łyżka kakao • wiśnie z kompotu (waga samych wiśni 350g) Masa budyniowa: • 1 opakowanie budyniu waniliowego bez cukru (na 500ml mleka) • 400ml mleka • 2 łyżki cukru • 250g masła Polewa czekoladowa: • 200g gorzkiej czekolady • 2 łyżki kremu czekoladowego Nutella • 1 łyżka oleju
Składniki: • 250 g masła • 200 g cukru pudru • cukier waniliowy • 6 jajek • 400 g mąki pszennej • 3 łyżeczki proszku do pieczenia • 2 łyżki kakao • 4 łyżki mleka • 40 dag jabłek pokrojonych w kostkę Krem: • 1 opakowanie budyniu śmietankowego • 2 szklanki mleka • 7 łyżek cukru pudru • 1 kostka miękkiego masła Dodatkowo: • polewa czekoladowa lub czekolada
CIASTO: pół szklanki mleka 50 g gorzkiej czekolady 1 jajko 2/3 szklanki cukru 1/4 szklanki oleju pół szklanki kwaśnej śmietany kilka kropel aromatu waniliowego 1 szklanka mąki pszennej pół szklanki kakao pół łyżeczki proszku do pieczenia pół łyżeczki sody MASA BUDYNIOWA: 0,5 litra mleka 2 łyżki mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej cukier wanilinowy budyń waniliowy 3/4 szklanki cukru 250 g masła/ margaryny TRUSKAWKI: 2 galaretki truskawkowe 0,5 l truskawek świeżych lub mrożonych szklanka wody
Ciasto kruche: mąka 3 szkl proszek do pieczenia 1 łyżeczka cukier puder 1/2 szklanki masło 200g żółtka 6 szt Beza: białka 6szt cukier puder 1,5 szklanki mąka ziemniaczana 1 łyżka Dodatkowo: powidło 1 słoik Krem: mleko 2 szklanki mąka pszenna 3 łyżki mąka ziemniaczana 2 łyżki żółtka 2szt cukier 3 łyżki cukier waniliowy 1szt masło 200g
Składniki na kruche ciasto: • 500 g mąki pszennej • 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia • pół szklanki cukru pudru • 200 g masła • 6 żółtek • 1/2 łyżki kwaśnej śmietany • 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego (użyłam ekstraktu ze sklepu Skworcu) Składniki na bezę: • 6 białek • 1,5 szklanki drobnego cukru lub cukru pudru • 1 łyżka mąki ziemniaczanej (ja nie dałam) Dodatkowo: • słoiczek dżemu z czarnej porzeczki (ja dałam w sumie pół słoiczka) • 120 g płatków migdałowych Składniki na krem (na podstawie kremu z tego przepisu): • 750 ml mleka • 1 i 1/2 opakowania budyniu waniliowego bez cukru* • 4 i 1/2 łyżki mąki pszennej • 6 i 1/2 łyżki cukru • 1/4 laski wanilii (użyłam wanilii ze sklepu Skworcu) • 150 g masła
Składniki na kruche ciasto (forma 35 x 20 cm): • 400 g mąki pszennej • 250 g zimnego masła • 2 łyżeczki proszku do pieczenia • 3 łyżki cukru pudru • 5 żółtek Składniki na piankę: • 5 białek • 200 g cukru • 2 łyżeczki cukru waniliowego • 2 opakowania budyniu waniliowego lub śmietankowego, bez cukru (2 x 40 g) • 125 ml oleju rzepakowego Oraz: o 500 g jagód (mogą być mrożone, nie rozmrażamy ich wcześniej) o cukier puder do oprószenia (opcjonalnie)
więcej plików z tego folderu...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin
W ramach Chomikuj.pl stosujemy pliki cookies by umożliwić Ci wygodne korzystanie z serwisu. Jeśli nie zmienisz ustawień dotyczących cookies w Twojej przeglądarce, będą one umieszczane na Twoim komputerze. W każdej chwili możesz zmienić swoje ustawienia. Dowiedz się więcej w naszej Polityce Prywatności