Wykorzystujemy pliki cookies i podobne technologie w celu usprawnienia korzystania z serwisu Chomikuj.pl oraz wyświetlenia reklam dopasowanych do Twoich potrzeb.

Jeśli nie zmienisz ustawień dotyczących cookies w Twojej przeglądarce, wyrażasz zgodę na ich umieszczanie na Twoim komputerze przez administratora serwisu Chomikuj.pl – Kelo Corporation.

W każdej chwili możesz zmienić swoje ustawienia dotyczące cookies w swojej przeglądarce internetowej. Dowiedz się więcej w naszej Polityce Prywatności - http://chomikuj.pl/PolitykaPrywatnosci.aspx.

Jednocześnie informujemy że zmiana ustawień przeglądarki może spowodować ograniczenie korzystania ze strony Chomikuj.pl.

W przypadku braku twojej zgody na akceptację cookies niestety prosimy o opuszczenie serwisu chomikuj.pl.

Wykorzystanie plików cookies przez Zaufanych Partnerów (dostosowanie reklam do Twoich potrzeb, analiza skuteczności działań marketingowych).

Wyrażam sprzeciw na cookies Zaufanych Partnerów
NIE TAK

Wyrażenie sprzeciwu spowoduje, że wyświetlana Ci reklama nie będzie dopasowana do Twoich preferencji, a będzie to reklama wyświetlona przypadkowo.

Istnieje możliwość zmiany ustawień przeglądarki internetowej w sposób uniemożliwiający przechowywanie plików cookies na urządzeniu końcowym. Można również usunąć pliki cookies, dokonując odpowiednich zmian w ustawieniach przeglądarki internetowej.

Pełną informację na ten temat znajdziesz pod adresem http://chomikuj.pl/PolitykaPrywatnosci.aspx.

Nie masz jeszcze własnego chomika? Załóż konto

Pyszny Sernik.jpg

Ciasta - Z KREMEM I MASAMI - MIX - Pyszny Sernik.jpg
Download: Pyszny Sernik.jpg

49 KB

(430px x 300px)

0.0 / 5 (0 głosów)

Komentarze:

Nie ma jeszcze żadnego komentarza. Dodaj go jako pierwszy!

Aby dodawać komentarze musisz się zalogować

bount_10_400x400.jpgImage.aspx?id=138932849
PYSZNE CIACHO.....BOUNTY
 
Jeśli nie widać fotek ciast pod przepisem to są one w każdym jednym przepisie. Pozdrawiam.
Inne pliki do pobrania z tego chomika
Ciasta - Z KREMEM I MASAMI - MIX - 1382cddcd7.jpeg
CIASTO Z CZARNĄ PORZECZKĄ Ciasto ciemne: 8 jajek 1 ...
CIASTO Z CZARNĄ PORZECZKĄ Ciasto ciemne: 8 jajek 1 szkl. cukru 2 płaskie łyżki kakao 6 łyżek mąki pszennej 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia Białka ubijamy na sztywną pianę, dodajemy stopniowo cukier i żółtka, na końcu mąkę z proszkiem do pieczenia i kakao. Piec ciasto ok. 40 min. w temp.170-180 st. Po upieczeniu ciasto przekroimy na dwie części. Masa: 5 żółtek 0.5 l mleka 2 łyżki mąki ziemniaczanej 2 łyżki mąki pszennej 1 cukier waniliowy 3/4 szkl. cukru 1 masło lub margaryna tortowa 1/2 l kompotu z czarnej porzeczki 1 paczka biszkoptów W niewielkiej ilości mleka roztrzepać żółtka i obie mąki. Pozostałą część mleka gotujemy z cukrem waniliowym i kryształowym. Dodajemy rostrzepane żółtka z mąkami i gotujemy budyń. Ucieramy masło i dodoajemy przestudzony budyń. Masę dzielimy na dwie części. Kompot przecadzamy - oddzielamy owoce od soku. Przełożenie ciasta: ciasto ciemne nasączamy sokiem z porzeczek - nakładamy jedną część masy na masę owoce czarnej porzeczki - kładziemy biszkopty między biszkoptami kładziemy owoce czarnej porzeczki - druga część masy - ciasto ciemne - polewa - wiech posypujemy cukierkani ozdobnymi
Ciasta - Z KREMEM I MASAMI - MIX - Ciastka rumowe.jpg
Ciasto: 8 jajek 15 dag mąki krupczatki 15 dag cukru ...
Ciasto: 8 jajek 15 dag mąki krupczatki 15 dag cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżki kakao 1,5 dag cukru waniliowego sól Do przygotowania formy: 2 łyżki margaryny, 2 łyżki bułki tartej Krem: 25 dag masła 2 jajka 4 łyżki cukru 1,5 dag cukru waniliowego 75 ml rumu Poncz: 75 ml rumu 1/3 szklanki mocnej esencji herbacianej Polewa: 10 łyżek cukru 2 łyżki kakao 12 dag margaryny 10 kostek czekolady Przygotowanie ciasta: Jajka umyć, oddzielić żółtka od białek. Białka ubić ze szczyptą soli oraz 8 łyżkami wody na pianę. Do piany, nadal ubijając, dodawać po żółtku, łyżce cukru oraz cukier waniliowy aż masa będzie sztywna. Mąkę, kakao i proszek do pieczenia przesiać, dodać do ubitej masy i delikatnie wymieszać. Formę do pieczenia (25 x 35 cm) wyłożyć papierem, a papier wysmarować margaryną i wysypać bułką tartą. Ciasto wlać do formy i piec 35-40 min w piekarniku rozgrzanym do temperatury 180°C. Formę z upieczonym ciastem wyjąć z piekarnika, położyć do góry dnem na czystej ściereczce i zostawić do wystygnięcia. Następnie odwrócić ją, okroić nożem boki ciasta, wyjąć ciasto z formy i zdjąć papier. Przekroić placek na pół. Przygotowanie ponczu: Połączyć esencję herbacianą z rumem, tak aby ponczu było 1/2 szklanki. Nasączyć nim połowę placka, zużywając do tego połowę ponczu. Resztą ponczu nasączyć drugą połowę placka. Przygotowanie polewy: Margarynę, cukier, 6 łyżek wody połączyć w garnku i zagotować, stale mieszając. Zdjąć z ognia, dodać pokruszoną czekoladę i nadal mieszać, aż czekolada rozpuści się i powstanie jednolita masa. Przygotowanie kremu: Masło utrzeć na puch. Jajka ubić z cukrem na gęstą masę i połączyć z masłem. Dodać rum, cukier waniliowy i utrzeć na gładki krem. Odłożyć 3 łyżki kremu, a pozostałym kremem posmarować bardziej nasączoną połówkę placka. Na niej położyć drugą połówkę, cienko posmarować ją odłożonym kremem i polać ostudzoną polewą czekoladową. Ciasto wstawić na 1 godziną do lodówki. Kroić na kwadraty i każdy z nich dekorować bitą śmietaną.
Ciasta - Z KREMEM I MASAMI - MIX - CIASTO DROŻDŻOWE Z OWOCAMI.jpg
CIASTO DROŻDŻOWE Z OWOCAMI. Składniki: 3 szkla ...
CIASTO DROŻDŻOWE Z OWOCAMI. Składniki: 3 szklanki mąki 30 g drożdży 250 ml mleka pół szklanki cukru 2 jajka (1 cale i 1 żółtko) 125 g margaryny pół łyżeczki soli aromat cytrynowy Wykonanie: Robimy rozczyn (w ciepłym mleku rozpuścić drożdże, dodać łyżkę cukru i 5-6 łyżek mąki). Odstawić pod przykryciem do wyrośnięcia na jakieś 20 minut. Do rozczynu wsypać resztę mąki, cukru i sól. Dodać rozpuszczona margarynę wymieszaną z jajkami i aromat cytrynowy. Wyrobić ciasto i odstawić do wyrośnięcia na ok. 30 minut, aż podwoi swoją objętość. Można użyć robota. Wyłożyć wyrośnięte ciasto na wyłożoną papierem blaszkę (24x40cm). Ułożyć owoce i posypać kruszonką. Odstawić na 20 minut do kolejnego wyrośnięcia. Piec w nagrzanym piekarniku w temp. 180° C przez około 40-45 minut. Można posypać cukrem pudrem. Smacznego!
więcej plików z tego folderu...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin
W ramach Chomikuj.pl stosujemy pliki cookies by umożliwić Ci wygodne korzystanie z serwisu. Jeśli nie zmienisz ustawień dotyczących cookies w Twojej przeglądarce, będą one umieszczane na Twoim komputerze. W każdej chwili możesz zmienić swoje ustawienia. Dowiedz się więcej w naszej Polityce Prywatności