Wykorzystujemy pliki cookies i podobne technologie w celu usprawnienia korzystania z serwisu Chomikuj.pl oraz wyświetlenia reklam dopasowanych do Twoich potrzeb.

Jeśli nie zmienisz ustawień dotyczących cookies w Twojej przeglądarce, wyrażasz zgodę na ich umieszczanie na Twoim komputerze przez administratora serwisu Chomikuj.pl – Kelo Corporation.

W każdej chwili możesz zmienić swoje ustawienia dotyczące cookies w swojej przeglądarce internetowej. Dowiedz się więcej w naszej Polityce Prywatności - http://chomikuj.pl/PolitykaPrywatnosci.aspx.

Jednocześnie informujemy że zmiana ustawień przeglądarki może spowodować ograniczenie korzystania ze strony Chomikuj.pl.

W przypadku braku twojej zgody na akceptację cookies niestety prosimy o opuszczenie serwisu chomikuj.pl.

Wykorzystanie plików cookies przez Zaufanych Partnerów (dostosowanie reklam do Twoich potrzeb, analiza skuteczności działań marketingowych).

Wyrażam sprzeciw na cookies Zaufanych Partnerów
NIE TAK

Wyrażenie sprzeciwu spowoduje, że wyświetlana Ci reklama nie będzie dopasowana do Twoich preferencji, a będzie to reklama wyświetlona przypadkowo.

Istnieje możliwość zmiany ustawień przeglądarki internetowej w sposób uniemożliwiający przechowywanie plików cookies na urządzeniu końcowym. Można również usunąć pliki cookies, dokonując odpowiednich zmian w ustawieniach przeglądarki internetowej.

Pełną informację na ten temat znajdziesz pod adresem http://chomikuj.pl/PolitykaPrywatnosci.aspx.

Nie masz jeszcze własnego chomika? Załóż konto
margoblack
  • Prezent Prezent
  • Ulubiony
    Ulubiony
  • Wiadomość Wiadomość

u

widziany: 26.12.2016 23:25

  • pliki muzyczne
    173
  • pliki wideo
    6312
  • obrazy
    1156
  • dokumenty
    5608

13770 plików
2158,27 GB

Ukryj opis
« poprzednia stronanastępna strona »
  • 31,1 MB
  • 24 maj 10 2:03

z chomika milla_x

  • 11,8 MB
  • 24 maj 10 2:03

z chomika milla_x

  • 19,1 MB
  • 24 maj 10 2:02

z chomika milla_x

  • 19,6 MB
  • 24 maj 10 2:02

z chomika milla_x

  • 152,5 MB
  • 20 maj 10 2:34
Goście: Beata Lipowa i Lubo Lipow
W menu: bobczorba (zupa fasolowa) i banica (ciasto z fetą) oraz krokiety z bakłażanem i fetą.

z chomika aaarek70

  • 154,3 MB
  • 20 maj 10 2:34
Kulinarny świat staje na głowie? Wręcz przeciwnie, przypominamy stare dobre smaki. Dziś Karol Okrasa opowiada o karmelu i jego różnorodnych zastosowaniach w kuchni. Zobaczmy, jak można w kuchni bawić się karmelem. W menu dwa przysmaki: polędwica wołowa w słodkim karmelu oraz deser truskawkowy z pomidorami na słodko. Gość programu: Marek Frąckowiak, popularny aktor filmowy, telewizyjny i teatralny.

z chomika aaarek70

  • 155,2 MB
  • 20 maj 10 2:34
W Polsce mało ludzi wie, że curry to nie tylko znana przyprawa, ale w Indiach również danie spożywane z ryżem czy z plackami z mąki. Curry, bardzo ostre, w trzech odmianach: żółte, czerwone i zielone znane jest również w Tajlandii. Aby pokazać, czym różni się curry indyjskie od tajskiego, Karol Okrasa przygotuje dwie potrawy. Będą to: curry indyjskie z baraniną i zielone tajskie curry z makaronem ryżowym. Gościem programu będzie znany aktor Sambor Czarnota.
Wszystkie odcinki - zobacz więcej

z chomika aaarek70

  • 155,7 MB
  • 20 maj 10 2:33
Pierwszy czas na kalmary w Polsce przypadł na przełom lat 70. i 80. XX wieku. Wtedy to w polskich restauracjach, obok nieśmiertelnej wątróbki pojawiły się flaki z kalmarów. Nawet w smaku nie były takie złe - tylko ten wygląd! W zasadzie nie wiadomo skąd się wzięły, najwyraźniej trafiły do nas w ramach bratniej współpracy "na odcinku połowów dalekomorskich". W naszym cyklu "raz w miesiącu ryba!" proponujemy dziś zmierzyć się z kalmarami, bo szybko okaże się, że naprawdę warto, a ich smak trudno zapomnieć. Zatem, czas na kalmary!

z chomika aaarek70

  • 154,0 MB
  • 20 maj 10 2:33
Gość: Grażyna Wolszczak
W menu: naleśniki z musem z białej czekolady z sosem pomarańczowym oraz polędwiczki wieprzowe w sosie orzechowo-czekoladowym.

z chomika aaarek70

  • 89,9 MB
  • 20 maj 10 2:33
W programie Karol Okrasa zaprasza do Mszany w Beskidzie Niskim. Składa wizytę
w ekologicznym gospodarstwie rodzinnym, w którym pan Waldemar Maziejuk wraz z synami
hoduje kozy i produkuje z nich doskonałe sery. Widzowie mają okazję zobaczyć jak wygląda
dojenie kóz, ponadto poznają sposoby wędzenia serów.
Karol Okrasa przyrządza dwa dania: pierożki z kozią bryndzą oraz pstrąga pieczonego z kozimi
serami i papryką.

z chomika aaarek70

  • 71,6 MB
  • 20 maj 10 2:33
W programie potrawy z fasoli. Warzywo to znane jest w Europie dopiero kilkaset lat. Mieszkańcy Starego Kontynentu zawdzięczają ją Hiszpanom i Portugalczykom, którzy przywieźli ją z Ameryki jako kulinarną ciekawostkę. Dziś fasola znana jest na całym świecie. Zanotowano istnienie ponad 200 odmian, z których 20 uprawia się w celach spożywczych.

z chomika aaarek70

  • 156,5 MB
  • 20 maj 10 2:33
W tym odcinku zapraszamy na spotkania z przysmakiem, nie tylko polskiej kuchni, choć u nas najpopularniejsze są flaki po warszawsku. Flaki jedzą również Włosi - słynne trippe a la romana, Niemcy czy Francuzi. W programie flaki z różnych stron świata, oczywiście w wersji Karola Okrasy.

z chomika aaarek70

  • 89,0 MB
  • 20 maj 10 2:33
W tym odcinku Karol Okrasa zaprasza na potrawy z grzybów: zupę z kurek i pleśniowego sera oraz łososia pieczonego z prawdziwkami i orzechami, z sosem śliwkowym. W kuchni będzie towarzyszyć mu gość: znana aktorka Sonia Bohosiewicz.

z chomika aaarek70

  • 154,7 MB
  • 20 maj 10 2:32
Gość: Magdalena Grabowska
W menu: pierogi z pieczonej kaczki z sosem ogórkowym oraz miodowa pierś z kaczki z sosem figowym.

z chomika aaarek70

  • 153,9 MB
  • 20 maj 10 2:32
Bez potraw na bazie ziemniaków i mąki wszelkiego rodzaju nie sposób wyobrazić sobie kuchni narodów Europy, a zwłaszcza Europy Środkowej. Pyzy, kopytka, prażuchy, sólki, parki, pecyny, rybki, kartacze, strzepate gałuszki - to tylko niektóre polskie nazwy klusek powstałych na bazie tych dwóch produktów. Już te nazwy wskazują, że oto wkroczyliśmy w przebogatą krainę sztuki kulinarnej. Staramy się w naszych programach propagować kuchnię zdrową, a jak wiadomo, na potrawy mączno-ziemniaczane dietetycy kręcą nosami. Za to smakosze - przeciwnie. Czy jest bowiem coś bardziej smakowitego nad pyzy polane słoninką?
Czy można wyobrazić sobie rewelacyjną kuchnię śląską bez klusków zwanych - nomen omen - śląskimi? A kopytka z sosem grzybowym?
Dziś w telewizyjnej kuchni kluski, ale nie śląskie, bo przecież możliwości "kluskowej" kuchni są nieograniczone.
W programie przygotujemy:
1. Pisocha, czyli smażone kluski ziemniaczane.
2. Kluski razowe z grzybami

z chomika aaarek70

  • 153,1 MB
  • 20 maj 10 2:32
Tym razem coś dla panów. Ona zgodziła się przyjąć zaproszenie i wpadnie wieczorem na kolację! Bierzmy się do dzieła! Choć w kuchni nie zawsze bywa łatwo, to przecież najlepszymi kucharzami są mężczyźni. W menu romantycznej kolacji: tuńczyk w sosie sezamowym opalany ogniem z sałatką z kandyzowanych gruszek oraz vitello tonato, czyli cielęcina w sosie tuńczykowym.

z chomika aaarek70

  • 168,6 MB
  • 20 maj 10 2:32
Wyobraźnia ludzka nie zna granic, więc dziś porozmawiamy o makaronach, tyle że... kolorowych. W menu: ravioli barwione karmelem z nadzieniem orzechowym i sosem z suszonych pomidorów oraz zielone tagiatelle - barwione suszonymi wodorostami - z sosem z krewetek. Gościem programu jest pani Anna Milewska.

z chomika aaarek70

  • 155,8 MB
  • 20 maj 10 2:31
Dziś przedstawiamy tradycyjną włoską potrawę - lasagne - w dwóch odsłonach: z kurczakiem i z gulaszem warzywnym. Gościem programu jest "ambasador włoskiej kuchni i kultury w Polsce" - Vito Casetti. W menu: lasagne z kurczaka zapiekana z anchois w sosie z sera pleśniowego, wegetariańską lasagne z gryczanych naleśników i pieczonych cukinii oraz bakłażana w kompozycji sosu kokosowego doprawionego curry, zapiekaną z suszonymi pomidorami.

z chomika aaarek70

  • 162,0 MB
  • 20 maj 10 2:31
Gość: Carlos Eduardo Gonzales Tehera
W menu: tapas – hiszpańskie przekąski z owoców morza oraz paella z dorszem.

z chomika aaarek70

  • 157,0 MB
  • 20 maj 10 2:31
Gość: Barbara Markowska
W menu: babeczki marchewkowe oraz sandacz z marchewką w sosie pomarańczowym.

z chomika aaarek70

  • 152,1 MB
  • 20 maj 10 2:30
Musztarda, zwykle stosowana jako dodatek, wystąpi w roli głównej tego odcinka programu. Na jej podstawie możemy przyrządzić bardzo ciekawe sosy i wzbogacić smak wielu potraw. Sprawdzamy, jak smakować będzie pieczony dorsz w sosie musztardowo – śliwkowym oraz szaszłyk z ananasa i kurczaka z sosem musztardowym.

z chomika aaarek70

  • 79,3 MB
  • 20 maj 10 2:30
Tym razem Karol Okrasa rusza konno do Wysowej. W tej pięknej uzdrowiskowej miejscowości odwiedzi panią Irenę Sulicz, która od lat w prowadzonej przez siebie karczmie pieczołowicie odtwarza stare łemkowskie przepisy. Jako pierwsze danie oboje zaprezentują kiesełycie z komperami, czyli łemkowski żur owsiany z ziemniakami oraz kiszeniaki, czyli gołąbki z kiszonej kapusty z kaszą i grzybami.

z chomika aaarek70

  • 79,1 MB
  • 20 maj 10 2:30
W tym odcinku Karol Okrasa przemierza bojerem jezioro Niegocin, znajdujące się nieopodal Giżycka. Dociera do miejscowości Rydzewo, gdzie odwiedza Selwinę Nowakowską - miłośniczkę i wielką znawczynię miejscowych tradycji kulinarnych. Selwina Nowakowska pokaże jak przyrządza się plińce z pomoczką, czyli rodzaj placków z ziemniaków podawanych z boczkiem i pomoczką - pastą z twarożku, cebuli i czosnku. W programie będzie mowa także o innych daniach regionalnych.

z chomika aaarek70

  • 78,5 MB
  • 20 maj 10 2:30
W poszukiwaniu polskiego smaku Karol Okrasa dociera do zamku
w Rynie. Miejscowy kucharz, pan Krzysztof Mazurek, specjalizuje się
w daniach staropolskich, a zwłaszcza w kuchni rycerskiej. Co jadali rycerze,
kiedy nie walczyli z wrogiem, nie potykali się w turniejach i nie polowali?
W dawnej Sali Rycerskiej Karol Okrasa i jego gość przygotują dwa dania
godne rycerskiego stołu.

z chomika aaarek70

  • 170,5 MB
  • 20 maj 10 2:30
Gość: Bożena Sikoń
W menu: razowe naleśniki z kapustą i grzybami pomidorowe naleśniki z łososiem i serem ricotta.

z chomika aaarek70

  • 89,2 MB
  • 20 maj 10 2:30
W kuchni mamy do czynienia ze złożonymi związkami, które podlegają prawom chemii i fizyki. Warto czasem wniknąć w nasze gotowanie nieco głębiej i poznać procesy, które zachodzą podczas przyrządzania potrawy. Jest to nie tylko niezwykle ciekawe, ale może też okazać się bardzo pomocne.

z chomika aaarek70

  • 155,5 MB
  • 20 maj 10 2:29
Pożywny, kolorowy, smaczny - taki ma być obiad jesienią. Nie powinno być z tym żadnego problemu, przecież jesień, nawet ta późna, jest dla miłośników kulinariów najlepszą porą roku. Ze względu na obfitość produktów na straganach i w sklepach taki obiad nie musi być drogi, a można nim naprawdę zabłysnąć przed całą zaproszoną rodziną.
W programie proponujemy:
1. zupę fasolową z pomidorami i mlekiem kokosowym.
2. roladę ze schabu z farszem grzybowym.

z chomika aaarek70

  • 79,2 MB
  • 20 maj 10 2:29
Odbędziemy wycieczkę w okolice największego polskiego jeziora nad Śniardwy. Tam Karol Okrasa odwiedzi pana Mirosława Gworka, który prowadzi gospodarstwo agroturystyczne i niewielki gościniec. Pan Mirosław karmi swoich gości wspaniałymi rybami. Bliskość jeziora Śniardwy zobowiązuje! Odtwarza stare receptury, między innymi jako jeden z ostatnich robi ryby solone - to najstarszy, rodem ze średniowiecza, sposób konserwacji ryb. Pan Mirosław pokaże, jak to się robi, ponadto przygotuje z Karolem dwa dania: mazurskiego węgorza duszonego na kwaśno z koprem i starą mazurską zupę warzywną z rakami

z chomika aaarek70

  • 78,2 MB
  • 20 maj 10 2:29
Wspierając akcję „Poznaj Dobrą Żywność” organizowaną przez Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi, Karol Okrasa odwiedzi mały zakład przetwórstwa warzyw. Widzowie mają okazję zobaczyć jak produkuje się dobrą, zdrową żywność. A w swojej kuchni przygotuje dwa dania: kremową zupę z pomidorów i kukurydzy z pianką z zielonego groszku oraz łososia pieczonego z ziołami na sałatce z bakłażana duszonego w pomidorach.

z chomika aaarek70

  • 71,4 MB
  • 20 maj 10 2:29
Gość: Ludwik Lewin
W menu: omlet z młodymi ziemniakami i rukolą oraz polędwiczki cielęce pieczone w omlecie z pęczakiem i botwinką.

z chomika aaarek70

« poprzednia stronanastępna strona »
  • Pobierz folder
  • Aby móc przechomikować folder musisz być zalogowanyZachomikuj folder
  • dokumenty
    0
  • obrazy
    0
  • pliki wideo
    65
  • pliki muzyczne
    0

65 plików
8,06 GB




Tiili

Tiili napisano 5.02.2016 07:06

zgłoś do usunięcia
Witam, pozdrawiam i zapraszam do chomikowania z mojej spiżarni Filmy, ciekawe Filmy Dokumentalne, Seriale, TV Show, Książki, Artykuły, Teledyski, Tapety, Emotki i wiele innych. obrazek
g.iorgioo

g.iorgioo napisano 17.04.2016 09:53

zgłoś do usunięcia

!! POLECAM !!! POLECAM !!

diabliczka.86 napisano 2.06.2016 08:45

zgłoś do usunięcia
volvix

volvix napisano 14.11.2016 15:48

zgłoś do usunięcia
http://www.365obiadow.pl/
wagnerka9595

wagnerka9595 napisano 20.02.2019 18:05

zgłoś do usunięcia
obrazek
navak32565

navak32565 napisano 7.04.2022 17:12

zgłoś do usunięcia
Super chomik
yafifih571

yafifih571 napisano 3.01.2023 01:25

zgłoś do usunięcia
Super chomik
jegah58199

jegah58199 napisano 23.05.2023 05:16

zgłoś do usunięcia
Zapraszam

Musisz się zalogować by móc dodawać nowe wiadomości do tego Chomika.

Zgłoś jeśli naruszono regulamin
W ramach Chomikuj.pl stosujemy pliki cookies by umożliwić Ci wygodne korzystanie z serwisu. Jeśli nie zmienisz ustawień dotyczących cookies w Twojej przeglądarce, będą one umieszczane na Twoim komputerze. W każdej chwili możesz zmienić swoje ustawienia. Dowiedz się więcej w naszej Polityce Prywatności