kuchnia.tv odc. 2 - tarta porowo ziemniaczana.flv
-
→ Ciastka i Ciasteczka -
→ Mazurki -
✿ Polski turniej wypieków -
15 minut Jamiego -
Adam na lato -
Adam w sieci - patenty i triki -
Anielska Kuchnia I -
Anielska Kuchnia II -
Boże Narodzenie -
Chińszczyzna w pięć minut -
Christmas Kitchen -
Euro według Gesslera -
Filmiki -
Gordon Ramsay w Azji 2 -
Gotuj na luzie -
Gotuj z Rączką -
Jarska kuchnia siostry Anieli -
Julia i Jacques gotują w domu -
Koszer macher -
Książki i czasopisma kucharskie -
Kuchnia po śląsku -
Kuchnia po śląsku(1) -
Ł'apetyt 2 -
Maryla al dente -
Michel ze smakiem -
Moje ciasto -
Moje ciasto(1) -
NIEnaŻARTY -
Nigella Ekspresowo -
Nigella Ekspresowo.doc -
Nigella Express -
Nigella Forever -
Nigella gryzie -
Nigella gryzie.doc -
Nigella Lawson -
Nigella ucztuje -
Nigella Ucztuje.doc -
Okrasa -
Pascal -
Pascal kontra Okrasa - Kuchnia Lidla -
Przepisy Marthy Stewart -
Przepisy różne -
Przez żołądek do serca(1) -
Rączka gotuje -
Rhodes na Karaibach -
Rick Stein kulinarni bohaterowie -
Rick Stein na Dalekim Wschodzie -
Smaki polskie -
W kuchni z Rachel Allen -
Wielkanoc
magazyn kulinarny, Polska, 2010, 6 odcinków x 25 min
Trzecia seria programu Adama Chrząstowskiego o polskich smakach. Tym razem menu zimowe - doskonałe na rozgrzewkę, poprawę humoru i zimową chandrę! Dania w zimie mogą być równie kolorowe i smakowite jak te, które przygotowujemy wraz z nadejściem wiosny i lata!
Gospodarz programu Adam Chrząstowski, wyczarowuje dla widzów smakowite dania, które idealnie nadadzą się na mroźne dni. W każdym odcinku, opierając swoje menu na najświeższych, sezonowych produktach, Chrząstowski przygotuje 3 dania, składające się na jeden obiad: przystawka lub zupa, danie główne i deser. Widzowie znajdą mnóstwo ciekawych tricków kulinarnych oraz dowiedzą się, jak odpowiednio dobrać wino do przygotowanych potraw. W menu nie zabraknie mięsiwa, drobiu oraz warzyw. W programie Chrząstowski zaproponuje m.in. przepis na jesiotra w borowikach, suflet ziemniaczany, gryczane bliny ze śledziem czy mini ptysie z kajmakiem.
"Wszystko, co robię, podszyte jest polskością. Ten smak przenika moje potrawy, na nim się wychowałem i do niego zawsze będę wracał." - mówi gospodarz programu Adam Chrząstowski. Program jest smakowitym kąskiem dla osób zapracowanych, które lubią gotować i korzystać z sezonowych produktów oraz chcą się żywić zdrowo i lekko.
Adam Chrząstowski jako kucharz pracował w Szwajcarii, Szanghaju (tu przez kilka lat z powodzeniem prowadził dwie restauracje) - i Warszawie. Menu, jakie na początku lat 90. wraz z Kurtem Schellerem współtworzył w Hotelu Bristol, przeszło do legendy miasta: najlepsza kuchnia stolicy na długo wyznaczyła kulinarny poziom stołecznych restauracji. Wyzwaniem była również praca w hotelu Rialto, jednak nawet gotowanie w najbardziej stylowej warszawskiej restauracji nie wyczerpało zasobów kreatywności niepospolitego kucharza. Ostatecznie osiedlił się - i otworzył własną restaurację - w Krakowie.
gospodarz programu: Adam Chrząstowsk