odc. 3 - krem z groszku.flv
-
→ Ciastka i Ciasteczka -
→ Mazurki -
✿ Polski turniej wypieków -
15 minut Jamiego -
Adam na lato -
Adam w sieci - patenty i triki -
Anielska Kuchnia I -
Anielska Kuchnia II -
Boże Narodzenie -
Chińszczyzna w pięć minut -
Christmas Kitchen -
Euro według Gesslera -
Filmiki -
Gordon Ramsay w Azji 2 -
Gotuj na luzie -
Gotuj z Rączką -
Jarska kuchnia siostry Anieli -
Julia i Jacques gotują w domu -
Koszer macher -
Książki i czasopisma kucharskie -
Kuchnia po śląsku -
Kuchnia po śląsku(1) -
Ł'apetyt 2 -
Maryla al dente -
Michel ze smakiem -
Moje ciasto -
Moje ciasto(1) -
NIEnaŻARTY -
Nigella Ekspresowo -
Nigella Ekspresowo.doc -
Nigella Express -
Nigella Forever -
Nigella gryzie -
Nigella gryzie.doc -
Nigella Lawson -
Nigella ucztuje -
Nigella Ucztuje.doc -
Okrasa -
Pascal -
Pascal kontra Okrasa - Kuchnia Lidla -
Przepisy Marthy Stewart -
Przepisy różne -
Przez żołądek do serca(1) -
Rączka gotuje -
Rhodes na Karaibach -
Rick Stein kulinarni bohaterowie -
Rick Stein na Dalekim Wschodzie -
Smaki polskie -
W kuchni z Rachel Allen -
Wielkanoc
magazyn kulinarny, Polska, 2009, 6 odcinków x 25 min.
Druga seria programu o polskich smakach - tym razem pod jesiennym płaszczykiem.
W drugiej serii programu, gospodarz zaprezentuje typowo jesienne przepisy na podstawie których można skomponować pyszny obiad. Widzowie znajda mnóstwo ciekawych tricków kulinarnych oraz dowiedzą się, jak odpowiednio dobrać wino do przygotowanego dania. "Jesień to w kuchni najwspanialszy okres i nie na darmo nazywana jest ona u nas złotą. Można bez ograniczeń korzystać z bogactwa warzyw, owoców. W lasach jest pod dostatkiem grzybów. Pojawia się dziczyzna. Ten dostęp do świeżych produktów to raj dla kucharza. Mogę puścić wodze wyobraźni, łączyć smaki, tworzyć i ulepszać starsze przepisy" - Adam Chrząstowski
Poznamy smakowite przepisy na przystawki, zupy, dania główne i desery, Adam Chrząstowski przygotowuje takie rarytasy jak: grzyby w śmietanie z gryczanymi racuszkami, krem chrzanowo- ziemniaczany z chrustem z szynki , sandacza po polsku z kurkami czy pudding z chałki z suszonymi śliwkami...
Program jest smakowitym kąskiem dla osób zapracowanych, które lubią gotować i korzystać z sezonowych produktów oraz chcą się żywić zdrowo i lekko.
Adam Chrząstowski jako kucharz pracował w Szwajcarii, Szanghaju (tu przez kilka lat z powodzeniem prowadził dwie restauracje) - i Warszawie. Menu, jakie na początku lat 90. wraz z Kurtem Schellerem współtworzył w Hotelu Bristol, przeszło do legendy miasta: najlepsza kuchnia stolicy na długo wyznaczyła kulinarny poziom stołecznych restauracji. Wyzwaniem była również praca w hotelu Rialto, jednak nawet gotowanie w najbardziej stylowej warszawskiej restauracji nie wyczerpało zasobów kreatywności niepospolitego kucharza. Ostatecznie osiedlił się - i otworzył własną restaurację - w Krakowie.