Wykorzystujemy pliki cookies i podobne technologie w celu usprawnienia korzystania z serwisu Chomikuj.pl oraz wyświetlenia reklam dopasowanych do Twoich potrzeb.

Jeśli nie zmienisz ustawień dotyczących cookies w Twojej przeglądarce, wyrażasz zgodę na ich umieszczanie na Twoim komputerze przez administratora serwisu Chomikuj.pl – Kelo Corporation.

W każdej chwili możesz zmienić swoje ustawienia dotyczące cookies w swojej przeglądarce internetowej. Dowiedz się więcej w naszej Polityce Prywatności - http://chomikuj.pl/PolitykaPrywatnosci.aspx.

Jednocześnie informujemy że zmiana ustawień przeglądarki może spowodować ograniczenie korzystania ze strony Chomikuj.pl.

W przypadku braku twojej zgody na akceptację cookies niestety prosimy o opuszczenie serwisu chomikuj.pl.

Wykorzystanie plików cookies przez Zaufanych Partnerów (dostosowanie reklam do Twoich potrzeb, analiza skuteczności działań marketingowych).

Wyrażam sprzeciw na cookies Zaufanych Partnerów
NIE TAK

Wyrażenie sprzeciwu spowoduje, że wyświetlana Ci reklama nie będzie dopasowana do Twoich preferencji, a będzie to reklama wyświetlona przypadkowo.

Istnieje możliwość zmiany ustawień przeglądarki internetowej w sposób uniemożliwiający przechowywanie plików cookies na urządzeniu końcowym. Można również usunąć pliki cookies, dokonując odpowiednich zmian w ustawieniach przeglądarki internetowej.

Pełną informację na ten temat znajdziesz pod adresem http://chomikuj.pl/PolitykaPrywatnosci.aspx.

Nie masz jeszcze własnego chomika? Załóż konto

skrzydełka nadziewane łopatką.jpeg

magda.p38 / przepisy kulinarne, kulinaria / Drób / skrzydełka nadziewane łopatką.jpeg
Drób - skrzydełka nadziewane łopatką.jpeg
Download: skrzydełka nadziewane łopatką.jpeg

17 KB

(372px x 249px)

0.0 / 5 (0 głosów)
Skrzydełka nadziewane łopatką

składniki

8 skrzydełek kurczaka
1/2 kg mielonej łopatki
30 dag mrożonych prawdziwków ( może być też 60 dag świeżych pieczarek)
2 jajka
cebula
2 łyżeczki masła
vegeta
sól
pieprz




sposób przygotowania
1.Grzyby rozmroź,pokrój w kostkę.Cebulę obierz,pokrój w kostkę,zeszklij na maśle.Dodaj grzyby,duś,aż odparują.Przypraw.Ostudź.
2.Mięso wyrób z grzybami i jajkami,przypraw vegetą,solą i pieprzem.
3.Skrzydełka umyj,wyjmij kości,zostawiając końcówkę skrzydełka.Napełnij farszem,końcówkę podwiń.Skrzydełka ułóż na wyłożonej pergaminem blasze.Posyp vegetą.Piecz około godziny w temperaturze 150 stopni C.Co pewien czas odwracaj,by mięso się ładnie zrumieniło.

Komentarze:

Nie ma jeszcze żadnego komentarza. Dodaj go jako pierwszy!

Aby dodawać komentarze musisz się zalogować

Inne pliki do pobrania z tego chomika
Drób - Skrzydelka_pomidorowe.jpeg
Pomidorowe skrzydełka kurczaka Składniki * fix d ...
Pomidorowe skrzydełka kurczaka Składniki * fix do spaghetti Napoli 1 szt. * skrzydło kurczaka 10 szt. * przyprawa do kurczaka 2 łyżka * margaryna w płynie 1 łyżka Sposób przygotowania 1. Skrzydełka oczyść, opłucz i osusz. 2. Skrop je margaryną w płynie (np. ramą culinesse), dodaj przyprawę do drobiu i odstaw na 30 minut. 3. Fix do spaghetti napoli przygotuj według przepisu podanego na opakowaniu. 4. Skrzydełka kurczaka włóż do naczynia żaroodpornego i piecz 10 minut w piekarniku do 190 stopni. 5. Zalej je przygotowanym sosem fix i piecz jeszcze 10 minut w temperaturze 150 stopni. 6. Pod koniec pieczenia posyp skrzydełka serem.
Drób - kulki drobiowe w ciwśnie.jpg
Kulki drobiowe w cieście Składniki: 60 dag mięsa z p ...
Kulki drobiowe w cieście Składniki: 60 dag mięsa z piersi indyka lub 4 filety z piersi kurczaka 2 jaka 6 średnich wielkości ogórków konserwowych lub kiszonych strąk czerwonej papryki szklanka mąki 2 szklanki mleka sól pieprz oregano ewentualnie vegeta olej do smażenia Przygotowanie: 1.Do miski wsyp mąkę,posyp solą i pieprzem lub szczyptą vegety.Wlej mleko,wbij jajka.Dokładnie wymieszaj lub zmiksuj (ciasto powinno być nieco gęstsze niż naleśnikowe). 2.Indyka lub kurczaka opłucz,osusz,pokrój w poprzek włókien na plasterki.Przykryj folią spożywczą,lekko rozbij.Ogórki pokrój na dość grube słupki.Paprykę oczyść z nasion,umyj,również pokrój w słupki.Po kawałku ogórka i papryki dokładnie owiń w plasterek mięsa,oprósz solą i oregano. 3.Każdy koreczek nadziej na patyczek do szaszłyków.Dużą ilość oleju rozgrzej w głębokiej patelni lub rondlu.Koreczki zanurz w cieście naleśnikowym,włóż do oleju,smaż około 5 minut.Wyjmij,osącz z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym.Podawaj na gorąco z ulubionymi warzywami ( także marynowanymi). Opis: Czas przygotowania 30 minut. Składniki na 4 porcje.
Drób - pulpety w sosie koperkowym.jpeg
Pulpety w sosie koperkowym Składniki * 50 da ...
Pulpety w sosie koperkowym Składniki * 50 dag mielonego mięsa z indyka * 2 marchewki * pietruszka * 1/4 selera * jajko * czerstwa bułka * duży pęczek koperku * 3 - 4 łyżki otrąb pszennych lub owsianych * sól * pieprz * vegeta * kostka rosołowa * łyżka śmietany 18 Przygotowanie 1. Warzywa oczyszczamy i gotujemy w małej ilości wody. Studzimy i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Bułkę moczymy w wodzie. Odciskamy. Koperek myjemy, osuszamy i siekamy. 2. Do mięsa wbijamy jajko, dodajemy bułkę, łyżkę koperku i warzywa. Dokładnie mieszamy i doprawiamy. Z masy formujemy niewielkie kulki i obtaczamy w otrębach. 3. Pulpety wkładamy do wrzątku i gotujemy około 35 minut. Wyjmujemy. 4. Do wywaru wykruszamy kostkę i wsypujemy pozostały koperek. Zagotowujemy i zabielamy śmietaną. Wkładamy pulpety, gotujemy około 5 minut, od czasu do czasu mieszając.
Drób - złocisty kurczak duszony z pieczarkami.jpeg
Złocisty kurczak duszony z pieczarkami Składniki ...
Złocisty kurczak duszony z pieczarkami Składniki * duży kurczak * 20 dag niezbyt chudego boczku * 20 dag masła * 5 łyżek bulionu drobiowego * sól * 3 liście laurowe * kilka gałązek szałwii * 20 dag małych pieczarek Opis przygotowania 1.Kurczaka myjemy,osuszamy i nacieramy solą.Do środka wkładamy szałwię i liście laurowe.Boczek kroimy w cienkie plastry.Owijamy kurczaka i obwiązujemy nicią lub spinamy szpilkami do szaszłyków. 2.W brytfance rozgrzewamy połowę masła i wkładamy kurczaka.Pieczemy 20 minut w 200 stopniach. 3.Pieczarki oczyszczamy.Większe kroimy na pół.Podsmażamy na 3 łyżkach masła.Przekładamy do brytfanny.pieczemy jeszcze 30 minut,podlewając kurczaka bulionem i roztopioną resztą masła. 4.Kurczaka wyjmujemy,usuwamy nici i kroimy w kawałki.Wykładamy na talerze z pieczarkami.Sos z pieczenia podajemy osobno.
Drób - kurczak ze szpinakiem i serem.JPG
Kurczak ze szpinakiem i serem Składniki: 4 piersi ...
Kurczak ze szpinakiem i serem Składniki: 4 piersi kurczaka 40 dag świeżego lub 20 dag mrożonego szpinaku 20 dag białego sera jajko sól pieprz główka czosnku olej Przygotowanie: 1.Świeży szpinak opłucz,osącz z wody.2 ząbki czosnku obierz,posiekaj.2 łyżki oleju rozgrzej na patelni,podsmaż posiekany czosnek.Dodaj szpinak,duś do miękkości.Schłodzić.Mrożony szpinak najpierw rozmroź i tak długo duś z czosnkiem,aż odparuje nadmiar wody.Schłodź.Do szpinaku wbij jajko,dodaj pokruszony biały ser.Wymieszaj,przypraw do smaku solą i pieprzem. 2.Filety z piersi kurczaka umyj,osusz,natnij wzdłuż z boku,tworząc kieszonkę.Napełnij farszem,otwór zepnij wykałaczkami.Każdy filet połóż oddzielnie na kawałku natłuszczonej foli aluminiowej.Dodaj po 2 nieobrane ząbki czosnku,ściśle zwiń w pakieciki. 2.Pakieciki ułóż na blasze ( miejscem łączenia foli do dołu).Wstaw do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 stopni,piecz 25 minut.Kurczaka podawaj np.z marchewką z groszkiem i gotowanymi ziemniakami,posypanymi koperkiem.
Drób - roladki z indyka.jpg
Roladki z indyka Składniki: * 2 sznycle z indyka ...
Roladki z indyka Składniki: * 2 sznycle z indyka * pęczek natki * 4 plasterki boczku * 4 plasterki sera * 2 łyżki oleju * 150 ml.rosołu * 20 dag.makaronu * 2 pomidory * 50 ml.wody * 15 dag.kwaśnej śmietany * 1 łyżka zasmażki błyskawicznej * sól * pieprz Przygotowanie: 1.Mięso umyć,ewentualnie lekko rozbić tłuczkiem i natrzyj solą oraz pieprzem.Na każdym sznyclu umieść plasterki boczku i sera.Dodaj kilka listków natki.Uformuj roladki i zepnij je wykałaczkami. 2.Mocno rozgrzej łyżkę oleju.Smaż na nim roladki przez 10 minut ze wszystkich stron.Następnie podlej rosołem i wodą.Duś jeszcze 10 minut. 3.Makaron ugotuj i osącz na sitku.Pomidory oczyść,umyj,podziel na ćwiartki i usuń skórki z pestkami.Miąższ pokrój w kostkę. 4.Pozostały olej rozgrzej.Podsmaż na nim pomidory.Dodaj makaron,przemieszaj. 5.Roladki zdejmij z patelni.Do sosu z duszenia wsyp zasmażkę i zagotuj.Połącz ze śmietaną.Dopraw do smaku. 6.Roladki i makaron przełóż na talerz.Polej sosem.Udekoruj resztą natki.
Drób - pieczone udka.jpeg
Pieczone udka Składniki: * 10 podudzi z kurczaka ...
Pieczone udka Składniki: * 10 podudzi z kurczaka * sól * pieprz * olej * sok z cytryny * przyprawa do kurczaka Przygotowanie: 1.Podudzia umyć,osuszyć. 2.Skropić sokiem z cytryny,oprószyć solą,pieprzem i przyprawą,odstawić w chłodne miejsce. 3.Rozgrzej olej,obsmażyć udka. 4.Ułożyć w natłuszczonym naczyniu,skropić tłuszczem ze smażenia,piec około 30 minut,podlewając wytwarzającym się sosem,wodą albo bulionem.
Drób - gulasz z kurczaka.jpeg
GULASZ Z KURCZAKA Lista składników: 2 podwójne fil ...
GULASZ Z KURCZAKA Lista składników: 2 podwójne filety z kurczaka 3 średnie cebule 3 ząbki czosnku opakowanie zupy brokułowej przyprawa do kurczaka 1/2 szklanki śmietany 18% 1/2 szklanki jogurtu naturalnego 2 łyżki koncentratu pomidorowego olej do smażenia 1 szklanka ryżu Sposób przygotowania: 1.Mięso myjemy,osuszamy i kroimy w kostkę.Oprószamy przyprawą do kurczaka i smażymy na rozgrzanym oleju.Cebulę i czosnek obieramy i siekamy.Dodajemy do mięsa i dusimy około 5 minut. 2.Zupę dokładnie mieszamy ze śmietaną i jogurtem.Dodajemy koncentrat.wlewamy do mięsa i dusimy około 10 minut. 2.Ryż gotujemy na sypko w 2 szklankach osolonej wody.Odcedzamy.Podajemy do gulaszu.
Drób - kurczak w warzywach.jpeg
Kurczak w warzywach Składniki: * 3/4 kurczaka ...
Kurczak w warzywach Składniki: * 3/4 kurczaka * marchewka * cebula * 1/2 puszka groszku zielonego * olej do smażenia * sól * pieprz * natka pietruszki * 1 i 1/2 szklani ryżu Przygotowanie: 1.Kurczaka umyć,odfiletować ostrym nożem. 2.Mięso osuszyć papierowym ręcznikiem. 3.Zrobić z mięsa płaskie sznycle. 4.Rozbić je tłuczkiem i pokroić na wąskie paski. 5.Posolić ,popieprzyć. 6.Pozostawić w chłodnym miejscu na 30 minut. 7.Cebulę obrać i pokroić w cienkie piórka. 8.Zeszklić na oleju. 9.Wyjąć z patelni,dolać oleju i na gorącym smażyć kawałki kurczaka,rumieniąc je ze wszystkich stron. 10.Marchewkę obrać,umyć i zetrzeć na tarce o niewielkich oczkach. 11.Do usmażonego mięsa dodać cebulę,marchewkę,połowę osączonego groszku,podlać kilkoma łyżkami wody. 12.Całość dusić pod przykryciem na małym ogniu około 20 minut,od czasu do czasu mieszając. 13.Trzeba pamiętać o uzupełnieniu wody,żeby potrawa nie przypaliła się. 14.Gotowe danie doprawić do smaku solą i pieprzem. 15.W osolonej wodzie ugotować ryż na sypko. 16.Gorący wkładać na talerze,podawać z kurczakiem i warzywami.
więcej plików z tego folderu...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin
W ramach Chomikuj.pl stosujemy pliki cookies by umożliwić Ci wygodne korzystanie z serwisu. Jeśli nie zmienisz ustawień dotyczących cookies w Twojej przeglądarce, będą one umieszczane na Twoim komputerze. W każdej chwili możesz zmienić swoje ustawienia. Dowiedz się więcej w naszej Polityce Prywatności