Wykorzystujemy pliki cookies i podobne technologie w celu usprawnienia korzystania z serwisu Chomikuj.pl oraz wyświetlenia reklam dopasowanych do Twoich potrzeb.

Jeśli nie zmienisz ustawień dotyczących cookies w Twojej przeglądarce, wyrażasz zgodę na ich umieszczanie na Twoim komputerze przez administratora serwisu Chomikuj.pl – Kelo Corporation.

W każdej chwili możesz zmienić swoje ustawienia dotyczące cookies w swojej przeglądarce internetowej. Dowiedz się więcej w naszej Polityce Prywatności - http://chomikuj.pl/PolitykaPrywatnosci.aspx.

Jednocześnie informujemy że zmiana ustawień przeglądarki może spowodować ograniczenie korzystania ze strony Chomikuj.pl.

W przypadku braku twojej zgody na akceptację cookies niestety prosimy o opuszczenie serwisu chomikuj.pl.

Wykorzystanie plików cookies przez Zaufanych Partnerów (dostosowanie reklam do Twoich potrzeb, analiza skuteczności działań marketingowych).

Wyrażam sprzeciw na cookies Zaufanych Partnerów
NIE TAK

Wyrażenie sprzeciwu spowoduje, że wyświetlana Ci reklama nie będzie dopasowana do Twoich preferencji, a będzie to reklama wyświetlona przypadkowo.

Istnieje możliwość zmiany ustawień przeglądarki internetowej w sposób uniemożliwiający przechowywanie plików cookies na urządzeniu końcowym. Można również usunąć pliki cookies, dokonując odpowiednich zmian w ustawieniach przeglądarki internetowej.

Pełną informację na ten temat znajdziesz pod adresem http://chomikuj.pl/PolitykaPrywatnosci.aspx.

Nie masz jeszcze własnego chomika? Załóż konto

roladki z indyka'.jpg

magda.p38 / przepisy kulinarne, kulinaria / Drób / roladki z indyka'.jpg
Drób - roladki z indyka.jpg
Download: roladki z indyka'.jpg

15 KB

(264px x 340px)

0.0 / 5 (0 głosów)
Roladki z indyka
Składniki:

* 2 sznycle z indyka
* pęczek natki
* 4 plasterki boczku
* 4 plasterki sera
* 2 łyżki oleju
* 150 ml.rosołu
* 20 dag.makaronu
* 2 pomidory
* 50 ml.wody
* 15 dag.kwaśnej śmietany
* 1 łyżka zasmażki błyskawicznej
* sól
* pieprz

Przygotowanie:
1.Mięso umyć,ewentualnie lekko rozbić tłuczkiem i natrzyj solą oraz pieprzem.Na każdym sznyclu umieść plasterki boczku i sera.Dodaj kilka listków natki.Uformuj roladki i zepnij je wykałaczkami.
2.Mocno rozgrzej łyżkę oleju.Smaż na nim roladki przez 10 minut ze wszystkich stron.Następnie podlej rosołem i wodą.Duś jeszcze 10 minut.
3.Makaron ugotuj i osącz na sitku.Pomidory oczyść,umyj,podziel na ćwiartki i usuń skórki z pestkami.Miąższ pokrój w kostkę.
4.Pozostały olej rozgrzej.Podsmaż na nim pomidory.Dodaj makaron,przemieszaj.
5.Roladki zdejmij z patelni.Do sosu z duszenia wsyp zasmażkę i zagotuj.Połącz ze śmietaną.Dopraw do smaku.
6.Roladki i makaron przełóż na talerz.Polej sosem.Udekoruj resztą natki.

Komentarze:

Nie ma jeszcze żadnego komentarza. Dodaj go jako pierwszy!

Aby dodawać komentarze musisz się zalogować

Inne pliki do pobrania z tego chomika
Drób - Czekoladowy gulasz meksykański.jpg
Czekoladowy gulasz meksykański Składniki ilość porcj ...
Czekoladowy gulasz meksykański Składniki ilość porcji: 4 * 1 pojedynczy filet z kurczaka * 1/4 opakowania makaronu np.kokardki * 1 ząbek czosnku * 1/2 puszki krojonych pomidorów * 1/2 łyżeczki chili * 1/2 łyżeczki cynamonu * 2 łyżki oleju rzepakowego * sól do smaku * 2 kostki gorzkiej czekolady * 1/3 puszki czerwonej fasoli * 2 łyżki kukurydzy z puszki * 3/4 szklanki bulionu warzywnego * sok z 1 cytryny * 1/2 pęczka pietruszki Metoda przygotowania Przygotowanie: 40 min | Gotowanie: 30 min 1. Makaron gotujemy al dente. Filet myjemy, osuszamy i kroimy w kostkę. Na patelni rozgrzewamy olej, wkładamy posiekany ząbek czosnku, chwilę smażymy. Dodajemy pomidory i dusimy, aż powstanie gęsty sos. Dodajemy bulion, mięso, chili, cynamon i sól. Przykrywamy i dusimy 5 minut. 2. Dodajemy czekoladę. Mieszamy, aż się roztopi i połączy z resztą składników. Dodajemy połowę fasoli i zmiksowaną kukurydzę. Gotujemy na małym ogniu bez przykrycia, aż sos nieco odparuje i gulasz nabierze gęstości. Doprawiamy do smaku sokiem z cytryny. Dekorujemy fasolką i natką pietruszki. Podajemy z makaronem.
Drób - Brukselka z kurczakiem.jpg
Brukselka z kurczakiem Składniki przepisu * 4 ...
Brukselka z kurczakiem Składniki przepisu * 4 piersi z kurczaka * pieprz do smaku * sól do smaku * sok z cytryny * 3 ząbki czosnku * 1 opakowanie mrożonej brukselki * Sposób przygotowania dania 1.Ugotować brukselki w osolonej,wrzącej wodzie.Piersi z kurczaka rozbić,doprawić i skropić z sokiem z cytryny.Drobno posiekany czosnek wrzucić na rozgrzany tłuszcz i zeszklić,a następnie usmażyć na tym piersi z kurczaka. 2.Pod koniec smażenia dodać brukselkę i jeszcze raz poddusić potrawę.Podawać z dodatkiem ziemniaków,ryżu makaronu lub z ciemnym pieczywem.Powstały sos można zagęścić śmietaną.
Drób - kulki drobiowe w ciwśnie.jpg
Kulki drobiowe w cieście Składniki: 60 dag mięsa z p ...
Kulki drobiowe w cieście Składniki: 60 dag mięsa z piersi indyka lub 4 filety z piersi kurczaka 2 jaka 6 średnich wielkości ogórków konserwowych lub kiszonych strąk czerwonej papryki szklanka mąki 2 szklanki mleka sól pieprz oregano ewentualnie vegeta olej do smażenia Przygotowanie: 1.Do miski wsyp mąkę,posyp solą i pieprzem lub szczyptą vegety.Wlej mleko,wbij jajka.Dokładnie wymieszaj lub zmiksuj (ciasto powinno być nieco gęstsze niż naleśnikowe). 2.Indyka lub kurczaka opłucz,osusz,pokrój w poprzek włókien na plasterki.Przykryj folią spożywczą,lekko rozbij.Ogórki pokrój na dość grube słupki.Paprykę oczyść z nasion,umyj,również pokrój w słupki.Po kawałku ogórka i papryki dokładnie owiń w plasterek mięsa,oprósz solą i oregano. 3.Każdy koreczek nadziej na patyczek do szaszłyków.Dużą ilość oleju rozgrzej w głębokiej patelni lub rondlu.Koreczki zanurz w cieście naleśnikowym,włóż do oleju,smaż około 5 minut.Wyjmij,osącz z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym.Podawaj na gorąco z ulubionymi warzywami ( także marynowanymi). Opis: Czas przygotowania 30 minut. Składniki na 4 porcje.
Drób - pulpety w sosie koperkowym.jpeg
Pulpety w sosie koperkowym Składniki * 50 da ...
Pulpety w sosie koperkowym Składniki * 50 dag mielonego mięsa z indyka * 2 marchewki * pietruszka * 1/4 selera * jajko * czerstwa bułka * duży pęczek koperku * 3 - 4 łyżki otrąb pszennych lub owsianych * sól * pieprz * vegeta * kostka rosołowa * łyżka śmietany 18 Przygotowanie 1. Warzywa oczyszczamy i gotujemy w małej ilości wody. Studzimy i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Bułkę moczymy w wodzie. Odciskamy. Koperek myjemy, osuszamy i siekamy. 2. Do mięsa wbijamy jajko, dodajemy bułkę, łyżkę koperku i warzywa. Dokładnie mieszamy i doprawiamy. Z masy formujemy niewielkie kulki i obtaczamy w otrębach. 3. Pulpety wkładamy do wrzątku i gotujemy około 35 minut. Wyjmujemy. 4. Do wywaru wykruszamy kostkę i wsypujemy pozostały koperek. Zagotowujemy i zabielamy śmietaną. Wkładamy pulpety, gotujemy około 5 minut, od czasu do czasu mieszając.
Drób - kurczak ze szpinakiem i serem.JPG
Kurczak ze szpinakiem i serem Składniki: 4 piersi ...
Kurczak ze szpinakiem i serem Składniki: 4 piersi kurczaka 40 dag świeżego lub 20 dag mrożonego szpinaku 20 dag białego sera jajko sól pieprz główka czosnku olej Przygotowanie: 1.Świeży szpinak opłucz,osącz z wody.2 ząbki czosnku obierz,posiekaj.2 łyżki oleju rozgrzej na patelni,podsmaż posiekany czosnek.Dodaj szpinak,duś do miękkości.Schłodzić.Mrożony szpinak najpierw rozmroź i tak długo duś z czosnkiem,aż odparuje nadmiar wody.Schłodź.Do szpinaku wbij jajko,dodaj pokruszony biały ser.Wymieszaj,przypraw do smaku solą i pieprzem. 2.Filety z piersi kurczaka umyj,osusz,natnij wzdłuż z boku,tworząc kieszonkę.Napełnij farszem,otwór zepnij wykałaczkami.Każdy filet połóż oddzielnie na kawałku natłuszczonej foli aluminiowej.Dodaj po 2 nieobrane ząbki czosnku,ściśle zwiń w pakieciki. 2.Pakieciki ułóż na blasze ( miejscem łączenia foli do dołu).Wstaw do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 stopni,piecz 25 minut.Kurczaka podawaj np.z marchewką z groszkiem i gotowanymi ziemniakami,posypanymi koperkiem.
Drób - gulasz z kurczaka.jpeg
GULASZ Z KURCZAKA Lista składników: 2 podwójne fil ...
GULASZ Z KURCZAKA Lista składników: 2 podwójne filety z kurczaka 3 średnie cebule 3 ząbki czosnku opakowanie zupy brokułowej przyprawa do kurczaka 1/2 szklanki śmietany 18% 1/2 szklanki jogurtu naturalnego 2 łyżki koncentratu pomidorowego olej do smażenia 1 szklanka ryżu Sposób przygotowania: 1.Mięso myjemy,osuszamy i kroimy w kostkę.Oprószamy przyprawą do kurczaka i smażymy na rozgrzanym oleju.Cebulę i czosnek obieramy i siekamy.Dodajemy do mięsa i dusimy około 5 minut. 2.Zupę dokładnie mieszamy ze śmietaną i jogurtem.Dodajemy koncentrat.wlewamy do mięsa i dusimy około 10 minut. 2.Ryż gotujemy na sypko w 2 szklankach osolonej wody.Odcedzamy.Podajemy do gulaszu.
Drób - sakiewki z kurczaka i pieczarkami.JPG
Sakiewki z kurczakiem i pieczarkami Składniki: pac ...
Sakiewki z kurczakiem i pieczarkami Składniki: paczka francuskiego ciasta 1/2 piersi z kurczaka 3 pieczarki 2 ząbki czosnku ser pleśniowy jajo sól pieprz rozmaryn foremki papierowe papilotki Przygotowanie 1.Ciasto francuskie rozłóż i pokrój na 6 części.Każdym kawałkiem wyłóż papilotkę i włóż do formy. 2.Pierś z kurczaka pokrój i podsmaż na patelni,dopraw solą,pieprzem i rozmarynem.Pieczarki pokrój i podsmaż ( na osobnej patelni).Dopraw solą i pieprzem.Pod koniec wrzucić posiekany czosnek i jeszcze chwilę podsmażyć. 3.Ciasto posmaruj jajkiem,wstaw do piekarnika i piecz przez 20 minut. 4.Upieczone sakiewki napełnij piersią z kurczaka,pieczarkami z czosnkiem i pokruszonym serem pleśniowym.
Drób - kurczak w warzywach.jpeg
Kurczak w warzywach Składniki: * 3/4 kurczaka ...
Kurczak w warzywach Składniki: * 3/4 kurczaka * marchewka * cebula * 1/2 puszka groszku zielonego * olej do smażenia * sól * pieprz * natka pietruszki * 1 i 1/2 szklani ryżu Przygotowanie: 1.Kurczaka umyć,odfiletować ostrym nożem. 2.Mięso osuszyć papierowym ręcznikiem. 3.Zrobić z mięsa płaskie sznycle. 4.Rozbić je tłuczkiem i pokroić na wąskie paski. 5.Posolić ,popieprzyć. 6.Pozostawić w chłodnym miejscu na 30 minut. 7.Cebulę obrać i pokroić w cienkie piórka. 8.Zeszklić na oleju. 9.Wyjąć z patelni,dolać oleju i na gorącym smażyć kawałki kurczaka,rumieniąc je ze wszystkich stron. 10.Marchewkę obrać,umyć i zetrzeć na tarce o niewielkich oczkach. 11.Do usmażonego mięsa dodać cebulę,marchewkę,połowę osączonego groszku,podlać kilkoma łyżkami wody. 12.Całość dusić pod przykryciem na małym ogniu około 20 minut,od czasu do czasu mieszając. 13.Trzeba pamiętać o uzupełnieniu wody,żeby potrawa nie przypaliła się. 14.Gotowe danie doprawić do smaku solą i pieprzem. 15.W osolonej wodzie ugotować ryż na sypko. 16.Gorący wkładać na talerze,podawać z kurczakiem i warzywami.
Drób - kacze udka w jabłkach.jpeg
Kacze udka w jabłkach Lista składników: 6 kaczyc ...
Kacze udka w jabłkach Lista składników: 6 kaczych udek 6 jabłek 3 cebule 3 łyżki smalcu 1 kg.ziemniaków sól vegeta pieprz 'granulowany czosnek Sposób przygotowania: 1.Udka myjemy i osuszamy.Nacieramy vegetą,pieprzem i czosnkiem.Wkładamy do lodówki na kilka godzin. 2.Jabłka myjemy,obieramy i kroimy w ćwiartki. Gniazda nasienne usuwamy.Cebule obieramy i kroimy w plastry. 3.Brytfannę smarujemy smalcem.Wkładamy udka i przykrywamy jabłkami i cebulą.Pieczemy pod przykryciem około 80 minut w temperaturze 180 stopni ( z termoobiegiem).Następnie udka wyjmujemy i przekładamy na cebulę i jabłka.Pieczemy jeszcze około 50 minut,aby skórka się zrumieniła. 4.Ziemniaki obieramy i myjemy.Gotujemy w lekko osolonej wodzie.Odcedzamy.Dodajemy pieczone jabłka i cebulę.Robimy piure.Podajemy z udkami.
Drób - gulasz drobiowy w sosie słodko kwaśnym.jpeg
Gulasz drobiowy w sosie słodko kwaśnym Składniki: ...
Gulasz drobiowy w sosie słodko kwaśnym Składniki: * 40 dag.makaronu * sól * pieprz * 2 strąki żółtej papryki * 6 ogórków konserwowych * cebula * 60 dag.piersi z indyka * torebka fixu do duszonego mięsa * 4 łyżki octu ziołowego * 2 łyżeczki cukru * pęczek natki pietruszki Przygotowanie: 1.Makaron gotuj 15 minut w osolonej wodzie.Ogórki pokrój w plasterki.Papryki oczyść ,pokrój w paski. 2.Mięso umyj,osusz,pokrój w kostkę.Olej rozgrzej,podsmaż na nim mięso,przełóż ma talerz.Na ten sam tłuszcz wrzuć paprykę,ogórki i pokrojoną w piórka cebulę.Duś 3 minuty na małym ogniu.Podlej 2 szklankami wody,zagotuj.Wymieszaj z frxem. 3.Do warzyw przełóż mięso,gotuj 2 minuty na małym ogniu.Przypraw octem,cukrem,solą i pieprzem.Natkę pietruszki opłucz,osusz i posiekaj. 4.Makaron odcedź,osącz,przemieszaj z natką pietruszki.Podawaj z gulaszem od razu po przyrządzeniu.
więcej plików z tego folderu...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin
W ramach Chomikuj.pl stosujemy pliki cookies by umożliwić Ci wygodne korzystanie z serwisu. Jeśli nie zmienisz ustawień dotyczących cookies w Twojej przeglądarce, będą one umieszczane na Twoim komputerze. W każdej chwili możesz zmienić swoje ustawienia. Dowiedz się więcej w naszej Polityce Prywatności