Wykorzystujemy pliki cookies i podobne technologie w celu usprawnienia korzystania z serwisu Chomikuj.pl oraz wyświetlenia reklam dopasowanych do Twoich potrzeb.

Jeśli nie zmienisz ustawień dotyczących cookies w Twojej przeglądarce, wyrażasz zgodę na ich umieszczanie na Twoim komputerze przez administratora serwisu Chomikuj.pl – Kelo Corporation.

W każdej chwili możesz zmienić swoje ustawienia dotyczące cookies w swojej przeglądarce internetowej. Dowiedz się więcej w naszej Polityce Prywatności - http://chomikuj.pl/PolitykaPrywatnosci.aspx.

Jednocześnie informujemy że zmiana ustawień przeglądarki może spowodować ograniczenie korzystania ze strony Chomikuj.pl.

W przypadku braku twojej zgody na akceptację cookies niestety prosimy o opuszczenie serwisu chomikuj.pl.

Wykorzystanie plików cookies przez Zaufanych Partnerów (dostosowanie reklam do Twoich potrzeb, analiza skuteczności działań marketingowych).

Wyrażam sprzeciw na cookies Zaufanych Partnerów
NIE TAK

Wyrażenie sprzeciwu spowoduje, że wyświetlana Ci reklama nie będzie dopasowana do Twoich preferencji, a będzie to reklama wyświetlona przypadkowo.

Istnieje możliwość zmiany ustawień przeglądarki internetowej w sposób uniemożliwiający przechowywanie plików cookies na urządzeniu końcowym. Można również usunąć pliki cookies, dokonując odpowiednich zmian w ustawieniach przeglądarki internetowej.

Pełną informację na ten temat znajdziesz pod adresem http://chomikuj.pl/PolitykaPrywatnosci.aspx.

Nie masz jeszcze własnego chomika? Załóż konto

drobiowe kotlety z porem.jpeg

magda.p38 / przepisy kulinarne, kulinaria / Drób / drobiowe kotlety z porem.jpeg
Drób - drobiowe kotlety z porem.jpeg
Download: drobiowe kotlety z porem.jpeg

30 KB

(667px x 470px)

0.0 / 5 (0 głosów)
DROBIOWE KOTLETY Z POREM
Składniki:
podwójny filet z kurczaka
mały por
2-3 ząbki czosnku
łyżka mąki ziemniaczanej
2 łyżki mąki pszennej
10 dag.żółtego sera
3 jajka
3 łyżeczki przyprawy do gyrosa
sól
pieprz
olej do smażenia
kilka liści szpinaku do dekoracji
Przygotowanie
1.Filety myjemy,osuszamy i kroimy w kostkę.Ser ścieramy na tarce o dużych oczkach.Szpinak myjemy,osuszamy.
2.Pora oczyszczamy i myjemy.Kroimy w krążki.Czosnek obieramy i przeciskamy przez praskę.Podsmażamy na rozgrzanym oleju.Wsypujemy pora.Doprawiamy i dusimy do miękkości..Studzimy.
3.Jajka rozkłócamy.Wsypujemy przyprawę do gyrosa i obie mąki.Dokładnie mieszamy na jednolitą masę.Następnie dodajemy mięso,pora z czosnkiem oraz żółty ser.Mieszamy.
4.Na rozgrzany olej łyżką kładziemy porcję masy i rumienimy z obu stron.Dekorujemy szpinakiem.Podajemy z ziemniakami,ryżem lub kaszą.
Opis:
Przepis dostałam od znajomej .
Rada:
Do kotletów warto dodać 20 dag.pokrojonych w plasterki duszonych pieczarek.Kotlety będą miały bardziej wyrazisty smak,jeśli doprawimy je ostrą papryką mieloną lub dodamy trochę drobno posiekanej papryki chili.

Komentarze:

Nie ma jeszcze żadnego komentarza. Dodaj go jako pierwszy!

Aby dodawać komentarze musisz się zalogować

Inne pliki do pobrania z tego chomika
Drób - kurczak na zielono.jpeg
Kurczak na zielono Składniki: 30 dag fileta z kurcza ...
Kurczak na zielono Składniki: 30 dag fileta z kurczaka 20 dag zielonej fasolki szparagowej 20 dag brokuła czosnek granulowany przyprawa do kurczaka oliwa Wykonanie: 1.filety myjemy,osuszamy i kroimy w kostkę.Podsmażamy na rozgrzanym oleju. 2.Pod koniec smażenia doprawiamy czosnkiem i oprószamy przyprawą do kurczaka.wyjmujemy. 3.Brokuły myjemy i dzielimy na różyczki.Fasolkę myjemy i odcinamy końcówki.Warzywa gotujemy na małym ogniu około 5 minut.Przekładamy na tłuszcz ze smażenia kurczaka.Chwilę podsmażamy.Podajemy z kurczakiem.
Drób - roladki z boczkiem i śliwką.jpeg
Roladki z boczkiem i śliwką Składniki ilość porcji: ...
Roladki z boczkiem i śliwką Składniki ilość porcji: 2 * 2 pojedyncze filety z piersi kurczaka * 6 suszonych śliwek * 2 plastry boczku * 1 łyżeczka przyprawy do kurczaka * 1 łyżeczka pieprzu * 4 łyżki oleju roślinnego do smażenia * 3 łyżki mąki do panierowania * 3 łyżki bułki tartej do panierowania * 1 jajko Metoda przygotowania Przygotowanie: 40 min | Gotowanie: 20 min 1. Filety umyć i osuszyć papierowym ręcznikiem kuchennym. Delikatnie rozbić i oprószyć z obu stron przyprawą do kurczaka. 2. Wzdłuż filetów ułożyć po plastrze boczku i 3 śliwki. Następnie zwinąć ciasno w roladki. 3. Roladki dokładnie obtoczyć w mące, rozkłóconym jajku i bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor.
Drób - pulpety w sosie koperkowym.jpeg
Pulpety w sosie koperkowym Składniki * 50 da ...
Pulpety w sosie koperkowym Składniki * 50 dag mielonego mięsa z indyka * 2 marchewki * pietruszka * 1/4 selera * jajko * czerstwa bułka * duży pęczek koperku * 3 - 4 łyżki otrąb pszennych lub owsianych * sól * pieprz * vegeta * kostka rosołowa * łyżka śmietany 18 Przygotowanie 1. Warzywa oczyszczamy i gotujemy w małej ilości wody. Studzimy i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Bułkę moczymy w wodzie. Odciskamy. Koperek myjemy, osuszamy i siekamy. 2. Do mięsa wbijamy jajko, dodajemy bułkę, łyżkę koperku i warzywa. Dokładnie mieszamy i doprawiamy. Z masy formujemy niewielkie kulki i obtaczamy w otrębach. 3. Pulpety wkładamy do wrzątku i gotujemy około 35 minut. Wyjmujemy. 4. Do wywaru wykruszamy kostkę i wsypujemy pozostały koperek. Zagotowujemy i zabielamy śmietaną. Wkładamy pulpety, gotujemy około 5 minut, od czasu do czasu mieszając.
Drób - pieczone udka.jpeg
Pieczone udka Składniki: * 10 podudzi z kurczaka ...
Pieczone udka Składniki: * 10 podudzi z kurczaka * sól * pieprz * olej * sok z cytryny * przyprawa do kurczaka Przygotowanie: 1.Podudzia umyć,osuszyć. 2.Skropić sokiem z cytryny,oprószyć solą,pieprzem i przyprawą,odstawić w chłodne miejsce. 3.Rozgrzej olej,obsmażyć udka. 4.Ułożyć w natłuszczonym naczyniu,skropić tłuszczem ze smażenia,piec około 30 minut,podlewając wytwarzającym się sosem,wodą albo bulionem.
Drób - gulasz drobiowy w sosie słodko kwaśnym.jpeg
Gulasz drobiowy w sosie słodko kwaśnym Składniki: ...
Gulasz drobiowy w sosie słodko kwaśnym Składniki: * 40 dag.makaronu * sól * pieprz * 2 strąki żółtej papryki * 6 ogórków konserwowych * cebula * 60 dag.piersi z indyka * torebka fixu do duszonego mięsa * 4 łyżki octu ziołowego * 2 łyżeczki cukru * pęczek natki pietruszki Przygotowanie: 1.Makaron gotuj 15 minut w osolonej wodzie.Ogórki pokrój w plasterki.Papryki oczyść ,pokrój w paski. 2.Mięso umyj,osusz,pokrój w kostkę.Olej rozgrzej,podsmaż na nim mięso,przełóż ma talerz.Na ten sam tłuszcz wrzuć paprykę,ogórki i pokrojoną w piórka cebulę.Duś 3 minuty na małym ogniu.Podlej 2 szklankami wody,zagotuj.Wymieszaj z frxem. 3.Do warzyw przełóż mięso,gotuj 2 minuty na małym ogniu.Przypraw octem,cukrem,solą i pieprzem.Natkę pietruszki opłucz,osusz i posiekaj. 4.Makaron odcedź,osącz,przemieszaj z natką pietruszki.Podawaj z gulaszem od razu po przyrządzeniu.
Drób - galantyna zkaczki.jpeg
Galantyna z kaczki Składniki kaczka i podroby z kaczki ...
Galantyna z kaczki Składniki kaczka i podroby z kaczki 20 dag.piersi indyka lub łopatki wieprzowej kilka suszonych prawdziwków czerstwa bułka mleko jajko kilka suszonych śliwek masło łyżka posiekanej natki pietruszki łyżka posiekanego majeranku gałka muszkatołowa sól pieprz słodka papryka jabłka,śliwki,gruszki z kompotu żurawina opakowanie żelatyny Przygotowanie 1. Kaczkę umyj,odetnij szyjkę i skrzydełka.Tuszkę ułóż grzbietem do góry,rozetnij nożem,oddziel mięso ze skórą od kości.Z piersi lekko skrój płaty mięsa,rozbij tłuczkiem.Ułóż równomiernie na całej kaczce,formując prostokąt. 2.Bułkę namocz w mleku,odciśnij.Suszone śliwki posiekaj.Grzyby namocz,osącz.Zmiel z indykiem i podrobami.Dodaj bułkę,śliwki,jajko,majeranek i natkę,wymieszaj.Przypraw. 3.Farsz rozłóż na kaczce,zawiń,zwiąż sznurkiem.Posmaruj stopionym masłem,owiń w folię.Piecz około 80 minut w 180 stopniach.Kaczkę ostudź,pokrój na 1 cm.plastry.Ułóż na półmisku,obłóż jabłkami i gruszkami z żurawiną oraz śliwkami.Żelatynę przygotuj według instrukcji.Polej kaczkę.Odstaw do stężenia. Opis: Czas przygotowania 130 minut .Ilość porcji 12.
Drób - kurczak na ryżu.jpeg
Kurczak na ryżu Składniki: pierś kurczaka strąk czerwo ...
Kurczak na ryżu Składniki: pierś kurczaka strąk czerwonej papryki strąk zielonej papryki strąk żółtej papryki 20 dag.ryżu 2 i 1/2 szklanki bulionu olej cebula 150 ml.śmietany 30 % kurkuma sól pieprz ziarenka smaku pęczek natki Przygotowanie 1.Ryż ugotuj w osolonej wodzie z dodatkiem kurkumy.Natkę posiekaj.Kurczaka pokrój w kostkę,obtocz w połowie natki i ziarenkach smaku.Wstaw do lodówki na 1 godzinę.Papryki pokrój w kostkę.Cebule posiekaj. 2.Olej rozgrzej na patelni,podsmaż kurczaka i warzywa.Zalej bulionem,przypraw,podduś.Dodaj śmietanę,połącz.Podawaj z ryżem. Opis: Często robię to danie bo jest pyszne i dodaje dużo energii. Ilość porcji 4. Czas przygotowania 45 minut + oczekiwanie. 1 porcja zawiera 400 kalorii.
Drób - kieszonki z indyka.jpeg
Kieszonki z indyka Składniki: 6 sznycli z indyka mały ...
Kieszonki z indyka Składniki: 6 sznycli z indyka mały słoiczek suszonych pomidorów w oleju 2 łyżki startego żółtego sera np.gouda jajko 3/4 szklanki tartej bułki vegeta pieprz sól olej Przygotowanie 1.Sznycle umyj,osusz papierowym ręcznikiem.Delikatnie rozbij tłuczkiem ( najlepiej przez folię spożywczą,by nie porwać mięsa ).Posyp z obydwu stron vegetą i szczyptą pieprzu.Odstaw na pół godziny w chłodne miejsce.Pomidory osącz z oleju.Każdy sznycel posyp żółtym serem,na środku ułóż suszone pomidory. 2.Każdy kotlet złóż na pół.W 2-3 miejscach zepnij wykałaczkami.Jajka roztrzep,bułkę tartą wsyp na talerzyk.Kotlety panieruj w jajku,potem w tartej bułce ( nadmiar bułki strzepnij ). 3.Dużą ilość oleju rozgrzej na patelni.Włóż kieszonki,smaż z każdej strony,aż mocno się zrumienią (w trakcie smażenia kilka razy przewracaj ).Dokładnie osącz z tłuszczu.Podawaj z ziemniakami,rukolą lub sałatą ( np.lodową ). Opis: Czas przygotowania 25 minut. Ilość porcji 6.
Drób - pieczeń z indyka w szpinaku.jpeg
Pieczeń z indyka w szpinaku Składniki: 1i 1/2 kg.piersi ...
Pieczeń z indyka w szpinaku Składniki: 1i 1/2 kg.piersi z indyka 50 dag.świeżych lub mrożonych liści szpinaku 2 łyżki oliwy 20 dag.sera typu feta 2 cebule 2 ząbki czosnku papryczka chili jajko 2 łyżki tartego parmezanu 3 łyżki bułki tartej gałka muszkatołowa świeżo zmielony czarny pieprz oliwa sól Przygotowanie 1.Szpinak oczyść i opłucz.Cebulę umyj,obierz i przeciśnij przez praskę.Na dużą patelnię wlej oliwę,wrzuć cebulę i czosnek,smaż kilka chwil,mieszając.Dodaj pokrojoną papryczkę chili bez pestek,smaż jeszcze kilka chwil.Gdy cebula lekko się podsmaży,wrzuć liście szpinaku,posyp je solą,pieprzem.Smaż jeszcze 2 minuty.Zdejmij z ognia,przerzuć na durszlak.Gdy przestygnie,odciśnij go,połóż na desce i drobno posiekaj. 2.Przygotuj farsz.Jeśli ser feta jest w zalewie,osącz go i pokrój w kostkę.Do miski włóż szpinak z warzywami,2 łyżki bułki tartej,jajko,parmezan i fetę.Wymieszaj.Dopraw solą,pieprzem i gałką muszkatołową. 3.Pierś indyka dokładnie opłucz i osusz.Nożem wytnij w mięsie kieszeń.Tak przygotowane mięso natrzyj silą i pieprzem.Połowę farszu odłóż,resztą nadziej mięso.Kieszeń zepnij wykałaczkami.Tak przygotowaną pierś ułóż w brytfannie,polej 3 łyżkami oliwy i piecz około godziny w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni.Polewaj co jakiś czas wytwarzającym się sosem.Do odłożonej części farszu dodaj 1 łyżkę bułki tartej,wymieszaj,lekko rozgniatając widelcem fetę.Pieczeń wyjmij i obłóż farszem.Wstaw do piekarnika jeszcze na 15 minut.Podawaj na ciepło lub zimno. Opis: Czas przygotowania 100 minut. Jedna porcja posiada 430 kalorii. Składniki na 8 porcji.
więcej plików z tego folderu...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin
W ramach Chomikuj.pl stosujemy pliki cookies by umożliwić Ci wygodne korzystanie z serwisu. Jeśli nie zmienisz ustawień dotyczących cookies w Twojej przeglądarce, będą one umieszczane na Twoim komputerze. W każdej chwili możesz zmienić swoje ustawienia. Dowiedz się więcej w naszej Polityce Prywatności